VIDEO: Extra wateroverlast nadat niet afgemaakte dam te Bakkie het begeeft

15

Ook bewoners van Bakkie in het district Commewijne hebben deze dagen te maken met wateroverlast. Daarbij speelt niet alleen de regen een rol, maar ook een dambreuk. Ter plaatse heeft een niet afgemaakte dam het namelijk begeven.

Hierdoor is de omgeving ondergelopen zoals goed te zien is op de drone foto hierboven. Het water heeft niet alleen de wegen blank gelegd, ook de huizen van bewoners hebben het moeten ontgelden.

In onderstaande film laat een familie zien hoe het water ook hun huis is binnengekomen. De vrouw des huizes doet een verzoek aan de regering van Suriname om snel maatregelen te nemen om de dam te herstellen. Onderaan het filmpje meerdere foto’s van de situatie ter plekke:

15 REACTIES

 1. Op de Surinaamse regen radar, komt meer regen richting Suriname, alles beetje helpen, kunt men ook grote waterpompen aanschaffen om al het water richting zee te laten overpompen, want in Suriname is alles slecht, infrastructuur deugt niet, de ene sabi mang president komt, en 5 komt het volgende sabi mang president, maar zijn alleen foefoermang, en hun achterban geloven nog in de oplichters, dat ook nog, president santhoki misschien een goede, maar eerst de regen verwerken die nu boven de guyanas aan het onderwater zetten is van al het bezittingen, en dat is triest ik kreeg een filmpje, waarin een grote boa een hond in huis aan het wurgen was, de slang is gedood, regering dit moet een topprioriteit zijn, vanaf nu, en zoek waar die 4 miljard is gebleven, of producten santhoki ben omgekocht kan toch???


  Maak melding

 2. Ja meneer de regering in Su doe wat laat zien dat je hoog bal kan schoppen laat merken dat wat je gezegd heb kan volbrengen en wijs niet naar de vorige regering
  Want 3 vingers wijzen naar jouw nieuwe regering en alleen die wijsvinger wijs naar die oude Regering dus dat zegt iets dus play it right


  Maak melding

 3. Ik ben ongeveer dertien jaren in de school vakanties op Bakkie geweest. Nog nooit is het zo erg geweest. Die dam werkte nog. Deze schoft laat een dam half klaar achter en steek het geld in zijn zak. De regering moet hem achter slot en grendel zetten.


  Maak melding

 4. 10 jaar aaneensluitend heeft Bullshit Bouta met zijn Nationale Disaster Party alweer geregeerd !
  Eindresultaat: lege kas,
  4 miljard US DALLA aan schulden,
  geen eigen inkomsten,
  toegenomen criminaliteit,
  toegenomen werkloosheid,
  alle ministeries met tonnen aan betalingsachterstanden,
  half opgezette projecten,
  en overal ACHTERSTALLIG ONDERHOUD !

  Wat verwacht men dan nu ?

  Nogmaals verzoek ik elke Surinamer na te gaan wat er gebeurd als deze Nationale Disaster Party aan de macht komt en hoe lang het duurt om de door hun aangerichte schade op te lossen.
  Telkens weer moet een andere regering de troep die deze incompetente paarse plunderaars achter laten opruimen. Telkens weer moet het volk machteloos accepteren dat zij door deze paarse patjakkers zijn misleid en bedrogen.

  Wordt het nu niet eens tijd om voor altijd af te rekenen met deze paarse patjakkers ?

  Suriname zit nu weer in de ellende met bijkomend de pandemie en extreme wateroverlast en met een minimum aan eigen middelen want die eigen middelen zijn door Bullshit Bouta en zijn bende geplunderd !

  Je kan aan de reacties van de Bouta-lovers opmerken dat zij liever Suriname zien verzuipen dan dat zij bijdragen aan herstel.

  Suriname krijgt nu letterlijk een wassie uit de hemel !
  Laten we leren uit het verleden en werken aan de toekomst van een beter Suriname !

  Na regen komt zonneschijn.
  Gado de wi fesimang. Krakti !


  Maak melding

 5. Nee hoor Roman,
  De enige gemaakte afspraak, is het vervroegd overdragen van het stokje.
  Achteraf gezien, goed bedoeld, maar met
  de kennis van nu ondankbaar.
  Vier miljard schuld is dertig jaar afbetalen.

  Ze hebben vijfendertig miljoen us dollar geleend in 2019, voor een “overstromingsrisicobeheerproject”, geld opgevreten. De suri’s zullen dit de komende dertig jr moeten aflossen.

