President en vicepresident leggen eerste steen schoolcampus Moengotapu

28
President en vicepresident leggen eerste steen schoolcampus Moengotapu
President Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk leggen de eerste steen.

Een heuglijk moment voor het district Marowijne: op Moengotapu in het voormelde district hebben president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk de eerste steen gelegd voor de bouw van de Schoolcampus Moengotapu. Het gaat in eerste instantie om zes lokalen en het streven is reeds in oktober met onderwijs te starten. De schoolcampus zal er zijn voor secundair en technisch onderwijs. 

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur spreekt van een fantastische stap in de ontwikkeling van alle kinderen uit het gebied die naar de middelbare school willen. Het geeft haar een prettig gevoel dat de leerlingen straks niet meer van Albina naar Tamanredjo hoeven om onderwijs te genieten. Het project bestaat uit twee delen. Het ene deel betreft een donatie waarvoor vicepresident Brunswijk zich persoonlijk heeft ingezet. Voor het andere deel, dat uiteindelijk tot afronding van het scholencomplex moet leiden wordt er onderhandeld met de Islamic Development Bank (IsDB). “Het wordt een groot complex waar we verschillende middelbare scholen zullen onderbrengen”, aldus de onderwijsminister. Ze spreekt van beroepsonderwijs, een pedagogische opleiding, VWO, HAVO en mogelijk ook AMTO. Voor wat het laatste betreft, wordt nog nagegaan of dit op Moengotapu of Moengo komt.

Vicepresident Brunswijk is ingenomen met het moment. Het is er een waar, volgens hem jaren op is gewacht in zijn geboortedistrict. Het stemt hem nog meer goed dat dit tijdens zijn periode als vicepresident gebeurt. “Ik ben blij voor de totale gemeenschap van Marowijne.” Hij kijkt net als minister Levens uit naar de opening van de school in oktober. Net als de onderwijsminister is ook de VP van mening dat leerlingen die de verre afstand naar Tamanredjo moesten afleggen, nu dichtbij huis onderwijs kunnen genieten. Voor wat Tamanredjo betreft zegt de VP dat er ook daar ontwikkeling komt. Hij kondigde alvast de start van het drinkwaterproject aldaar aan, namelijk over twee weken.

Zowel de vicepresident als president Santokhi benadrukt dat voor de start van het middelbaar onderwijs in Marowijne alles in place gebracht moet worden, te weten: schoolvervoer, het docentenkorps, voorbereiden van de leerlingen, het curriculum en ICT. Volgens het staatshoofd wordt met de bouw een belofte gedaan tijdens de verkiezingscampagne ingelost. Hij zegt dat ondanks de crisis projecten die moeilijk zijn om uit te voeren, uitgevoerd zullen worden. Indien het budget van de regering niet toereikend is, dan zal dat met donaties of steun van de private sector gebeuren. De eerste steen voor de bouw is volgens de president tevens de hoeksteen voor ontwikkeling van het land én de bouwsteen die wordt aandragen voor de ontwikkeling van het district Marowijne. Hij gaf aan dat er extra geïnvesteerd zal worden in gebieden en groepen die een achterstand hebben.


28 REACTIES

 1. Jawel hor.
  Weer goed werken van deze regering.
  Die anti-Surinamer kunnen dit niet aan zien .
  Ze gaan weer een reden zoeken om te demonstreren.

  Piqué wordt weer van stal gehaald.

  S.piqué is de
  Redi musu’s van deze tijd.

  Stre wi no sa frede


  Maak melding

 2. Gefeliciteerd moego tapoe, ontwikkeld jullie de hoogte in, laat de kansen niet liggen, en maakt van je zelf, een goed geschoolde burger, regering santokhi Brunswijk, doet tenminste nog wat voor Suriname, gefeliciteerd nogmaals!!


  Maak melding

 3. Een goede ontwikkeling voor een gedeelte van het district Marowijne. In eerste instantie zou ik dit geen campus willen noemen. Een campus is veel uitgebreider en beschikt waarlijk over alle voorzieningen. Het kan het alsnog worden en dan zijn we jaren verder. Ook deze regering ontkomt er niet aan te lenen. Steun vanuit de private sector is onontbeerlijk. Al met al ,een pluspunt voor de verdere ontwikkeling van Marowijne. De naam van de NDP hoeft niet per se genoemd te worden hoor. Wellicht dat het een idee is om ook een campus aan te leggen voor degenen die getraumatiseerd zijn door de NDP. Pakiratigri is niet te beroerd om speciaal voor die gelegenheid naar Suriname af te reizen en de eerste steenlegging te doen samen met kameraad Bouterse. Zo dragen we ook ons steentje bij. Gefeliciteerd dat specifieke gedeelte van Marowijne. Met name Brunswijk heeft een goede job verricht.


