Sylvana Simons beëdigd als eerste zwarte vrouwelijke partijleider in Tweede Kamer

54
Sylvana Simons

Vandaag zijn de nieuwe Nederlandse Tweede Kamerleden beëdigd. Daarbij heeft de partij BIJ1 geschiedenis geschreven. Sylvana Simons werd namelijk ook beëdigd en is nu officieel de eerste zwarte vrouwelijke partijleider in de Tweede Kamer.

De partij zegt daarover: “Dit is een historisch moment. Sylvana Simons brengt het BIJ1-geluid de Tweede Kamer in. Onze reis begon in 2016. We nemen nu de volgende grote stap naar een samenleving die werkt voor iedereen.

De in Suriname geboren Sylvana is niet het enige Tweede Kamerlid met Surinaamse roots dat vandaag werd beëdigd. Ook onder andere Raoul Boucke (D66) en Don Ceder (Christenunie) hebben de eed afgelegd:

54 REACTIES

 1. Ze hadden beter zich kunnen aansluiten in de regering Santhoki. Suriname bestaat ook uit diverse culturen.
  Sylvana Simons haar gedrag is ook niet voorbeeldig voor de Nederlandse samenleving die ook uit diverse culturen bestaat. Over een groot wereld beeld bekeken noem 1 land waar men elkaar niet discrimineert. Zelfs in ons eigen land spant men de kroon om elkaar te bekritiseren. Chan is niet goed. Bouta is beter en ga zo maar door. Ach ja zoals velen ook zeggen zij zit in de regering voor het geld.
  gemodereerd

 2. Het zou zo mooi zijn als er zou worden volstaan (hier en ook in alle andere media) dat deze kamerleden Surinaamse roots hebben. Die heb ik ook en daardoor kan ik trots op deze nieuwe kamerleden zijn en voel ik me vertegenwoordigd. Als er de nadruk wordt gelegd op “kleur” (zwart) vind ik dat polariserend en stigmatiserend en voel me absoluut niet vertegenwoordigd of aangesproken.
  gemodereerd

 3. de vraag is, of zij het volhoudt.. niet steeds met racistische opmerkingen komt, maar open eerlijk haar woordje voert..
  gemodereerd

 4. Deze racistische, fascistische, uitgemergelde narcist, zit hier provocerend met een Sur mondkapje.

  Maar deze vluchteling uit een kansloze failed state, had beter haar grote bek tussen 2010 en 2020 in haar narcoland van herkomst moeten opentrekken, tegen het moordlustige en gewelddadige regime van een veroordeelde drugscrimineel en massamoordenaar, die er niet voor terugdeinsde om 15 onschuldige landgenoten te martelen, folteren, verminken en standrechtelijk te vermoorden. Toen heb ik deze hypocriete heks niet
  gehoord over black live matters.
  gemodereerd

 5. Heel goed. Ben trots op Sylvana Simons. Heb er vertrouwen in dat ze de specifieke belangen van de achterban goed zal gaan verdedigen. En uiteraard ook de belangen van kwesties die de gehele NL-bevolking raken. Heel fijn dat een vrouw de kans krijgt om zich te positioneren en een stem kan zijn voor velen. Ook heel fijn voor Don Ceder en Raoul Boucke dat ze in de Tweede Kamer terecht zijn gekomen en ook een spreekbuis en stappen kunnen maken voor hun kiezers.
  gemodereerd

 6. Ik heb heel veel bewondering en waardering voor Sylvana.

  Probeer jij maar eens als gekleurde in deze witte maatschappij je plek op te eisen.

  Zij doet het, jij staat aan de kant en levert alleen maar kritiek.
  gemodereerd

 7. Een prestatie van formaat.
  Surinamers gefeliciteerd! Een eigen partij en dan door landgenoten en anderen gekozen worden in de Tweede kamer.
  Maak er wat van Sylvana. Maak je huiswerk.
  Laat je niet uitlokken door Wilders en anderen.
  Weet dat je over 4 jaar de rekening gepresenteerd gaat krijgen. Laat het geen one way ticket zijn.
  Laat zien dat er meer is dan zwarte Piet en keti kotie.
  Go for it.
  gemodereerd

 8. Ben blij. Het goede overwint. Gefeliciteerd. Het wordt even tijd voor het gebrul van de pakiratigri. Waha hahahhawhahahawhahahahahaha whaaaa haaaaaa. Wie het laatst lacht .Een vrouw met ballen. Dat is Sylvana!
  gemodereerd

