VIDEO: Eerste nieuwjaarstoespraak van president Santokhi

32
Eerste nieuwjaarstoespraak van president Santokhi

De Surinaamse president Santokhi heeft zojuist om 23.00u (Su tijd) zijn eerste nieuwjaarstoespraak als president van het land gehouden. Zijn toespraak is hieronder te lezen:

“Suriname en wij Surinamers, zijn uniek in de wereld. Als volk hebben we een sterke verbondenheid met elkaar én met het land. We nemen afscheid van een zeer turbulent jaar. De Covid pandemie heeft ons verschillende lessen geleerd. We zijn met onze neuzen op de feiten gedrukt dat wij als mensen, niets kunnen doen aan omstandigheden die buiten onze macht liggen.  Een klein minuscuul virus, dat we niet eens kunnen zien met het blote oog beheerst de hele wereld, beheerst de mensheid. Ook hier in ons land, hebben we familieleden verloren; hebben we onze economie in de pauze stand zien gaan; en hebben we onze gedragingen sterk moeten aanpassen. “Van een goede crisis moet je profiteren”; zei de Britse politicus Winston Churchill al. Dat is de andere kant van deze pandemie.  We zijn met zijn allen “back-to-basics”.

Terug naar het zorgen voor elkaar, meer aandacht geven aan elkaar, minder materiele zaken, maar vooral je gevoel laten spreken.

Er zijn initiatieven gestart, waar onze eigen burgers verantwoordelijkheid hebben genomen, om te helpen waar nodig.  Ons eigen toerisme is herontdekt en Ja, we hebben allemaal pas op de plaats moeten maken en dat zal in 2021 nog even door moeten gaan en geleidelijk zullen wij passen voorwaarts moeten maken. Want er is een vaccin, maar we verwachten het pas in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar. Tot die tijd moeten we zelf op ons gedrag letten en nog even geduld hebben. We denken vanavond in het bijzonder aan onze frontlinie werkers, die ondanks het risico voor hun eigen gezondheid, voor ons blijven zorgen. 

Ook op een avond als deze. Ik wil ze allemaal opnieuw bedanken voor hun inzet en ik vraag u om hetzelfde te doen, door u aan de maatregelen te houden, zodat zij het wat rustiger kunnen hebben. 

In mijn eerste nieuwjaarstoespraak, als president van de Republiek Suriname, wil ik me vooral richten op datgene wat voor ons ligt. Onze toekomst. Het nieuwe jaar moet een jaar worden waarin we ons vooral richten op “geloof-in-ons-zelf”. In het versterken van onze waardigheid, onze onafhankelijkheid en het besef dat wij als Surinamers, in een van de mooiste landen van de wereld wonen en ik weet, we zijn mens, dus het is niet altijd makkelijk om dat geloof vast te houden. Dat we ons zorgen maken over het realiseren van onze idealen en beloften. Over de dagelijkse zorgen, over het gevecht om elke dag eten op tafel te krijgen. Maar ik vraag u vandaag om niet te onderschatten, welke rol we zelf kunnen spelen. En met we bedoel ik, U, uw buurman, uw vrienden, uw collega en ik als uw president.  

Laten we onze eigen kracht niet onderschatten. We zijn een sterk volk. We hebben veel doorstaan we kunnen dit ook doorstaan. We moeten naar een positief denkbeeld over onze toekomst. Naar een gedachte dat we allemaal één zijn en samen één doel hebben. 

Vrijheid, gelijkheid en eerlijke kansen voor ons allemaal. Dat we streven naar een leven dat niet bepaald wordt door angst maar geleid wordt door hoop en trots.  Een leven dat geen onderscheid maakt tussen burgers, maar gelijkheid schenkt.  Een leven waarin de rijkdom van dit land ten goede komt aan eenieder en niet alleen een selecte groep. Want hoewel veel mensen denken dat alleen de regering verantwoordelijk is voor het creëren van omstandigheden, zeg ik u vandaag het is een samenspel. Een samenspel van overheid, burgers en maatschappelijke- en zakelijke leven. Samen zullen we het moeten doen. Laten we dit nieuwe jaar gebruiken om een nieuw begin te maken. Een begin, waarin we samen onze toekomst gaan plannen. Als land hebben we alle burgers nodig, we moeten samen onze krachten bundelen. We gaan samen werken aan een goede gezondheidszorg, goede veiligheid en samen ook ervoor zorgen dat ons onderwijs staat voor kwaliteit en we gaan tevens er samen voor zorgen dat iedereen perspectieven heeft op een baan, waarmee je een leven kan opbouwen. 

