Door politie doodgeschoten man nabij Powakka is 25-jarige Dale Clinton

15
Door politie doodgeschoten man nabij Powakka is 25-jarige Dale Clinton

De man die zondagmiddag 11 april te weg naar Powakka dodelijk werd geraakt door een politiekogel is de 25-jarige Dale Clinton. Dat heeft het Korps Politie Suriname zojuist bekend gemaakt. Dit gebeurde toen een gemengd opsporingsteam van de politie vier verdachten opspoorde. Het gaat in deze om Dale Clinton alias ‘Dean’, J.J. alias ‘Mano’ (18), C.S alias ‘Lor’ (22) en A.O alias ‘Tieje’ (14). Op dat moment zaten zij in een gestolen personenauto.

Uit het voorlopige politie onderzoek is naar voren gekomen dat de verdachten voornoemd een taxichauffeuse, op dinsdag 9 april te Paramaribo, beroofd hadden van haar voertuig, mobiele telefoon en geld waarna zij met haar naar het district Para reden. De verdachten lieten de vrouw toen achter ter hoogte van de plantage Berlijn. Met behulp van personen vanuit de plaatselijke gemeenschap bereikte zij het politie bureau Zanderij alwaar zij aangifte deed.

Na bekomen informatie koerste het team naar Powakka voor het opsporen van de voornoemde verdachten. De verdachten werden, ter hoogte van een Supermarkt, in de auto gesignaleerd waarna zij door de wetsdienaren werden klemgereden. Het viertal werd gesommeerd uit het voertuig te stappen waaraan zij gevolg gaven.

Dale had een vuurwapen bij zich dat hij kennelijk wilde gebruiken tegen de politieambtenaren zegt de Surinaamse politie. Een der politieambtenaren reageerde daarop en schoot hem aan zijn zitvlak. Dale is kort daarna ter plekke overleden. Zijn ontzielde lichaam is in opdracht van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen door de politie.

Hangende het onderzoek zijn de verdachten J.J., C.S en A.O. in verzekering gesteld. De gestolen auto en het bij Clinton aangetroffen vuurwapen zijn in verband met het onderzoek in beslag genomen. Deze strafzaak is voor nader onderzoek overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

15 REACTIES

 1. Begrijp de politie niet. Werd er eerst gesproken over een gaspistool die bij Dale was aangetroffen nu is er volgens de politie sprake van een vuurwapen dat hij tegen politieambtenaren wilde gebruiken. Dale jongen zie wat er gebeurd is. Was dit alles het waard ?
  gemodereerd

 2. Ba soekoe, ba fenie, ba tjarie. Hopelijk had de schot ook zijn ballen uit elkaar ontravelt zodat hij nooit meer zelfs in het hiernamaals zal kunnen voortplanten in hel.


  Maak melding

 3. @ Ram Singh

  Wat voor geloof beleid je: dood is dood tenzij, jij terug bent gekomen met die ervaring!

  Een ding vind ik jammer en dat is, dat niet alle 4 dood zijn, weg met de tering jonge criminelen. Als hun moeder wisten dat ze van een vervloekte jongeling zwanger waren hadden ze abortus gepleegd.
  sari tori
  Jacko
  gemodereerd

 4. Ieder crimineel die doodgeschoten wordt in Su: koop ik een fles Black label, en ik geniet lekker, van een glaasje! Deze maand ga ik meer genieten, mijn vrienden zijn aan het vasten ”Ramadan”. Dus wat mij betreft schieten de politie in Su elke dag, 3 van deze etterleijers dood, dat lijkt me heel lekker in het gehoor. Maar aan de andere kant, moet ik uitkijken voor mijn lever, van het lekkere whisky.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. En het ramp voltrekt zich dagelyks door het hele landt, en zo komen wy allemaal een keer aan de beurt ,vandaag waren het deze vier knapen ,vry jong ,zonder werk en soms zonder woonplaats, hun moeder achterlatend en soms ook hun kinderen.
  En daar zit een of andere idioot zich bly tewanen als zo iets gebeurt,schaam je toch
  ik ben ook tegen criminaliteit,en ben my van bewust dat velen in ons landt het momenteel heel zwaar hebben,de jongeren die hebben het heel moeilyk, er is geen hulp of begeleiding, niemandt want een ieder heeft het moeilyk,daarom hebben wy een overheidt, maar die laat het aan de politie over, de politie is niet voor maatschapelyke problemen optelossen,
  die zyn er om criminelen op tesporen of te elimineren . mensen dit gaat niet goedt zo


  Maak melding

 6. rbrowny met y , de reactie die we geplaatst hebben , bij het vorige item ( Politie schiet inbraakverdachte in voet bij aanhouding ) geldt hier ook , maar jij zult het wel niet begrijpend kunnen lezen , kijk eens naar die leeftijd van die jongelui , , en nogmaals paarse kontenlikker deze jeugd is opgegroeid in een tijd van 10 jaar regering ndp en die ndp bestaan uit criminelen , ( moordenaars , dieven , leugenaars , zelf verrijkkers , en van allerlei lieden die het volk misleiden ) wil je nog meer horen , we denken niet he rbrown duidelijk toch.


  Maak melding

 7. Wat kan de overheid voor deze liba,s doen?
  Helemaal niets. De overheid heeft niets te makken, heeft grootse plannen. Het land is al jaren failliet. Men heeft overal geld geleend en zaken beleend.
  We hebben een schuld van miljarden $ Us.
  Wij produceren nauwelijks, enkelingen hebben zich verrijkt ten koste van alles.
  Mensen hebben honderden miljoenen gestolen, verduisterd, verkwanselt, benoem het maar hoe het je uitkomt.
  We pienaren niet in Suriname, we zijn gemakzuchtig.
  Handje ophouden gaat de situatie niet verbeteren.
  We bevinden ons in een gijzeling, veroorzaakt door regeerders.
  Het is afgelopen met onze schijn welvaart met dank aan de boevenbende en wanbeleid.
  Je gouden sieraden verbanden bij de VCB en nu blijkt, dat je het niet kon inlossen en de volgende evenmin.
  DUS TREK JE BUIKRIEM STRAK AAN en wacht niet op de overheid.


  Maak melding

 8. Ari, als de ndp en bouta dit leest wat je schrijft , zullen ze deze bladzijde omslaan en denken dat het toiletpapier is , voor ons hebt je gelijk duidelijk verwoord , hopelijk leest de regering en de dna het ook , hebben ze goede stof om na te denken , we zijn met je eens veranderingen doet spijs vertering.


  Maak melding

 9. Dat Suriname 10 jaar achteruit is gegaan, hebben de surinamers aan zichzelf te danken, had je maar niet op ndp gestemd, kijk wat er gebeurt mensen Suriname kan zijn betaling plicht niet nakomen, 3 keer op rij, zolang dat geleend geld niet terug is betaald blijft alles duur, terwijl bouta en kliek in het geld zwemmen,


  Maak melding

 10. Heel triest, dat met een leven zo verschrikkelijk moet aflopen.
  Jongens ,die horen nog in de schoolbanken te zitten.
  De zonde is de dood.
  Ouders probeer elke dag met je kinderen te praten, geef de normen en waarden door.
  Het is niet makkelijk op momenten, maar proberen is het waard.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.