 9. Voor hoelang? Die haat die ze in zich draagt tegen de blanken zal haar nekslag zijn. Nu al hebben velen een heel aan haar. Ze heeft geen verstand van de politiek, ze gaat voor de centjes want ze kan nergens meer aan de bak. Geloof me ze zal moeten kruipen voor de blanken!
  gemodereerd

 10. Sylvana Simons is 1 grote grap. Ze is een nederlands volksvertegenwoordiger echter laat ze dat niet zien. Lekker provoceren met haar mondkapje. Walgelijk. Ik kijk uit naar de debatten tussen Simons, Wilders, Bosma en Baudet. Deze mevrouw wordt binnen no time geknipt en geschoren.
  gemodereerd

 11. Een ieder in de lage landen weet dat Sylvana Simons mediageil is.Ze moet nog beginnen en heeft al een stevige aanvaring op tv gehad met de fractievoorzitter van BBB en ook met de fractievoorzitter van JA 21 twee partijen die ook nieuw in de kamer zitten.Bij haar zal alles om racisme en huidskleur draaien.Veel gekleurde mensen waaronder velen van Surinaamse origine voelen zich totaal niet aangesproken door het fenomeen Sylvana Simons.Ze wordt door velen niet serieus genomen .Don Ceder en Raoul Boucke daar en tegen wel.
  gemodereerd

 12. Sylvana van ❤️ Gefeliciteerd.
  Heel sterke vrouw.
  Je heb als jaren zo veel stront over je heen gehad.
  Maar je bleef doorgaan.
  Je laat je niet van de wijs brengen.
  Ik steun je in onze strijd.
  Ga zo door .
  Ook wat al die krabu hier ook zeggen.ik sta naast je .
  Ik heb alle vertrouwen in je.
  Poweeeeeerrrrr.
  gemodereerd

 13. Schandalig dat het Sylvana wordt toegestaan met een mondkapje met de vlag van een vreemde mogendheid in de kamerbankjes plaats te nemen. Zou Kuzu met een Turkse vlag of Arib met een Marokkaanse vlag getooid zijn dan zou het land te klein zijn. Onnodige provocatie van deze mevrouw.
  gemodereerd

 14. Knap wat ze doet, ook de andere mannelijke surinamers collega’s don ceder en raoul . Ik hoop dat ze verder kijkt dan haar kleur en opkomt voor alle surinamers niet ikke jij jij etc etc. Surinamers met gezonde verstand hoop ik. Ze is daar toch een verschijning. Veel succes.
  gemodereerd

 15. We geven haar een podium omdat zij tegen racisme en discriminatie strijdt. Ook heeft zij de politie allerlei verwijten gemaakt en van racisme beschuldigt. Volgens Sylvana deugen donkere mannen niet omdat ze emotie loos zijn. De racist die racisme bestrijdt. Ha ha
  gemodereerd

 16. Wat me opvalt is dat Sylvana als enige een Mondkapje met Surinaamse vlag moet dragen.
  Tuurlijk mag dat.
  Maar zo wil je extra aandacht lijkt het.
  Maar goed laten we haar heel veel succes wensen en Raoul en Don ook.
  Zij zijn er als eerst voor het Nederlandse volk die heeft ze gekozen en die moeten ze ook dienen. Kunnen niet 2 meesters dienen.
  gemodereerd

 17. De vraag is wel wie zij als parlementslid gaat vertegenwoordigen.
  Vertegenwoordigd zij het Nederlandse volk, het Surinaamse volk, een geselecteerd deel van de Nederlandse bevolking of de Surinaamse vlag?
  Wat de F hebben deze mensen echt in hun mars zitten? Het moet niet gekker worden in deze wereld.
  gemodereerd

 18. Ik heb niet voor deze schreeuw-lelijkerd gestemd, moet ik effe benadrukken.

  Werkend surined maak je borst maar nat als ze weer eens een keer haar scheur opentrekt, en je tot vervelens toe moet uitleggen dat je een andere mening hebt.
  Werkzoekenden, welkom tot de stigma. De gemiddelde Hollandse manager is niet zo snugger. Geboorteplaats suri is prullenbak, net als bij de mokro’s en torkoes, zorgt voor teveel gedoe.

  De beelden vd voodoo rituals in Den haag gaan al rond. 🤮 in AD.

