75-jarige twee jaar niet gebaad; uit erbarmelijke situatie gehaald

34
1 voor 12 haalt 75-jarige seniorenburger uit erbarmelijke situatie

Stichting 1 voor 12 heeft de 75-jarige seniore burger Kasan Moenandie uit zijn benarde situatie gehaald. De seniore burger woonde alleen in een bouwvallig onderkomen zonder stroom en water aan de Meursweg in het district Para. Hij werd dagelijks door zijn buurvrouw voorzien van een bordje eten. Door tussenkomst van 1 voor 12 is de seniorenburger opgevangen in het Para Relax Club in Suriname.

De 75-jarige is slecht ter been en is bijkans twee jaar niet gebaad. Pogingen van zijn buren om hem te baden zijn niet gelukt. In het huis zijn er eerder ook twee wurgslangen aangetroffen. “Ik heb geen woorden. Ik kan me niet voorstellen dat dit nog kan gebeuren. Ik wil niet veel praten, maar gelijk helpen”, aldus Marijke Lont, oprichter van Para Relax Club. Zij kwam zich persoonlijk oriënteren op het adres van Moenandie. 

De directeur van de Surinaamse Stichting 1 voor 12, Louis Vismale heeft alles in het werk gesteld om de seniorenburger uit de mensonterende situatie te halen. Vismale die zelf geen vader meer heeft, heeft dit gedaan omdat hij zijn vader nooit in zo een situatie zou willen zien. Hij heeft de kosten voor de eerste week van Moenandie op zich genomen. 1 voor 12 zal samen uit verkregen donaties van de samenleving maandelijks een bijdrage leveren voor de zorg van de seniorenburger.

Volgens Lont bedragen de kosten ongeveer SRD 4.500 per maand, omdat Moenandie ondervoed is en medische begeleiding nodig heeft. Ook zal zijn voeding voor nu aangepast zijn. Vismale heeft gezorgd voor twee blikken ‘Complan’. Hij doet een beroep op de samenleving om te helpen bij de verzorging. Dit kan via de stichting of rechtstreeks bij Para Relax Club. 

Lont doet een beroep op de regering om het tehuis niet in de steek te laten, gelet op het werk dat zij verricht in de samenleving. De seniorensoos vraagt al een tijdje hulp voor de aanschaf van een rolstoelbus. Ook steun om de inwoners te verzorgen is welkom. Lont geeft aan dat niet alle inwoners of familie van inwoners in staat zijn voor de kosten op te draaien.

Zo is er ook een brief gericht naar de burgermoeder van Para, Marlene Joden om te helpen met de broden. Para Relax Club is een soos voor seniorenburgers van het district met als doel het bevorderen van de gezelligheid bij deze groep Paranen.


34 REACTIES

 1. Waar is deze man zijn familie. Senioren hun rechten worden met de voeten betreden. Vooral de afgelopen 10 jaar schandelijk.
  gemodereerd

 2. Bedankt ndp
  Bedankt boefdraad
  Stelletje ongelooflijke tetinghonden.
  En dan nog zullen de schurftige slangen zoals poeny en rbrown dit niet willen zien
  En dan nog zullen de schurftige honden zoals rob luci papkiratingi hun smerige bek hier komen opendoen.
  Bah
  gemodereerd

 3. Dit is dramatische en mensonterende.
  Buren, bedankt, in byzonder 1 voor 2.
  Ken uw buren, u weet nooit wat er achter de muren zich afspeelt.
  75 jaar, ik denk dat hij ook kinderen heeft c.q. kleinkinderen.
  Het is droevig, als hij kinderen heeft,is het een schande voor hun . Bàh.


  Maak melding

 4. Ik ben bereid om deze Hr: Monadie iedere maand te helpen, het enigste wat ik nodig heb is het tel. nr van de heer L.Vismale. Dan zal ik J. Zwartmans iedere maand ervoor zorgen dat hij goed verzorgd wordt ! en dat ga ik doen zo lang hij leeft, Mw: Lont van Para relax club mag me ook bellen. AUB, belt U de redactie van Waterkant en laat uw telefoonnummer achter en ik neem contact met U op ! Laat ze uw nr: vermelden en ik neem gelijk contact met u op, appen mag ook, maar ik eerst uw weten !!! “Ik Jacko Zwartmans, zal het waar maken” met God´s wil.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Rectificatie

  Hier en daar een paar woorden vergeten, maar ik meen het serieus !!!!

  sari tori

  Jacko.
  gemodereerd

 6. De bouterse highway is toch daar in de buurt gebouwd en 2 keer zo duur .De helft van het geld in de zaken van de ndp criminelen verdwenen.Met dit geld kon alle seniore burgers geholpen worden met goed pensioen en zorg.
  gemodereerd

 7. Dit moet bouta mee maken binnen kort die grootste rat en Verhoeven is verstopt in zijn huis als het goed is . Waar zijn die Politie nou ?????
  gemodereerd

 8. Wat een toeval dat het er 2 Wurgslangen waren ze hebben de inwoner niet guwurgd maar wel leefde hij onder erbarmelijke omstandigheden ditzelfde overkomt een groot deel van de Surinaamse Bevolking men is echter vergeten de 2 Wurgslangen hun naam te vermelden hun beide namen luiden Bouterse en Hoefdraad
  Ik hoop dat deze Persoon een veel betere leven toebedeeld is.


  Maak melding

 9. Het is de verdienste van 10 jaar B.
  De overheid zal de verantwoordelijkheid op zich moeten nemen.
  Er is geen verdere discussie voor nodig.
  gemodereerd

 10. Zeer triest , hopelijk krijgt deze seniore man nog een aantal mooie jaren en goede verzorging , mocht deze man toch familie hebben of zelfs kinderen , is het een kwalijke zaak , maar die buurvrouw heeft gedaan wat ze kon. Pluimpje.


  Maak melding

 11. 4500 per maand? dan kan deze man gewoon een verzorghuis in, dat is volgens mij toch een stuk goedkoper?
  niet dat ik het de man niet gun.
  maar er zijn vele meerdere van dit soort gevallen aan de hand in het land.
  met dank aan bouta en co


  Maak melding

 12. Bij het lezen van dit, kan ik zo boos zijn, zelf 2 wurg slangen, bah niet aan te denken, deze mens heeft veel geluk, help elkaar aub mensen, kijk niet de andere kant op, zo triest, geen woord over, yoe ka bouta yoe mpp kijk je woont in een paleis met gestolen geld, eens komt een einde ook aan jouw pp leven, ma op,je teert op miljarden gestolen geld bah geen fatsoen dief boefdraad, ye dok noh duivels kinderen zijn jullie


  Maak melding

 13. @maripa ko efu na fa ju neng laten we kijken hoe we allemaal een bijdrage kunnen leveren maar uitschelden brengt je nergens he
  Kandeh fa ju drape ju srefi habi jepi fanowdoe

  Gado bigi dat de wurgslangen hem niets hebben gedaan Gado kibri eng dikdikkie


  Maak melding

 14. Stop met jullie politiek gezeurd zeg! Het is een schande van de familie.om de man zo te laten vervuilen. In Suriname heb je tegenwoordig meer auto’s dan bewoners, kon niemand in de familie af en toe even langs rijden om te kijken hoe gaat met deze oude man?Je kunt van alles politiek de schuld geven, maar waar zijn Surinamers eigen woordelijkheid gebleven. Schande ..schande..


  Maak melding

 15. Schande vooral bij hindoestanen en moslims ook in nederland maar als de oudjes overlijden dan hoor je dagenlang overlijdingsberichten en zielig gedoe alleaal krodillentranen nep zielig gedoe ik ken hindoestaben en hun zieke gedrag al heel lang ik heb families deze man kan beter naar een zorg tehuis voor 24 uurs hulp buren nou buren vooral creolen willen je geld en als het lukt ook verkrachten hollanders antillianen etc in nederland is het herl gevaarlijk tiieners meisjes en jonge lesbiesche willen alles van je weten in nl eten ze zelfs je stront om je te misbruiken zelfs ik hen het meegemaakt en gaan ze op het nieuws zeuren over eenzaamheid geen vriend hier is lesbiesch heel sterk en hier zijn rovers slim hun zoeken naaste buren antillianen vooral. Deze man moet naar een zorg te huis.


