Politie schiet inbraakverdachte in voet bij aanhouding

20
verdachte-aangehouden-politie-suriname
Archieffoto (c) CRIME NEWS SURINAME.

De politie in Suriname was vandaag genoodzaakt op een negentienjarige jongeman te schieten die betrokkenheid heeft bij een inbraak op een school in het district Para. Bij het zien van de politie, vluchtte hij weg en negeerde waarschuwingsschoten die werden gelost. Er werd uiteindelijk gericht op hem geschoten waarbij hij geraakt werd in zijn linkervoet.

Bij de inbraak op de school was een ventilator, een televisie en andere spullen buitgemaakt. De politie wist de tiener in beeld te brengen als een van de verdachten. Zij wilde hem aanhouden, maar hij koos het hazenpad. Zij schoot toen gericht met als gevolg dat hij werd geraakt in zijn linkervoet.

Bij de verdachte werd een deel van de gestolen spullen teruggevonden. Hij deed aanwijzingen waarna het adres van zijn kompaan is aangedaan. Ook bij zijn woning zijn gestolen goederen aangetroffen, maar hij was niet thuis.

De kompaan werd op zijn werkplaats aangehouden. Hij had de gestolen ventilator voor SRD 200 verkocht aan een ander. De heler werd ook opgespoord en is na verhoor heengezonden. De Surinaamse politie heeft de zaak in onderzoek.

De politie heeft vandaag ook een op de vlucht geslagen crimineel doodgeschoten aan de Martin Luther Kingweg.

20 REACTIES

 1. Politie schiet inbraakverdachte in voet bij aanhouding.
  De politie was dinsdag genoodzaakt op een negentienjarige jongeman te schieten die betrokkenheid heeft bij een inbraak op een school in het district Para.

  De OUDERS en overige familieleden en vrienden van deze criminelen, PROFITEREN flink mee van deze gestolen goederen.
  Ik hoop dat hij nu voor de rest van zijn leven mank mag lopen.

  GIJ ZULT NIET STELEN of het CRIMINELEPAD opzoeken.


  Maak melding

 2. Heler heengezonden dat is vreemd, een heler is( even) erger dan de dief zelf. Want in feite stimuleert hij de dief om meer te gaan stelen, en hij koop de spullen bijna voor niets. Maar ja, in Su is alles mogelijk, ook wat God verbied, dus dit is geen nieuws onder de lekkere Surinaamse zon! Als de politie alle dieven kan doodschieten, dan kunnen heleboel mensen s’avond lekker slapen, wat een luxe zeg.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. Deze agent moet meer naar de schiet lessen gaan, hij moet hoger moeten mikken.
  En wel tussen zijn onderbuik richting zijn borst, op zijn hoofd mikken is beter maar dan wel, een dum dum kogel gebruiken.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 4. ” Wo sit ING ” is vleugellam. De criminaliteit heeft hij niet meer onder controle. Onder Bouta was het niet eens zo erg.
  gemodereerd

 5. Hoe zou dat toch komen allemaal ineens criminelen geworden, je kan toch niet alleen blyven schieten,ga ook naar de oorzaak zoeken, corona heeft zn deel in deze maar ook de politiek.
  je hoort niemandt praten om werkgelegenheidt en een goede minimun loon te regelen.
  Hier wordt ik niet goedt van een stelletje vet gemeste narcisten met clavinistiche opvattingen.
  met wapens en dieven yzer is het nog niet voorby,maatschapelyk is er iets mis en dat moet hersteld worden, zodat onze maatschapy weer vredig en productief kan gaan draaien
  Mi na Srangnang Man


  Maak melding

 6. rbrowny met y , , neen paarse rat , de vetgemeste paarse ratten zijn de schuld dat deze jongelui op het rovers pad zijn gegaan , zij hielden de jongeren voor ga niet werken maar stelen , , en je afgod riep ook nog de jeugd op om de wapens op te pakken om chaos te maken in de maatschappij , weet je niet meer oen he , , deze generatie is een verloren generatie en brengen alleen maar ellende hier in ons land , de ndp regering heeft hen tien jaar lang dit voorbeeld gegeven.


