Newmont geeft US$10 miljoen financiële steun om economische crisis te verlichten

24
Newmont geeft US$10 miljoen financiële steun om economische crisis te verlichten

Newmont Suriname, LLC heeft financiële steun gegeven om de economische crisis in Suriname te helpen verlichten. Newmont Suriname draagt US$10 miljoen bij en betaalt daarnaast belastingen vooruit om de ernstige crisis, die is verergerd door de COVID-19-pandemie, te helpen verlichten. Het doel van deze financiële bijdrage is om de impact van de huidige economische crises te helpen verzachten en de begroting en liquiditeitspositie van de overheid te versterken.

“Het doel van Newmont is om waarde te creëren en levens te verbeteren door middel van duurzame en verantwoorde mijnbouw. Dit is de basis van al onze acties ”, aldus Shirley Sowma – Sumter, Sr. Director External Relations. “Als verantwoordelijk mijnbouwbedrijf en onderdeel van de gemeenschap willen we bijdragen aan de wederopbouw van de Surinaamse economie. Naast deze bijdrage zal het bedrijf doorgaan met het opbouwen van sterke, duurzame relaties met belanghebbenden, het nakomen van onze verplichtingen, het aantrekken en behouden van toptalent en het stimuleren van innovatie in onze branche – allemaal essentieel voor het creëren van groei en waarde op de lange termijn. “

De toezegging van Newmont bestaat uit twee elementen: een vrijwillige eenmalige solidariteitscontributie en geplande vooruitbetalingen van inkomstenbelastingen.

Vrijwillige Solidariteitscontributie:
Deze bijdrage is een eenmalige solidariteitsbijdrage van US$10 miljoen ter ondersteuning van de Republiek 

Suriname in deze tijd van economische crisis. Deze bijdrage komt bovenop de reguliere belastingbetalingen die Newmont Suriname doet. Om goed toezicht en goed bestuur te verzekeren, zal deze bijdrage in overeenstemming zijn met alle vereiste wet- en regelgeving en als staatsinkomsten op de bankrekening van de Republiek Suriname worden gestort. De Republiek Suriname heeft zich schriftelijk gecommitteerd aan de voorwaarden die aan deze bijdrage worden gesteld, waaronder strikte naleving van de Comptabiliteitswet 2019 en de toepasselijke anti-corruptie regelgeving.

Newmont en de Republiek Suriname hebben verder benadrukt en gedocumenteerd dat Newmont in ruil voor deze bijdrage geen enkel voordeel, privilege of enig ander zakelijk voordeel van de Republiek Suriname zal ontvangen. Newmont vertrouwt erop dat haar bijdrage in het beste belang van de Surinaamse bevolking zal worden gebruikt.

Vooruitbetaling van Belastingen:
Newmont heeft ook aangeboden om de voorlopige inkomstenbelasting 2021 vooruit te betalen vóór de respectieve wettelijke betalingstermijnen. Het bedrijf gelooft dat dit, in aanvulling op de eenmalige solidariteitscontributie, kan bijdragen tot het versterken van het fiscale budget en de liquiditeitspositie van de overheid.

Newmont blijft zich inzetten voor het genereren van middelen, het delen van kennis, het opbouwen van capaciteit en het bijdragen aan duurzame partnerschappen om positieve ontwikkeling te bevorderen in de gemeenschappen waarin we actief zijn. Het bedrijf zal de gemeenschap blijven steunen via zijn reeds bestaande programma’s. Deze omvatten directe werkgelegenheid voor ongeveer 2.000 Surinamers, COVID-19-gerelateerde donaties, het Community Development Fund (CDF) voor de Pamaka-gemeenschap, programma’s voor gemeenschapsontwikkeling en andere duurzame programma’s.

24 REACTIES

 1. Hoeveel hebben ze de afgelopen periode verdiend? Het is wellicht een fooi in verhouding wat ze jaarlijks binnen harken. Een minder hand is gauw gevuld. Is welkom, maar ze halen het veelvoud binnen.
  gemodereerd

 2. Dit is de 10miljoen die de regering de importeurs heeft beloofd.

  Dit is natuurlijk maar het halve bericht, multinationals zijn geen liefdadigheids instellingen, de vraag is wat krijgen ze voor terug van een zwakke regering die met de rug tegen de muur staat. Deze regering zit vast, ze kunnen geen kant op. Ze kunnen geen begroting presenteren totdat ze met IMF zijn overeengekomen, ze kunnen geen schulden betalen want IMF laat het nu niet toe zolang ze aan het onderhandelen zijn. Intussen kunnen ze met hun default ook nergens meer geld lenen.

  Newmont jongens zijn niet dom, ze weten wat er speelt.