  Maak melding

 16. Angela@@. Het heeft niks met rassen te maken Het leven draai nu om materialisme. Hoe meer je hebt, hoe meer je aanzien krijgt. Of iemand nauw Hindoestaan, moslim,creolen ,Javanen enz is maakt het niks uit, ze hanteren meestal dezelfde code. Dat is nu het hedendaagse leven die door de wereld waait. Je moet kijken of iemand goed of slecht is. Ras ls een bijzaak die mij niet zoveel boeit.


  Maak melding

 17. “Ras ls een bijzaak die mij niet zoveel boeit.”

  Het concept van verschillende “rassen” onder de mensheid is een bolwerk van de katholieke kerk.
  Voor die tijd bestond dat concept niet.


  Maak melding

 18. De katholieke kerk heeft het “moderne” racisme uitgevonden. Daarom zul je nooit en te nimmer een zwarte, inheemse of gekleurde paus zien. NOOIT…


  Maak melding

 19. Het is een schande voor die kinderen ….wacht maar tot jullie ook oud worden en dat zelfde omstandighede ook met jou gebeurt…….jullie geve de javaanse gemeensgap sgande!!!!!…..ik zou 1 voor 12 adviseren bij zulke gevallen ook de kinderen moeten bezoeke voor een gesprek waarom zij hun vader zo behandelen……en zou dan natuurlijk zich doodsgamen….wie weet ??? Dat die vader zo een leven lijdt, en dan die kindere hoge autos en dure kleding zelfs rijk zijn…….GADO NEJ SRIBIE JERE…..
  gemodereerd

 20. Angela……wat voor onzin kraai je uit??….hou je smoel met antiliane gedoe…..jij bent geen surinamer dus hou jij je bek dicht….in alles wil je bemoeien net als hoe holland wil bemoeie
  gemodereerd

 21. HongKongFree@@ Gelukkig heb ik mijn eigen geloof en …. dat zo goed door het leven gaan en gezond blijven. Voor de rest mag iedereen een geloof hebben waarin ze
  zicht prettig voelen.


  Maak melding

 22. 4500 srd is veels te veel. Deze senior hoort in een bejaardentehuis thuis.
  @Zwartman, lief van je, maar deze vrouw is onbetrouwbaar. Sorry 1 voor 12 waarom werk je met zo iemand.
  De helft van het artikel gaat niet over de senior maar over haar.
  Goed lezen!


  Maak melding

 23. @ Esmerald

  Bedankt voor je tip, maar intussen: heb ik al een heleboel info gekregen van mijn familieleden uit Su. En ik gelooft ze, omdat ze daar wonen en situatie beter kennen.
  De situatie is schrijnend maar, er zijn nog meer van deze soort gevallen in Su. Jammer mijn bedoeling is (was ) goed, maar een gewaarschuwd mens telt voor 2.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 24. Hoi Jacko,

  Klopt veel soortgelijke gevallen. De familie is spoorloos totdat deze senior besluit om zijn perceel te verkopen. Dan komen ze plots tevoorschijn. Een bejaarden tehuis met echte verpleging lijkt mij verstandig. Meneer krijgt aov, medische vergoeding plus zijn huis/perceel in de verkoop. Dan kan hij rustig leven.
  Zo zie ik het. Veel mensen maken geen gebruik v hun rechten. Een vertegenwoordiger die niet aan zijn centjes komt, is nodig.
  Veel zogenaamde ‘helpers’ innen de vergoedingen vd kwetsbaren bij de Postbank. Alert!


  Maak melding

 25. Dit is Triest…

  Waar zijn de kinderen en kleinkinderen van deze meneer…

  Familieleden als hij geen kids heeft…

  Ik oordeel niet , maar wie weet wat deze man allemaal heeft uitgespookt…

  Dat laat ik aan de Here over…

  Wat heeft dit nou te maken met Bouterse of wie dan ook…

  Alles moet de Overheid doen…

  Nee iedereen moet zorgen voor zijn eigen oude dag en mocht het niet lukken dan kan je Om Hulp vragen…

  Waarom zoveel Krachttermen…

  Kan er niet meer normaal gediscussieerd worden…

  Be Safe 🙏🤷‍♀️🙏


  Maak melding

 26. @ Gio vuile parasiet dat zuke dingen schrijft euro willen jullie wel vreten en eten uit nederland vette gestoorde varkens en de parasiet@ glenn ook werken kunnen jullie niet vuile surinaamse parasieten wachten op dispora geld vuile luilakken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.