President krijgt presentatie over bouw ‘Corantijnbrug’

21
President krijgt presentatie over bouw 'Corantijnbrug'

De Surinaamse president Santokhi heeft deze week een presentatie gekregen over de bouw van de ‘Corantijnbrug’. Rino Tjin Wong Joe, van het Ingenieursbureau voor Bouwtechniek (IBT), heeft een viertal mogelijkheden gepresenteerd voor het bouwen van een brug over de Corantijnrivier, tussen Guyana en Suriname.

Tijdens deze presentatie zijn kosten voor de bouw, besparingen, efficiëntie, economische voordelen voor ondernemers en burgers in beide landen aan de orde gekomen. IBT heeft in opdracht van Staatsolie, onderzoekingen gedaan naar opties voor de bouw van de brug.

De bevindingen zijn, op 4 mei 2021, gepresenteerd aan een regeringsdelegatie onder leiding van de president. Minister Albert Ramdhin en zijn collega Armand Achaibersing hebben ook aan deze sessie geparticipeerd.

In de komende weken zal de Surinaamse regering, zich samen met de Guyanese overheid, buigen over de bevindingen van dit onderzoek.

21 REACTIES

 1. onzin presentatie en de moeite van het open en lezen en zelfs in de kast leggen niet waard.

  Welk zinnig mensen gaat een brug ontwerpen waar zeeschepen onder door kunnen een locatie waar men enorme bagger werken zal moeten uitvoeren om er met een zee schip te kunnen komen.
  Bakhuis kan geen afweging zijn. Dan plant men maar de ruimte voor een bewegend deel in de brug. Gezien verkeersdruk en de omvang van de landen ga voor een veredelde brug uit de oostwest verbinding bredere en hoger is nergens goed voor.

  Hoogmoedswaanzin. van wanabee bruggen bouwers.


  Maak melding

 2. We praten over brug die niet eens van nut is. Kijk de weg van Par’bo naar nickerie.
  Werk eerst aan je eigen infrastructuur. Het volk pinaart met de dag
  gemodereerd

 3. Beste voorstel voor een brug over de Corantijnrivier is een brug zoals de Wijdenboschbrug over de Coppenameriver met een gedeelte opklap- en sluitingsbrug op het diepste gedeelte van de Corantijnrivier. Als deze opklapbare brug open gaat kunnen boten dan doorvaren op bepaalde tijden.

  Anders is deze opklapbare gedeelte gesloten voor verkeer van en naar Guyana.

  Goed nadenken, voordat men emotionele besluiten neemt. Het rendement over de brug moet maximaal zijn voor verkeer erover heen als voor boten.

  Dit is de beste oplossing en wordt overal ter wereld gedaan voor deze mogelijkheden.


  Maak melding

 4. Goed nadenken, voordat men emotionele besluiten neemt. Het rendement over de brug moet maximaal zijn voor verkeer erover heen als voor boten die over de rivier moeten varen. Er mogen geen beperkingen zijn. Het ondernemen/bedrijfseconomische zaken langs de oever van de Corantijnrivier mag geen enkele last van ondervinden, waardoor de economie hier schade van gaat ondervinden. De uitdagingen die er in gebieden langs de Corantijnrivier tot het zuiden met de grens van Brazilië zijn, moet men niet in gevaar brengen.

  Mijn voorstel is de beste en er is geen betere oplossing.


  Maak melding

 5. Zo te horen zijn er heel veel bruggen bouwers in Suriname.
  Ik bedoel het in een positieve zin van het woord.
  Alleen met zo’n instelling komen wij vooruit.


  Maak melding

 6. Bespaar de vele kosten en moeite. Wie zijn de beste bruggenbouwers ter wereld ? Laten we eerst adviezen bij deze experts inwinnen en eventueel THE job aan hen gunnen. Hollanders staan wereldwijd bekend als de beste bruggenbouwers. Ook de USA maakt gebruik van hun kennis.


  Maak melding

 7. Er zijn vele landen die experts hebben om hun eigen degelijke bruggen te bouwen.Zie Frankrijk, Noorwegen, Zweden, Duitsland, USA, Canada, China, India, Rusland, enz. Australië. Het zou raar zijn als alleen Nederlanders bruggen zouden kunnen bouwen.

