donderdag, mei 30, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidOpbrengst Giro555-actie ook voor directe noodhulp aan Suriname

Opbrengst Giro555-actie ook voor directe noodhulp aan Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Een deel van de opbrengst van de Nederlandse Giro555-actie ‘Samen tegen corona’ zal besteed worden aan hulp in het zwaar door corona getroffen Suriname. De situatie in Suriname laat zien dat het virus waar ook ter wereld snel om zich heen blijft grijpen. De hulporganisaties achter Giro555 hebben daarom besloten om in dit land direct noodhulp te verlenen, meldt Giro555 vandaag.

UNICEF, één van de hulporganisaties achter Giro555, zal een deel van de inkomsten van Giro555 gebruiken voor hulp in Suriname. De nood is hoog en Giro555 gaat daarom onder meer zuurstofapparaten en mobiele koelboxen leveren en zorgverleners trainen. Ook worden in Suriname voorlichtingscampagnes ingezet op radio, tv en sociale media om mensen te informeren over het belang en de werking van het vaccineren.  

Naast het geven van voorlichting helpt UNICEF bij het transport van vaccins naar de binnenlanden. Mobiele koelboxen zijn bijvoorbeeld hard nodig om de vaccins ook bij de mensen op de meest afgelegen plekken te brengen. “Zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen wereldwijd vaccineren is echt de enige oplossing om uit deze crisis te komen”, zegt Sabine de Jong, coördinator Internationale Programma’s van UNICEF Nederland. 

Een grotere vaccinatiebereidheid kan hét verschil maken wanneer de Nederlandse overheid vaccins naar Suriname stuurt. In de hoofdstad Paramaribo ziet men hoe erg de crisis uit de hand loopt en neemt de vaccinatiebereidheid toe. Maar in het binnenland van Suriname is veel weerstand tegen vaccins, omdat er vaak onjuiste informatie rondgaat of informatie simpelweg ontbreekt.

Daarom gaat UNICEF via haar lokale partners voorlichting geven over het belang van de vaccins. Naast radio, tv en social media worden ook Surinaamse religieuze leiders en gemeenschapsleiders betrokken bij de voorlichting om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren. 

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Het zou Surinaamse politici (ook die van de oppositie) sieren als zij 1/10 van hun maandsalaris beschikbaar stellen voor de meest behoeftigen (weeshuizen, ouderen, gehandicapten en eenouder gezinnen)
  Ze zouden dit ook kunnen schenken aan Stichting een voor Twaalf, die deze mensen met een voedselpakket zou kunnen verblijden.
  Daarmee zouden solidariteit tonen aan al die Nederlanders en SuriNeds die een gift hebben gedaan. En nu maar hopen dat mensen als door een bij gestoken, negatief op deze posting gaan reageren. Want zo’n (waardeloos) geval had ik gisteren nog aan m’n fiets hangen.


  Maak melding
 2. Redskin,

  RobGay zit zijn paarse neus nog te vullen met wit, ergens in een kelderbox in de Bijlmer.

  Zijn hele sociale uitkering gaat op aan deze troep, dat is wel te merken aan zijn structurele tralala-geleuter hier.


  Maak melding
 3. Promoot de vaccins, vergeet wat de mensen echt nodig hebben: vitamines om hun weerstand te verhogen.
  Wat voor lieden zitten in de regeringen wereldwijd? De minister van volksgezondheid is een arts, maar is blijkbaar vergeten dat de meeste ziektes het gevolg zijn van een tekort aan vitamines en mineralen. Snel in elkaar geflanste vaccins moeten de oplossing bieden. De mensen zijn zo gehersenspoeld dat ze geen vraagtekens zetten bij snel in elkaar geflanste vaccins en nog erger, waarom de vaccinproducenten weigeren de verantwoordelijkheid te nemen voor de diverse bij-effecten en van de regeringen eisen dat ze niet aansprakelijk worden gesteld om schadevergoeding te betalen.
  De ergste volgers van deze hersenspoeling zijn de geschoolde mensen.


  Maak melding
 4. Ze je wel meneer R jij hoort dan bij de ongeschoolde gasten , wist je dat als je teveel vitaminus binnen krijgt jou lichaam juist minder afweerstoffen zal aanmaken , en ook als je heel veel water drinkt je hart ermee stopt , dus met alles met mate en welke vitamines zijn het volgens jou die covid aanpakken?? A-B-C-D-enz.


  Maak melding
 5. Er zitten zoveel vitamines in surinaamse groenten en fruit. En als je een zaadje in de grond stopt, heb je zo een spinazie plant of tomaat of peper. Wij hadden vroeger veel groente en fruit in de tuin en kippen en eieren. De grond in suriname is zo vruchtbaar, alles groeit en bloeit. In nederland moet je maar wachten hoe het in de zomer wordt en toch probeer ik elk jaar weer kouseband tomaten sla enz te zaaien en dan heb je je eigen groente. Maar als het een slechte zomer is wordt het lastiger. Maar tegenwoordiger regent het ook veel meer in suriname. Misschien zijn kassen een oplossing zoals op Gran Canaria.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES