dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijFirst lady brengt hulde aan personeel MMC en gedenkt huishoudens Nickerie

First lady brengt hulde aan personeel MMC en gedenkt huishoudens Nickerie

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry heeft hulde en dank uitgebracht aan het personeel van het Mungra Medisch Centrum (MMC) voor de getoonde inzet de afgelopen periode in het kader van het helpen beteugelen van de COVID-19 pandemie.

Tijdens haar bezoek aan het district Nickerie heeft de presidentvrouw ook van de gelegenheid gebruik gemaakt ruim 150 behoeftige huishoudens te gedenken met een waardebon van SRD 500, mede mogelijk gemaakt door donateurs. Daarnaast kregen zij elk een zak rijst van 10 kg, gesponsord door Manglie’s.

Dit gebeurde op zondag 28 februari 2021. De first lady van Suriname vond het een genoegen een bezoek te brengen aan het MMC omdat het personeel de nodige dank en waardering verdienen voor hun inzet. Eerder kregen de zorgverleners van het Wanica Ziekenhuis en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo ook al de nodige waardering en dank voor hun bijzondere bijdrage. (tekst gaat verder na foto)

Behoeftige huishoudens kregen een waardebon

De zorgverleners mochten gebak in ontvangst nemen. Tijdens haar bezoek aan het MMC zei de first lady dat ze het werk van verpleegkundigen ziet als een roeping van binnen uit om de medemens te helpen. Ze riep de medewerkers op het goede werk te blijven doen, omdat het met liefde wordt gedaan. De presidentsvrouw riep de samenleving op de COVID-19 maatregelen in acht te blijven nemen, omdat de pandemie nog niet geweken is.

Ze gaf aan gevaccineerd te zijn tegen COVID-19 om daarmee aan te tonen vertrouwen te hebben in het vaccin en om daarmee nog meer bescherming aan elkaar te bieden. 

Algemeen directeur van het MMC, Shaista Abdul, zegt dat sedert haar aantreden drie maanden geleden er is gewerkt aan de reorganisatie en herstructurering van de ziekeninstelling. Dit om de efficientie en de kwaliteit van de afdelingen te verbeteren. Ze sprak ook haar waardering uit voor de inzet van haar medewerkers in de afgelopen periode.

Daarnast zijn er plannen om de dienstverlening van het ziekenhuis verder te verbeteren. Directeur Abdul liet weten dat het MMC mogelijk de komende week van start zal gaan met het toedienen van het COVID-19 vaccin aan de medewerkers. 

Na de toespraken vertrok de first lady naar enkele gebieden om daar de donaties te doen aan de huishoudens. Eerder heeft het Instituut van de First Lady deze handelingen uitgevoerd te Commewijne en Paramaribo Centrum.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
 1. Geweldig wat deze first lady doet voor het land, en in het bijzonder voor minder bedeelden , zij doet alle districten aan, en dat is wat ons land nodig heeft , velen hier op WTK vooral de paarsen vinden dit maar niks , maar deze first lady doet het toch maar , en die vorige deed het omgekeerde geld aftroffelen van het volk , maar ja ze had voorbeelden genoeg om haar heen, iedereen weet toch wel wie dat zijn.


  Maak melding
 2. Paul, over pakketten gesproken, kijk wie ze brengt naar de districten, het is je eigen first lady, je had het toch over een luie volk. Ik heb nergens gelezen dat je dit afkeurt, je vindt het geen goed idee, het maakt de mensen lui.

  Onze first lady is toch juridisch geschoold, heeft jaren ervaring, geeft leiding op het kabinet van de president en toch heeft zij de president niet kunnen behoeden voor de juridische blunders bij de oprichting van SURFIN. RaRa hoe kan dat!!!!! Diploma hebben is één, met de vergaarde kennis omgaan of toe passen is van andere orde, velen mislukken met een goede diploma.