We kunnen dit. Ik heb er alle geloof in. We komen uit een donker gat en er is alleen maar zicht op meer licht. Ik heb die heilige overtuiging dat een en mooie toekomst mogelijk is. Mits we het geloof in onszelf en in elkaar vasthouden. We kunnen samen niet alles. Maar wel veel. Net als velen van u ben ik als kind opgevoed door de buurt waar ik woonde en niet alleen door mijn ouders. We hielden er als kind rekening mee, dat de buren ons aanspraken als er iets niet goed was. Dat ze voor ons zorgen, wanneer het nodig was. Eten was er altijd genoeg ook als anderen mee moesten eten. De auto was groot genoeg, als we buiten de stad gingen, en drie of vier buurtkinderen meegingen en ja we vierden altijd samen de hoogtepunten of ondersteunden elkaar ook bij de dieptepunten in ons leven. Die tijd, de omstandigheden, en de mensen om mij heen, die hebben mij gevormd, dus u ook. En hoewel ik besef dat tijden veranderen, is dit toch de norm die we als Surinamers kennen. We zijn een bevolking, die oog heeft voor elkaar, en we weten dat het leven bestaat uit vallen en opstaan, en geven en nemen. 

Laten we dat niet uit het oog verliezen. Deze norm moeten we vasthouden, ook in moeilijke tijden. Want dit is de norm die ons maakt tot wie we zijn.

Ik besef als geen ander, dat verandering niet van de ene op de andere dag zal plaatsvinden. Er is een realiteit waar we rekening mee moeten houden. Een realiteit, waar we als regering in gestapt zijn. Maar bij mijn aantreden heb ik u een belofte gedaan en wie mij kent, weet dat ik dat alleen maar doe, als ik weet dat ik het kan waarmaken. We gaan dit land samen uit de problemen halen. We gaan dit land samen opbouwen en we gaan dit land samen ontwikkelen, met de rijkdommen van dit land, die voor de hele bevolking bestemd zijn.

Wans ope tata komopo, wi moe siti kondre bun. Dit is een heilige opdracht. 

Mijn overtuiging is dat de belangen die we delen, groter zijn dan de krachten die ons scheiden.

Ik weet dat veel van u zich afvragen of we echt die nieuwe start gaan maken.  Er is zoveel wantrouwen in de politiek, en in de overheid. Maar als we ervoor kiezen, om ons aan het verleden vast te laten houden, zullen we niet verder komen. Dit land heeft een jonge bevolking en ik wil vooral tegen hen zeggen: je hebt het vermogen, om dit land voor jou en de kinderen, die na jou komen op te bouwen.  En ja… misschien gaat het volgens sommigen niet snel genoeg. Maar het gaat niet altijd om de snelheid maar meer om de weg die je volgt, om op het punt te komen waar we allen willen zijn. En dat is een betere toekomst waar alle Surinamers in eenheid en saamhorigheid gelukkig kunnen leven.

 Het is aan ons om te beslissen of we deze tijd besteden aan het focussen, op wat ons scheidt, of juist op wat ons bindt. Wij bepalen waarvoor wij ons inzetten en doen wat nodig is. Alleen zo, zullen we een gemeenschappelijke basis vinden met een focus op de toekomst die we voor onszelf en voor onze kinderen willen. We moeten het samen doen. En geloof me het is makkelijker om oorlog te voeren, dan om te vechten voor vrede.  Het is gemakkelijker anderen de schuld te geven, dan jezelf te onderzoeken; het is gemakkelijker om te wijzen, op wat ons onderscheidt van elkaar, in plaats van te letten op hetgeen wat we gemeen hebben. Maar als we vasthouden aan het principe dat we geven wat we willen ontvangen. Dat we vergeven om zelf vergeven te worden, dat we elkaar behandelen zoals wij behandeld willen worden. Dan is de grootste hobbel genomen. We hebben de kracht om dit land op te bouwen waarnaar we streven, maar dat kan alleen, als we samen die nieuwe start maken.

Een fijn en gelukkig nieuw jaar. 

Boen njoeng jarie, 

Subh Naya Saal 

Selamet tahun baru

Xin nian kuai lo

God bless you, God Bless Suriname


32 REACTIES

 1. President ook voor u een voorspoedig nieuw jaar.

  Het regeren van een land is geen gemakkelijk taak.
  Dat heeft ondervindt u nu al.
  Als mensen honger lijden, als de criminaliteit toeneemt en als er een onzichtbare vijand is die maakt dat mensen in hun vrijheid worden beknopt. Dan is het moeilijk om positief te blijven.

  President u heeft geen benijdenswaardige baan.
  Mensen zijn ongeduldige en vergeetachtige wezens en dat is van alle tijden geweest.
  De Israëliërs snakten ook naar de vette potten van Egypte, terwijl ze daar gemarteld werden.

  Dus dat u de schuld krijgt van alles, dat had u kunnen verwachten. Maar doet u uw best zodat mensen verlichting kunnen voelen in hun leven en in hun portemonnee.

  Ik ben blij dat u zoveel aandacht besteed aan eenheid prediken.
  Surinamers, Sranan man. De grootste ramp die Suriname kan overkomen is een burgeroorlog.
  Mensen daarom zeg ik u: Roep geen geesten op die je niet kunt bezweren.
  Waar gaat u heen vluchten als er zo een ramp uit breekt?
  Al die zielige figuren, die het nodig vinden om racisme te prediken op WK.
  We hoeven niet van elkaar te houden, maar laten we elkaar respecteren.
  Stel geen hele bevolkingsgroepen verantwoordelijk voor daden van een individu.
  Mensen wees waakzaam !
  Het is erop of eronder.

  En president vergeet uw belofte niet: Wo setting.

  Verkoop 1 put olie en geef iedereen te eten aub!!!


  Maak melding

 2. Wijze woorden Cornel maar racisme zal altijd deel blijven uitmaken van een samenleving. De mens is een bron van haat en nijd. Kijk maar naar Joodse, nu je toch een verwijzing naar Israël maakt, moordenaars die oproepen om alle Palestijnse moeders te vermoorden zodat er geen terroristen geboren worden. Deze oproep is notabene gedaan door een persoon wiens ouders in de Holocaust omkwamen. Zo veel haat en woede schuilt in de mens!


  Maak melding

 3. Mix chicken u ook en alle forum met ook respect geen haat, surinamers even geduld aub het komt zeker goed, er is veel schade gebracht in suriname op economische gebied, door ndp er is gretig gestolen, er zijn concessies gedaan, Surinaamse rijkdom te grabbel gegooid, om ndprs beter van te worden, me saar ding sranang mang yere, het doet me pijn dat jullie het nakijken hebben, terwijl bouta en consorten rijk zijn geworden, heb geduld met santoki en Brunswijk, het komt goed ja, ik geloof 100,procent in, veel succes in 2021 brada nanga sisa!!


  Maak melding

 4. PRIMA CHAN.

  MAAR AAN WOORDEN HEEFT HET VOLK GEEN BAL. MOOIE WOORDEN ELKE KEER.

  WEES STRAK IN 2021 EN NIET SLAP ZOALS IN 2020.

  JE MINISTERS HEBBEN EEN FUNCTIONEREINGSGESPREK / BEOORDELING NODIG.

  EEN GROEP FUNCTIONEERT SLECHT.

  MAAK EEN WET DAT EEN AMBULANCE EERST UITRUKT BIJ ONGELUKKEN ETC IPV POLITIE. DAAR HELP JE ALVAST LAND EN VOLK MEE.
  DAAR HEB JEGEEN GELD VOOR NODIG. SAVE LIVE,S OF PEOPLE. DE POLITIE HEEFT GEEN MEDISCHE OPLEIDING EN MIDDELEN.