  Maak melding

 4. pakiratigri
  21 februari 2021 At 05:54
  Een goede ontwikkeling voor een gedeelte van het district Marowijne. In eerste instantie zou ik dit geen campus willen noemen. Een campus is veel uitgebreider en beschikt waarlijk over alle voorzieningen. Het kan het alsnog worden en dan zijn we jaren verder. Ook deze regering ontkomt er niet aan te lenen. Steun vanuit de private sector is onontbeerlijk. Al met al ,een pluspunt voor de verdere ontwikkeling van Marowijne. De naam van de NDP hoeft niet per se genoemd te worden hoor. Wellicht dat het een idee is om ook een campus aan te leggen voor degenen die getraumatiseerd zijn door de NDP. Pakiratigri is niet te beroerd om speciaal voor die gelegenheid naar Suriname af te reizen en de eerste steenlegging te doen samen met kameraad Bouterse. Zo dragen we ook ons steentje bij. Gefeliciteerd dat specifieke gedeelte van Marowijne. Met name Brunswijk heeft een goede job verricht.

  Aldus de racist Pakiratigri in wiens ogen de Hindoestaan nooit iets goeds kan doen. Dit sujet steunt nog steeds fascist en dictator Bouterse zoals zoveel zwarten. Deze bevolkingsgroep wil geen ontwikkeling!


  Maak melding

 5. @parikatigrie: die campus van waar je het over hebt zou voor gekken als jou en je maatjes hier op wtk gebouwd moeten worden. Jullie hebben allemaal last van een ndp psychose, waar jullie zonder hulp, niet vanaf zullen komen.


  Maak melding

 6. Pakiratigri jij hebben al een kampu
  Dat heet OCER.
  Het word binnenkort ook een afdeling van LPI.
  Dan kunnen jullie daar ter plekken behandeld worden.

  Met jullie zieke geest.


  Maak melding

 7. Zoooo, waar heeft pakiratigri deze eer aan te danken? Nou, bedankt voor de complimentjes. Het zijn toch complimentjes? Pakiratigri kan zich toch niet vergissen? Pakiratigri is blij dat hij als een katalysator kan dienen voor jullie. Leef je gerust uit op pakiratigri, hij kan het hebben. Liever dat ,dan dat je thuis je vrouw een paar tikjes geeft. Of dronken in de auto stapt met alle gevolgen vandien. Of wat dacht je van de boel effe kort en klein kappen? Kom gerust in de grote klauwen van pakiratigri. Je bent veilig . Maak er een mooie zondag van. Wees aardig. Het staat je gewoon beter.


  Maak melding

 8. Mooi project weer olv Ronny Brunswijk. Wie herinnert zich nog zijn woningbouwproject daar op Moengotapoe? hij werd tegengewerkt door de overheid waardoor het lang duurde voordat deze mooie stenen woningen bewoonbaar werden/mochten zijn. Hij heeft nooit opgegeven maar hij blijft zijn beloftes aan zijn dorpsgenoten waar maken. ik maak me dan ook niet ongerust en weet zeker dat dit onderwijsproject tot een goed einde komt. Ik feliciteer het district Marowijne.


  Maak melding

 9. Goed dat er meer aandacht is voor onderwijs en gezondheidszorg.
  Ook technisch onderwijs en handvaardigheid in alle districten is
  zeer nodig. Volwassenen zouden op zaterdag scholing kunnen volgen
  in bestaande schoollokalen. Waar een wil is, gaan er deuren open.
  gemodereerd

 10. President en vp. denk ook aan ons district Saramacca.We willen dat de Gangaram Pandeyweg/
  Larey weg geasfalteerd wordt.Staatsolie heeft 40 jaar lang de olie uit dit gebied leeg gerooft en nooit deze straat geasfalteerd.Staatsolie ziet alleen usd.tekens in hun ogen .


  Maak melding

 11. Sammy+the+Queen
  21 februari 2021 At 10:31
  Mooi project weer olv Ronny Brunswijk.

  Niks Brunswijk hoor. Wat niemand weet is dat de Islamic Development Bank de gehele financiering voor zijn rekening genomen heeft. Daarover wordt niets naar buiten gebracht maar wordt gedaan alsof het de verdienste is van de vp.
  Zelfs voor een fröbelschool moeten we de handjes hoog houden.


  Maak melding

 12. kali+madjoe

  Mevrouw het komt goed. Jarenlang was voor Alkmaar en Tamanredjo geen aandacht. De fascist en dictator Bouterse liet het aan zijn eigen lot over. Inmiddels olv Santokhi en Brunswijk is het grootste deel geasfalteerd en wordt alles proffesioneler aangepakt.
  Dus uw roep zal zeker gehoord worden. Enige wat ik vraag is geduld


  Maak melding

 13. Er gebeurt hier veel meer dan alleen een steenlegging !
  Gifschrijvers kijken nu liever de andere kant op maar dit is een goed moment voor
  harmonie-schrijvers.
  Want aanschouw hier een spektakel dat internationaal waardering zou moeten genieten.
  Een Hindoestaan en een marron leggen als president en vice president de eerste steen voor een scholencomplex. Scholing is de basis voor ontwikkeling en toekomst.
  Een Hindoestaan wordt vaak omschreven als intelligent en ambitieus terwijl een binnenland bewoner vaak gezien wordt als onderontwikkeld. Zij zijn dus twee uitersten. En aanschouw hier wat er nu letterlijk tussen zit: een steen die de basis zal vormen voor een gemeenschappelijk complex waar kennisverruiming zal worden getraind voor een ieder.
  Deze steenlegging zal de geschiedenis in moeten gaan als: de steen van onze toekomst.