  Maak melding

 7. De oorzaak is duidelijk lijkt mij. Als je niet naar school wilt gaan, je ten koste van alles moet gaan stappen, dure kleding en cel wilt, geen morele compas hebt, je respectloos bent en ook naar de eigendommen van anderen, is het overschrijden van de drempel een feit.
  Het ligt niet altijd bij de ouders.
  Kinderen mishandelen ouders omdat ze geld willen en niem maar op.
  Het zat toch aan te komen, wat wij nu hier meemaken.
  Vanaf de jaren tachtig nam de criminaliteit verder toe en geweldadige vormen.
  Mijn zwarte broeders spannen de kroon.
  Dan hebben we te mekkeren over mijn hindostaanse broeders.
  Wij moeten maar gaan kijken waarom zij het fantastisch doen.
  Ze plegen ook misdrijven en zeker die hen vooruit brengen
  Ze werken hard, planten kweken enz, enz.
  Ze zijn niet beandschoon, sommigen, maar het overgrote deel wel. Het geld ook voor mijn zwarte broeders, doch minimaal.
  Goede voorbeelden zat om trots de problemen in het land, het hoofd boven water te houden.
  Neen, het goede voorbeeld volgen is niet wat ze willen. Slechte voorbeelden is wat hen snel geld opbrengt en ook de dood.
  Wij moeten de vinger op de verrotte plek leggen en het niet telkens droppen bij ouders.
  Onze samenleving is verrot, van boven en de rest volgt.
  Kijk maar hoe straffeloos het land naar de afgrond is geholpen.
  Als mens hebben wij de vrijheid om te kiezen aan de hand van onze morele compas.
  Deze generatie heeft dat in mindere mate en vooral mijn zwarte broeders.
  Mensen kijk omhooggevallen en zie daar.


  Maak melding

 8. @Rbrown 14 april 2021 At 00:49

  Vreemd dat je nu pas met dat verhaal komt en het de afgelopen jaren steeds hard zat te ontkennen.
  Jou paarse reacties dragen niet bij tot enige verbetering en verlichting.


  Maak melding

 9. Weer wordt er terug verwezen naar het verleden voor een probleem die zich een jaar geleden levens en onze maatschapy in zn greep houdt en dat zou volgens deze mensen onstaan zyn door de vorige regering, voorop gesteld dat ik voor myn eigen mening uitkom en niet voor wie dan ook, wil ik erop wyzen dat je na een jaar niet moet komen met iets als de vorige het is alweer een jaar geleden dat alles stil staat.
  de criminaliteit is de afgelopen maanden gestegen en niet een jaar geleden,dat is een feit
  het alternatief van jullie is klaar als een klontje, doodt schieten,toch,ik vraag me af hebben jullie wel een moeder en hoe moet dat voelen als haar zoon is dood geschoten voor diefstal van een paar srd en een mobile telefoon ofiets dergelyks, ik ben ook tegen criminaliteit laat dat duidelyk zyn, maar als ik zie dat de mensen geen uitzicht meer hebben in hun bestaan dan is het wel duidelyk wat er gebeuren gaat,en hoe triest het moge zyn.
  werkloosheidt ,te lage minimun loon,hoge pryzen in de winkel ,lockdown, dit alles is als een wurggreep voor een jongenman die zn vrouw en kindt moet onderhouden.
  nogmaals ik ben tegen criminaliteit, ik probeer inzicht tekrygen hoe het zo mis gaat met onze gemeenschap. ik wil nog een opmering maken en dat is dat mensen dit niet als een etnisch probleem moeten zien of maken want de realiteit is ander ,het gaat door alle rassen en standen en komt in de beste Familie voor dus stop daar mee , wees eerlyk naar je zelf toe


  Maak melding

 10. @Klaas
  IK ben een socialist, dus je hoeft my niet aardig tevinden,ik kom op voor alle arme en onrechtvaardig behandelde mensen op, ik hoop myn geboorteland terug tegeven aan de mensen wie het toebehoord.
  daarom zal jy het nooit met my eens zyn.


