Suriname verlengt vervaldatum verzoek om toestemming tot uitstel van betaling obligatielening

5
Kredietwaardigheid van Suriname door Standard & Poor's verlaagd

De Republiek Suriname heeft vandaag aangekondigd dat zij de vervaldatum van haar eerder aangekondigd verzoek om toestemming tot uitstel van betaling van de twee Oppenheimer-obligaties (9,875% 2023 en de 9.25% 2026) heeft verlengd. De deadline voor obligatiehouders om het verzoek tot uitstel goed te keuren, is nu op 8 april 2021 om 17.00 uur, New York-tijd.

Deze verlenging van de periode tot uitstel van betaling, geeft Suriname meer tijd om overeenstemming te bereiken met het IMF en om ordelijke onderhandelingen te voeren met externe schuldeisers. Dit proces is noodzakelijk voor een duurzame en alomvattende aanpak van de enorme buitenlandse schuld van Suriname.

De Republiek Suriname heeft de verlenging aangevraagd in coördinatie met de vertegenwoordigende Commissie van obligatiehouders van de Oppenheimer-bonds. De Commissie heeft medegedeeld dat ze de inzet van de Republiek Suriname erkent en waardering heeft voor haar coöperatieve houding. Suriname heeft in de afgelopen dagen gehoor gegeven aan de vele verzoeken van de Commissie waaronder: (i)  het inzage geven in bepaalde macro-fiscale gegevens en prognoses aan de Commissie, (ii) het verstrekken van informatie aan de Commissie betreffende toekomstige olie- en gasopbrengsten, en (iii) herbevestiging van het voornemen van de Republiek Suriname om geen overeenkomst met het IMF te sluiten zonder rekening te houden met de inbreng van de Commissie.

De bedoeling van de verlenging is om leden van de Commissie en andere obligatiehouders extra tijd te geven, ook in de context van additionele informatieverstrekking door Suriname.  Bovendien hebben de obligatiehouders de tijd nodig voor de administratieve verwerking van hun eventuele toestemming via hun custodians en clearing-organisaties.

Alle andere voorwaarden en bepalingen van de toestemmingsverzoeken blijven ongewijzigd. De Republiek Suriname heeft het recht om alle toestemmingen te weigeren. Ze heeft ook het recht om op elk moment en naar eigen goeddunken de voorwaarden van het toestemmingsverzoek te wijzigen.    

5 REACTIES

 1. Regering jullie zijn te traag om de gestolen gelden weer terug te halen , en leg dit probleem neer bij de ndp , die hebben toch deze problemen veroorzaakt , en zorg dat die boefdraad heel snel wordt opgepakt , als die achter de tralies zit zullen Oppenheimer zeker nog meer tijd geven voor de betalingen aan rente en aflossingen.
  gemodereerd

 2. Pak die fascisten van de ndp toch op en laat ze tot de laatste cent alles terugbetalen.
  gemodereerd

 3. Met hartelijke dank aan die vieze vuile paarse NDP criminelen.
  Wat hebben zij het volk beloofd en wat hebben zij uiteindelijk achtergelaten.
  Ik snap nog steeds niet dat sommigen nog steeds vrij rondlopen.
  gemodereerd

 4. Het is simpel!! Laat iedreen die grond bezit, beheert 50 dollarcent per M2 betalen….. zaak opgelost, Miljarden binnen!! Dan heeft de VHP Suriname gered, want DAAR zitten de groot grondbezitters of eigenlijk groot grondrovers!! Maar je weet toch nog wat Ram Sarjoe toen gesteund door de voltallige VHPfractie in DNA zei???? : Over my death body!! Daarom laat Chan het volk opdraaien voor alle kosten en gaat desnoods naar het IMF om maar niet aan de gronden van deze rovers te hoeven komen. Hoeveel zou Jogie moeten betalen???? 300 hectaren = 3000.000 M2 maal 0,50 cent = 1,5 miljoen USD!! En Jogi is in de VHP geen grote jongen op dit gebied!! Laten we elkaar geen mietje noemen en doen wat nodig is. Ik zeg bewust niet wat nobel is, want dat is deze regering vreemd! Natuurlijk zullen jullie weer over elkaar heen buitelen en wijzen naar anderen, ja, ook die moeten betalen, maar als regerende partij is het nobel om het goede voorbeeld te geven….o ja, dat kennen jullie niet, nobel gedrag!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.