Brunswijk: ‘Wij gaan de goede richting op, nog wat geduld opbrengen’

56
vicepresident ronnie brunswijk suriname

President Chandrikapersad Santokhi en vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk hebben zojuist tijdens de persconferentie gezegd dat de regering er alles aan doet om Suriname uit de crisis te halen. Volgens de vp wordt nu samen meegemaakt, wat het vorig beleid heeft nagelaten. Naar zijn zeggen wordt alles nu blootgelegd.

Brunswijk zegt dat de regering niet zal staan toekijken, maar dat zij samen aanpakken met het volk. “We gaan de goede richting op, maar misschien in uw ogen niet snel genoeg. We vragen u om nog wat geduld op te brengen. Kapot maken gaat snel, maar opbouwen is een moeizaam proces” aldus de vp.

Naar zeggen van de vp weet de regering dat er dat er een aantal punten zijn die om verbetering vragen. “Gelooft u mij, uw kritiek gaat niet aan ons voorbij. Wij zijn constant bezig ons beleid te evalueren en daar waar nodig bij te stellen.”

De persconferentie is hier te zien:

56 REACTIES

 1. Kapot Maken Gaat Heel SNEL , maar OPBOUWEN duur het te Lang.
  Daarin heeft U 100 % Gelijk. Maar tot op Heden, weet ik niet, hoe dan op Gevoel,
  heb ik Nog altijd de TWIJFEL van het Samenwerken Tussen de President en de
  VICE President. ik ga gewoon Nuchter denken en hun vertrouwen. Misschien Helpt
  Bidden ook. Alle SUCCES toe, dat het werkelijk Goed komt.
  gemodereerd

 2. Mijnheer de president: Ik waarschuw u: Als u de benoemingen niet terugdraait gaat u van een koude kermis thuis komen. Het volk zal de zware maatregelen die op stapel zijn niet accepteren. U zult het volk mee moeten krijgen wil u een kans van slagen hebben.

  Geef het volk een beetje vertrouwen. Waar is de zo geroemde Transparantie gebleven mijnheer de president.


  Maak melding

 3. Hahajajajajajajahahahahahahahahahahajajsjsjsjsjsjajsjsjsjajsjsjahahajahajahjajajahsjahahaja
  gemodereerd

 4. Het zijn concrete vragen. Hoop dat deze goed worden beantwoord. Puinhoop van 10 jaar ruim je niet in 5 jaar op. De vraag over de vaccinaties slaat spijkers met koppen. Wat gaat deze regering met al die vaccinaties doen?. Holland heeft gedoneerd, waarom ook China en overige landen en wat kost deze overschrijding allemaal wel niet?
  gemodereerd

 5. Sorry hor bruinste jouw goede kant is niet mijn goede kant.
  Waar o waar is tigri barba of is hij één moismoisi snor geworden.


  Maak melding

 6. in ieder Keval blijft bankovervaller een crimineel van wereldklasse en gronddief. Hij stottert en hakkelt maar op los. Shame shame shame
  gemodereerd

 7. dus vp iemand uit een politieke partij mag 10/20 functie bekleden ? hoe is de productieve tijd van die persoon voor elk functie ,ik zeg u 0 u legt bull shitt uit ,gaat puur om geld ,geen haar beter ,partij ? u bent toch de partij ,kull


  Maak melding

 8. u moet maar bij uw visie blijven anjoemara ,want met gekocht diploma komt u niet ver ,vandaag morgen is de einde .toch hou u zelf niet voor de gek .zet een stap terug u bent een lachertje voor de wereld


  Maak melding

 9. gronden in suriname niet te krijgen ,allemaal verdeelt ,triest uw grondrecht is u ontnomen . u mag 6/7 aanvragen uw geboorte recht .maar wat ik zie de zogenaamde prominenten hebben suriname al verdeeld .zie gezinnen van 10/15 personen op oppervlakte van nog geen 300 vierkante meter leven ,triest is niet van nu ,is al 40 jaar gaande nogmaals triest surinamers


  Maak melding

 10. Frappant dat deze gasten nog in hun eigen leugens blijven geloven. De ” vloek van macht ” heeft meester van hen gemaakt. Zij luisteren niet meer naar de eigen achterban en naar de massa.
  gemodereerd

 11. Frappant dat deze gasten nog in hun eigen leugens blijven geloven. De ” vloek van macht ” heeft meester van hen gemaakt. Zij luisteren niet meer naar de eigen achterban en naar de massa.

