21-jarige inbreker aangehouden; kompaan en heler voortvluchtig

1
Gevangenis
Voorbeeldfoto

De 21-jarige verdachte Romeo D. is door de politie van het bureau Latour op dinsdag 25 mei ter zake diefstal middels braak op zijn woonadres te Ephraimzegen opgespoord en aangehouden. Romeo wordt ervan verdacht samen met zijn voortvluchtige kompaan L. in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 mei een inbraak te hebben gepleegd in een woning aan de Badoellaweg, meldt het Korps Politie Suriname zojuist.

De benadeelde deed op zondag 23 mei aangifte van deze inbraak. Naar zeggen van de aangeefster verliet zij op 22 mei haar woning. Toen zij op 23 mei thuis aankwam, bleek haar huis overhoop te zijn gehaald. De verdachten gingen er vandoor met een horloge, sieraden, T-shirts, een naaimachine, een gascilinder, telefoontoestellen, slippers en een fles kwik.

Toen een dochter van de benadeelde op maandag 24 mei naar de winkel ging, zag zij Romeo met enkele van de gestolen sieraden van haar moeder. Daarbij hield zij de verdachte voor dat de sieraden van haar moeder zijn. Bij die gelegenheid koos de verdachte het hazenpad.

De aangeefster deed toen op dinsdag 25 mei het adres van Romeo aan die op dat moment met een gestolen oorbel en de horloge van de vrouw rondliep. De benadeelde gaf hem gelijk aan dat de oorbel en de polshorloge van haar zijn en bij een inbraak in haar woning zijn weg genomen.

De verdachte bekende het strafbaar feit te hebben gepleegd met een andere jongeman. De politie die inmiddels in kennis was gesteld, hield bij aankomst Romeo aan. Op hem werden een deel van de buitgemaakte goederen teruggevonden. Hij verklaarde de naaimachine te hebben verkocht. Deze werd op het adres van de heler achterhaald en in beslag genomen.

Na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie is Romeo hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld. Aan de opsporing en aanhouding van zijn kompaan L. en de heler wordt gewerkt meldt de politie.

1 REACTIE

  1. Het wordt de hoogste tijd dat de inwoners van geheel Suriname een Burger Wacht samen stelde om hun omgeving veilig te stellen en samen met de Politie een plan te maken door bijvoorbeeld er groepen van 4 personen een ronde doen van een omtrek van 200 meter en dat 2 personen elk de tegen ergestelde richting lopen als je met 6 groepen bent die elk 4 uurtjes een ronde maken zit je al aan 24 uur en hopelijk stressen de medebewoners niet meer zo en tegelijkertijd doe je ook iets aan je conditie wat deze buurtwacht Echt niet mag doen is voor Politie spelen en de recht in eigenhandig nemen waardoor ze zelf in de problemen zouden kunnen terechtkomen, wat walkie talkie zouden een enorme bijdrage kunnen Leveren


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.