  De zogenaamde activisten hebben een korte termijn geheugen en ze weten helemaal niet wat er gebeurt in dat land. Kwestie van gericht informatie opzoeken en de juiste krant lezen. Pé a monie dé was het tok.
  Nog steeds, eigenlijk meer dan ooit, van toepassing.


  Maak melding

 6. The floods and rains aren’t going to go away. We gaan als Nederland moeten doen en polders maken om het water ergens te stoppen. Ook zullen huizen anders gebouwd moeten worden zodat het water het huis niet binnen komt.


  Maak melding

 7. Met meer voorspelde regen en meer wateroverlast kan je straks spreken van een nationale ramp.
  Ze kunnen alvast het leger inzetten om mee te helpen met dammen bouwen etc.


  Maak melding

 8. Komt door het RANCUNEUS beleid van de MINI-STER van OW. Stuur deze LUMMEL naar huis en plaats een waterboukundige die doelloos thuis zitten door RANCUNE van die meneer.


  Maak melding

 9. Redskin 28 mei 2021 At 12:52

  Franco 00. Lees goed het project is niet afgemaakt. Het geld is als water verdwenen door jou ratten ndp rovers gestolen.

  Redskin; begrijp goed. Ik ben van en voor geen enkele POLITIEKE PARTIJ. Bij mij gaat het erom dat als men door ons daar geplaatst wordt om orde op zaken te stellen dat zij die zaken ook daadwerkelijk aan te pakken en niet de stoel warm maken en hun zakken vullen met onze belastinggelden die wij tegenwoordig zuur verdienen. Ik ben geen JA knikker, maar een KRITISCHE BURGER die niet meer door de modder wil ploeteren anno 2021. Ik neem dus geen genoegen met mooie praatjes. En al is het projekt niet afgemaakt men weet en wist al jaren dat de regentijd voor wateroverlast kan zorgen tenzij men zaken goed aanpakt. Dus meneer Redskin als jij al gauw tevreden bent met aanklooien en ad-hoc oplossingen ben ik dat nog lang niet. Wees kritisch en ga voor vooruitgang. Met ja-maar zullen wij nog jaren in dit moeras moeten leven. Snapt U…!!!

  THINK!!


  Maak melding

 10. Ik zou dan liever de voorkeur geven aan vrijwilligers die meehelpen in ruil voor een voedselpakket of iets dergelijks ipv gedetineerden.


  Maak melding

 11. Tegen natuurrampen zijn mensen niet opgewassen.
  Hier doet men alsof de huidige regering erom gevraagd heeft dat Suriname getroffen moet worden door zware regenval.
  Ook het buurland Guyana is getroffen door zware regenval. Is de Guyanese regering ook verantwoordelijk?
  Bangladesh loopt bijna elk jaar onder water.
  Australië kampt op dit moment met een muizenplaag, terwijl Australië al diverse rampen heeft gekend.
  Het is makkelijk de huidige regering te beschuldigen.


  Maak melding

 12. franko 11 en franko , twee uilskuikens bij elkaar of zijn er nog meer franco’s ? , alle twee in dit geval jullie lezen het content niet goed , daar stond toch geschreven dat de regering bouta het waterwerk daar bij de Bakkie niet heeft afgemaakt en het geld dat daar voor bestemd was is foetsie , nou nu weten jullie het , en deze minister van OW kan er niets aan doen , als er niet zoveel water was gevallen dan was die dambreuk er niet geweest , en hij zou ook wel niet geweten hebben dat de waterwerken bij de Bakkie niet af was , de paarse ndp regering hield ook geen administratie bij hoe de status was van de waterwerken , , nou robg jij praat er over dat deze regering geen deskundigen hebben , nou robg de regering bouta 1-2 , hadden alleen maar criminelen , oplichters , verduisterraars en zeker geen deskundigen.


  Maak melding

 13. De vraag die hard overeind blijft staan is wat de vorige NDP regering onder leiding van Desiré Delano Bouterse heeft gedaan met die lening van USD 35 die ze heeft gehad van de Wereldbank in 2019 ten behoeve van een overstromingsrisicobeheersproject. Deze lening was bedoeld om de drainage-infrastructuur te verbeteren en het Saramacca-kanaalsysteem, te versterken.
  Dit project werd gefinancierd in 2019 door de International Bank for Reconstruction and Development (IBRD) en heeft een eindvervaldag van dertig jaar, inclusief een aflossingsvrije periode van zes jaar.
  Pé a moni dé?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.