  Maak


  Maak melding

 12. Dat Suriname de juiste richting opgaat, geloof ik best wel.
  Het is alleen jammer dat de VP zegt dat “kritiek” vanuit de samenleving niet aan hun voorbij gaat en er verder niet naar handelen. Hoe anders kan het zijn als ze alle functies van met name familieleden meteen terugdraaien.


  Maak melding

 13. meneer de president , u praat goed ,maar zet kracht bij uw daad ,laat niet een loze beloften worden ,ps alternatief voor regering is er .dus let op


  Maak melding

 14. ZE President der Surinamers en de Grote Leider zal ons alleen maar goeds brengen. Zo veel goeds als we maar willen. Zo veel goeds dat er geen ruimte voor iets slechts is. Enige wat ZE van ons vraagt is geduld. Omdat wij tot het luiste volk op de wereld zijn, is het niet veel gevraagd want vergeet niet dat de fascistische beweging van Bouterse voor alle ellende gezorgd heeft.
  gemodereerd

 15. Luis in de pels…..en het lamlendige, laffe volk staat erbij en kijkt ernaar.

  Zolang je als land en volk veroordeelde drugscriminelen en veroordeelde massamoordenaars in het politieke zadel hijst, ben en blijf je een FAILED STATE.


  Maak melding

 16. Kan iemand mij overtuigen van/ over de ‘kwaliteiten’van zowel de echtgenote van de president en de broer van Brunswijk? Wat hebben deze 2 figuren zoal gepresteerd in hun leven. Ik ben overal op zoek( via Google) naar deze 2 figuren. Ik lees nergens iets…Leeg-nada.
  Dus hoe ‘deskundig ‘zijn die?

  Sarie torie nanga Sranan.
  gemodereerd

 17. Nog 200 dagen dan wo set kon, want er zijn nog een aantal familie leden die geaccommodeerd
  moeten worden. WEES GERUST ALLES KOMT TERECHT..!!! EERST MIJN ZAKKEN en daarna….kijken we wel………Komt goed!!!!!
  gemodereerd

 18. De regering wil nog 200 dagen, want een aantal familie leden is nog niet gehonoreerd.
  Heb geduld en wees gerust alles komt terecht.
  gemodereerd

 19. Alles is duur vp, doen jullie iets aan
  Of is het alleen loze belofte, ik snap wel het is moeilijk om een failliete land te regeren, maar wil niet zeggen dat samen met de imf de bevolking wordt geknepen?want wij als bevolking hebben geen schuld aan het dieven gebeuren van Suriname, dat moet aan gerekend worden aan ndp bouta, santhoki jij werk samen met bouta, waarom 4 miljard dollar geleend en nogsteeds geen internationale onderzoek, politiek stinkt, dat geld moet te traceren zijn waar het naar toe is ondergebracht?
  Is het zo moeilijk dan?
  Terwijl surinamers aan het pinaren is ,alla san dieri president en vp,


  Maak melding

 20. Als Je Wil Weten Hoe Slecht Het Met Ons Land Gaat.. Vertel ik Je Nu..

  Ronny Bruinswijk Is De Vieze President.. Zo Slecht Gaat het Met Ons Land


  Maak melding

 21. @Roman 24 mei 2021 At 23:22

  Nog even geduld. In november krijgen we allemaal een cadeautje van de regering is verteld in de persconferentie.

  Ondertussen op DWT:

  PARAMARIBO – De omstreden wet Rij- en Voertuigenbelasting die in 2018 in het parlement is aangenomen, heeft -in tegenstelling tot wat sommigen toen meenden- wél een legitieme grondslag. Tot die conclusie komt de presidentiële werkgroep die vorig jaar oktober door president Chandrikapersad Santokhi was ingesteld, om de wet te herzien.

  Commissievoorzitter Shiraz Boedhoe zegt dat deze conclusie van de werkgroep gebaseerd is op twee vragen: is de wet in strijd met andere wettelijke regelingen en is er sprake van een dubbele belasting? Onder andere de VHP-fractie, die toen tegen herinvoering van de wet had gestemd, was van mening dat de burger hiermee dubbel wordt belast, omdat er al government take wordt betaald.

