Onderscheiding voor vertrekkende procureur-generaal

7
Onderscheiding voor vertrekkende procureur-generaal

De Surinaamse procureur-generaal Roy Baidjnath Panday heeft op 12 april 2021 zijn laatste werkdag vanwege zijn pensionering. Baidjnath Panday, die vanaf 1988 werkt voor het openbaar ministerie in Suriname, werd vrijdag gedecoreerd in de klasse van front officier in de Ere-Orde van de Palm.

“In uw loopbaan heeft u het niet eenvoudig gehad, maar als hoogste baas van de opsporing en vervolging ging u altijd recht door zee. U heeft hiermee bijgedragen om de rechtsstaat staande te houden. U heeft gewerkt aan de versterking van de rechtsstaat en de rechtshandhaving”, zo prees president Santokhi de pg.

“In de laatste jaren van uw loopbaan hebt u de hoogste functie vervuld binnen het openbaar ministerie. U heeft hiermee bijgedragen om de rechtstaat in stand te houden. U heeft een aantal high profile, uitgebreide en gekwalificeerde strafzaken voorbereid en ter vervolgd voorgelegd aan de rechter. U heeft hiermee vertrouwen gegeven aan de rechtshandhaving in Suriname” aldus de president.

De president schoof tijdens zijn toespraak niet onder stoelen en banken dat hij bewondering heeft voor de werkwijze van de pg. Het staatshoofd zegt dat zijn kracht licht in de kalmte die hij uitstraalde en zijn geloof in de schepper. Hij heeft op nationaal niveau een bijdrage geleverd. Ook bij het indammen van de internationale grensoverschrijdende criminaliteit.

De president heeft een beroep gedaan op de vertrekkende pg om zijn opgedane kennis en wijsheid nog beschikbaar te stellen aan de Surinaamse samenleving.

De decoratie heeft zich voltrokken in het presidentieel paleis, tijdens een afscheidsbijeenkomst voor de pg.


7 REACTIES

 1. Hoezo hij heeft geen Moer gedaan?????!!!!!
  Hij heeft Bouterse toch buiten de gevangenis muren gehouden en de Arme Dieven de hoogste straf geven en dan Lovende woorden toespreken aan Slands Pg cq de hoogste gezag drager, ik hoop dat de 1st volgende Pg geen Onderscheiding zal maken tussen Arm en Rijk en een veroordeelde het zelfde straf zal opleggen zonder aanziens der persoon, het moet eens afgelopen zijn dat hooggeplaatste in de Samenleving de dans ontspringen en de Armen moeten boeten


  Maak melding

 2. Hij kon niets doen tegen Bouterse want iedereen is bang voor die
  moordenaar in Suriname. Bouterse is een massa moordenaar geweest
  en moest opgesloten worden door de PG en dat heeft hij niet gedaan.
  Nu krijgt hij een onderscheiding belachelijk.
  gemodereerd

 3. Opvallend dat Santokhi veel bijbelse termen gebruikt: uw geloof in de schepper. De schepper is niet meer belangrijk. Hij heeft nl zijn werk al gedaan: de Aarde scheppen. Daarom wordt de schepper Brahma nauwelijks meer vereerd in het Hindoeïsme. In het christendom moet hij blijkbaar nog iets scheppen? Een tweede Aarde?
  In het Hindoeïsme zijn nu Vishnu (de Behouder, de Handhaver) en Shiv (de Voltooier, de Vernieuwer van het nutteloos gewordene) belangrijk naast de Wereldmoeder Durga, de Oer-energie zonder wie Brahma, Vishnu en Shiv niet eens een blaadje van een boom zouden kunnen bewegen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.