  Nederlanders zijn goed in, oa inpolderen, dijken en land uit water/zee halen, watermanagement, waterinfrastructuur, dat is wat anders dan de beste bruggenbouwers van de wereld. Het zou raar zijn dat andere/vele landen geen degelijke bruggen kunnen bouwen.

  Suriname kan de brug zelf bouwen en het gedeelte van de basculebrug/ beweegbare brug, door Nederlanders ,Japanners, Brazilianen, Amerikanen, Fransen, Canadezen, Engelsen, enz laten bouwen. Wel samen werking als het om de totale brug gaat, waardoor alles goed met elkaar wordt besproken en weet wat er moet gebeuren.


  Maak melding

 8. Hoe dan ook, maar het is toch geweldig; dat er een BRUG komt.
  Denk aan de economie en de toeristen.
  velen zullen zeker blij zijn als het zover is.
  gemodereerd

 9. een regering zonder geld die een kostbare brug wil gaan bouwen?
  betaald door het volk dat nu al pinaart
  goed plan zeg

  ga snijden in je domme uitgaves
  en ga eens leren produceren

  ook weer lachwekkend die anti-nederland mentaliteit van sommigen.
  ja er zijn ook andere landen die bruggen kunnen bouwen.
  maar nederland staat algemeen altijd bovenaan met kwaliteit, iets wat hier in suriname in heel veel gevallen totaal ontbreekt.
  laat die chinezen die brug lekker sneller en goedkoper bouwen, weet je zeker dat je binnen 10 jaar geen brug meer hebt.
  de andere optie? suriname zelf de brug laten bouwen? door wie dan?
  suriname heeft geen kwaliteit of kunde om zoiets goed te doen.
  het enige wat surinamers kunnen is half werk leveren, het hele land staat vol met die halve shit projecten die nooit afkomen of altijd onderhoud nodig hebben, onderhoud waar surinamers ook geen verstand van hebben.
  gemodereerd

 10. Ingenieur Rino Tjin heeft in opdracht van staatsolie, 4 opties voor een mogelijke brug gepresenteerd aan de President etc

  Oké, afwachten wat het wordt.


  Maak melding

 11. Deze brug kan gefinancieerd worden door de rover, bandiet en drugsdealer VP Brunsie
  gemodereerd

 12. De Corantijn is over de volle breedte een Surinaamse grensrivier met Guyana. Hoewel de gehele linkeroever van de Corantijn sedert 2007 als de officiële grens geldt met Guyana, beschouwen de Guyanezen het midden van deze rivier nog altijd als de grens met Suriname. Je kunt je derhalve afvragen, wat de bemoeienissen van het onbetrouwbare Guyana zijn, voor wat betreft de bouw van deze Surinaamse brug over de volle officiële breedte. Eenieder met een klein beetje verstand zou er vanuit gaan, dat alleen de landingsplek van deze brug ter linkerzijde (dus op Guyanees grondgebied) ter zake doende is voor Guyana! Wat is derhalve het nut om Guyana bij zowel de presentatie van de verschillende ontwerpen alsook bij de financiering van de bouw te moeten betrekken? Zou Suriname hiermee niet wederom geheel onnodig en ongevraagd, haar troefkaarten uit handen geven? De kans is zeer aanwezig, dat de onbetrouwbare Guyanezen na uiteindelijke oplevering van de brug, vanwege hun eventuele bijdrage aan de financiering op verzoek van Suriname, alsnog zullen claimen, dat de grens van de gehele rivier, nog steeds het midden is! De “pientere” Surinaamse beleidsmakers lopen hierdoor een reële kans, om wederom een belangrijk stuk Surinaams grondgebied, voorgoed kwijt te geraken aan de veel slimmere c.q. gewiekstere Guyanezen! Surinamers leren het werkelijk nooit! Alleen een ezel en een Surinamer stoten zich in het gemeen, héél véél vaker aan de zelfde Guyanese steen!


  Maak melding

 13. Net als de meeste reageerders hier op WKN ben ik geen civiltechnisch ingenieur, het is daarom beter dat ik mijn kop hou en vooral geen commentaar lever alsof ik verstand heb van bruggenbouw.


