NDP vraagt pg in brief om ministers Achaibersing en Ramdin te vervolgen

37
NDP-fractie-Suriname
Archieffoto van de NDP fractie in Suriname.

De fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP) in De Nationale Assemblée (DNA) heeft aan de procureur-generaal (pg) van Suriname, gevraagd om de ministers Armand Achaibersing en Albert Ramdin strafrechtelijke te vervolgen.

Dat blijkt uit een brief die maandag is verstuurd naar pg Roy Baidjnath Panday, naar aanleiding van de oprichting van New Surfin NV begin januari 2021. In deze brief wordt gesteld dat er geen toestemming van De Nationale Assemblee en de Raad van Ministers was.

Volgens de NDP fractie hebben de ministers verboden handelingen gepleegd als politieke ambtsdragers tezamen met de overige betrokkenen. Aan het ministerie van financiën zou opzettelijk financieel nadeel zijn toegebracht. Er is in strijd gehandeld met de wettelijke voorschriften en procedures. 

In de brief zegt de NDP verder dat de ministers met hun handelen de wet- en regelgeving hebben omzeild. De partij noemt dit malversatie, fraude en overtreden van de Surinaamse Anti-corruptiewet en zegt dat een strafrechtelijk onderzoek tegen de achtergrond van de National Risk Assessment en de internationale wetgeving rond money laundering en terrorismefinanciering, van het allerhoogste belang is.

37 REACTIES

 1. de ndp die al het geld opgevreten heeft van suriname?
  zeker boos omdat ze geen aandeel erin hadden?
  maar goed… idee is goed
  maar dan ook even de ministers van afgelopen 10 jaar bouta even vervolgen voor alle verboden handelingen die ze gepleegd hebben en gelden die verdwenen zijn


  Maak melding

 2. Het zou de ndp sieren als ze de PG ook hadden verzocht om Boefdraad te vervolgen. Hij heeft zich ook als politieke ambtsdrager schuldig gemaakt aan verboden handelingen. De ndp is de partij van oelewappers en idioten. Hun leider is seniel, dement maar bovenal incompetent.


  Maak melding

 3. Als de NDO de kruistocht tegen de corruptie in 2010 was begonnen, had ik begrip voor deze actie. Ze zouden toen alle VHPers opsluiten.

  Soso mofo.

  Chan sroto Adhin en o sroto moro.


  Maak melding

 4. Na 10 jaren corruptie, geboefte zijn ze wakker uit hun winterslaap Ps : Bankfraude, naschoolse opvang Bouva, Carrifesta, Auto fraude Parmessar!!! Benadeeld van land en volk zichzelf verrijken!!


  Maak melding

 5. Wat lult deze NDP crimineel, 10 jaar lang hebben ze het land leeg geroofd. Santhokie moet niet meer slapen, maar alle NDP Corrupte FRAUDERS KEIHARD aanpakken. NDP is gevaar voor het land ze zijn giftig


  Maak melding

 6. Fatoe vd eeuw! 😂🤣

  Sinds juli 2020, toen deze regering die verrotte stok overnam, zijn er elke gado dé rechtszaken tegen alles wat riekt naar paars. Achteraan aansluiten. Eerst de ndp criminele zaken behandelen.

  Snappen jullie nu eindelijk dat het rechts-systeem handen tekort komt.
  Van ongeschoolde popo tot tekorten aan degelijke rechters en juristen. Tot overmaat van ramp gaat de PG met pensioen. Hulp is hard nodig.

  Mijn tip: roep alle gereshuffelde ministers op en vraag ze waarom ze zijn gereshuffeld. Ik vermoed dat vervolgens het hele team paars plus aanhang wordt opgesloten.


  Maak melding

 7. ironisch……wet- en regelgeving zijn altijd vertrapt door de ndp en nu wordt er vd PG gevraagd aktie te ondernemen….wordt steeds gekker…..


  Maak melding

 8. Deze politieke partij NDP met de grootste dief die ooit in Suriname rondgelopen heeft, moet zich de mars uit de kop schamen om het verzoek tot strafvervolging in te dienen. Deze partij heeft Suriname naar de bedelstaaf geleid en nog menen zij praatjes te moeten hebben. Bouterse is erger dan de ergste dictator. Alleen het Surinaamse volk is te laf om richting Leonsberg te gaan en hem op te halen. Volg het voorbeeld van Haiti maar eens zou ik zeggen.


