Restaurant geeft maand gratis eten als beloning voor oplossen diefstal

20
Restaurant geeft maand gratis eten als beloning voor oplossen diefstal
Beelden van de bewakingscamera laten de dieven goed zien.

Restaurant Golden Crust, Burgers & More in Suriname, dat in de vroege ochtend van 25 april bezoek kreeg van dieven, heeft een beloning uitgeloofd voor de gouden tip die kan leiden tot aanhouding van de verdachten.

Het gaat dit keer echter niet om een geldelijke beloning, maar in de vorm van eten: de tipgever krijgt een maand lang elke dag een 2-piece meal van golden wings van de zaak.

Bij de inbraak werden een scooter, tv, stereoset, kassalade, bluetooth speaker en een vuilniston meegenomen uit het restaurant. De dieven zijn door bewakingscamera’s vastgelegd. Op een van de beelden is te zien hoe de scooter uit het raam wordt gedragen (foto).

Uiteraard is reeds aangifte gedaan bij de Surinaamse politie. Zie ook de post van het bedrijf op Facebook:

PLEASE HELP US SHARE IN DE VROEGE OCHTEND VAN 25/04/2021 ZIJN WIJ(GOLDEN CRUST BURGERS &More )HET DOELWIT GEWORDEN VAN…

Geplaatst door Golden Crust, Burgers & more. op Maandag 26 april 2021

20 REACTIES

 1. Die mijnheer die eenclip heeft gemaakt voor de pres mag ook een clip maken voor zijn broers die zo hard hier “werken”

  Dit type is gewoon een vloek voor heel Suriname.
  Daarom zal Suriname nooit maar dan ook nooit vooruitgang boeken.


  Maak melding

 2. @Wendy,

  Wat had jij als beloning gegeven?
  Een nachtrit in je terreinauto in een korte rok zeker?
  gemodereerd

 3. Vaak zijn het dezelfde soort mensen die spullen van hardwerkende mensen wegdragen. Moeten we medelijden hebben met zulke typen als ze tijdens de heterdaad het niet allemaal zonder kleerscheuren het vanaf brengen?? Geen medelijden met dit soort honden.


  Maak melding

 4. Een maand lang restaurant eten als beloning? Als je nog lang en gelukkig wil leven, is het je geraden niet meer dan 4/maand restaurant eten te nuttigen. Ik had deze ondernemer graag geholpen, als ik wist wie de daders waren, maar hij mocht dan 26 porties in een doggy bag doen zodat ik die porties aan Fikkie kon opvoeren.


  Maak melding

 5. Zonder foto’s van deze laffe apen te plaatsen had ik wel kunnen bedenken in welke hoek ik de daders moet zoeken. Het is altijd hetzelfde soort en de dag dat ik een ander ras zie die bij diefstal betrokken is zal ik mijn excuses aanbieden. Ik vind het niet gek dat er zoveel aanvragen voor een wapenvergunning op stapel liggen. Schiet ze maar neer maar schiet ze niet dood. Uitschakelen is voldoende.


  Maak melding

 6. Paul ‘recht voor zijn raap’, ik weet niet over welke bevolkingsgroep van Suriname je het hebt, maar als je gelijk hebt dat misdadigers in Suriname slechts onder een bevolkingsgroep voorkomen, dan zou men in de landen waar de voorouders van de overige groepen vandaan komen, geen misdadigers moeten aantreffen. Ra ra, waarom zitten de gevangenissen daar dan vol met dieven, moordenaar en verkrachters, die slechts in één geval vooral zullen lijken op de Surinaamse groep waar jij op doelt?


  Maak melding

 7. @ Henkes
  Noem mij een andere bevolkingsgroep in Suriname waarmee de gevangenissen vol zitten? Zitten die vol met Chinezen, Hindoestanen en of Doklas en Javanen?
  Idem ook in de USA en ook in UK. In Nederland zal het niet anders zijn.
  De feiten spreken voor zich!


  Maak melding

 8. De meesten van jullie hier doen sterk generaliseren. Alles en iedereen
  over één kam scheren die niet op jou lijkt. Zaken objectief beoordelen hebben ze nooit eerder van gehoord. Dus niet een ieder die niet lijkt op jou en op jouw voorouders is per definitie slecht. Je kan je onwijs afvragen naar de bevolkingssamenstelling van de gevangenissen in Zuid-Oost Azië (India, Bangladesh, Nepal, Pakistan Myanmar) etc. Daarnaast doen sommigen hier alsof zijn soort en de soorten (wat dat ook wezen mag) die op hen lijken allemaal van diamanten en goud zijn. Terwijl men dagelijks, bijna dagelijks een bezoek moet brengen aan het toilet om zichzelf te ontlasten van onreinigheid. Sommigen daarvan smeren het uit of in iedergeval gebruiken nooit water als reinigingsmiddel. Waar het hierom gaat is dat je je arrogantie, hoogmoed aan de kant zet. In iedergeval probeert niet beter te zijn dan de ander. Heeft te maken met opvoeding. Ondervoede personen scheren alle mensen onder één kam. Goed opgeleide opgevoede personen kunnen wel degelijk het onderscheid maken tussen tussen etnische groepen. Dit is waarom Suriname een FAILED STATE IS DAT OPGEDEELD IS TUSSEN ETNISCHE LIJNEN.


