Engeland weigert inwoners Suriname vanwege Braziliaanse variant coronavirus

11
covid-19 coronavirus test

Reizigers uit een aantal Zuid-Amerikaanse landen waaronder Brazilië en Suriname, zijn vanaf vandaag niet meer welkom in het Verenigd Koninkrijk. Het Britse ministerie van Transport en Luchtvaart voert de maatregel in omdat er zorgen zijn over een variant van het coronavirus die in Brazilië is opgedoken.

Het inreisverbod geldt niet alleen voor Brazilianen en Surinamers, maar ook voor inwoners van Argentinië, Bolivia, Chili, Colombia, Ecuador, Panama, Paraguay, Peru, Uruguay, Venezuela, Guyana, Frans-Guyana en voor Portugezen vanwege de speciale band die zij met Brazilië hebben meldt de NOS.

De Braziliaanse variant is een derde mutatie van het virus na de zeer besmettelijke eerder vastgestelde Britse en Zuid-Afrikaanse varianten. Over de Braziliaanse variant van het virus is nog weinig bekend en dat geldt ook voor de werking van de verschillende coronavaccins op de mutatie.

De maatregel geldt niet voor mensen met de Britse en Ierse nationaliteit en mensen met een verblijfsvergunning in het Verenigd Koninkrijk. Zij moeten wel tien dagen in isolatie blijven na terugkeer uit de betreffende landen.

Ondertussen zijn in Suriname de afgelopen 24 uur 53 nieuwe gevallen genoteerd. Het totaal aantal actieve gevallen op dit moment bedraagt 638. Dat blijkt donderdagavond 14 januari uit de update van de cijfers op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering.

Er is sprake van een lichte daling ten opzichte van de cijfers van de afgelopen dagen:

11 REACTIES

 1. Het leger van Suriname moet worden ingezet om illegale Brazilianen te weren. Dit gevaarlijke virus mag geen voet aan de grond krijgen in Suriname.

  Zet de illegale Brazilianen het land uit!!!


  Maak melding

 2. ‘Dis na du no du’, wij willen de Engelse, de Braziliaanse en Zuid Afrikaanse varianten van het virus ook niet hebben in Suriname. Alle landen zouden daarom hun grenzen moeten sluiten, (maar dat zal niet gebeuren) totdat alle varianten van het virus onder controle zijn. Wat Engeland nu doet; hun grenzen sluiten voor iedereen, behalve voor mensen met een Brits paspoort, is voor de gek houderij. Op die manier zullen ze al de nieuwe varianten van het virus niet buiten de deur kunnen houden.


  Maak melding

 3. Beste mensen…. Wat moet het motto zijn in 2021 daar in multi-etnisch Suriname…. Ja, samenwerken…. England heeft met de brexit haar doelpalen veranderd…. Door samenwerking tussen Surinamers kan het maximale gehaald worden uit de grondstoffen van Suriname.. Ook aanpak van covid-19 vraagt om samenwerking … Let op Surinamers dat er geen verdeeldheid komt… Verdeeldheid brengt armoede . … Nederland kent op dit moment een politieke crisis… Kinderopvangtoeslag en huisvesting hebben veelal verdeeldheid gebracht in politiek Nederland … De politieke asielzoekers -machine zorgt voor een extra druk op de woningmarkt… .Er zijn ook verkiezingen in aantocht in Nederland… President santokhi moet daar rekening mee houden…. Misschien kan het politieke landschap in Nederland veranderen, wie weet….Suriname wenst een actieve participatie van Suri-Ned’s in haar economische activiteiten…Suri-Ned’s willen bepaalde zekerheden… Veiligheidsmaatregelen zijn er nodig in Suriname om de have en goed van een investering te beschermen… Voor nu mensen, sterkte en kracht en vergeet je mondkapje niet…


  Maak melding

 4. DE BRAZILIANEN ZIJN EEN GEVAAR IN SU.

  CHAN MOET ZE ALLEMAAL MASSAAL TESTEN OOK IN DE GOUDVELDEN.

  ZET MILITAIREN OP DE ZUIDGRENS VAN SURINAME. ZE DOEN TOCH GEEN BAL IN DE STAD.


  Maak melding

 5. k mis op WK.net het bericht dat Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid bekend heeft gemaakt dat Suriname heeft gekozen voor het Pfizer/BioNtech-vaccin. Is dat onder druk van het buitenland? Want er zijn veel goedkopere vaccins. Dit vaccin kost per gift ruim 6 keer zoveel als bijvoorbeeld het Astra/Zenica-vaccin! Waar zijn de economen, DNA-leden en andere critici in deze?? Wie zijn de mensen die dit besluit/advies hebben gegeven en waar is de onderbouwing van het besluit? Beschikt men over de deskundigheid, de logistiek, de koelmogelijkheden en andere apparatuur om het vaccin bij -70 graden Celcius te bewaren? Wat gaat deze logistiek en bijhorende voorwaarden ons kosten? Wie gaat het bekostigen en importeren, welke van de verkiezingssponsors komt straks boven drijven? Waar is men mee bezig???Het is oorverdovend stil. Deze regering toont weer eens haar incompetentie, haar bedrieglijk karakter en iedereen slikt het!


  Maak melding

 6. Zo, geen reacties op mijn comment? Hoe kan dat? Voelen jullie je in je kruis gepakt? Of is dit te ingewikkeld voor jullie ene hersncel? De waarheid is hard he? Ik had deze reactie enkele dagen geleden al geplaatst en die is weggehaald door de reactie. Toen ze zagen dat ik het ook elders op facebook heb geplaatst, hebben ze deze laten staan! Wat een lafaards!!


  Maak melding

 7. Lucien Karwafodi 15 januari 2021 At 22:51

  Omdat behalve in de UK het Astra/Zenica vaccin nog goedgekeurd moet worden. Ik denk dat dat de reden is. Goedkeuring in Europa zit er snel aan te komen dus het zou me niks verbazen als na de eerste ronde met Pfizer ook Astra/Zenica naar Suriname komt. Het is inderdaad een stuk goedkoper.


  Maak melding

 8. hé luci-en-k….. , en robless , , jullie wisten zeker nog niet dat jullie besmet zijn met covid hé , iedere paarse rat is al besmet geraakt toen jullie paarse opperrat bouta daar in china was , en covid vind het zo fijn om zich te begeven in die paarse stront , maar het blijkt dat het vaccin van wie dan ook , niet aanslaat bij paarse ratten , binnenkort wordt het luchthappen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.