Minister van Financiën naar VS voor meetings met IMF en IDB

21
De Surinaamse minister van Financiën, Armand Achaibersing
De Surinaamse minister van Financiën, Armand Achaibersing.

De Surinaamse minister van Financiën, Armand Achaibersing, zal vandaag dinsdag 20 april 2021 afreizen naar de Verenigde Staten van Amerika. De minister zal praten met officiële instanties zoals het IMF, de Wereldbank en de International Development Bank (IDB). Ook voert hij gesprekken met overheidsinstanties en potentiële investeerders voor onze oliesector.

Daar zal hij een aantal belangrijke werkgesprekken voeren, onder meer met IMF en de IDB. Samen met minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen ontmoet hij daar minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken die eerder vertrok. Karel Eckhorst en Anand Jagessar, respectievelijk de hoofdonderhandelaar met het Internationale Monetair Fonds (IMF) en de waarnemend CEO van Staatsolie, reizen mee.

Alhoewel de minister vanwege de pandemie het liefst niet zou willen reizen, beseft hij het grote belang van deze trip voor Suriname. “Het is allemaal voor Suriname”, zegt de minister.

Ondersteuning IMF
De gesprekken met het IMF vorderen, zegt de bewindsman. Hij geeft aan dat Suriname op het punt staat om zeer binnenkort het Staff Level Agreement te tekenen met het fonds. Nadat het IMF het Surinaams programma, het Herstelplan, heeft goedgekeurd, zal Suriname betalingsbalanssteun krijgen. De Centrale bank van Suriname (CBvS) zal hiermee een betere dekking hebben voor de internationale reserves (valuta). De doorsnee burger zal dit merken aan de broodnodige rust op de valutamarkt. 

Deze steun is gebonden aan strenge voorwaarden, die moeten garanderen dat Suriname in staat zal zijn om de lening bij het IMF terug te kunnen betalen. Naast de ondersteuning van het IMF zal Suriname bij de IDB en Wereldbank aankloppen voor budgetondersteuning.

21 REACTIES

 1. Hahaha
  Jammer te constateren dat niemand deze regering vertrouwt.
  De diaspora vertrouwt ze niet met de miljarden waarmee ze binnen zouden komen.

  Nederland vertrouwt ze niet met alle gelden die zouden loskomen, zelf de 19,5 miljoen waar Suriname juridisch recht op heeft wordt niet vrijgegeven. Ergo Nederland stuurt een minister van Defensie om een verdrag te tekenen, maar niet eens een minister van economische zaken, gezondheid of handel.

  Imf vertrouwt ze niet na maanden van onderhandelingen zijn ze geen stap verder, ze worden nu echt onder curatele gesteld.

  Van Frankrijk krijgen ze niets anders dat militaire samenwerkingsakkoord te tekenen.

  Maw deze regering heeft internationaal maar 2 militaire samenwerkingsakkoorden getekend en heeft niets voor teruggehad.

  Dit krijg je met landverraders die brieven internationaal stuurden om Suriname te boycotten, ze snappen niet dat je daarmee elk respect heb vergooid. Men houd van het verraad maar niet van de verraders zegt men, dit is nu overduidelijk.

  Het huidig team heeft geen enkele kennis en kunde om een land te besturen of tot ontwikkeling te brengen, zoveel is nu wel duidelijk. De theoretische kennis moeten ze nu omzetten in praktische kennis en dat kunnen ze niet met al die vervalste en gekochte diploma’s.

  De slimstemmers zijn misleid en uit schaamte hoor je ze niet. Deze schaamte en boosheid van de Surinamers is ongekend, is hun nog nooit overkomen. Men haat Santokie zo erg dat hij zijn kop straks nergens meer kan vertonen. Hij heeft nu 1 geluk en dat is Covid.
  gemodereerd

 2. Jullie doen maar..

  Dit poep volk wordt van voren als van achteren gepakt letterlijk en wil ook niet anders… ze zijn super gelukkig in de omstandigheden waarin ze verkeren..
  Stellen geen eisen,,,, dik te vrezen…


  Maak melding

 3. Mr. A.A: ook gelijk de Handtekening plaatsen van overname van Suriname.
  officiële sprekende Taal wordt Engels en wettig betaald middel US Dollar.
  Klaar! Suriname uit de Crisis.


