Ronselaars regelden vaccinatiebewijs voor niet-gevaccineerden tegen betaling in euro

8

De vier mensen die de afgelopen dagen zijn aangehouden voor verstrekking van COVID-19 vaccinatiebewijzen tegen betaling zijn de ronselaars 26-jarige Witish B., Wiradj B. (24), Cadoni G. (33) en verpleegkundige Jean Pierre D. (28). Ze worden ervan verdacht tegen betaling de vaccinatiebewijzen te hebben verstrekt aan niet-gevaccineerden, meldt het Korps Politie Suriname.

Na verkregen informatie dat enkele personen handel bedreven met de vaccinatiebewijzen, heeft de afdeling Fraude in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) en de verschillende inlichtingendiensten na gedegen voorbereiding eerst drie verdachten op zaterdag 24 juli aangehouden. Cadoni G. is in de avond van maandag 26 juli door de afdeling Fraude aangehouden.

De ronselaars ontvingen hiervoor geldbedragen van 40 tot 50 euro per persoon. De mensen werden door Witish en Wiradj nabij het prikpunt te Sana Budaya geronseld. De ronselaars hielden de mensen die niet gevaccineerd wensen te worden voor dat zij tegen betaling van een bedrag in euro aan een vaccinatiebewijs konden komen.

Na betaling van het gevraagd bedrag werden deze mensen naar de drive-thru prikpunt te Sana Budaya begeleid. Aldaar doorliepen zij het intakegesprek normaal. Wanneer deze personen aan de beurt waren om geprikt te worden, werden ze opgevangen door een verpleegkundige die deed alsof hij de mensen het vaccin toediende.

In werkelijkheid spoot hij het vaccin in de lucht of op de grond. Na de observatie te hebben ondergaan, verlieten deze cliënten de plek met het COVID-19 vaccinatiebewijs.

Het gemengd politieteam hield deze verdachten die al weken bezig waren met hun praktijken op die bewuste dag in de gaten en hield Witesh in de omgeving van Sana Budaya aan. Hij had net de onderhandeling met twee cliënten gesloten. Het geïnd bedrag van euro 150 werd op hem aangetroffen en in beslag genomen.

Hierna werd de prikpunt te Sana Budaya aangedaan en werd de verpleegkundige Jean Pierre in de kraag gevat. De tweede ronselaar Wiradj werd op zijn woonadres opgespoord en aangehouden. Cadoni G. is twee dagen later aangehouden, nadat zij zich op voornoemde afdeling had aangemeld.


Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie zijn alle drie verdachten door de politie van Fraude in verzekering gesteld.

8 REACTIES

 1. Eens hadden we in Suriname schijnwelvaart, nu lijkt het alsof we schijnarmoede hebben in Suriname, anders valt het niet te verklaren dat de twee ronselaars, in deze ‘pina ten’, wekenlang in de buurt van Sana Budaya, zomaar eventjes, zoveel mensen konden ronselen met 40 tot 50 euro op zak.


  Maak melding

 2. Hopelijk kunnen deze 3 schuldigen hun Raadsman betalen met hun zuur verdiende Coronavirus Euro’s en zo niet kunnen ze wat meer van die Coronavirus verklaringen verkopen in de Gevangenis


  Maak melding

 3. Dat komt ervan wanneer de overheid druk uitoefent op burgers om zich te laten vaccineren en allerlei verworvenheden – zoals reizen per vliegtuig – teniet doet door een vaccinatie-eis of test-eis te stellen.
  De overheid als vader? Die tijd is al lang voorbij. Tegenwoordig mag je meer vrezen voor overheden dan voor sommige rovers.


  Maak melding

 4. Na alle ellende met diefstal bij RGD mag Maalti Sardjoe overnemen van de Gama.
  Wordt nu nog erger. Ze deugd voor geen meter. Waarom mag een verpleegster niet zn eigen ding doen.


  Maak melding

 5. ronald , vraag die zombie debby om een date en direct trouwen , jullie passen bij elkaar en vraag covid of hij het wil inzegenen , hij doet het gratis en het boekje krijg je ook gratis , dus waar wacht je op


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.