Hbo-opleiding ambtenaren heeft nieuw managementteam

5
Hbo-opleiding ambtenaren heeft nieuw managementteam
De leden van het nieuw managementteam, welke op vrijdag 9 april geïnstalleerd door Biza-minister Bronto Somohardjo.

Het nieuw managementteam van de Hbo-opleiding ‘Bestuurskunde en Overheidsmanagement’ van het Surinaamse ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) is op vrijdag 9 april geïnstalleerd door minister Bronto Somohardjo. Dit team zal zich moeten wijden aan de verdere sturing van de Bacheloropleiding binnen de overheid. 

Volgens de bewindsman zal dit team zich ook moeten buigen over de overige opleidingen, waaronder de Vooropleiding Surnumerair (VOS), de Voortgezette Algemene Ambtenaren Opleiding I (VAAO I) en de Voortgezette Algemene Ambtenaren Opleiding II (VAAO II) in Suriname.

De minister rekent op de kundigheid en kwaliteit van dit team en dat het goed zal gaan met de verschillende opleidingen. “Vorming en opleiding is voor ons heel belangrijk. Een goed, gemotiveerd en kundig ambtenarenapparaat voor het land en hieraan zullen we werken”, aldus de bewindsman.

De voorzitter van het nieuw Managementteam, Mohamad Eskak gaf aan, dat alle facetten die te maken hebben met de opleiding onder de loep genomen zullen worden en waar nodig zullen zaken gewijzigd worden in het licht van meer transparantie, efficiëntie en effectiviteit. Daarnaast zal het team frequent in overleg moeten treden met actoren zoals de examencommissie van de hbo-opleiding.

Eskak benadrukte, dat dit Managementteam heel goed gemotiveerd is om de opleiding verder tot ontwikkeling te brengen. Hij bedankte het vorige managementteam voor het werk dat er verzet is om de Hbo-opleiding de plek te geven die het verdient. “Wij zullen met nog grotere voortvarendheid hieraan verder werken daar we ons bewust zijn van het belang van de opleiding binnen de overheid”, aldus Eskak.

Naast Eskak nemen in het nieuw Managementteam zitting, Jacinta Thomas-Alfaisie (ondervoorzitter) en de leden, Denny Soemodikromo, Shasvien Nirmal, Karishma Kienno, Kavitadevi Gangadien, Sheila Mellouk, Anastatia Kanapé-Pokie, Saima Cabenda en Marjory Mulier.

5 REACTIES

 1. De ambtenaren hebben niet alleen kennis verrijking nodig maar ook een mentaliteits verandering. De meeste van ze weten niet te praten met mensen en hebben een god-complex omdat ze weten dat je ze nodig hebt. Terwijl wij de ambteanren betalen uit onze belastingsgelden.


  Maak melding

 2. De ambtenaren hebben niet alleen kennis verrijking nodig maar ook een mentaliteits verandering. De meeste van ze weten niet te praten met mensen en hebben een god-complex omdat ze weten dat je ze nodig hebt. Terwijl wij de ambteanren betalen uit onze belastingsgelden.
  gemodereerd

 3. geldt toch niet voor die overtollige ambtenaren die net voor de verkiezingen zijn aan gesteld door die boeven regering ndp .
  en toch ook niet voor die beleidsadviseurs bijv, die dikke zeug aangesteld door die spillebeen misiekaba , direct die overtollige lui wammissen verwijderen met een druk op een knop en ze zijn removed.


  Maak melding

 4. Alfons heb je goed gelezen,
  Faya chinga je heb, gelijk Surinaamse ambtenaren zijn onvriendelijk en brutaal, bank medewerkers ambtenaren ga zo maar door, maar dat heb je in heel veel derde wereld landen??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.