  Maak melding

 4. Eeeeeh ik hoorden nog Chan zeggen tegen Zalig Journalist meneer Pinas , dat hij nooit naar de IMF zou stappen 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡 en wat lees ik nu hier op waterkant anno, dinsdag 21 April 2021 dat dezelfde Chan en zijn Mensen naar de IMF stappen 🚶‍♂️ 🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍
  gemodereerd

 5. @Dreai: je spreekt voor jezelf en bent zeker een redi moesoe die alles gratis wilt en liever lui dan moe is. Met jou soort zal Suriname nooit verder komen. Gelukkig wonen er nog genoeg goed ontwikkelde mensen in Suriname die wel vertrouwen dat deze regering wel genoeg kennis en kunde heeft om het land uit de schijt van de ndp kan halen.
  Waarschijnlijk ben jezelf (net als je soortgenoten bij de ndp) niet verder dan de lagere school gekomen. Hoogst genoten opleiding 6e klas lagere school.
  Ik raad je aan terug te gaan naar het bos, want daar heb je geen bereik en kan je ons niet lastigvallen met je geblerrr. Slimme Surinamers hoor je niet want het spreekwoord zegt, spreken is zilver, zwijgen is goud….


  Maak melding

 6. @Marcel: Niet gaan generaliseren… een rotte appel in de mand zet…
  Holle vaten klinken het hardst, maar er komt alleen onzin uit.
  Suriname heeft genoeg goed ontwikkelde Surinamers voortgebracht (dr.Sofie Redmond, Andre Telting, Anil Ramdas enz…)
  Bij de Surinaamse Vereniging van Economisten zitten alle in Suriname woonachtige economisten, die een academische opleiding in de economische wetenschappen voltooid hebben. En dan heb ik het nog niet gehad over de diaspora artsen die in veel Surinaamse en Nederlandse ziekenhuizen rondlopen.


  Maak melding

 7. Misschien moet de kampioen Boefdraad ons uit de shit helpen.
  Misschien kan hij survival tools aan de Surinamers aanbieden om het PARADIJS VAN BOUTERSE EN DE NDP te overleven.
  Want de VHP en dit kabinet kan toch niks goeds doen. Ja, wat een kunst aan vakmanschap heeft de NDP ons geëtaleerd. Land leeg geroofd, leeggezogen en alles van waarde weggedragen.


  Maak melding

 8. He bosskowtoe

  Er wonen zeker genoeg ontwikkelde mensen in Suriname maar die zitten jammer genoeg niet bij de vhp of Abop.

  Deze twee partijen zijn gewogen en licht bevonden. De vhp is zeker goed in misleiden van het volk, volks misleiders zijn het. Lees het bericht van sing sing ook zo een misleidde hij herhaalt nogsteeds de leugens van vhp, hij heeft niet één moment de tijd genomen om zelf te denken.

  Lees het bericht van KKF vandaag in de krant, de diploma kopers van vhp kunnen niet eens een NV opheffen. De leugenaars zijn nogmaals ontmaskerd.

  Het is duidelijk dat het jouw soort niet gaat om Suriname, jullie zijn tegen NDP en magen deze leugenaars het land dus vernietigen.

  Je hebt het gehoord toch van de Haïtiaanse mensensmokkelaar hij is boos op Vhp hij heeft jaren zijn krachten aan de vhp gegeven, hoeveel charters zijn er geweest, wie heeft hem politieke dekking gegeven dat de charters mochten landen zonder dat de mensen in quarantaine gingen.

  Dit is Suriname van nu, maar dat maakt allemaal niet uit toch want ik ben van de ndp, yu dong kobie yu. Je kan jouw soort uit het bos halen maar het bos niet uit jouw soort. Jullie zijn een vloek voor Suriname.

  Interpol wil niets weten van opsporing Hoefdraad, want de bananen republiek die Chan van Suriname heeft gemaakt, heeft internationaal geen case. Alleen in Suriname onder vhp kan je een ex-minister voor het gerecht dagen met deze bewijslast. Denkie a torie. Al die ambassadeurs kijken hoofdschuddend naar deze dans macabre, het is geen waterkant hoor. Vhp krijgt niets bij niemand gedaan, dat is een feit.


