LVV haalt kanalen Alkmaar op

11
LVV haalt kanalen Alkmaar op

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, (LVV) heeft afgelopen week een aanvang gemaakt met de ophaal van lozingen in het ressort Alkmaar. Door de zware regenval werden de agrariërs in dit gebied getroffen door wateroverlast, wat onder andere te wijten was aan de dichtbegroeide lozingen.

De agrariërs van Suriname die hiermee te kampen hadden, namen contact op met de onderdirecteur van LVV-Regio Oost, Ashwien Gangadin, die op zijn beurt LVV-minister Parmanand Sewdien inschakelde. De bewindsman gaf onmiddellijk opdracht voor het ophalen van de lozingen in het getroffen gebied.

Het gaat om ophaalwerkzaamheden van in totaal 8.2 kilometers. De ontwatering van ongeveer 100 hectare grond wordt hiermee ter hand genomen waardoor bijkans 250 agrariërs en 1.000 huishoudens geholpen zijn. Het gaat om agrariërs van Alkmaar, plantage Nijd en Spijt en Tamanredjo.

De ophaalwerkzaamheden die ongeveer 14 dagen in beslag nemen, worden in eigen beheer uitgevoerd. Eveneens is er een planning gemaakt voor aanpak van de sluizen en de wegen in dit gebied. De sluizen zijn van eminent belang voor het reguleren van het water voor de arealen in regentijd, het regelen van de afvoer en voor het behouden van het water in de droge tijd.

De boeren in getroffen gebieden telen vele producten zoals watermeloen, podosiri, bananen, boulanger, citrussoorten, komkommer, cassave, kool en peper. Ze leveren hierdoor een belangrijke bijdrage aan de voedsel- en fruitbehoefte van de Surinaamse bevolking.

Voor het ministerie van LVV is het daarom van groot belang te zorgen voor een goede ontwatering van desbetreffende landbouwgronden, zodat de productie een vlot verloop heeft en landbouwers geen schade lijden.


11 REACTIES

 1. Goed werk. Waar B gefaald heeft pakt de nieuwe regering met voortvarendheid op.
  En zie wat voor voordelen het opleverd voor het land.
  Diep triest toch van de vorige regering!!!!!
  gemodereerd

 2. Weer njan maken Santhoki verliest crediet bij mij in 6 maanden tijd Wo Set En is Set Mie Srefie! Werk van het ministerie van OW wordt gedaan door het ministerie van Lvv. Vervoerstoelage van ministers,. dankzij oplettende parlementsleden is het aangehouden! Weer een NV om VHP toppers te accommoderen of geld wit te wassen, zonder. medeweten van coalitiepartners, dan durf je te zeggen is een staatsbedrijf. De regering Santhoki zit nog geen jaar misstanden tot misstanden. Wat kunnen we nog verwachten de komende 4,5 jaren. Wo Set En of Set Mie Srefie Santhoki!!


  Maak melding

 3. Altijd weer gezeik, niks is goed…een paar jaar geleden tijdens het wanbewind, toen de vieze ple-si-dent zichzelf en z’n matie, de goot ple-si-dent 25000 USD als kerstcadeau had gegeven, was het helemaal geen probleem.
  Als je spijkers op laag water zoekt, ga je die altijd vinden…


  Maak melding

 4. Paarse djamoe ede, azijnpisser, nietsnut, duivelsaanhanger van opa D. Big up regering. Beter dan die paarse criminele boevenbende van ocer en leonsberg olv opa D.


  Maak melding

 5. Jullie maken jullie druk over regeringen terwijl ik heimwee krijg hoe ik zie dat die goot word opgehaald. Meestal vang je grote kwie-kwie’s als je kort daarna daar gaat hengelen. 😂😂😂


  Maak melding

 6. @@@I SU
  Volgende verkiezing moet je jezelf kandidaat stellen. Ben benieuwd hoe het dan voor je gaat lopen!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.