  Raoul en Don van harte gefeliciteerd!
  gemodereerd

 19. Ach je moet ook een dorpsgek hebben. Mondkapje met surinaamse vlag. Terwijl je een hekel hebt aan je eigen surinaamse mannen. Deze zal snel verdwijnen met een pak wachtgeld.
  gemodereerd

 20. Surinaamse Politici in de Tweede Kamer Der Staten Generaal:

  – Ram Ramlal – CDA (1992 -1994),
  – Tara Singh Varma Groen Links (1994 – ?)
  – Patricia Remak – VVD (1998 – 2002),
  – John Leerdam – PVDA (2012 – ? ),
  – Laetitia Griffith – VVD ( 2012-2017),
  – Kathleen Ferrier – CDA ( 2002 – 2012),

  Laatste gehouden Tweede Kamer Verkiezingen 17 maart 2021
  Gekozen:
  – Sylvana Simons – BIJ1, Fractieleider
  – Don Ceder- (Christenunie)
  – Bauke – D66

  Er moet één politieke partij van Surinamers in Nederland komen, hierdoor kunnen de SuriNedrs hun kandidaat kiezen van hun eigen etniciteit en kunnen Surinamers verzekerd zijn dat Surinamers in de Tweede kamer komen, die gaan voor de uitdagingen van de SuriNeds in het algemeen en hun etniciteit in het bijzonder. ( Iedere stemgerechtigde SuriNeds van een etnciteit kiest de hoogste kandidaat van zijn/haar etniciteit op deze kandidatenlijst voor de verkiezingen vd Tweede kamer)

  Zo’n politieke partij zou de Surinamers meer aanspreken, omdat ze weten dat die voor zijn/haar uitdagingen gaan. In deze ene Surinaamse politieke partij moeten alle kandidaten van de etniciteiten op de kandidatenlijst vd Tweede Kamerverkiezingen staan, waarop elke etniciteit kan stemmen voor zijn/haar eigen etniciteit.

  De hoogste tijd dat er nu al hieraan wordt gewerkt, dit onder de SuriNeds bekend maakt en ready is voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2025. Dit zou ook jonge SuriNeds kiezers moeten aanspreken, waardoor SuriNeds ook warm gemaakt worden om te gaan stemmen en dit zullen blijven doen, omdat ze zich in de partij herkennen.
  gemodereerd

 21. @Passant
  In Nederland wordt geen politiek bedreven langs etnische lijnen.Nederland is geen Suriname.Politiek bedrijven langs etnische lijnen brengt alleen gedonder,is heel racistisch en verstrekt tegenstellingen en speelt mensen tegen elkaar uit.Hoop en bidt dat geen enkel Surined hier voor te porren is.
  gemodereerd

 22. In Nederland ben je als gekozen kamerlid door het volk voor elke Nederlander ongeacht ras,kleur,gender,etniciteit etc etc etc
  gemodereerd

 23. Passant 1 april 2021 At 14:02
  Er moet één politieke partij van Surinamers in Nederland komen, hierdoor kunnen de SuriNedrs hun kandidaat kiezen van hun eigen etniciteit en kunnen Surinamers verzekerd zijn dat Surinamers in de Tweede kamer komen,….
  ===============================================

  Waarom in hemelsnaam? Als ze zo graag willen laat ze dan maar terug gaan naar Suriname. In Nederland is het integreren of verzuipen. Of wil je van Nederland een tweede Suribabwe maken?
  gemodereerd

 24. Scheid toch uit allemaal.
  Hoop nonsens er komt toch niets eruit.
  Hoop sensatie omtrent haar.
  Het is een mooi gebaar maar realistische gezien gaat ze het niet redden. Helaas .
  Maar al met al biggup voor dr hooooooor
  gemodereerd

 25. Met hoogste kandidaat bedoel ik, de kandidaat die de beste plaats heeft om gekozen te worden in de Tweede Kamer en op jouw lijkt. Dus dicht bij de nummer 1 kandidaat op de lijst vd SuriNed politieke partij staat. Je kijkt naar de etniciteit vd kandidaat, kijkt naar je eigen etniciteit en stemt voor je eigen etnische kandidaat op de lijst van die ene SuriNed politieke partij.

