Onlangs vrijgelaten rovers weer vast na gewapende overval in woning

16
verdachten-aangehouden-politie-suriname
Archieffoto - verdachten aangehouden in Suriname.

De politie van het bureau Flora heeft op maandag 4 januari de 29-jarige M.J. en C.S. alias ‘Bebe’ (35) aangehouden, na een melding om 07.30u van een gewapende roofoverval in een woning aan de Parastraat.

Dit duo was kort tevoren de woning binnengedrongen en had het gezin bestaande uit vier personen onder schot gehouden. Onder bedreiging werden zij beroofd van een geldbedrag in SRD, mobiele telefoons, een polshorloge en ook gouden en zilveren sieraden.

Na de daad kozen M.J. en C.S. het hazenpad, waarna de man des huizes met zijn auto de achtervolging inzette meldt het Korps Politie Suriname vandaag. Het gelukte hem niet om de verdachten aan te houden. Bij het zien van de politie gaf C.S. alias ‘Bebe’ zich over, terwijl M.J. zijn vlucht voortzette.

De wetsdienaren loste een waarschuwingsschot om M.J. tot andere gedachten te brengen, waardoor deze zijn vlucht beëindigde. Beide verdachten werden in de boeien geslagen. Op M.J. werd een nikkelen vuistvuurwapen met patroonhouder, een patroon, een geldbedrag in SRD, een zilveren armband en zilveren vingerringen aangetroffen.

Op zijn kompaan C.S. werd gevonden een halsketting van geel metaal, twee mobiele telefoons en een geldbedrag in SRD. Alle aangetroffen goederen werden in beslag genomen, waarna het tweetal ter voorgeleiding werd overgebracht naar het politiebureau.

Gebleken is dat M.J. en C.S pas uit de gevangenis zijn. Na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie zijn beiden weer ingesloten. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten

Bekijk ook:


16 REACTIES

 1. Het wordt tijd om alle burgers boven 18 jr zonder strafblad die een vuurwapenveiligheid cursus hebben voltooid toegang te verschaffen aan een vuistvuurwapen. Het wordt onmogelijk om nog normaal te kunnen leven in Suriname.


  Maak melding

 2. Deze criminelen willen hiermee aangeven dat de straffen in Su te mild zijn, ze konden iemand hebben vermoord terwijl ze al uit de samenleving waren onttrokken.


  Maak melding

 3. Deze criminelen moeten harder aangepakt worden. De straffen zijn veel te laag zoals blijkt uit hun handelen kort na vrijlating uit het gevang. Het ligt bij de rechterlijke macht en daarvoor het beleid van de regering de straffen te verhogen en vervroegde in vrijheid stelling bij goed gedrag af te schaffen. Ze zullen de volledige bruto opgelegde straf moeten uitzitten. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Gewoon laten brommen. No merci.


  Maak melding

 4. Je zou criminelen niet op deze manier moeten vrylaten , ze moeten klaar gestoomd worden voor terugkeer naar de maaschapy en zelfs zorgen dat ze werk en huisvesting hebben
  Zo voorkom je dat ze zich weer de criminele padt verkiezen.
  die jongens hebben niks teverliezen en zyn wanhopig als ze weer op straat staan ,als de avondt valt moeten onder een balcon slapen en dan komt een ander crimineel langs neemt hem mee en zie …


  Maak melding

 5. rbrowny met y , , jij spreekt zeker uit ervaring , het zijn jou vrienden , waar je samen op de paarse kleuterschool hebt gezeten , , Dazlinger zou zeggen , zo weer in de fout dan een nekschot.


  Maak melding

 6. Ik ben eens met Rbrown. Ik vind dat de criminelen een opleiding tot broembere moeten krijgen als voorbereiding op hun vrijlating. Weigeren ze dat, dan moeten ze tollieloos gemaakt worden.


  Maak melding

 7. Ik heb het eerder gezegd, president Chan, voer de dienstplicht in zodat dit tuig discipline wordt bijgebracht en van de straat wordt gehaald. Daarmee wordt in een keer de groep van probleemjongeren aangepakt en wordt Suriname een stuk veiliger. Dit soort jongeren zijn recidivisten, hebben geen opleiding en zijn kansloos in de maatschappij. Het is dweilen met de kraan open, zolang er geen structurele oplossing komt. Het gaat de staat natuurlijk wel geld kosten, maar het is een win-win situatie.


  Maak melding

 8. Als jenin het academische ziekenhuis kom zie voor 98 % hindustaanse Artsen en ik vroeg mij af waar de creoolse artsen te vinden zijn iemans zei me op de hoeken en bij de drink gelegenheden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.