  Maak melding

 11. Criminaliteit is op 25 februari 1980 uitgevonden in Suriname en is de afgelopen 10 jaar verheven tot staatsactiviteit door opa D en zijn paarse criminele boevenbende. Met als slogan: u kunt uw dievenijzer weghalen. Want het is veilig.


  Maak melding

 12. Deze politie man op stande voet ontslaan, rede is hij heeft 2 linkse handen, de bedoeling is dat hij in de maag streek had moeten schieten, dan waren wij verlos van deze criminelen koeparies, opruimen politie maakt Suriname criminaliteit vrij, dus voortaan gericht op delen, zou Surinaamse bevolking blij zijn?


  Maak melding

 13. Het zit in hun genen,heb ik altijd gezegd. Black lives marters ,waar is jullie weerstand nu. Akwasi en die andere idioten gaan jullie nu niet demonstreren? Nee in su moet je durven!!!Trouwens dit soort moet je gewoon uitroeien!!!!


  Maak melding

 14. Saka yu tempo ook hier met jullie reactie’s.
  De Surinaamse politie is bezig met “saka yu tempo “ .
  Ik vraag me af of dit gaat werken met een gewenste resultaten.
  Ik denk zelf en als je naar andere landen kijkt zal het geweld erger worden.
  Criminelen zullen hun wapens ook gebruiken tegen de politie.
  Dan zullen meer doden vallen aan beide kanten.
  Dit is mijn mening en daar moeten jullie het mee doen.


  Maak melding

 15. RBrown: Je zegt op te willen komen voor arme kansloze mensen. Laat dat nou juist de groep zijn die dezelfde achtergrond hebben van de vp. Die zijn toen Lonny in de politiek ging, massaal naar de stad gekomen in de hoop op een beter bestaan. Het is die groep die verantwoordelijk is voor meer dan 90% van de roofovervallen. Lonny heeft een paar jaar geleden met eigen ogen gezien dat santo boma vol zit met zijn nazaten. Hij zit in de politiek voor zijn eigen belang en heeft weinig tot niets voor binnenlandse bewoners kunnen betekenen. Waarom, het ontbreekt de man aan kennis en visie. Wellicht ter overvloede, als je geen werk of uitzicht op een beter bestaan hebt, is dat geen reden om het roverspad op te gaan. Het merendeel heeft weinig tot geen scholing gehad, dus uitzicht op een goed betaalde baan is een utopie. Voor de politie is het dweilen met de kraan open. Vandaag schiet je een rover dood, morgen worden er weer 3 geboren, een vp die niet eens een mulo diploma heeft, de vorige was een onderwijzer, een (voormalig) president die vroeger sportinstructeur was in het leger, een min.van Financien die op de vlucht is geslagen, een moordenaar die maar niet veroordeeld kan worden voor zijn daden,…. dat is de harde realiteit van bananenrepubliek Suriname!


  Maak melding

 16. Mensen, van de reacties kunnen we heel veel van elkaar leren, ons zelf verbeteren en tot
  conclusie komen. Heel hartelijk dank aan de Redacteur voor zijn inzet en de gelegenheid.
  Niemand is Perfect, maar doet zijn Best.
  Ik hou NIET van commentaar of scheldwoord naar anderen te gebruiken.
  Ik ben blij met mijn opvoeding en vind dit erg belangrijk.
  Ook weten wij , dat de Criminaliteit , na de afschaffing van de Slavernij is gaan ontplooien
  en de greep heeft gehouden aan alle culturen. De Toekomst ligt in onze handen, dus
  wees alert met de Normen en waarden en ontdekt het goede leven.


  Maak melding

 17. De criminaliteit is niet sinds een jaar plotseling opgedoken het was er altijd al alleen werd het niet openlijk besproken tot voor een jaar terug en dankzij social media en sites als WKN komen wij meer en meer te weten wie de Abanies zijn die de goedwillenden beroven en soms naar het leven staan. Ik ken nog de tijd dat alleen winkels dievenijzers hadden. Zolang de grootste crimineel en moordenaar van Suriname nog vrij mag rondlopen nemen de nietsnutters hun kans met het gevaar om hun criminele daden met de dood te bekopen gewoon korte metten maken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.