  De erkenning en trots die Brunswijk en zijn achterban nu ervaren hebben zij ten tijde van de samenwerking met de NDP nooit gehad en nooit gekend. Door de NDP werden zij uitgescholden, voor minderwaardig uitgemaakt en gecriminaliseerd.

  Moge deze samenwerking standhouden en het voorbeeld en de basis zijn van hoe wij als samenleving met elkaar kunnen omgaan.
  Amen !

  Together we will make it.
  Yess, we will. Krakti !


  Maak melding

 14. Hoop ook van harte dat de marrons zich gaan ontwikkelen, want nu voeren ze de boventoon qua criminaliteit.
  Scholing is de basis voor ontwikkeling.
  Ook marron kopstukken moeten met hun achterban praten om de ontwikkeling door te geven aan de jeugd.
  Eerlijk gezegd ben ik hier heel erg blij mee, maar brunswijk zie ik niet als voorbeeld figuur voor ontwikkeling. Hij staat op de Interpol lijst.
  gemodereerd

 15. Schoolcampus mogelijk deels gefinancierd door de wereldwijde Islamieten, maar opgedragen aan Jezus……………

  @Para Express: Een Hindoestaan en een marron leggen als president en vice president de eerste steen.

  Je bedoelt natuurlijk, 2 christenen leggen de eerste steen.

  @kali+madjoe: President en vp. denk ook aan ons district Saramacca.We willen dat de Gangaram Pandeyweg/
  Larey weg geasfalteerd wordt.

  Het is een echte wasplank weg. Als je stevige armspieren wil ontwikkelen (de stuur bedienend), moet je op deze weg rijden. Staatsolie rooft alleen in Saramacca. Ze doen niks voor de inwoners van Saramacca. Bovendien plaatsen ze borden met informatie in het Takkie Takkie voor een bevolking die vnl Surinaami spreekt. In het binnenland gebruiken ze wel het Djoekaans voor de Djoeka’s.


  Maak melding

 16. Jaichand 21 februari 2021 At 16:11
  Een Hindoestaan en een marron leggen als president en vice president de eerste steen.
  Je bedoelt natuurlijk, 2 christenen leggen de eerste steen.
  —0–
  En wat is daar mis mee? Het feit dat Chan Hindoestaan is en Christen geeft dubbel zoveel zegen. Dat zal jij als ge-indoctrineerde eencellige hindoe nooit begrijpen. Hopelijk zie jij in het leven ooit het licht en word je bevrijd van alle hebies die op je schouder zitten. Ga je ouders maar vragen wat dat betekent, want verder dan daal bhaat en kom je niet!


  Maak melding

 17. Boesskowtoe,

  Santokhi is extreem oneerlijk. Hij doet zich voor als Hindoe, maar propageert het christendom. Dat de VHP dat pikt!!
  Heb jij ook zulke oneerlijke lieden in je omgeving? Je lijkt dat normaal te vinden.


  Maak melding

 18. Ai jaichand inderdaad ga fietsen op een fiets zonder zadel.

  Zulke mensen als jij maakt dit land kapot.

  Trouwens saramacca mang klagen niet ze komen in actie en lossen het probleem op.

  I❤️Su


  Maak melding

 19. Mensen laat het geloof buiten beschouwing , laat ieder zijn eigen geloof belijden , maar dring dit niet naar anderen op , het valt ons op dat geloofsovertuigingen na racistisch het volgende probleem is hier in Suriname , dus jaichand jij bent die klojo die olie op het vuur gooit , boutisme is geen geloof , maar jij gelooft wel in deze stroming , hoe paars kun je zijn .


  Maak melding

 20. hé paki-rar-igri , , jij hebt zelf nu je eigen doodvonnis geschreven , , bouterse zal jou nooit als maat willen hebben , want jij verdraaide de leugens van bouta en dat vergeet deze dictator niet , en hij weet dat jij de grootste lafbek samen met robg bent daar in de bijlmer , , en jij durft niet te komen naar Suriname , want reken erop dat als jij toch zou komen en jij samen met de dictator de eerste steen leggen van bouta’s graf , hij jou eerst met die 4 duim steen op je kop zal slaan en daarna schiet hij jou in de rug , dus nep ndp-er durf jij te komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.