  Maak melding

 3. Ik hoor niets van China bij deze regering, waarom klopt men niet bij China, de logische partner voor Suriname maar ook andere ontwikkelingslanden.

  Oh ja, de regering heeft zijn zinnen gezet op Nederland en Amerika dan mag je niet met China in zee, de enige weg die ze kennen is IMF, terwijl geen enkel land uit zijn problemen is gekomen die met IMF in zee is gegaan.

  Een vhp DNA lid zei ook doodleuk dat de imf van vroeger niet de imf van nu is. Als het niet serieus was kon je om zoveel domheid nog lachen.


  Maak melding

 4. het is trouwens geen geld van Newmont, maar zuiver Suri geld uit eigen bodem..

  ze hebben intussen meer dan één miljard US$ weggedragen uit suri. , dus wat steld die 10 miljoen voor..
  wat wij moeten, doen, de Newmont gewoon weg sturen uit het land en zelf de zaak overnemen.. er ligt nog miljarden in de grond van het land..
  expertische hebben we genoeg in het land, denk aan al die Bordoos, Brunswijken enz…


  Maak melding

 5. Weer punten voor de regering 👍

  Weer een multinational die bereid is deze regering te ondersteunen.

  De toezegging van Newmont bestaat uit twee elementen: een vrijwillige eenmalige solidariteitscontributie en geplande vooruitbetalingen van inkomstenbelastingen.

  Top 🤙


  Maak melding

 6. Kas was Leeggeroofd en is weer bijgevuld.
  Denk eraan zwaar beveiligen, want de boeven zijn op de loer.
  Tenminste, hoe dan ook, wordt er wel gehandeld .
  gemodereerd

 7. Er zijn vele bedrijven in Suriname die ook veel uit het land halen en nu het land in de problemen zit, steken ze geen poot uit naar het volk.
  Het is een nagel die NEWMONT heeft uitgestoken en het is van harte welkom.
  Waar blijven de anderen. Ze zitten te broeden op het geld.
  Het is niet wat je hebt/bezit, dat maakt dat je groot bent, maar wat je betekent voor je medemens en de samenleving in het bijzonder.
  Ik kan sat nuet zeggen van de miljonairs hier in Suriname.
  Dus sluit je maar in de rij achter Newmont..
  Fernandes geeft altijd.
  Nu moeten ze laten zien of ze echte Surinamers zijn en geen parasieten.
  gemodereerd

 8. Dit allemaal op basis van VERTROUWEN van de huidige machthebbers die ze uitstraald. Terwijl dat niet het geval was bij de vorige regeerders, want na soso f’fur mang beng drape. Denk maar aan de centrale bank en spsb case.


  Maak melding

 9. Als je 10 miljoen kunt “steunen” wil dat zeggen dat je een 100 tot 1000 maal dat bedrag aan goud en andere edemetalen en edelstenen wegdraagt. Men focust alleen op het goud terwijl het al langer dan 50 jaar (of meer) bekend is dat er waardevolle edelstenen en andere metalen worden gevonden. De kenners en experts weten donders goed wat ze wegdragen. Is dus gewoon een goedkope sigaar uit eigen doos zouden die Hollanders zeggen. Niet eens een luxe merk sigaar…


  Maak melding

 10. dreai , jij zegt dat deze regering een zwakke regering is en je zegt dat ze geen begroting presenteren , nou draaikontje jij bent pas hier op WTK he, om deze regering waar het kan in een kwaaddaglicht te zetten , net als al die andere paarse ratten , en jullie durfden de laatste 10 jaren tijdens het bouta bewind jullie bek niet open te doen he , toen werd er nooit een begroting naar de DNA gestuurd , en nog mooier bouta durfde daar niet te komen, en wat zwakke regering betreft zij zijn de allerzwakste regering geweest sinds de onafhankelijkheid in 1975.
  als je met china een dictatorland bij uitstek in zee gaat , dan teken je je doodvonnis als land, en Suriname zal nooit meer Suriname heten , maar wang snee wang.


  Maak melding

 11. Newmond is geen filantropische organisatie. Als zij Suriname ‘zomaar’ een gigantisch bedrag cadeau doen, dan doen ze dat alleen uit eigen belang, ze hebben blijkbaar USD ervoor over om de rust te bewaren in Suriname. We kunnen ons daarom in onze stoutste dromen niet voorstellen hoeveel.Newmond verdient in Suriname. Als morgen de goudmijnen zijn uitgeput zullen we merken dat ze net zo veel van Suriname houden als hun voorgangers Billiton en Alcoa.