  Maak melding

 9. Dit is echt de grap van de eeuw.De NDP was tijdens de afgelopen tien jaar alleen maar bezig verboden handelingen te plegen.Willen ze interessant doen? Is de NDP altijd zo grappig? Het zijn net een stelletje pikin nengre in een volwassen lichaam!!!


  Maak melding

 10. De regering onder leiding van president Chan Santokhi, voert een evenwichtig, transparant en consistent beleid en staat open voor constructieve kritiek en luistert graag naar het volk. Dat steekt de NDP. Er valt niks meer te graaien.


  Maak melding

 11. dit verzoek heeft wel een hoge amusementswaarde. Rabin Par — misser is een echte prostituee en is instaat zijn eigen verstandelijke vermogen op zij te zettten.

  met deze mensen moet het weer goed komen met Switie Sranang.


  Maak melding

 12. Volgende is dat de NDP een beloning gaat uitloven om boefdraad te vinden. Die 14 miljoen USD dat bouta van de bosjesbrug had gemolken is nu met 10% rente had gestolen is nu wel in de honderden miljoenen US gelijk om elke surinamer tientallen duizenden SRD’s te geven. Daar en andere corrupte zaken praten ze helaas niet over. Kijk naar die foto van Parmisser zelf ontslagen bij AZ voor aannemen van steekpenningen, onderzocht ook niks van abrahams diefstal bij OW.


  Maak melding

 13. Parmessar moet goed in de spiegel kijken. Deze horror man zit tot in zijn nek in de dope en komt hier de grote integere meneer uithangen. Parmessar heeft geprofiteerd van 10 jaar maand paarse ellende. Dit addergebroed moet nu niet iets gaan eisen waar hij zich in het verleden op grote schaal schuldig aan heeft gemaakt. Bouterse, de fascist, heeft hem alleen gehaald omdat zwarten niet bekend staan als capabele ondernemers.


  Maak melding

 14. Robin Parmessar alias GARGAMEL en zijn kat Ashwin Adin alias ASRAEL proberen van alles om de huidige regering in het kwade daglicht te zetten. Smurfin NV is al van de baan. Laten ze eerst hun eigen corruptie zaken opbiechten en uit zoeken.


  Maak melding

 15. De zaak is behandeld in DNA en wat mij betreft mag het onderzocht worden door de PG en als het blijkt, conform de wet voor politieke ambtsdragers , dat de betrokken ministers niet goed hebben gehandeld, dan mag de DNA stemmen voor verder onderzoek. Maar dan moet de paarse partij OOK meewerken aan:
  Onderzoek naschoolse opvang
  Verdwenen staatsgelden
  Carifesta malversaties
  Grassalco malversaties
  Staatsolie malversaties
  Sjoemelen met waardebepaling dienstautos waaronder de 7 ,die bij opa D en zijn familie zijn.
  Alle dienstautos overnames opnieuw tjekken.
  Grondmalversaties onderzoek, waaronder waka pasi.
  Meewerken aan de aanhouding van boefdraad.
  Onderzoek naar de verdwenen overheidsgoederen.
  En vul de ellenlange lijst van de paarse criminele boevenbende maar aan.
  Ze kunnen helemaal niet in de zon gaan staan. Anders verzuipen ze in een gesmolten botermeer.
  En rabin Parmessar, hoe staat het met het wiswassen van je neven van yokohama? En aloemang, ben je voorbereid op je proces? Bouva, hoeveel heb je gestolen van de naschoolse opvang? Abrafoefoermang, onderzoek naar je bedrijven?
  Dus paarse djamoe edes, door jullie destructief belijd olv opa D pinaart het verarmd surinaams volk nog steeds. En die plaat gaan jullie steeds blijven horen.


  Maak melding

 16. Een uitstekende zet van de oppositie. Daarvoor zitten ze daar. Iedereen die dit afkeurt snapt er geen bal van wat de rol van de oppositie is. Controle op de regering, vragen stellen en ze aanpakken, anders krijgen we een grote boevenbende. dan kunnne jullie lullen dat dit vroeger zo was, dus daarom mag het nu ook noh?


  Maak melding

 17. Aldus spraken de redders van Land en Volk. Je moet toch een ontiegelijke Santo Boma muur voor je kop hebben. Waar zijn de miljarden USD’s gebleven die jullie telkens van ons gestolen hebben. En vertel als goede Nationale Dieven Parlementariërs waar de PG Boefdraad kan vinden.