  Hierdoor zullen zowel de creolen en Hindustanen, Javanen, gemengde SuriNeds verzekerd zijn gelet op het aantal Surinamers in Nederland ( die mogen stemmen) op zijn minst 3
  tot 4, die de Surinaamse belangen in het algemeen behartigen en van de etniciteit in het bijzonder gesteund door de andere Surinaamse kandidaten vd Tweede Kamer die gekozen zijn.

  SuriNeds U bundru voor één Surinaamse politieke partij, waar al de SuriNeds etniciteiten zich in kunnen herkennen.
  gemodereerd

 26. Mijn felicitaties voor deze 3 Surinaamse Nederlandse Tweede Kamer leden in de Staten Generaal van Nederland.

  Ik wens ze het allerbeste met de uitdagingen t.a.v. totale Nederlandse -EU-politiek in het algemeenheid en de Surinaams-Nederlanders en Surinaamse politiek in het bijzonder.

  Het gaat u goed en maken jullie het beste van.
  gemodereerd

 27. @Passant
  Wat jij voorstelt gaat nooit en te nimmer gebeuren.Surineds wonen in Nederland en niet in Suriname.Als je in de Tweede Kamer zit mag en moet je afkomst totaal geen enkele rol spelen.Je bent er voor alle Nederlanders.Wat jij wil is de Surinaamse politiek opdringen aan de Surineds in Nederland en de Nederlanders.En daar zit niemand in Nederland op te wachten.Als je in dit land woont moet je assimileren en integreren.Lukt en kan dat niet dan moet je wegwezen!!!
  gemodereerd

 28. @Passant
  Hierdoor zullen zowel de creolen en Hindustanen, Javanen, gemengde SuriNeds verzekerd zijn gelet op het aantal Surinamers in Nederland ( die mogen stemmen) op zijn minst 3
  tot 4, die de Surinaamse belangen in het algemeen behartigen en van de etniciteit in het bijzonder gesteund door de andere Surinaamse kandidaten vd Tweede Kamer die gekozen zijn.

  Als het in Suriname niet lukt om alle bevolkingsgroepen tot een te maken, waarom zou het in Nederland wel lukken dan? En onderling tussen Creolen botert het ook niet. Nee, laat Nederland aub door Nederlanders regeren want dan is er nog orde en regelmaat.
  gemodereerd

 29. @percival
  wat l.l jij

  zie wilders, baudet, enz. allemaal bloedgroepen die voor hun eigen soort preken.

  Ga je zelf maar voor de gek houden met je slappe lul.
  gemodereerd

 30. @sabaku
  Als je wil integreren blijft dat doen tot je een ons weeg. Te a wojo jagi, dan ie mu luku fa seri waka.

  Als je denkt dat die bloedgroepen die voor hun eigen soort opkomen, jouw zien staan, zal je het wel merken.

  Ook jij gelooft op je leeftijd nog in sprookjes, blijf erin geloven en zie de realiteit in Nederland de wereld niet onder ogen. Succes met je integratie.

  Arme sabaku, waarom vlieg je weg als ik jouw wat zeg, arme sabaku.

  Jij moet nog heel veel leren op je leeftijd. Een sabaku is een sabaku en als nooit een Hollander worden.
  gemodereerd

 31. @esmerald ik heb jouw reactie gelezen ook van de andere sommige zijn heel erg negatief waar ben jij geboren zeker in holland? .Je wil zeggen dat surinamers die in suriname geboren zijn slecht zijn en geboorteplaats suriname prullenbak is. Ik begrijp niet waar jij geboren bent of zelf man of vrouw bent zo beligend over suriname pratenjullie zijn ook kinderen van surinamers en turkoe en maroc die hier zijn geboren in nl nederland slapen als varkens ik zie het in mijn buurt en familie hun doen niets voor anderen gaan zelfs niet werken bij politie al schreeuwt politie om allochtonen maar geen een vette luilak gaat diegene die gaan zijn in suriname geboren! Surinamers die in suriname zijn geboren zijn HardWerkers en Hardwerken gewend door die hardwerkende surinamers in nederland zijn wij een beetje zichtbaar. Niet door jouw onzin die je allemaal opschrijft wordt eens zichtbaar jij bent zelf heel erg lui met je luie kinderen die hier geboren zijn en ga net als sylvana de politiek en werken voor land en volk en wordt in nederland zichtbaar niet als een rioolrat leven, want jullie zijn hier geboren maar leven in riolen van witte mensen super onzichtbaar Jullie hebben een grote bek maar doen niets voor de surinaamse gemeenschap alleen maar negatief haat onzichtbaar zijn en kritiek leveren. Geen politieagent worden geen tandarts worden geen trein controleur worden geen journalist worden niet de politiek in gaan. Jullie die hier in nedetland zijn geboren jullie leven als varkens in viese riolen van hollanders stront shit zijn jullie hier in nederland geboren jullie leven in nl geboren rioolratten en als Parasieten. Sylvana super vrouw ben jij geen vette luie varken ook niet uitgemergeld zoals vele dat beweren, maar een Super hardwerken,de vrouw voor volk en land. Gefeliciteerd! Sorry voor de lange tekst maar dit moet men ook lezen moet ook geschreven worden dit is de waarheid.
  gemodereerd

 32. De Nederlandse Tweede kamer bestaat uit bloedgroepen.

  Zie:
  – PVV,
  – FVD,
  – JA21,
  – Christen Unie,
  – Groen Links,
  enz.

  Zij die denken dat ze de wijsheid in pacht hebben, hebben nog een heel lange weg te gaan. Triest dat ze nog niet achter zijn gekomen, wat er speelt en wat er aan de hand is. Triest dat ze geloven in sprookjes e/o anderen voor de gek willen houden.

  Ik ken Nederland als mijn broekzak. 3/4 van mijn leven in Nederland gewoond en heel veel boeken gelezen, de politiek gevolgd, ook van andere EU landen.

  Wie zich zelf voor de gek wilt houden, zal het in zijn of haar leven wel merken. Zie de plaats van allochtonen in Nederland. Noem je dat integratie?
  Het racisme zit in Nederland, EU, was er en zal blijven. Zie de extreem racistische partijen in de Tweede Kamer, raar dat je dat niet ziet.

  Zie verder Hilversum, de media, enz.
  gemodereerd

 33. Welverdiend Sylvana Simons.
  Sylvana zit er, ze heeft het gepresteerd.
  Ik ben super trots op haar!
  Sterker nog:”zij zit in haar kracht en komt
  na 4 jaar, met more power terug!”
  Het is haar gegund!
  Maar:
  “Juist degenen die geen kennis en kunde, geen enkele knowhow hebben, leveren steeds negatieve commentaar!”.
  Wat een zielepoten, een zeur kunnen sommigen zijn.
  Leer eerst van jezelf houden, zodat je een ander lief kunt hebben en positief in het leven staan. Het zal zeker bijdragen aan de mindset van de negatievelingen.
  gemodereerd

 34. Suriname is eenheid in verscheidenheid, Surinamer ben je omdat de daar geboren bent e/o de nationaliteit hebt. Zoveel Surinsmers heeft diverse erniciteiten en alle etniciteiten hebben hun overeenkomsten. cultuur, zeden, gewoonten, geloof, arm, rijk. slim, ongeletterd, discriminatie, enz.

  Nederland hetzelfde, de Nederlander bestaat niet, aldus de uitspraak van Maxima.

  Het zijn de sterken die het overal ter wereld gaan redden.

  Zie USA, wat voor waardeloze mij het is, China, Inida, Afrikaanse landen, Latijns- Amerika, Caribischgebied.

  Overal telt de sterksten gaan overleven. Zij fie aan de touwtjes trekken bepalen en hoe lager je sociaal, economisch, je afkomst staat vd top ben je gezien.

  Sumons heeft met Bij1 het gered met haar eigen mensen/ bloedgroep. Hij zijn geen mensen van wilders baudet, wilders l. vvd, d66 enz die voor haar gestemd hebben.

  Met wat ik aangeef dat als Surinamers partij kunnen hebben is dat ze hiermed hun eigen belangen voor Surinsmers kunnen behartigen en voor Suriname en voor hun eigen groep in het bijzonder.

  Zie dat niet een hinsoestaanse kandidaat bunnen is gekomen in de Tweede Kamer.
  Hoe komt het dat een groep die zo groot is om 1 of 2 zetels binnen kan krijgen in de Tweede Kamer niet een zetel heeft gehaald. Zie het aantal Hindoestaanse kandidaten bij diverse politieke partijen, de verdeeldheid die dit heeft veroorzaakf met het resultaat 0,0.

  Omdat te voorkomen zeg ik daarom
  als eerste stap Surinaamse politieke partij met diverse etnische kandidaten van Surinamers.
  Om te voorkomen dat alle Surinamers op alle etniciteiten die op de lijst voorkomen gaan stemmen zeg ik, Hindoestanen stem op 1 kandidaat die zo laag op de kandidatenlijst is, idem moeten de andere etniciteiten dit ook doen. Gevolg van deze ene politieke partij komen dan op zijn minst 1 hindoestaan, 1 creool, 1 javaan en 1 gemengde kandidaat binnen.

  Of elke Su etniciteit kan het voorbeeld van Simonz van Bij1 volgen, dat ook aangeef wat ik in een politieke partij van samen werken, samen sterker aangeef.

  Waarom moet ik dit soort eenvoudige zaken , zoveel tijd aan besteden, het is toch duidelijk wat ik aangeef in een land met diverse bloedgroepen in de politiek.
  gemodereerd

 35. @Passant.
  Je woont al 3/4 van je leven hier hebt veel boeken gelezen,je volgt de Europese politiek maar je bent helaas niet geïntegreerd in de Nederlandse samenleving.Je snapt er werkelijk de ballen niet van!!!
  gemodereerd

 36. @pervival

  Jij snapt de Nederlandse ( westerse) politiek wel, ja toch?

  Zie:
  – het kolonialisme,
  – Rijke landen en arme landen,
  – uitbuiting en onderdrukking,
  – oorlog en vrede
  – VN,
  – Bewapening,
  – eigen volk eerst, Oorlog en Vrede,
  – Westerse Wereld tegenover China,
  – Westerse wereld tegenover Rusland,
  – het kapitalisme,
  – politiek, economie, handel, productiemiddelen in handen heeft,
  – kan maken en breken,
  – zie hoe( leiders van ) derde wereldlanden worden uitgeschakeld,
  enz, enz.
  Zie wie de touwtjes in handen heeft en bepaalt en wie zijn/haar mond moet houden en alles moet inslikken,
  – discriminatie,
  – zij en wij,

  jij snapt het toch eigen volk eerst.

  Zo de mieter eens op uit mijn oogstralen

  Jij snapt het toch?
  gemodereerd

 37. Maar wat voor bloedgroep is Willy dan; O, A, B? Dacht altijd dat hij een geblondeerde pinda was. En Thierry een fake yup pinda.

  Anyhow, waiting for the big wig-show.
  gemodereerd

 38. Waarom moet er staan zwarte vrouw. We zijn surinamers we weten hoe het hoort.
  Het is geen letterlijke vertaling. Wel erg. Hopelijk verbetering in de toekomst

  Antwoord: de gebruikte woorden ‘zwarte vrouw‘ komen zelf van BIJ1 de partij van Sylvana. Zoals hier te zien. Dus stel die vraag svp aan BIJ1.
  gemodereerd

 39. @Passant
  Je gewauwel maakt op mij en vele anderen geen enkele indruk.Waarom richt je geen politieke partij op en probeer je ook in de Tweede Kamer te komen.Ik vind het wel vermakelijk dat je steeds bozer wordt.Ga zo door!! Ik mag dat wel!!!
  gemodereerd

 40. @ percival
  Je gewauwel maakt op mij en vele anderen geen enkele indruk.

  Wie zijn die vele anderen op Waterkant waarvan jij zo te zien deel van uitmaakt Waar haal je die informatie vandaan? Zo de mieter toch eens op man.

  Hoe gaat met je integratie? Blijf maar wachten op anderen die bepalen dat je geïntegreerd bent. Je bent gewoon een waardeloze onderkruiper, jouw soort wordt belachelijk gemaakt en je sluit je ogen ervoor en ziet het niet. je hebt geen ruggengraad om uit te komen wie je bent.

  Jij kan mij niets vertellen jongen. Want ik ga je alle hoeken en gaten laten zien. Je voelt je hier lekker in Holland thuis hé? en mij komen vertellen dat ik weg moet. Pas op, met wat je daar zegt, jongen en weet heel goed waar je vandaan komt en thuis hoort.
  gemodereerd

 41. @Passant.

  Heerlijk ga zo door!!! En het is niet Zo de mieter maar sodemieter.In jouw relaas moet je geen onderkruiper zeggen maar onderkruipsel daar wordt een gedrocht,een mormel mee bedoeld.Een onderkruiper is een stakingsbreker.En je laat me steeds meer lachen!!!
  gemodereerd

 42. Het gaat in mijn postings om Suriname en de Surinamers voor te houden zich te verheffen en dat anderen het niet voor ons gaan doen. Dat ik soms woorden verkeerd heb geschreven of verkeerd is kan gebeuren, ik lees mijn postings niet na. Het gaat bij mij om de boodschap.

  Wat Suriname en de Surinamers, SuriNeds betreft valt niet veel te lachen. Het is meer huilen hoe Suriname en de Surinamers voorstaan in zijn algemeen en het bijzonder.

  Ik ben er klaar mee.

  Ik wens je het beste toe en hopelijk dat je ook een positieve bijdrage wil leveren t.a.v. de Surinamers in het algemeen en in het bijzonder.

  Jouw postings lees ik helemaal niet, blij dat je die van mij leest. Blijf ze lezen.

  Over enkele jaren gaan mijn vrouw en ik niet veel in Nederland meer zijn. Als Suriname niet ordelijker wordt zijn er nog andere opties waar we ons leven ook gaan door brengen.


  Maak melding

 43. Passant: ik denk dat het een goed begin is om jezelf eens niet als Surinamer te zien in Nederland, maar als Nederlander met Surinaamse achtergrond. Je neemt ervaringen en herinneringen mee, maar je maakt de keuze om in NL te wonen. Daarmee maak je de keuze om Nederlander te zijn. Ik ben zelf geboren nederlander en zo wit als sneeuw. Mijn mening over intrigeren is dat wanneer iedereen welkom is in de Nederlandse maatschappij, mits die zich aanpassen in gedrag en gebruik. Kleur maakt mij niet uit, juist diegene als SS van Bij1 blijven bij 1 omdat ze geen aansluiting willen. Zo veroorzaak je verdeeldheid. Dat is niet wenselijk. Ach, ze verdwijnt in net zo’n hokje als clown wilders; niet serieus te nemen als blijft ze hameren met haar standpunten. Doe eens gek en ga voor verbinding. Bepaalde groepen hebben een slechte naam in NL door zich niet te mengen met de Nederlanders en in hun eigen cirkel te blijven hangen, laat de surineds daar niet bij gaan horen op deze manier. Dus Passant: doe chill met die paranoide gedachten en stel je eens open voor de andere kant, dan zal die ander het ook doen. Ben je werkzaam, spreek je de taal goed en maak je er geen bende van dan wordt je al snel geaccepteerd hier. Aan niet werkende zeikerds hebben we hier niks. Losers hebben een excuus, winnaars een plan.


  Maak melding

 44. @Rob je schrijft dat zo wit als hagel bent en bla bla waarom willen jullie super witte hollanders dat wij surinamers steeds integreren jullie met jullie peuter penis willen de hele planeet kapot neuken en wit maken geroofd hebben jullie al flink in de afgelopen eeuwen in suriname ook nu je viese stinkende penis gebruiken ik ken jou soort geile witte varkens zijn jullie.. Ik ken jouw viese soort jullie zijn of pedofielen of vuile geile zeurende zieke verkrachters jullie willen de boel verkrachten daar zijn jullie mee bezig ik ken jouw viese soort ga zelf intregreren en hou met met je zieke gedachten jullie zijn super geile verkrachters. Ik ken jullie manieren. Alles voor seks anders hebben allochtonen als ik nergens recht op smerige geile ratten zijn jullie eerst verkrachten dan pas recht uitkering etc etc vuile rot verkrachters zijn jullie. Jullie verdienen celstraf @ percival klootzak ben jij om zo geprikkeld te reageren op @ passant .


  Maak melding

 45. Aan de rege r ing san/brunch wil ik alleen zeggen, zorg voor een goede gezondheids zorg betaalbaar voor iedereen , goede politie justitie apparat EEN REDELIJK INKOMEN VOOR IEDEREEN,,, dan komt het van zelf wel goed. De overheids apparaat moet natuurlijk uitgedund worden, alle overtollige lantibmangs weg sturen.

  Zet een paar goede lopende hout slagerijen in het land betaalbare prijzen maak bouwpaketten voor een goedkope bedrag,


  Maak melding

 46. uitgemergelde narcist
  flyer vind je het gek je bent een van de vele vampiers CQ bloedzuigers die haar bloed drinken en haar leegzuigen evil spirit bah.
  Big up Silvana en zoek bescherming tegen al die entiteiten die je onophoudelijk belagen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.