Pakketten met noodhulp voor overstroomde gebieden binnenland Suriname

8
Pakketten met noodhulp voor overstroomde gebieden binnenland Suriname

De regering van Suriname blijft de situatie in het binnenland monitoren. Verschillende gebieden zijn vanwege zware regens overstroomd. Vooral het Matawaigebied en Paamaka zijn zwaar getroffen. Op donderdag 15 april 2021 heeft de regering via het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR) 250 pakketten aan de granman van het Paamakagebied overhandigd. Vervolgens worden op vrijdag 16 april via de districtscommissaris van hetzelfde gebied 50 pakketten aan noodhulp gedistribueerd. 

Deze actie is in navolging van de eerdere inbreng van de regering aan hulpgoederen, waaronder voedselpakketten en dekens nadat president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk zich op dinsdag 13 april 2021 naar het getroffen gebied hadden begeven. Eerder had de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport zich georiënteerd in het Matawaigebied. Het presidentiele duo had tijdens het bezoek aan dit gebied gesprekken gevoerd met het traditioneel gezag, waaronder granman Lesley Valentijn. 

Uiteindelijk werd een totaal van 300 pakketten en 2500 liters water uitgedeeld. De regering houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Er is dagelijks goed contact betreffende de waterstanden. Verder monitoren de autoriteiten constant de eventuele verplaatsingen van mensen. Dit geschiedt via districtsbesturen en het traditioneel gezag.

8 REACTIES

 1. Laat belfort maar gaan helpen. Belfort is zo negatief en mag Santhoki helemaal niet. Dit zie je duidelijk aan zijn gedrag over “”‘Surfin”””die opgezet moet worden.
  Belfort wil ook mensen van de ABOP in Surfin, alsof het geld van de Surinamers zijn.

  Ik zou zeggen… doek dat hele rommel op en geef die diaspora mensen een vergunning om een bank op te richten in Suriname die voor bedrijven van en vooral voor het buitenland is.

  ABOP mensen met geld????? Suriname valt binnen drie maanden letterlijk in een grote gat!!


  Maak melding

 2. @Ira
  Hier merk je duidelijk het etnische denken. Parlementariërs behoeven niet blindelings achter de regering aan te lopen. Zij zijn de controleurs, dus de kritische houding van Belfort juich ik toe. Je leeft in een droomwereld met de gedachte dat de diaspora voldoende geld heeft. Jullie zijn al een jaar bezig, maar die bank kan er nog steeds niet komen en gaat er ook niet komen. Het gehele diasporabeleid is een doodgeboren kind. De huidige regering is veel erger dan de regering Bouterse. Voor de verkiezingen zou de financiële situatie zo gauw mogelijk worden genormaliseerd, want Santhoki had een plan klaarliggen. Dat plan kan ook niet tot uitvoering worden gebracht. Wat een arrogantie van je te denken dat de leden van de diaspora in staat zouden zijn het land in goede vaarwater te brengen. Ik zie dat niet gebeuren. Een deel van die gemeenschap functioneert goed in Nederland, maar een groot deel is ook op duistere wijze aan hun middelen gekomen. De diasporabank is een middel voor witwasserij. Mijn hoop is op korte termijn nieuwe verkiezingen, met uitsluiting van Santhoki, Brunswijk, Somo, Bouterse en die lummel van de NPS. Laat de generatie van onder de 55 in Suriname de macht grijpen in Suriname.


  Maak melding

 3. Wacht ff,VP Sardjoe onder Venetiaan was in Nederland toch komen bedelen en had Jurgen Raimann +/- 100.000,00 euro plus dat de Nederlandse regering dat bedrag had verdubbelt ,om toen die ondergelopen dorpen te helpen??Er zoudan stenen huizen voor ze gebouwd worden ,maar zie ik nogsteeds krotten op de foto’,hoe zit dat dan heeft Die boef Sardjoe en Venetiaan ook dat geld verduisterd?”Sarie torie voor die Djoeka broeders.Deze regering wil het met eigen middelen doen,dus niemand komt naar Nederland deze keer om te bedelen,ik zou geen cent meer doneren gaat toch bij de Boeven ipv. die dorpen die het hard nodig hebben.,Su blijft een Bananen-Republiek,jammer ons geliefd land.


  Maak melding

 4. @@Pieter, ik volg Belfort regelmatig en zou graag van jou willen weten als je Belfort ooit via via de media Brunswijk en co ter verantwoord heeft geroepen op zaken die zij verkeerd hebben aangepakt. NOOIT,

  Alles wat een ander doet heeft Belfort een grote snoet. Toen Bouterse aan de macht was heeft hij vaker geroepen dat Bouterse een criminele verleden heeft, dus hij mag NOOIT president van Suriname worden. Hij heeft zo vaak afgegeven op Bouterse.
  Vandaag op de dag is Brunswijk zijn neef VP, maar Belfort praat er niet over dat Brunswijk een criminele verleden heeft.

  Over etnisch gesproken:::deze zelfde Belfort die toen minister van politie was, is toen met een aantal dossiers, allemaal van Hindoestanen naar Moengo gegaan. Hij heeft duidelijk uit zijn eigen mond gezegd dat men alles eraan moet doen om deze mensen niet te benoemen. Gelukkig heeft men niet meegewerkt en een film op internet geplaatst.

  Zo zijn er nog vele zaken die ik kan benoemen voor jou.

  Met ABOP aan de macht zal Suriname in de grond zakken. Zie bordo met zijn functie en van Assen die ook beleidsadviseur mag worden. Dochter die geen bewijsstukken aan de politie wilt overhandigen.

  Sorry, maar ik kies niet voor mensen die niet weten hoe het hoort en kleur maakt voor mij niets uit.


  Maak melding

 5. @ira. Je hebt groot gelijk.. de V.H.P en de N.P.S. Hebben de ABOP. Alle kans gegeven. Voorzitterschap van ons parlement + de zetel van Vice President !!!!= uitvoering beleid regering. De achterban van ABOP is totaal Wild West. GOD HAVE MERCY ON US als zij over 4 jaar met de paarse party in zee gaan.


  Maak melding

 6. Aj mie boi kijk wat die kaolo saka saka bouterse het land heeft aan gedaan. deze moerschond moet de ergste ziektes krijgen die een mens maar kan krijgen en zijn familie ook net als al die kaolos die hem hier verdedigen zoals rob bro robles ric waldo, pony enz


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.