Vanavond persconferentie over verscherpte COVID-19 maatregelen

4
COVID-19 Suriname

De Surinaamse overheid belegt vanavond opnieuw een persconferentie over de COVID-19 maatregelen in Suriname. Het gaat om een persconferentie via Zoom, op zaterdag 10 april om 18.00 uur.

Tijdens deze persconferentie zal duidelijkheid gegeven worden over de verscherpte maatregelen. Bij de persconferentie zitten aan: de directeur van het ministerie van Volksgezondheid, dr. Vreden en dr. Krishnadath.

De verscherpte maatregelen werden vrijdagavond bekend gemaakt. In eerste instantie werd gesproken van een total lockdown dit en volgend weekend. Dit nadat het ministeriële Cluster Team overleg gehad met de Covid Commissie van De Nationale Assemblee, waarbij informatie is verstrekt door het Outbreak Management Team.

De voorstellen tot aanscherping van de Covid-19 maatregelen en de discussies in de DNA zijn daarna besproken met de president. Uiteindelijk is besloten deze verscherpte maatregelen voor de periode 10 tot en met 23 april af te kondigen en de total lockdown dit weekend te schrappen.

Hierbij is rekening gehouden met reeds geplande activiteiten dit weekend en ook de tijd welke het bedrijfsleven nodig heeft om aanpassingen in hun bedrijfsvoering te maken.

De regering zal de ontwikkelingen blijven volgen en tussentijdse monitoring zal uitvoeren en op basis van de bevindingen eventuele aanpassingen maken in het regime van de maatregelen.

UPDATE: De geplande COVID-19 persconferentie via Zoom van vandaag 18.00 uur is afgelast. De regering is nog in beraad met relevante stakeholders. De persconferentie zal op maandag 12 april doorgaan.

4 REACTIES

 1. Juist door de verscherpte maatregelen gaat men massaal het laatste moment naar de supermarkten en handelszaken.
  De 1,5 meter afstand is een lachertje, niemand houdt zich eraan.

  Slechts 1 lid van een gezin mag in de zaak, wel ik zie vader, moeder, zoon, dochter, neef, nicht allemaal tegelijk boodschappen doen.

  Die hele temperatuurmeting schijnt ook nonsens te zijn want mensen die geen koorts hebben kunnen ook gewoon het virus dragen en verspreiden.

  Covid en al de mutaties gaan blijven en de lockdown maatregelen zullen als een jojo ingaan en weer versoepelen.

  Het beste is gewoon om jezelf goed weerbaar te maken en niet dol laten maken door de media en nieuwsberichten.


  Maak melding

 2. Lockdown of geen lockdown. Zolang er nog buitenlanders in ons land treden en omgekeerd, gaat dit steeds herhalen. De ziekte gaat nooit bestreden kunnen worden. Dit wegens er nog steeds in het buitenland heerst.
  Ik vind dat alle overheid van alle landen een regel moeten maken in hun land dat de luchthaven gesloten wordt totdat alle landen corona virus vrij is.

  Ik hoop dat dit op een dag wel lukt.
  gemodereerd

 3. Vanavond persconferentie over verscherpte COVID-19 maatregelen.

  Ondanks de COVID-19 MAATRE GELEN die genomen worden, blijven de mensen het toch aan hun laars lappen.

  Maar ik ben nog steeds geen enkele publicaties tegen gekomen over STRENGE INREIS maatregelen tegen die Brazilianen, die steeds met het het Coronavirus Suriname illegaal binnenkomen.

  Terwijl onze buurland Guyana wel h.e.a hierover duidelijk maakt aan zijn burgers (reizigers) die de oversteek willen maken naar Suriname.
  Want dat doet de Braziliaanse overheid helemaal niet.

  GUYANA NIEUWS: 10-4-2021
  Nieuwe eisen voor reizen naar Suriname inclusief quarantaine.

  Het Ministerie van Volksgezondheid heeft hier vandaag nieuwe vereisten aangekondigd voor reizen naar Suriname.

  Om aan boord te mogen gaan van de veerboot bij Moleson Creek, Corentyne naar South Drain, Suriname, werd gezegd dat alle passagiers een negatief Polymerase Chain Reaction (PCR) testresultaat moeten laten zien, genomen binnen 72 uur na hun geplande vertrektijd naar Suriname.

  Vanaf 10 april 2021 moeten alle personen die naar Suriname reizen zeven dagen in quarantaine in een door de overheid goedgekeurd quarantainehotel of pension.

  Op dit moment zijn reizigers niet uitgesloten van quarantaine, zelfs als hij / zij:- negatief getest op COVID-19

  – hersteld van COVID-19

  – zijn ingeënt tegen COVID-19.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.