  Maak melding
 3. @ Pony,
  Nog steeds deel ik de mening dat het Surinaamse volk voor een deel voornamelijk uit luie mensen bestaat. Het delen van voedselpakketten maakt ze nog luier dan lui.
  In dat kader verwijs ik naar het systeem dat in Bangladesh een oplossing biedt. Geef de mensen een kleine renteloze lening waarmee ze een bedrijfje opzetten. Laat ze het land bebouwen en met de opbrengst de lening aflossen. De oogst wordt op de markt verkocht en hiermee krijgt de boer of visser het gevoel dat hij/zij iets hoor het land en volk doet.
  Maar ja de fascist en racist Bouterse c.s heeft Suriname leeggeroofd en leeg geplunderd voor eigen gewin Rn het vertrouwen in het volk is zwaar aangetast.


  Maak melding
 4. WAT@@@ Pony gebruikt dezelfde woorden van Paul en nu zit hier te miauwen als een kat. Jij rijdt blijkbaar alleen maar op eenrichting wegens. Volgens mij zit je heel diep in de politiek, want je reageert altijd als een gebeten hond als iemand iets zegt over jouw favoriet politiek partij.


  Maak melding
 5. Big up First lady 🤙

  Ik verwacht in de toekomst nog veel meer van de First lady, ik zie al enkele goeie activiteiten, maar dit is maar 10% van de beschikbare potentie. Waarschijnlijk verveelt Melissa zich stierlijk, bloed saai.

  Het zal niet gebeuren, dat anderen vanuit rancune, gaan bepalen wat de taken zijn van een First lady. Binnenkort lekker het oorspronkelijke plan uitvoeren. ☘️


  Maak melding
 6. Slim suri, dit is een klein voorbeeld van vooruitgang;
  De President en VP bezoeken Nickerie o.a ten behoeve van elektra v/e polder. De First lady doet haar eigen ding, bezoekje aan het MMC en vervolgens een enveloppe aan de minderbedeelden. Aanwezig ook minister OW, die bekijkt enkele graafwerkzaamheden etc en minister LVV die doet iets met de padie-oogsten. Vooraf hebben een aantal DNA leden zich georiënteerd op de problemen rond Bigi pan.

  Zie je het of nog niet. Iedereen werkt hard.
  Voorheen was het delegatie naar Nickerie en Guyana, feesten op kosten vh volk.


  Maak melding
 7. Het fenomeen ‘micro-kredieten’ bestaat al een tijd. Koningin Maxima is daar leading in. Zelfs bij de EU is het mogelijk om verantwoord te lenen. Vooral als je iets wil doen met duurzaamheid; CO2, bomen planten, zonnepanelen etc etc.
  Kan natuurlijk ook in suri. Iets met Surfin.
  Geef ze een hengel.

  Er zijn mensen die zonder enige kennis, of verouderde kennis v zaken, de boel verzieken en vertragen. ALERT!


  Maak melding
 8. ‘Ik verwacht in de toekomst nog veel meer van de First lady, ik zie al enkele goeie activiteiten, maar dit is maar 10% van de beschikbare potentie. Waarschijnlijk verveelt Melissa zich stierlijk, bloed saai.’.@@
  Esmeralda, dit is toch fake News, het is niet onze first lady, het is een look a like, je hoefde niet likkebaardend naar haar te kijken, ze was nl helemaal niet in Nickerie, de kranten uit Suriname moet je niet lezen, ze verspreiden alleen maar fake News.
  Nu effe serieus, Esmeralda, misschien kun je de first lady eens uitnodigen, pakketten in NL te komen uitdelen. Ze kan je gelijk vertellen waarmee ze bezig is, wat haar drijft en welke potentie (ambitie) zij heeft. Misschien kan zij een weekje meelopen met Het Leger des Heils. Ze heeft verzuimd de president te behoeden voor juridische misstappen met SURFIN. Maar ach ,dit is maar fake News volgens onze nieuwsvrouwe Esmeralda, haha

  Wij “oudjes” met onze achterhaalde kennis, die de meeste jongeren hebben opgeleid met de achterhaalde kennis, die moeten van onze Esmeralda hun mond houden. Die werken vertragend, inertie ten top. Tegelijkertijd beseft onze Esmeralda niet dat zij dan nog dommer is dan de oudjes, want zij is opgeleid met de door haar verfoeide achterhaalde kennis.