  LAAT ZE BIJ AZ WAT MEER FEELING KRIJGEN VOOR HUN VAK.

  MAAK AMOKSI NOU WAKKER.

  LAAT RIAD ZIJN WERK BETER DOEN

  STUUR ALLE BRAZILIANEN NAAR HUIS. ZE VERNIETIGEN HET LAND.

  PAS JE KOERS AAN NAAR 18.50 SRD VOOR US EN EURO. DIE 14SRD IS VAN 6 MAANDEN TERUG. JE HEBT GEEN GOUD EN VALUTA KUNNEN BRENGEN.DUS DAN IS 18.50 CORRECT.

  VERDER PRAAT NIET TEVEEL EN BRUNSIE OOK NIET.

  WE WILLEN DADEN ZIEN. NIET LULLEN MAAR POETSEN CHAN.


  Maak melding

 5. Z. E. Santokhi en First Lady,
  Aan u ook de beste wensen. Maar vooral ook kracht om door te zetten en de wijsheid om op de juiste momenten de juiste beslissingen te nemen.

  Suriname verkeert in een zeer fragiele en kwetsbare toestand als nooit te voren. Het volk heeft u als leider aangewezen om de voortouw te nemen. Maar het volk moet wel beseffen dat wij samen als een eenheid samen Suriname uit de blubber moeten trekken ! Een ieder kan op zijn eigen manier een bijdrage leveren, al is het alleen door gehoor te geen aan de richtlijnen.

  Extra power wens ik de First Lady toe. De haatzaaiers maken hun ware aard en hun verkeerde opvoeding duidelijk.
  Racisme is een uiting van onwetendheid dat angst en jaloezie voedt. Mensen kennen en herkennen elkaar niet meer, zien de mooie aspecten van de verschillende culturen niet meer en hebben het geloof in hun eigen positieven verloren.

  Beste landgenoten,
  Wij het volk hebben deze regering geformeerd. Wij het volk hebben een goede keuze gemaakt. Maar wij het volk zullen moeten meewerken en moeten ondersteunen. Laten wij alvast bij onszelf beginnen door weer de waarden en normen van milieu en mens aan te leren. Dump je eigen troep letterlijk en figuurlijk niet zomaar in de omgeving maar gooi het op een toepasselijke manier weg.
  No aksi sa yu kondre kan du gi yu,
  aksi yu srefi sa yu kan du gi yu kondre !

  Wij het volk en de door ons geplaatste regering zullen samen moeten optrekken.
  Wij het volk en de door ons geplaatste regering zullen samen un Switi Sranang moeten opschonen en moeten resetten. Laten wij vooral wijsheid, respect en lobi uploaden. Laat dit de fundering van onze natie zijn.

  We have a job to do.
  Ala masra doro prani lobi nanga moro.
  2021 wordt het jaar van onze eenheid, in eenheid zullen wij Suriname wederopbouwen.

  Together we will make it.
  Yess, we will. W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 6. Een belangrijke orgaan van deze regering wil ik bij deze ook alle kracht en wijsheid toewensen. Dit orgaan heeft in minder dan 6 maanden tijd 10 jaar oude troep in kaart gebracht, geordend en maatregelen voor herstel getroffen.

  Een staande ovatie voor:
  THE DREAMTEAM !
  Bravo !

  Met als spits-afbijter:
  Team Riyad Nurmohhamed.
  Gevolgd door:
  Team Ramadhin
  Team Albert Ramdin
  Team Bronto
  Team Krishna-Mathoera
  Team Kuldipsingh

  A very special thanks to team Amar Ramadhin and the complete Health Care Unit !