  De werkgroep komt ten aanzien hiervan na bestudering dus tot de conclusie dat dit niet zo is. Ze is daarnaast ook geen artikelen in deze wet tegengekomen die in strijd zijn met andere wetten. De commissie heeft de president in haar adviesrapport dat op 15 februari aan hem is ingediend geadviseerd om de wet geheel in te trekken en aangepast opnieuw in te voeren, nu wel in overeenstemming met de maatschappelijke realiteit, doel en geest van de wet, zegt Boedhoe erbij.-.


  Maak melding

 22. Maar kan je me zeggen welke kant ik op moet kijken. Met zoveel ellende?? Laat de sprookjes voor bedtijd.
  gemodereerd

 23. Brunswijk jij en je familie verrijken jullie zelf.jullie gaan met niets weg.alles blijft achter.
  Onthoud: ALLES IS VOOR EEN TIJDJE.
  Leo krijgt alle posities in handen alsof hij de kapabele is binnen de ABOP.
  GÉÉN KADER DUS !!!
  president Santhokie u zal ’t merken in 2025


  Maak melding

 24. Inzake de Wet Rij- en voertuigen dit:
  De commissie heeft de president in haar adviesrapport dat op 15 februari aan hem is ingediend geadviseerd om de wet geheel in te trekken en aangepast opnieuw in te voeren, nu wel in overeenstemming met de maatschappelijke realiteit, doel en geest van de wet, zegt Boedhoe erbij.-.

  Eerst hoog van de daken lullen dat deze wet is strijdig, maar nu ze zelf aan de macht zijn is er niets mis mee. Hooguit enkele aanpassingen….Hypocriet. Ohhh ze hebben geld nodig.


  Maak melding

 25. VP bent u soms blind door egoïsme? Waar ziet u dat “wij” de goede richting opgaan of bedoeld u met “wij” uw familie? Want met de koersen, prijzen in de winkels en groenten, vrijwel alles, die de lucht ingaan, zie ik echt niet als vooruitgang maar naar de verdoemenis.
  Ik kom nauwelijks uit met mijn salaris, hoe doen dan de mensen die het nog moeilijker hebben dan ik.

  En wat is dat gedoe van iemand met zoveel neven-beroepen? Iemand kan nooit in de RVC zitten als je al verbonden bent aan het bedrijf of instantie.
  Er werd zoveel geluld over mensen met meerdere beroepen en dat men het niet goedkeurde en men zou er wat aandoen.
  Nu zitten jullie daar en geen ene malle moer doen jullie iets hieraan. Is gewoon in een doofpot gestopt.
  Dit is ook een nieuw model van stelen, wat de vorige regering ook al deed.
  Meen je het op zo’n manier met het volk?

  En de prijslijst die doorgestuurd is door EZ is gewoon bullshit. Laten zij aangeven welke winkels deze prijzen hanteert.
  Welke leverancier levert tegen een redelijke prijs aan de winkeliers, zodat zij het ook goedkoper aan de gemeenschap kunnen verkopen. Geen van deze genoemde mensen kunnen er iets aandoen.

  Dussss dat wat u zegt vooruitgang is just lariekoek.

  President, kijk terug naar alle campagnes die u gevoerd had en wat u allemaal gezegd had dat u zou doen als de VHP wint.
  Ennn…. wat is gedaan tot nu toe?

  En houden jullie ermee op om steeds terug te kijken wat de vorige regering verkeerd gedaan heeft. Dat helpt ons als volk niet.
  Jullie zitten nu en jullie moeten zorgen dat het beter gaat met ons.
  Zoals ik al eerder zei, is dat niet het geval.


  Maak melding

 26. ha ha ha 😂🤣😂🤣😁😁 robg en al je paarse holmaatjes hier , jullie zitten de beste vriend van jullie afgod bouta te vergallen , de vp brunswijk komt heel vaak bij jullie sergeantje bouta op de koffie???? , dat zei de vp zelf nog laatst en niemand houdt mij tegen , nou paarse oelewappers pas maar op deze uitspraken van jullie tegen de beste vriend van jullie lover kan wel eens jullie laatste uitspraken zijn geweest .


  Maak melding

 27. We kennen allemaal nog wel het verkiezingsspotje op de tv een jaar voor de verkiezingen op power tv. “Ik werk niet voor mezelf, ik werk niet voor mijn familie, maar voor u het volk van Suriname”. Trek u conclusie zelf.