  Maak melding
 9. Steenhard het stimuleren van werkgelegenheid is geen zaak voor jouw, geen zaak voor mij, geen zaak voor de first lady. Voor dit soort zaken moet je toch echt bij de regering zijn hoor.
  Poeny, beter bekend onder papiratingi.
  Wat wil je zeggen? je schrijft veel zonder inhoud.
  Ik zal je helpen aangezien je de reactie van Esmerald niet hebt begrepen. Ik zal dit doen op een laag niveau zodat je het kan begrijpen
  Er waren eens mensen die studeerden. ……………………. Groep A
  Daarna kwamen er nog meer mensen die studeerden………Groep B
  En daarna nog meer ………………………………………………Groep C D enz
  In Suriname zitten de groepen C, D enz niet. Die zoeken hun heil elders, waar ze aan de bak komen
  In Suriname zit groep B, maar die komt niet aan de bak, die mogen slechts toekijken hoe anderen aan de touwtjes trekken en het land naar d sodemieter helpen.
  In Suriname zit groep A, die zit al tientalen jaren aan de knoppen en die bepaalt wat er moet gebeuren en wat er gebeurt
  Maar wie zijn deze mensen dan?
  Dit zijn mensen die lang, lang geleden hun kennis hebben vergaard, hun kennis is verjaard.
  Maar ze willen van geen wijken weten.
  Snap je het nu een beetje?
  Een klein beetje dan.
  Goed zo goed zo

  Los van dit alles.
  heb je door hoe je WEEEEEEEER door de mand bent gevallen met je reactie?
  La me je helpe.
  lees je reacties eens terug vanaf het moment dat je hier op Waterkant je mening kwam verkondigen. Ik heb het hierbij niet alleen over je reacties toen dat je schreef dat je al jaren hier aan het lezen was, maar niet reageerde. nee, dat niet

  Je bent en blijft een vieze nsb’er.


  Maak melding
 10. Whahahahahaha, wat een venijn.

  Sang p’sa mr blufpand; je boomer-act maakt geen indruk meer op de locals, dus heb je de boomer-clan gemeld dat je ‘blogt’ op wkn. 😅😂🤣

  Super vervelend als je met feiten om je oren wordt geslagen. Je hele imago naar de knoppen, proest, giechel, giechel.

  Ga lekker fietsen op je drie-wiel-fiets, sorry ik bedoel tandem @poeny


  Maak melding
 11. En nu de feiten;
  -het is Esmerald
  -het was een gevulde envelop en geen pakket
  -je opmerking over het Leger des Heils is onsmakelijk
  -je hebt geen idee wat fakenews betekend
  -duidelijk bewijs dat de First lady haar eigen taken heeft, in tegen stelling tot wat boze paarse tongen beweren.
  -speak for yourself, er zijn genoeg wijze en slimme ouderen, jij valt daar niet onder.

  Wat een onzin @pony


  Maak melding
 12. glenn wij weten zeker dat jij een favoriete partij hebt he paarse rat de ndp he, , we hebben geen voorkeur van een andere politieke partij maar voor de nieuwe regering die probeert de vernietiging van ons land die door de boevenpartij de ndp is aangericht te herstellen , en als iemand een negatieve reactie geeft , geven wij een tegen reactie , en een raad naar jou toe is ga een date aan met die pony , want die woont toch dicht bij jou daar in de paarse bijlmer in Z.O. , let wel op de daar geldende covid protocollen.


