Straatverkoop Jodenbreestraat wordt geordend

11
venters Jodenbreestraat
Straatverkopers aan de Jodenbreestraat in Suriname.

De ordening van de straatverkoop aan de Jodenbreestraat in Suriname is in proces. De klein entrepreneurs, ook bekend als straatventers langs de weg, hebben uit handen van districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost, vergunningen en badges met duidelijke regels ontvangen.

Dit proces heeft maanden geduurd en kreeg in januari 2021 een formeel karakter toen het Platform Ontwikkeling Jodenbreestraat door de burgervader werd geïnstalleerd. Het platform heeft zich gebogen over de ordening van de Jodenbreestraat en het realiseren van de visie om dit gebied tot ontwikkeling te brengen”. Het geheel past bij de beleidsinzichten van DC Bhola, waarbij economische ontwikkeling, stadsverfraaiing en ordening centraal staan.

In het geval van de Jodenbreestraat staan het bewaren van de rust, orde en hygiëne hoog aangeschreven. Met het verstreken van de vergunningen kunnen de beoogde resultaten optimaal gerealiseerd worden. Het commissariaat c.q. de bestuursambtenaren zullen nu in staat zijn om de situatie bij de Jodenbreestraat beter te controleren en te handhaven. De belangen van de nieuwe groep ondernemers worden met de formele vergunningen ook gewaarborgd.

Afgelopen vrijdag zijn er ruim 30 vergunningen en badges afgegeven aan de belanghebbenden. Hiermee kunnen zij hun goederen legaal aan de man te brengen. Bij de overhandiging van de vergunningen waren naast de DC en ondernemers ook aanwezig, ABOP-parlementariër Edgar Sampie.

De vergunningen zijn geldig voor een periode van 1 jaar en kunnen eventueel verlengd worden op het commissariaat Paramaribo Noord-Oost, mits voldaan is aan de wettelijke verplichtingen.

11 REACTIES

 1. Al 5 jaren praten deze praters en het blijft bij praten en niets doen. Deze straat moet vrij blijven , alle verkopers moeten naar de markt gaan verkopen.


  Maak melding

 2. En wanneer het regent is het weer een omhygienische toestand, minder fraai en de orde ver te zoeken. De binnenstad heeft een probleem bij zware regens. Zullen we dat probleem niet eerst aanpakken??


  Maak melding

 3. Het viel me een paar jaar geleden, tijdens mijn vakantie in Su op, dat deze verkopers ook hun omgeving vervuilden.
  Knippa schillen vlogen in het rond.
  Ben er geen voorstander van dat deze verkopers worden getolereerd.
  Laat ze naar een markt verkassen. Ze zijn heel opdringerig. De stad ziet er al heel verpauperd uit.

  Met de 40 kilo goud, die er elke dag uit de grond wordt gehaald, had men gerust een nieuwe stad uit de grond kunnen stampen. In plaats van, om de hals van Bordo hangen.
  Of tenminste alle stoepen rolstoel vriendelijk maken in paramaribo.
  De Domineestraat afsluiten voor verkeer van 06.00u – 18.00u.
  Gezellige winkelstraat van maken.


  Maak melding

 4. Tegen! Verkopen op bermen waar mensen moeten lopen moet streng verboden worden. Volgens de wet kan en mag dit ook niet.

  Het trottoir is gemaakt voor mensen om over te gaan zonder hinder te ondervinden van obstakels, die hen dit lastig maken.

  Bovendien is het geen gezicht. Het straalt gewoon armoede af, chaos, slordigheid, criminaliteit, rovers die rondhangen en verkopers burgers lastig vallen, overlast, enz.

  Weg ermee. Stop er onmiddellijk mee in het centrum van Paramaribo


  Maak melding

 5. Weet je hoe lang ik al hoor dat dit probleem zal worden opgelost? Wanneer Suriname een tweede Dubai is of wanneer de straatverkopers hanen met tanden verkopen, zal het probleem opgelost worden.


  Maak melding

 6. Herken, je hebt gelijk. Maar dat was de vorige regering. Die verprutsers. Deze regering heeft terprake gebracht en wordt gelijk uitgevoerd. Dit noem je pas regeren. Ga zo door PM Santokhi. PETJE AF.


  Maak melding

 7. QQQ.

  Dat Er In Het Hart Van It Cetrum Mark Klakeloos Gehouden Wordt . Dit Zijn Aspecten Van Een Derde Wereld Land. De Centrale Mark Moet Vergroot Worden Zodat De Mensen Die Op Straat Verkopen Hun Intrek Kunnen Nemen.

  Zolang Wij Surinamers Op Een Derde Wereld Nivo Blijven Denken En Handelen Zal Ons Land Een Derde Wereld Land Blijven


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.