  Slim-Suriname heeft de leiding !
  Tja go. Set kong !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 7. Ook mijn goede wensen voor een ieder, in land en buiten de grenzen, voor nu en de toekomst.
  In 2020, heb ik” hopen” op een hoop gezet.
  Hopen dat het vervult worden, ben bewust dat niet alles zal lukken.
  Maar ik blijf ook steunen op ideeën en kennis van anderen.
  Van onze regering, verwacht ik dat mij naar de mogelijkheden wordt verwezen.
  De regering kan niet alles voor iedereen doen.
  Mijn samenwerking met de regering is zeer belangrijk.
  Heel veel geluk, liefde, vrede en gezondheid voor ons allemaal.


  Maak melding

 8. AAN ALLE SURINAMERS, WAAR OOK TER WERELD, EEN HAPPY NEW YEAR. WIJLEN HENK ARRON ZEI OOIT: LAAT ONS NIET KIJKEN WAT ONS SCHEIDT; MAAR WAT ONS BINDT. SRANANG SA WINI.


  Maak melding

 9. Haatzaaien doen jullie zelf hier op WTK, elke dag weer, worden mensen die een andere mening hebben op onbehoorlijk racistische wijze uitgegescholden en bedreigt door de zgn aanhangers (Trollen) van deze regering. Nu spelen zij AWARI DOMRIES. Als je het niet gelooft, lees de postings dan terug. Aanhangers van de NDP worden uitgemaakt voor paarse Ratten, vrouwen worden telkenmale op agressieve toon psychisch verkracht, de Marrons worden weggezet als “dikkoppen of aapjes”. En nu komen dezelfde mensen met zalvende domineeachtige bewoordingen mensen, hun slachtoffers, voorhouden van hun goede bedoelingen. Bizar, echt bizar.

  Zelfs onze POTROS maakt zich schuldig hieraan, hij is tegen nepotisme, maar bezondigt elke keer weer aan nepotisme; hij wil verbinden, maar zijn aanhangers lopen zich rot te schelden op de NDPers, een VP die zich openlijk misdraagt tegenover een journalist, een regering die vanaf elke podium tekeer gaat tegen de vorige regering, die een puinhoop heeft achtergelaten enz enz. Een potros die zegt dat hij geen enkele vertrouwen heeft in andere landgenoten en zich omringt met alleen jaknikkers die op hem lijken. Hoe kun je een land opbouwen met alleen jouw mensen! Je moet vertrouwen uitstralen naar iedereen als leider van de Natie niet enkel van een politieke partij, anders komt het nooit goed met Sranan.
  En dan hoor je op TV ineens zalvende woorden uitgesproken door dezelfde “boosdoener”, wie houden zij voor de gek, je moet niet alleen op feestdagen je goede kant laten zien, maar altijd!!!!!! Verbinden doe je niet alleen op nieuwjaars dag, grote groepen mensen moeten gemotiveerd worden, je hebt ze nodig.
  Er hangt nog grote twijfel boven deze regeringsploeg, maar goed de tijd zal ons (het) leren.
  Kondre mang nanga Uma, familie, wan bung njun jari🍾🍾


  Maak melding

 10. Surinamers, ik wens jullie heel veel wijsheid en zelfbewustheid toe.
  Werk aan je eigen ontwikkeling en blijft op niemand wachten om vorm en
  inhoud aan je leven te geven.

  Want geestelijke ontwikkeling geeft weerstand tegen verdrukking,
  overheersing en bezetting door machthebbers.


  Maak melding

 11. Pfffff, Jij hierboven @pony; rot toch lekker op. Ga weg en blijf weg!

  Ze moeten harder aangepakt worden in 2021. Klaar met corruptie, jatten, diefachtigen, onbetrouwbare individuen.
  Keiharde schoonmaak, purge!

  Reikhalzend kijk ik uit naar de geplande rechtszaken vd top van team paars.
  No mercy, fistie prodo en Fake news is zoo 2020.


  Maak melding

 12. Over circa 1 maand gaat de wereld vh jaar vd rat naar het jaar vd Os.
  Toeval bestaat niet, symbolisch is het over en uit met de ratachtigen, het is tijd voor een doordachte en degelijke vooruitgang; stabilisatie, ook in suri.
  Alles valt op zijn plek, op een geheel nieuwe wijze.