  Maak melding

 9. @Dreai: Die goed ontwikkelde Surinamers zitten ook niet bij de ndp. Want waarom heeft jou volks-plee-sident in 10 jaar tijd meer dan 48 ministers vervangen?
  De een was nog dommer dan de andere.
  Als je denkt wat jou domme soortgenoten in 10 jaar kapot hebben gemaakt binnen een jaar te herstellen is, ben je echt niet verder gekomen dan de 6e klas van de lagere school.
  Joe ede naf kronto en lai soso saka-saka….


  Maak melding

 10. Deai…je hebt Abob nog, een emmer met kikkers🤣🤣🤣. Het enigste wat ze omhoog krijgen zijn de koers, prijzen, bloedruk, werkloosheid, leugens, rasisme, corruptie, en juist ja…ook de leningen, want de rente loopt door.

  En natuurlijk, is de schuld vd vorige regering… ma fa dang, de o seting!!


  Maak melding

 11. Als Chan niet gaat aankloppen bij de IMF gaan Surinamers dood van honger. Hij doet het niet voor zich zelf maar voor al die luie mensen die niet weten wat werken is en het land op te bouwen. Hoe ze 10 jaar op Bouta ging wachten dat hij overal leningen heeft geleend om al die mensen te voeden.en lekker verwend. Dat verwachten ze misschien ook van Chan.
  gemodereerd

 12. Heel veel suc6 aan de ministers en hun team. Je moet het maar durven en kunnen tijdens een pandemie en wereldcrisis.
  Be safe!

  Langzaam maar zeker wordt de puinhopen v paars opgeruimd. Het (drugs)net sluit zich aan de grenzen met behulp van de buurtjes, Nederland en de usa. Hele goeie ervaringen met de usa; do you remember 16 jrs.
  Etc. etc.
  Ook de internationale organisaties sluiten aan, iets met wederzijds respect. Kortom je ziet wat je wil zien!


  Maak melding

 13. Die parma- misser gaat maar door met onzin. Het is overduidelijk dat de een paarse ambtenaar het tegenbericht van de KVK heeft achtergehouden. Alleen de top is gewijzigd, de rest is paarse bullshit ambtenaren die tegenwerken. Dit individu verdiend een red flag! Weer mislukt!


  Maak melding

 14. De NDP loopt te mierenne#ken. Ze laten weer eens overduidelijk zien dat ze geen prioriteiten kunnen stellen. Indien zij echt land en volk uit de crisis zouden willen halen dan hadden zij zich anders opgesteld. Hetzelfde geld voor Belfort en Pakkitow.

  Wat is belangrijk en waar draait het nu om !

  We moeten nu alles doen wat nodig is om ten eerste de illegale uitstroom van kapitaal aan te pakken en ten tweede om kapitaal aan te trekken om inkomsten te genereren !

  Het is duidelijk wie er constant tegen de schenen trappen van de probleemoplossers. Dit mogen we nooit vergeten ! Land en volk zijn in nood en dan zijn er van die hersenlozen die elk goed initiatief onder uit haalt.

  En dan is er nog een projectontwikkelaar, een zekere Anil. P. L., die beweert investeerders te kennen met een vermogen van enkele miljarden US Dalla. Als deze projectontwikkelaar echt zo kundig is dan heeft hij de regering niet nodig. Hij kan verschillende projecten ontwikkelen die ten goede komen van de werkgelegenheid en / zelfredzaamheid. Sowieso heeft hij door zijn toonzetting zijn mogelijkheden voor in de toekomst ook al verspeeld. Het is heel jammer dat deze projectontwikkelaar niet begrijpt dat een goed initiatief op een verkeerd moment niet werkt. Deze projectontwikkelaar moet zich eerst de situatie, de status en de behoeften van land en volk goed realiseren.

  Ik sta achter Min v Fin Achaibarsing, BiBis Ramdin en de andere Progress Fighters !
  Jij wilt toch ook vooruit gaan !