  Maak melding

 9. @ Thomas,

  Ik ben het deels met je eens, maar aan de andere kant kan ik mij voorstellen waarom men al snel generaliseert wat ik zelf niet snel zou doen.

  Ik leg je dan ook uit waarom:

  Waar ik het wel eens ben is het feit dat iedereen kan stelen, maar men hier al gauw hun ongenoegen en onderbuik gevoel uitspuwen op mensen van een bepaalde bevolkingsgroep.
  Dit laat zien waarom Suriname in zekere zin een failed state is en het heel lang ook zo zal blijven. Wat creolen goed doen word nauwelijks gezien, maar wanneer enkelingen in de maatschappij zich slecht gedragen word de gehele bevolkingsgroep onder de loep genomen.

  Waar ik het met je aan de andere kant niet eens ben is dat je vergelijkingen maakt met Zuid-Oost Azie en vergeet dat in die landen de verschillende bevolkingsgroepen niet bestaan uit onder andere creolen en dit geen goede vergelijking is.
  Vergelijken we wel landen waar de Afrikaanse nazaten voorkomen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, dan is ook niet te ontkennen dat zij sterk vertegenwoordigd zijn in de criminaliteit. Ter vergelijking met Marokkanen in Nederland is dit niet alleen feitelijk gezien in Nederland, maar ook in Frankrijk en Spanje. En dit valt op!
  Ook al moet men niet elk marokkaan over een kam scheren, maar feiten zijn feiten. Een Creool gaat sneller over tot huisinbraak en diefstal dan een ander etniciteit in Suriname.
  Let wel op: Ik schreef ‘sneller’ en niet bijvoorbeeld ‘alleen Creolen stelen’, dus doelend op iedereen.

  Een ander feit is ook zo dat binnen de Creoolse gemeenschap de ondernemerschap moeilijk in de genen te vinden is, want men heeft een levenswijze dat niet gericht is op het lange termijn. En wanneer zij aan een onderneming beginnen in Suriname en Nederland gaat het al gauw failliet, want men kan moeilijk van tevoren plannen en handelen daarop. Een lange termijns vizie is daarvoor benodigd en niet een ‘Wat ik vandaag heb maak ik op, morgen zie ik wel’-mentaliteit.
  Ondanks dat de Afrikaanse nazaten na de eerste Indiaanse bevolkingsgroep behoort
  en de Javanen en Hindoestanen pas 100 jaren later aankwamen is tot de dag van vandaag zichtbaar dat slechts enkele, op de vingers tellend, een succesvol onderneming hebben in Suriname.
  En dit zegt wel iets? Want wanneer dieven van een Creoolse afkomst (sorry dat ik het zo schrijf) inbreken bij hardwerkende ondernemers die veelal niet Creools zijn, dan valt dit gewoonweg op. Ook al wilt men er geen woorden aan vuil maken.
  Het is niet zo dat een Javaan bij een Javaan hoort in te breken en een Creool bij een Creool, maar ik heb het hier over datgeen wat opvalt in de maatschappij generatie na generatie.

  Het is moeilijk om in de juiste bewoording te verklaren dat het niet alleen gaat om dieven, maar ook vaak om dieven van een bepaalde etniciteit die men niet in de mond wil noemen mar na verloop van tijd gaat opvallen.

  Neem een voorbeeld aan waarom je veel Creolen op de markt en daarbuiten met rijk bekleed gouden sieraden ziet lopen, terwijl andere etniciteiten dat niet gauw doen. Het heeft z’n redenen waarom en dat maakt men nog geen mens mens.


  Maak melding

 10. Beste “een Hollander“
  Het feit is dat een koe meer schijt dan een geit.
  Of wel je van creolen in drie groepen verdelen.
  Groep één zijn de donkere creolen .
  Groep twee zijn de marrons .
  Groep drie de wat blankere creolen (de piernikis)waar Bouterse onder anderen bij hoort , ook wel red musu’s genoemd .
  De derde groep is superieur ten opzichten van die andere twee groepen.
  Vooral de eerst groep doet alle vuile werk voor de superieure groep.
  De tweede groep valt meer onder leiding van Belfort.
  Deze groep heeft meer een haat/ liefde verhouding met die Redi musu’s.
  Daarom zal er nooit een verzoening komen onder deze groepen.
  Ook omdat ze nooit onderling hun slechte gedrag afkeuring.
  Het is alsof ze elkaar instandhouden.


  Maak melding

 11. Een maand lang 1 keer per dag een 2 piece meal is te weinig…Een mens eet minstens 2 keer per dag. Een maaltijd voor een maand is niet de juiste oplsossing of beloning, de restaurant houder moet een geldsom aanbieden dan ga je zien hoe snel deze zaak opgelost kan worden.


  Maak melding

 12. Sommige mensen proberen altijd te ontkennen dat Santo Boma vol zit met mensen van vnl één groep.
  Hindoestaanse ouders zeggen tegen hun kinderen: wees braaf, anders belandt je in Santo Boma.
  Swarte ouders zeggen tegen hun kinderen: in Santo Boma krijg je goed te eten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.