  Maak melding
 13. Esmeralda, het is geen onzin of je zit jezelf in de zeik te nemen. Jij hebt toch zelf enkele keren hier beweert dat de kranten in Su, met name de ware tijd fake News ( o ja, wat versta jij onder fake News) verspreiden, ze zijn niet te vertrouwen, toen heb je nog geprobeerd de eigenaren een slechte naam te gegeven. Het zijn jouw eigen woorden. Over de oudjes vindt ik jouw respectloos ouwehoeren. En als ik jouw daar op aanspreekt dan wordt je nog boos ook.
  Natuurlijk, iedereen wordt oud, jij straks ook, dan wordt je zo aangesproken, je zal zeker in je nopjes zijn.

  En dan krijgt je nog bijval van een zekere sjonnie, geen johnny maar sjonnie, die gozer maakt mij gelijk uit voor vieze nsber, de echte NSB’ers zullen zich in hun graf keren, die is ook hartstikke op zijn teentjes getrapt, die loerde al een hele tijd op een stok om te slaan. Hij doet mij denken aan ene meneer Pico, die mooi zingen kon.
  Kalhoe, als mijn reacties jouw niet zinnen, lees ze dan niet. Als je niet weet hoe de vork in de steel zit, als je niet weet waarom mijn reactie in deze bewoordingen zijn gedaan, met een beetje venijn, reageer dan niet. Nu maak jij je zelf belachelijk met een neerbuigende reactie. Jij gaat mij even vertellen op de jouw aan mij toegedachte niveau, dit is toch om je te bescheuren. Maar goed je hebt wel lef.
  Esmeralda, de heer Kalhoe zegt dat ik jouw reactie niet begrepen hebt. Ik vraag mij af als hij jouw reacties over dit onderwerp heeft gelezen. De manier hou jij je hierover uit, zo denigrerend naar de oudjes toe. Daarom meneer Kalhoe heb ik gereageerd, niet om de issue zelf, want daarin heeft Esmerald en anderen gelijk, de oudjes die de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt die moeten plaats maken voor jongeren, anders zit je steeds met een verloren generatie, maar als je de oudjes gaat schofferen, dan gaat het natuurlijk niet helpen. En praten over ouderen met verouderde kennis, meneer Kalhoe hebt je het over jezelf, ik ken zat mensen, waaronder mezelf die niet achterlopen qua modernisering en hun kennis up to date houden. Meneer Kalhoe, nooit gehoord over verplichte bijscholing enz. Hoe oud is uw huisarts, hoe oud is uw advocaat, hebben die ook te maken met verouderde kennis, zal ik verder gaan. Meneer Kalhoe, dit issue speelt alleen onder het overheidspersoneel, de ambtenaren en niet bij de pariculiere sector, dus meneer Kalhoe, je moet de oudjes niet kwalijk nemen maar het systeem moet je veranderen, ik dacht dat je inhoud had. Je begrijpt je eigen voorbeeld niet, haha. Dus je ziet meneer Kalhoe, je denkt Esmeralda te helpen en mij weg te zetten als iemand zonder inhoud, maar je maakt het van kwaad tot erger voor Esmeralda, je makt een misplaatste reactie. Ik heb het al eerder gezegd, bevalt mijn mening jouw niet, lees het dan niet, maak je niet te sappel, ga rustig een biertje drinken.

  Note: Esmerald, jij verbastert de naam Pony ook steeds, dus niet klagen.

  Meneer Kalhoe, je dicht mij een laag niveau toe, kennelijk om te laten merken dat jij van een hoog niveau bent, wel zo’n arrogantie heb ik niet nodig, ik schrijf je gewoon in Jip en Janneke taal, geen laag of hoog niveau, maar in begrijpende taal, want ik ken je niet persoonlijk en de anderen hier op WKT ook niet, ik oordeel niet over iemands niveau, want ik weet niet waarom iemand zo schrijft of zich zo uit over bepaalde onderwerpen, hopende voor jouw dat het te snappen valt als je mijn reactie op uw reactie hebt gelezen. Een goeie nachtrust en morgen gezond weer op.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES