SAMAP start met informatiesessies in districten

3
SAMAP start met informatiesessies in districten
Een info sessie van SAMAP

Afgelopen weekend is in Suriname het startsein gegeven voor de algemene informatiesessies over “the Second Call of Expressions of Interest (EOI) van SAMAP’s Matching Grant Facility (MGF)”. Het technisch team & het ondersteuningsnetwerk van het Suriname Agriculture Market Access Project, SAMAP, zullen in samenwerking met de ministeries van Regionale Ontwikkeling & Sport (ROS) en Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in de komende tien dagen alle districten bezoeken voor het verstrekken van detailinformatie over het aanvraag- en indieningsproces voor een Small Grant of Large Grant van de MGF.

Tijdens deze algemene informatiesessies worden de deelnemers ook in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen en zich aan te melden voor assistentie bij het aanvraagproces. 

SAMAP streeft naar een verhoogde, meer concurrerende en veiligere productie van geselecteerde gewassen uit de waardeketens, fruit, groenten, wortels en knollen en bos bijproducten en het verbeteren van de markttoegang voor deze gewassen door een stimulerende omgeving te creëren en verbeterde capaciteiten van de particuliere sector en instellingen.

Het MGF is een competitief fonds om de markttoegang voor Surinaamse kleinschalige landbouwers en agro voedselverwerkers te ondersteunen door middel van faciliteiten in de vorm van productie- en/of verwerkingsapparatuur en diensten om de kwantiteit en kwaliteitsproductie in SAMAP’s primaire waardeketens te verbeteren: fruit & groenten, wortels en knollen, en NTFP-bosbijproducten. 

De MGF ‘Small’ en ‘Large’ Grants bieden ondersteuning in de vorm van machines en apparatuur tot een maximumbedrag van USD 5.000 voor de ‘Small Grant’ en een maximumbedrag van USD 300.000 voor de ‘Large Grant’. Een volledig schema van de informatiesessies in de districten, is beschikbaar via de website en facebook pagina van het Ministerie van LVV.

Potentiele aanvragers kunnen zich opgeven voor assistentie bij het invullen van de formulieren voor de Grants van de MGF. Het Suriname Agriculture Market Access Project (SAMAP), is een initiatief van de regering van Suriname onder leiding van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, en uitgevoerd door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) met middelen van de Europese Unie. 

3 REACTIES

 1. Goed initiatief om ondernemerschap en hard werken te ondersteunen met microkrediet.
  Vraag me wel af waarom er altijd van die engelse afkortingen en namen voor projecten worden gebruikt in Su, alsof dat meerwaarde zou hebben….


  Maak melding

 2. Zonde van tijd en geld, mensen produceren voor export in een supply chain, hier en daar kreten gooien doet niets. Kijk naar de rijstboeren elk jaar gaat ook alles mis en als de oogst nadert droppen de prijzen en dan hebben de boeren weer een seizoen voor niets gewerkt.


  Maak melding

 3. In 1980, voelden velen zich, stukken gelukkiger, anderen zagen de donkere wolken boven Suriname, zich opstapelen.
  Vanaf dat moment, ging alles mis wat mis kon gaan.
  Ook ik, voelde het leven chaotisch worden. Niet alleen bij de rijstboeren ging alles mis, bij de andere hardwerkenden ook.

  Boven de ‘vernislaag’ van de vorige regering ging alles mis. Een rampperiode voor Suriname, was geboren.
  Beloftes verdwenen onder de vernislaag.

  Chaos nam plaats aan ‘overzicht’.
  Alles begon goed te gaan voor de regering en bijbehorende zakkenvullers. Ze voelden zich blij en happy. Werken voor productiviteit, gezondheid en de weg naar een duurzame samenleving, werd begraven onder bedrog en leugens.

  Niet lang na 25 mei 2015, werd de waarheid herkend en erkend
  Bij het aantreden van onze deskundige regering is besloten om de chaos te elimineren en het overzicht terug te brengen en ik weet zeker, als het overzicht terugkomt, verdwijnt de chaos.

  Dan kunnen we/ik ons blij, productief, gezond en energiek voelen .

  Al in de 16 eeuw, werd engels gekozen als wereldtaal. Ook voor Suriname, heeft dit meerwaarde,
  Ronny Brunswijk, kan meer over vertellen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.