OW pakt verkeersveiligheid in Suriname aan

6
OW pakt verkeersveiligheid in Suriname aan

De parkeerruimte en het looppad voor de M.A. Tausschool aan de Commissaris Weytinghweg dragen bij aan de verkeersveiligheid voor de leerlingen en buurtbewoners. Dit is een van de drie pilotprojecten van het ministerie van Openbare Werken (OW) om structureel issues met betrekking tot het beleidsaandachtspunt verkeersveiligheid in Suriname, aan te pakken. Er zal onder andere aandacht worden besteed aan de verkeersveiligheid op plekken als scholen, ziekenhuizen, bejaardentehuizen e.d.

Tijdens de begrotingsbehandeling is aangegeven dat het ministerie van OW twee beleidsaandachtspunten heeft met name Ontwatering en Verkeersveiligheid. Uit de begroting zullen er voor Verkeersveiligheid drie pilotprojecten in Suriname worden uitgevoerd. De M.A. Tausschool is een van de drie. “Omdat de Commissaris Weyhtinghweg enorm druk en smal is, en dit een gevaar vormt voor de leerlingen van de school, is gekozen om de verkeerssituatie alhier aan te pakken”, geeft minister Riad Nurmohamed aan. De minister doet wederom een oproep voor public private partnership (ppp), zodat gezamenlijk een bijdrage geleverd kan worden aan de verkeersveiligheid in Suriname.

Betty Bhoendie, schoolleider van de M.A. Tausschool, sprak namens het personeel en de leerlingen een woord van dank uit aan de bewindsman voor de snelle reactie. Ouders kunnen nu hun kinderen veilig afzetten op de ruime parkeerruimte en kinderen kunnen veilig lopen van en naar school. Districtscommissaris Suraksha Sital- Hirasingh van Wanica Noordwest was ook aanwezig bij deze gelegenheid. Zij is blij met dit initiatief. ‘In mijn bestuursressort wil ik dat alle kinderen veilig zijn met dien verstande dat hun ouders het gevoel hebben dat hun kinderen veilig zijn op school.’

Het lint werd doorgeknipt door minister Riad Nurmohamed in gezelschap van DC Suraksha Sital- Hirasingh en de schoolleider Bhoendie. Merkwaardig is dat vandaag de uitvaart is van de persoon naar wie de school is genoemd, Mohamed Amanullah Taus, die jarenlang het schoolhoofd was op de M.A. Tausschool.

6 REACTIES

 1. Eindelijk gaat deze LUMMEL van OW de Onveilgheid aanpakken. Als dit maar niet bij een BOLYWOOD uitspraak blijft. Doe je best want sraks gaan wij jou afzetten en ben je weer een brave BURGER als jij tenminste niet achter de tralies belandt met je racistisch beleid.
  SOMETHING IS COOKING MINI-ster.


  Maak melding

 2. Niet alleen het ministerie van OW is verantwoordelijk voor de veiligheid, maar alle Surinamers.

  De volgende ministeries:
  – Justitie en Politie, cq verkeerspolitieagenten,
  – Onderwijs en Wetenschappen, de verkeersregels bij brengen aan leerlingen en studenten, de Nederlandse Taal en de verkeerswetten, enz kunnen leren uit de verkeersboeken en deze toepassen als men deel neemt in het verkeer.


  Maak melding

 3. Het misterie van OW moet er voor zorgen dat alles in place is . Daar worden ze voor betaald en niet anders.En daar is de mini-STER hoofdelijk voor aansprakelijk. Maar als deze LUMMEL het VOLK die hem daar gezet heeft komt bedreigen dan wordt het tijd dat hij de eer aan zichzelf houd en verdwijnt van het toneel.

  HIJ KRIJGT HET BREVET VAN ONGESCHIKT EN ONGEWENST.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.