  Together we will make it.
  Yess, we will.
  W’o set en nanga makandra. Krakti !


  Maak melding

 15. Noi dreiai je gaat nu weken of maanden moeten kamperen op op ocer voor een pakket. Voor de werkenden, ondernemers en landbouwers is de IMF een goede zaak. Als het aan de ndp of palu zou zijn zouden ze alles hebben verpand aan china. Kijk waar die pakketten toestand Venuzuela heeft bezorgd.


  Maak melding

 16. De koers was tien jr geleden, 1 op 3 maar het was niet goed genoeg, want stabiliteit kan je niet vreten. In de staatskas $us 3 miljard. Desondanks hebben ze massaal op bouta gestemd.

  Vervolgens was de koers tien jr lang 1 op 9; 3 keer zoveel. Niemand heeft ooit zijn scheur opengetrokken.
  Nu is de koers 1 op 14, dus er kan nog wat bij, het is nog niets eens 3x?
  Conclusie, het gaat niet om de koers, maar om onverteerbare haat, afgunst en racisme.
  De naakte waarheid.

  Wie het beter weet, mag corrigeren.
  Correct me if i am wrong.


  Maak melding

 17. Na de deceptie die het IMF heeft gehad met de NDP zijn ze toch bereid zaken te doen met de huidige regering. Daar spreekt overduidelijk vertrouwen uit in deze regering. Alleen sommige HCl-pissers zien wantrouwen.


  Maak melding

 18. Ram Sing , hebt je die jim hok van de palu gehoord in het programma To The Point van Apinti TV , nou net wat je zegt deze jim hok is de grootste kontenlikker van bouta , en hoe hij verteld over de jaren 80 en 82 , volgens ons is deze strontsnuiver misschien wel bij de excecutie van de 15 helden van Suriname geweest en geeft anderen de schuld , wat een strontzak , echt laten we blij zijn dat de ndp en palu nu het nakijken hebben en dat velen van hen gestraft worden door de rechter of door covid of door een god.
  Minister van Financiën Armand Achaibersing veel succes met de besprekingen met het IMF de IDB en de Wereld bank en dat het succesvol wordt voor Suriname om financiële lucht te krijgen des betreft al die leningen met hoge rentes genomen door die boefdraad , krijgen we die lucht niet dan kan Suriname nooit uit het dal komen , en de olie van de toekomst zal niets voor Suriname opbrengen omdat er geen geld is om te investeren in de olie industrie , en wat staatsolie betreft die staan dan ook buitenspel , , staan ze nu al omdat veel inkomsten van hen verpand is door de vorige ndp regering , jim hok ze moeten Dazlinger naar je sturen.


  Maak melding

 19. Esmerald 20 april 2021 At 22:05:
  “Conclusie, het gaat niet om de koers, maar om onverteerbare haat, afgunst en racisme.
  De naakte waarheid”

  Het doet mij deugd om te zien dat er nog genoeg gelijkgestemden zijn, hier op wtk.


  Maak melding

 20. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Minister van Financiën naar VS voor meetings met IMF en IDB.

  Laten wij rustig afwachten wat de onderhandelingen in deze penibele situatie van Suriname teweeg zal brengen.
  Want het is niet gemakkelijk wat die SCHURKEN de afgelopen 10 jaar onder Bouta en zijn NDP bende hebben veroorzaakt.

  Wij moeten in deze hoe moeilijk het ook is, ook positief blijven voor de stappen die ondernomen wordt door de Minister van Financiën tijdens deze onderhandelingen.

  @WAT en @Ram Singh: Geen tijd besteden aan die Jim Hok en zijn PALU.
  Het is nu voorgoed afgelopen met die Jim Hok.
  Deze kan zich nu gaan verschuilen en brullen onder een PARAPLU van de PALU.

  Maar volgen jullie ook de (economische) ontwikkeling in ons buurland GUYANA?
  Volgens de IMF-olieprijsvoorspelling zou Guyana dit jaar ongeveer $ 50 miljoen per lift kunnen verdienen. (Door OilNOW 27 januari 2021)

  Raadpleeg ook de volgende site: (imf.org/en/Countries/GUY)
  Internationaal Monetair Fonds.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.