  Maak melding

 12. marcel
  26 april 2021 At 20:32
  het is trouwens geen geld van Newmont, maar zuiver Suri geld uit eigen bodem..

  ze hebben intussen meer dan één miljard US$ weggedragen uit suri. , dus wat steld die 10 miljoen voor..
  wat wij moeten, doen, de Newmont gewoon weg sturen uit het land en zelf de zaak overnemen.. er ligt nog miljarden in de grond van het land..
  expertische hebben we genoeg in het land, denk aan al die Bordoos, Brunswijken enz…

  Man man wat maak jij jezelf belachelijk … denk je werkelijk dat dit land zonder hulp en kennis van buitenaf het redt? Surinamers hebben altijd de parasiet uitgehangen en nooit geleerd om op eigen benen te staan. Bovendien is Suriname door jouw soort leeggeroofd en niet door 400 jaar koloniale overheersing. Denk je werkelijk dat de Bordoos en Brunsies in staat zijn om dit land te redden? Waarom doen ze het dan niet. Waar wachten ze op?
  gemodereerd

 13. Paul “recht voor zijn raap”
  27 april 2021 At 04:52
  Je opmerking moet nog beoordeeld worden
  marcel
  26 april 2021 At 20:32
  het is trouwens geen geld van Newmont, maar zuiver Suri geld uit eigen bodem..

  ze hebben intussen meer dan één miljard US$ weggedragen uit suri. , dus wat steld die 10 miljoen voor..
  wat wij moeten, doen, de Newmont gewoon weg sturen uit het land en zelf de zaak overnemen.. er ligt nog miljarden in de grond van het land..
  expertische hebben we genoeg in het land, denk aan al die Bordoos, Brunswijken enz…

  Man man wat maak jij jezelf belachelijk … denk je werkelijk dat dit land zonder hulp en kennis van buitenaf het redt? Surinamers hebben altijd de parasiet uitgehangen en nooit geleerd om op eigen benen te staan. Bovendien is Suriname door jouw soort leeggeroofd en niet door 400 jaar koloniale overheersing. Denk je werkelijk dat de Bordoos en Brunsies in staat zijn om dit land te redden? Waarom doen ze het dan niet. Waar wachten ze op?


  Maak melding

 14. Het valt me op dat elke rediemoesoe als een gifkikker reageert op elk succes die deze regering boekt en dat terwijl elke meevaller, hoe klein die ook mag zijn, bijdraagt om Suriname uit de ellende te halen die de ndp veroorzaakt heeft.
  Mijn boodschap aan al deze jap-japies; shame on you, jullie partij heeft Suriname een ccc-status opgeleverd. Als je niet weet wat dat betekent, ga dat maar opzoeken.
  Dat de economie in Su met 50% is gekrompen, heeft 2 oorzaken tw, 90% door het wanbeleid van 10 jaar ndp en 10% door Covid-19.
  Aangezien deze regering in binnen- en buitenland vertrouwen uitstraalt, zullen ze nog veel meer successen boeken. Houdt daar rekening mee en heb slapeloze nachten!


  Maak melding

 15. Hahahaha koekje uit eigen deeg, bouta heeft een contract aan gegaan met dit bedrijf, new mont en i am gold hebben miljarden goud weg gedragen, 20 jaar paars heeft geen voordeel gebracht, regering brunswijk santhoki, die het land willen opbouwen, zijn in een probleem gekomen door de mega schulden die de voorige regering ndp hebben gemaakt, en een land die niet veel produceert heeft een nieuwe probleem, imf willen hun geld terug, en ndpers zwemmen in het geld, en surinamers zijn ongeschoold, dat zij deze regering de schuld geeft, santhoki veel succes, hopelijk lukt het je om Suriname uit de problemen te halen, nooit meer ndp,


  Maak melding

 16. Boeskotoe maar dat valt me op, surinamers denken, ach ik moet het goed hebben met deze regering, of welke regering aan de macht komt, het geld dat Suriname verdient moet een deel terug gaan om afbetaling te doen, mensen met deze regering moeten jullie geduld hebben, brunswijk santhoki hebben nogmaals geen schuld aan alle economische ellende van Suriname, dat is veroorzaakt door bouta ndp en boefdraad?oem eerlijk jongoe,??


  Maak melding

 17. En dit is het niveau van de geïndoctrineerden hier. Ene Roman heeft het doodleuk en schaamteloos over 20 jaar paars. Het liegen en bedriegen zit deze kleuters in het bloed.

  Suriname moeten niet 1 minuut langer geduld hebben met deze regering, ze zijn zwak en corrupt.

  Het volk heeft al 10 jaar geduld betracht met de NDP, het heeft ze nergens gebracht. Met deze regering, maar ook alle anderen die volgen moet het volk geen geduld hebben, tenzij men een goed uitgestippelde plan van aanpak presenteert die goed meetbaar is. Wegwezen deze regering, ze moesten al zijn vertrokken op de dag dat hij zijn vrouw tal van functies gaf en de broer in alle Rvc’s mocht zitten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.