  Maak melding

 28. De v.p. last van wanen? Zijn realiteit is anders dan het harde leven van 80 procent van de bevolking. Hartverscheurende verzoeken voor hulp komen er continu van mensen uit Suriname. Maar als multimiljonair of mogelijk miljardair heb je natuurlijk een andere belevingswereld dan de mensen die rond moeten komen met minimum bedragen. Maar Brunswijk kan makkelijk praten terwijl hij goed zijn belangen in de gaten houdt. Al zijn familieleden zitten financieel en materieel er warmpjes bij. Hun bezit zullen zij nog verder uitbreiden terwijl de gewone man, vrouw, gezinnen nog dieper in de penarie zullen terechtkomen.

  Het zal voorlopig niet goed gaan met de Surinaamse economie. De productie en afzet van goederen zal aantoonbaar moeten toenemen. Dat zie ik de komende vier jaren nog niet gebeuren. Brunswijk en Chan hopen op de verhoogde olie-inkomsten die mogelijk over 4 jaar zullen aanvangen.
  gemodereerd

 29. Brunswijk zijn dagelijkse realiteit is anders dan het harde leven van 80 procent van de bevolking. Hartverscheurende verzoeken voor hulp komen er continu van mensen uit Suriname. Maar als multimiljonair of mogelijk miljardair heb je natuurlijk een andere belevingswereld dan de mensen die rond moeten komen met minimum bedragen. Maar Brunswijk kan makkelijk praten terwijl hij goed zijn belangen in de gaten houdt. Al zijn familieleden zitten financieel en materieel er warmpjes bij. Hun bezit zullen zij nog verder uitbreiden terwijl de gewone man, vrouw, gezinnen nog dieper in de penarie zullen terechtkomen.

  Het zal voorlopig niet goed gaan met de Surinaamse economie. De productie en afzet van goederen zal aantoonbaar moeten toenemen. Dat zie ik de komende vier jaren nog niet gebeuren. Brunswijk en Chan hopen op de verhoogde olie-inkomsten die mogelijk over 4 jaar zullen aanvangen.
  gemodereerd

 30. Volk van Suriname heb nog even geduld. De VP is bezig Su leeg te roven!!

  Maar VP wees opgepast. Er is een WET van de natuur die meedogenloos zal toeslaan. Er komt een dictator aan de macht en die zal alles terudraaien. Alle gestolen en geeigende staatsbezittingen zullen worden teruggevorderd.

  Torenhoge rijken zullen worden ontrijkt en gelden en bezittingen gaan terug naar de Staatskas of naar het volk van Suriname. De binnenlanden zullen opnieuw staatseigendom worden. Het kan toch niet zo zijn dat anargie voor altijd zal heersen. Na diefstal komt altijd gerechtigheid.
  gemodereerd

 31. Volk van Su. Jullie zijn gewoonweg oelewappers.
  Wanneer komen jullie voor je rechten op!!!
  Landsbezit wordt gestolen en geëigend.
  gemodereerd

 32. Familie is ook het volk van Suriname. Een bekende Javaanse spreekwoord zegt “familie word vijand en vijand word familie”
  Dat zeggen ze als een vrouw gaat trouwen.
  Ps dit is als sarcastisch bedoeld.
  Had ik even nodig.
  gemodereerd

 33. Deze regering blijft maar ouwehoeren over wat ze hebben aangetroffen. Jullie wisten het dus het volk bewust voor de gek gehouden. En Brunswijk…een vraag aan jou. Als jij aangeeft dat het land verarmd is door Bouterse, waarom zet jij zijn lijn voort door jou familie te verrijken en daardoor het land nog meer de put in duwt. Sterker nog, mensen die dit proberen tegen te houden( Pokie) mond dood maakt. Soso KA joe nanga Chan e Setie


  Maak melding

 34. Brunswijk denkt in zijn achterhoofd dat het de goede kant opgaat met het misleiden van de bevolking. De mensen komen immers niet massaal in opstand.


