EZ: ‘Stijging brandstofprijs door prijsontwikkeling ruwe olie op wereldmarkt’

19
sol-servicestation-suriname

Het Surinaamse ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft woensdag gereageerd op een bericht over de nieuwe brandstofprijzen die ingegaan zijn op 10 februari 2021.

Volgens het ministerie worden de pompprijzen in Suriname per aanvoer per oliemaatschappij vastgesteld, volgens een bepaald berekeningsmodel. Tot op heden wordt bij deze berekening de officiële koers van de Centrale Bank van Suriname, SRD 14.29 voor 1 US-dollar, gehanteerd. Tevens is de in augustus 2020 vastgestelde nieuwe government take ongewijzigd gebleven.

De recente schommelingen in de pompprijzen in Suriname worden thans volledig toegeschreven aan de prijsontwikkelingen van ruwe olie op de wereldmarkt. Ook kunnen deze schommelingen leiden tot een verlaging of verhoging van de pompprijzen.

De ontwikkeling van de pompprijzen in Suriname worden nauwlettend bijgehouden door het ministerie van EZ. 


19 REACTIES

 1. De marktprijs van de olie is een paar keren omlaag gegaan,maar nooit bij de pomp naar beneden aangepast.
  gemodereerd

 2. Alweer een leugen!! Net als het geval met FINSUR NV, 2 dieven, twee rovers, twee leugenaars. Deze bedriegers hebben, toen zij zich betrapt zagen, direct geroepen dat deze zaak in de RVM is besproken…..SOSO LEE!! want dan zou daar een missive van moeten zijn. Nu roepen al hun partners en zelfs hun partijgenoten dat zij nergens van op de hoogte waren, Jogi en Greg proberen het intussen goed te praten, Jogi omdat hij VHPer is en Greg om behoud van zijn positie met alle financiele voordelen van dien. FEIT IS, DAT DNA EN HET VOLK ZIJN VOORGELOGEN DOOR DEZE MINISTERS EN DAT IS POLITIEK DOODZONDE!!! Nu kijken wat de moraalridders bin deze vregering gaan doen. Zoals Belfor het zei: GELIJKE MONNIKKEN, GELIJKE KAPPEN. Maar dit is de leugen-regering, dus zullen we moeten afwachten met welk lul-verhaal Chan gaat komen. Bah!!!! Soso K’Ka!!


  Maak melding

 3. Al stijgt de prijs naar 15 srd Surinamers rijden liever met een bijna lege tank ipv te fietsen of alternatief.

  Dus maakt geen bal uit.

  Auto’s blijven rijden. Mensen klagen eventjes en gaan weer over tot de orde van de dag. Wie niet werkt die eet niet. Wie niks produceert blijft over met niks.


  Maak melding

 4. Government take heel hoog en door de verhoogde koers van regering. Je kan niets betalen en ze doen niets. Ze denken dat nl en usa ze geld gaan geven
  gemodereerd

 5. Sinds de vorige wereld crisis wordt er constant wereldwijd gejojod met olieprijzen.
  Wekelijks veranderen de prijzen wereldwijd niet alleen in Suriname. Dit heeft ook met andere ontwikkelingen te maken in de energie sector.
  Dit zullen de paars geletterden nooit begrijpen.

  We moeten toegeven dat Team Santokhi een netwerk heeft dat Suriname naar grotere hoogte zal brengen. Investerings fondsen zijn nodig want de paarse bende heeft alles leeg geplunderd. Team Santokhi komt zijn beloftes na en heeft in minder dan 8 maanden Suriname gereed gemaakt om te investeren. Investeerders staan met hun kennis en kapitaal klaar om aan de slag te gaan. Het draait nu om de voorwaarden en zekerheden.
  Met de oprichting van deze fondsen wordt de tweede fase, de fase van stabiliteit, ingeluid.

  Niet storen.
  Slim-Suriname heeft de leiding.
  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 6. Niet storen.
  Slim-Suriname heeft de leiding.
  W’o set en. Krakti !
  Ha ha ha wat een kolder, Slim is ge lijk aan Sluw en dat is weer gelijk aan Stelen, geen emotie geen spiritualiteit, dus geen liefde of compassie voor land en volk.
  Ze volgen de regels en strategie van landen die niets anders doen dan onderdrukken.
  Er worden geen fondsen opgericht om het volk te ontwikkelen, om volkstuinen op te zetten en ervoor te zorgen dat iedere Surinamer met een volle maag naar bed kan gaat. Er worden geen fondsen opgericht om te komen tot de herscholing van de Surinamer, zodat ze hun eigen technologie kunnen ontwikkelen.
  Alcohol is een alternatief voor gasoline of aardolie. Ombouwen van bestaande voertuigen naar voertuigen die op alcohol rijden, zou een prioriteit moeten zijn, en dat is suikerriet plantage, malasi en daaruit alcohol. Waar blijven die fondsen geachte heren van de verenigde huichel partij.
  Scholing en het creëren van werk is de prioriteit die je moet stellen, en niet het veilig stellen van je eigen zak.