  Maak melding

 14. @henkes
  het gaat niet zozeer om het echte bouwen en constructie van de brug.
  eerder over waarom en hoe dat betaald gaat worden.
  daar heb je totaal geen verstand van bruggebouw voor nodig.
  vele faciliteiten in suriname hebben achterstalig onderhoud.
  maar ze bouwen liever een brug naar guyana toe?
  een brug die nooit zoveel kan opleveren dat het gaat kosten
  hooguit op erg lange termijn.
  en aangezien deze regering totaal geen geld heeft zoals ze zelf elke keer maar roepen?
  waarom zou je dan in godsnaam die brug willen bouwen?
  gemodereerd

 15. Goedzo Henkes,
  Want je krijgt hier plotseling zoveel deskundigen die het beter weten en een heks die gemodoreerd nog voor lang jaloers zal blijven op deze regering.


  Maak melding

 16. het verschil zit um in het daadwerkelijk bouwen van de brug
  en de discussie over de noodzaak van de brug
  die noodzaak die er dus totaal niet is
  het geld voor die brug is er niet eens, waarom proberen ze anders geld bij imf los te krijgen
  gemodereerd

 17. Als deze brug echt gebouwd kan worden moeten eerst de schulden die bouta heeft gecreëerd zijn betaald en dan kan men deze droom na 10 jaren misschien realiseren.
  gemodereerd

 18. Bruggen en politici wrijven hun handen we gaan njang maken, net als bouta die 14 miljoen van boskalis onder de tafel werd betaald. Chan en regering moeten dat met interest over interest en de 200% boete van bouta halen voor de downpayment van de Corantijn brug.


  Maak melding

 19. De Surinaamse president Santokhi heeft deze week een presentatie gekregen over de bouw van de ‘Corantijnbrug’. Rino Tjin Wong Joe, van het Ingenieursbureau voor Bouwtechniek (IBT), heeft een viertal mogelijkheden gepresenteerd voor het bouwen van een brug over de Corantijnrivier, tussen Guyana en Suriname.

  Waarom mag het Surinaamse Volk 4 viertal mogelijkheden van de bruggen die aan de president gepresenteerd zijn niet zien?

  De hoogste tijd dat deze 4 voorbeelden van bruggen zo snel mogelijk aan het Surinaamse Volk worden gepresenteerd.


  Maak melding

 20. Wie wil er nou geen brug, een brug zorgt altijd voor verbinding, niet alleen voor de oevers maar ook door de gebruikers. Wie kan kijken in een glazen bol, wie kan vermoeden wat een brug kan betekenen, zou je hem niet eerst willen bouwen.
  Is het apriori nu de tijd voor; deze regering vindt van wel, al hebben zij geen reserve kapitaal en de bevolking kan dit als een stoot op de al lege maag voelen.

  Suriname is afhankelijk van de productiesector (fabricage van grondstoffen enz.), er moet flink meer geproduceerd gaan worden, maar je moet ook je producten kunnen slijten; wel nu, wat zou het mooi zijn als je je afname gebied kunt vergroten met hulp van de Guyanezen, via de export, er moet vreemde valuta verdient worden om onder andere de leningen terug te betalen. Via onze haven kunnen wij straks als doorvoerhaven voor de olie industrie in Guyana gaan functioneren, zijn wij vergeten dat de Suriname rivier uitgebaggerd gaat worden voor grotere schepen.
  De regering heeft een Herstelplan opgesteld om uit werken, het is volgens mij niet alleen opgesteld om bij het IMF geld los te peuteren, er is werk aan de winkel. Er zal ook veel geld nodig zijn om de beroepsbevolking te scholen, het Onderwijs moet vernieuwd worden en gericht zijn op onze economie.
  Dus reageerders, zet jullie bezwaren in de wacht, jullie hebben vast allemaal gelijk, maar wat Suriname nu nodig heeft zijn doeners, mensen die durven risico te nemen. Een brug bouwen kan op afbetaling, mits onder goede voorwaarden. Investeerders zullen er zijn omdat het IMF garant staat.
  Als onze regering zich houdt aan goed bestuur, niet verder gaat met nepotisme en dies meer, betrouwbaar blijft, iedereen betrekt bij de ontwikkeling, de bevolking transparant onderhoudt over de plannen, het armste deel van de bevolking opvangt via sociale steun en andere maatregelen, als het Overheidsapparaat effectief leert werken en gesaneerd wordt en de overtollige ambtenaren elders onderdak kunnen vinden, dan moet het lukken op deze ingeslagen weg voort te gaan Denk ook aan de belasting hervormingen. Zo maar een ideetje, wij hebben geen zeikerds nodig, Jip en Janneke.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.