  Maak melding

 35. Deze man is zo achterlijk dat hij nieteens het verschil tussen vooruit en achteruit weet. Ik zou niet in de auto bij hem willen plaatsnemen laat staan in zijn helicopters waarmee hij geld strooit. Die andere achterlijke directeur van NIS staat te posten met een gouden AK op Facebook. Sranang klarie


  Maak melding

 36. De NDP had samen met haar partners een overweldigende meerderheid in DNA tijdens hun desastreuze bewind de afgelopen 10 jaar. Dus hadden zij alle wetten kunnen doordrukken die zij maar wilden. Helaas hebben ze alleen de wet en regelgeving toegepast die zij nodig hadden om het land te roven. Het is opportuun om nu te roepen dat het de schuld is van de oppositie omdat zij met bepaalde zaken niet mee eens was.
  Zoals ik al eerder opmerkte in voorgaande postings: De criminele organisatie is bezig zichzelf op te heffen en daar krijgt men een niet geringe buikloop van. Waar zijn al die prominente figuren gebleven. Al naar het buitenland vertrokken misschien?


  Maak melding

 37. “President Chandrikapersad Santohki was ruim voor de machtsovername al bezig het land te redden.
  President Desi Bouterse stond na de verloren verkiezingen van 25 mei vorig jaar met de rug tegen de muur. Zijn regering was vastgelopen. Muurvast! Hij kon geen kant meer op en wilde al in juni de macht overdragen aan gedoodverfde opvolger Chandrikapersad Santokhi.
  De overheid zou de salarissen die maand niet kunnen betalen, want de schatkist was leeg en geen enkele lokale bank was bereid de regering nog een cent krediet te geven. Santokhi zou Bouterse uit zijn lijden moeten verlossen.”
  Lees dit interview met Santokhi in DWT en in andere media. Dus om nu van alles en nog wat te lopen roeptoeteren is gewoon ziekelijk.


  Maak melding

 38. Vieze of vice president,hebzucht en nogmaals hebzucht.Suriname lijkt wel een bananerepubliek.Schaam mij voor me land.Onderede en gebeden en al die ceremonies tijdens de benoemingen stelt voor mij niets voor hoor Brunswijk en Chantoki.Name and faces.Alleen familie telt.
  gemodereerd

 39. Hij heeft makkelijk praten hij voelt het niet samen met familie en vrienden.
  gemodereerd

 40. En niemand begreep zijn grap over de overplaatsing van Bronto dat wel mogelijk is vlak voor de volgende verkiezingen.
  Haha.
  Men mag zeggen wat hij wilt maar de VeePee heeft wel humor.
  En VeePee Brunswijk heeft het volk sinds zijn aantreden consequent te woord gestaan zonder tralala. Bullshit Bouta kon alleen leugens en luchtkastelen verkopen vlak voor een verkiezing, daarna lag hij weer in zijn hangmat te teren op de zweet en tranen wat het arme en onderontwikkelde volk.

  Ik hoop dat hij en de gehele regering de grieven van het volk serieus nemen en naar het groter geheel kijken om functies in te vullen. Maar ook de bezoldigingen kunnen ivm de grote crises aangepast worden. Er zijn meerdere competente en integere Surinamers die heel graag een bijdrage willen leveren aan een betere Suriname.

  Paars was verdeel en heers.

  The DreamTeam is share and care.

  W’o set en nanga makandra. Krakti !


  Maak melding

 41. VP Brunswijk is selectief bezig, zijn hele betoog ging voor 90% alleen maar over district Marowijne, woongebied van zijn aanhangers. Project zus en zo, allemaal gerealiseerd in Marowijne, als voorzitter van de ABOP kun je hem dat moeilijk kwalijk nemen.
  Maar meneer is VP voor heel Suriname, niet alleen voor het binnenland, laat staan voor Marowijne. Dat hij zich inzet voor het binnenland is begrijpelijk, maar dit is iets anders dan begrip voor opbrengen, ze lopen achter in ontwikkeling, dus ze zijn bezig met een inhaalslag. Meneer Brunswijk ( O shit ,ik moet oppassen voor een reactie van de “heer” Pico, onze VP is ook een ordinaire voortvluchtige) er zijn ook andere gebieden die jaren achterlopen in ontwikkeling, die hebben uw volledige aandacht ook nodig.


  Maak melding

 42. Allemaal leugens zij zitten al een jaar..bij aantreden een jaar was de koers 8 nu 24srd ga maar zo door benzine levensbehoeften.. Brunswijk en santoki kunnen me mars eten


  Maak melding

 43. Binnenkort wordt Chan aan een kant gezet Leo for president niks no fout.
  Het is bewezen dat Brunswijk de beste vp is van Suriname Suriname wordt straks een paradijs.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.