  Maak melding

 7. Paarse djamoe edes, smoelwerk houden, want jullie paarse kakkerlakkenbende olv opa D heeft su stelselmatig leeggeroofd en verkracht vanaf februari 1980. En nu zitten met hun volgevreten sweer beres hun go te wassen op deze regering, die de paarse stront moet opruimen. Als jullie echte djadja sranangmangs zijn, zoals jullie beweren; veroordeel net als ieder andere rechtgeaarde surinamer het wanbelijd van opa D en zijn paarse criminele boevenbende. Want ik zal deze regering ook veroordelen, als ze fouten maken. We wachten…….op jullie comment.


  Maak melding

 8. @Para Express: zo is het maar net!
  De tijd van stelen en plunderen is voorbij…het goed is gekomen. Het is werken aan herstel en stabiliteit.
  Paarse amoebes zullen hun verlies nooit accepteren en zullen altijd bij het minste en geringste een heleboel koeterwals hier op wtk. uitkraaien. Je kunt er niks mee, dus inhoudelijk reageren is soso las teng.
  Het niveau is om te huilen, zo treurig…


  Maak melding

 9. De netwerken van de president zyn duister en ik denk niet dat wy geredt moeten worden door duistere netwerken.
  we worden met de dag om de tuin geleidt nooit is het de schuld van deze regering altydt weer van de vorige.
  als ze de volgende verkiezing verliezen zeggen ze nog dat het de schuldt is van de NDP
  het probleem is dat de VHP, deze zogenaamde middenstandts party bang is voor een sociale democratisch Party en die komt terug hoe dan ook


  Maak melding

 10. eigenlyk moet er een systeem komen waar by de president na zyn presidentschap wordt uitbetaald, als je goedt geregeerd heb en gouden eiren heb achter gelaten dan zal dat ook zichbaar moeten zyn in de uitbetaling, was je een slechte president dan zal dat ook afgerekend worden na de presidentschap. ik denk dat dit een werkbaar model is voor ons land
  in CUBA heefd het gewerkt met Castro


  Maak melding

 11. Echt GEEN castroisme voor Su. Ze hebben het geprobeerd in de jaren 80 en het was desastreus. Zie de gevolgen.Sorry Rbr, socialisme in su is net wanneer je een aap een scheermes geeft om zich te scheren; hij snijdt zichzelf in de vingers. Surinamers zijn kapitalistisch opgevoed en ingesteld.


  Maak melding

 12. @LatourPosse:Ik heb van jou nog geen enkele veroordeling terwijl de fouten legio zijn, van nepotisme en zelfverrijking tot uitholling van de democratie in hoog tempo! Maar natuurlijk kan jij daar geen zinnig commentaar op geven omdat de tong waar je waarheid moet spreken diep, heel diep in de reet van Chan zit en je graaft je weg met je tong steeds dieper. Hey overige trollen en drollen op deze site, herkenbaar gedrag he?


  Maak melding

 13. robbrown maak je niet ongerust het systeem is al voorde helft in suriname ingevoert
  met al die onschuldige criminelen en natuurlijk de baas van deze roedel, boelerse zal worden afgerekend


  Maak melding

 14. Lucien, dan ben je dyslectisch of je bent een analfabeet. Jouw tong heeft al genoeg paarse stront afgelikt van de oude gerimpelde achterwerk van opa D, dat je tongtong al helemaal verstront is . Ik heb altijd iedereen veroordeeld, die het verarmd surinaams volk heeft benadeeld, jo paarse djamoe ede . Ga lekker verder stelen in ocer of op leonsberg bij jouw verkrachter afgod.


  Maak melding

 15. het land begint nu al te glimmen.. overal zie je bezigheden, mensen zijn blij gemotiveerd velen zijn optimistisch ondanks de armoede,,, er is hoop op betere toekomst er is zich in het duisternis..

  10 jaren verloedering kan je in 6 maanden niet veranderen met een lege kas waarbij alles is kapot gemaakt weg gedragen..
  dat weet een ieder toch..


  Maak melding

 16. Marcel, bedoel je Suriname of een ander land!!!!!!

  Een vraagje: Wat is er geworden van de anderhalf miljard SRD uit de nieuwe COVID-19 hulpfonds, dat vorig jaar was goedgekeurd door DNA.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.