  Maak melding

 18. Parmessar “de knieler”, en pathologische leugenaar betreffende zijn zgn. HITLIST. De helft van zijn corrupte, criminele paarse maatjes zijn reeds veroordeeld, staan in de verdachtenbank, zitten achter de tralies of zijn op de vlucht geslagen. Santo Boma zit de komende jaren boordevol met NDP misdadigers.


  Maak melding

 19. Omdat de NDP het vraagt aan de pg, neem ik niet eens de moeite om te lezen wat hun bezwaren en klachten tegen Achaibersing en Ramdin zijn. Ik ben er namelijk zeker van, dat wat die twee ook gedaan mogen hebben, het niet erger kan zijn dan wat hun afgod Bouterse gedaan heeft en die DiDiBri, daar hebben ze niets op aan te merken, ze blijven hem namelijk, met twintig jaar gevangenisstraf, voor meervoidige moord, boven zijn hoofd hangen, door dik en dun steunen.


  Maak melding

 20. Ric niet “als NDP stront had gegeten”.
  NDP heeft stront gegeten daarom praat ze alleen maar 💩.

  Er komt niet alleen maar stront van achteren maar ook uit hun stinkende de bek.

  En er zijn wat stront vreters zo als Ric, rbrown ,piqué,delano,Peggy enz.enz.
  Die ruimen al die 💩 op van die lus berre NDP .

  En die vampier opa D.
  Die draait om in zijn ⚰️.
  Om dat hij het niet kan hebben dat deze regering het goed doet.


  Maak melding

 21. Ai boi, de regering Santokhi/Brunswijk e teki slag baja. Niets wordt ze bespaart om het land naar rustiger vaarwater te leiden. De bevlogen criminelen van de NDP zijn bang dat het deze regering toch zal lukken om Suriname naar betere economische tijden te helpen. Ze gunnen het volk niets en zullen er alles aan doen om deze regering ten val te brengen.
  Het is zo doorzichtig als wat om te zien dat de NDP alleen maar bezig is op allerlei fronten sabotage te plegen,


  Maak melding

 22. NDP vraagt pg in brief om ministers Achaibersing en Ramdin te vervolgen.

  Dus de NDP onder leiding PARMESSAR anno 2021.
  Deze man en de rest van de boevenbende van de NDP moeten zich diep schamen in het DNA.
  Waar is BOEFDRAAD?
  En de NDP fractie in DNA moeten niet vergeten, dat de PG nog steeds bezig is met diverse onderzoeken naar Bouva, Abrahams etc.

  En meneer Parmessar. Bent u ook nog op de hoogte over YOKOHAMA?
  Denk even aan uw familieleden
  De gebroeders Bisoen en Bhagwandath Parmessar van YOKOHAMA.
  Want het dossier is in Nederland bekend bij Justitie.


  Maak melding

 23. die parmessar kun je vergelijken met himmler de hoofd van de ndsap in 1940-1945 , deze spillebeen toont de zelfde trekken , er staat maar een man boven me , voor himmler was dat hitler , en voor die rattenkop parmessar is dat bouta.
  himmler heeft zelfmoord gepleegd en als die parmessar het vuur aan de schenen gelegd wordt zal die ook zelfmoord plegen.


  Maak melding

 24. ha ricje , vind jij schelden op jou en je geliefde partij de ndp leuk , zal maar oppassen , en die delano ook , die parmessar als die dat hoort wat jullie zeggen over de ndp en erop zit te schelden , dan wordt het de gaskamer voor jullie en dan in de oven , en die smiegel zal tevreden toekijken.


  Maak melding

 25. Delano…. als ik je goed begrijp dan zeg je ook dat als de oppositie tien jaren lang hun werk naar behoren hadden gedaan, dan zou er nooit zoveel geld zijn gestolen van Suriname.
  De incompetente oppositie van tien jaren terug is nu aan de macht en daarom verwacht ik ook een incompetente coalitie.


  Maak melding

 26. kokosnoot ze moeten jou met een houwer op je kop slaan ,je pan moet zich splitsen , en weet je wat men dan ziet alleen maar paarse stront , dus direct naar de vuilstort.


  Maak melding

 27. WAT, Watje van de verenigde huichelaars partij, jullie zijn mede schuldig aan de chaos, door tien jaar lang een zwakke oppositie te hebben gevoerd. Als je begint te tellen hoeveel van de op de verenigde huichelaars partij lijkende leden ook in de ndp zitten, dan wetten wij wel hoe het komt dat SU vandaag een fail state is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.