  Maak melding

 13. Wat mij betreft rollen we de fascistische ndp beweging op en zetten we de fascistische leider voor eeuwig vast. Niet dat hij zo lang heeft te leven maar als wij Surinamers hem weten te neutraliseren, dan is een groot gevaar voor de verdere ontwikkeling van Suriname weggewerkt. Maar ja er zulken natuurlijk altijd hielenlikkers over blijven. Op dat soort schijt de duivel een mooie grote hoop, strontvlieg die jij bent.


  Maak melding

 14. Ik heb mezelf in de startblokken gezet om vandaag positief te blijven in het kader van mijn positieve voornemens voor dit nieuwe jaar. Maar een ding moet ogenblikkelijk mij van het hart. Deze speech van Santokhi is in elk geval vlees noch vis. Santokhi let dit op zijn woorden omdat hij weet dat hij de mensen een warme worst heeft voorgehouden. Morgen is een nieuwe dag. Er begint een nieuwe fase om Santokhi helemaal onderuit te halen.


  Maak melding

 15. Esmeralda, je bent jouw goede voornemens alweer kwijt, zo vlug nog wel, binnen een etmaal. Hiertegen heeft de president gewaarschuwd.
  Figuren als jij zijn een sta in de weg naar een beter Sranan. Jullie zitten in de afrekening modus, een gevaarlijk neerwaartse spiraal. Leidt alleen maar naar meer ellende. Je kunt het kwaad niet met kwaad bestrijden. Dus rot jij maar lekker zelf op met jouw destructieve benadering. Laat het echte werk aan volwassenen over. Maar jullie zijn natuurlijk altijd welkom om te helpen tenminste als jullie het kunnen opbrengen het verleden een plaats te geven. Politiek kent geen plaats voor persoonlijke gevoelens.
  Zijn er handelingen door de vorige regering gepleegd die tegen de Grondwet indruisen dan hebben wij het OM die deze handelingen moet onderzoeken, zijn er strafbare feiten gepleegd dan worden deze zaken voor de Rechter gebracht, zoals het hoort in een Rechtsstaat.

  De nieuwe Ambassadeur in NL moet van het jaar 2021 een remigratie jaar maken bij uitstek; Esmeralda, ik hoop dan dat je erbij bent. De minister van BZ heeft al aangegeven dat hij aan een wet gaat werken die mogelijk moet maken voor de Diaspora en anderen om snel voor de Surinaamse nationaliteit te opteren.

  Nog de beste wensen voor 2021🍾🍾


  Maak melding

 16. Surinamers die de NDP volgen zouden zelf goed moeten nagaan wat de NDP is en wie de NDP hebben opgericht.
  Want het is een feit dat de NDP is opgericht door criminelen door middel van een misdrijf. En het is een feit dat deze criminelen de NDP gebruiken als dekmantel voor hun criminele activiteiten. Het is ook een feit dat telkens wanneer deze organisatie aan de macht komt Suriname in een afgrond gestort wordt. Het is ook een feit dat bepaalde type Surinamers zich aansluiten bij deze partij. Het zijn voornamelijk die Surinamers die geen verantwoordelijkheidsgevoel kennen. Kijk maar naar de aanname van de ambtenaren. Zij willen allemaal bij de overheid voor gratis geld. Het maakt hun niet uit waar dat geld vandaan moet komen en wat ze er voor moeten doen.

  Hello Srananmangs, waar zijn jullie nou allemaal mee bezig ?
  Verlaat het pad van ellende en geloof in een beter Suriname.

  Slim-Suriname wilt samenwerken met elke Surinamer die bereid is zich in te zetten voor een veilig Suriname, voor een trots Suriname en voor een beter Suriname.

  NDP-ers zeggen samen te willen werken.
  De eerste voorwaarde om samen te werken is:
  geef corruptie en criminaliteit aan.
  En samenwerking wordt een feit !

  Jij doet toch ook mee.
  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 17. Para Express 1 januari 2021 At 19:22
  Want het is een feit dat de NDP is opgericht door criminelen door middel van een misdrijf.
  =======

  En wie is er oververtegenwoordigd in de in en export.


  Maak melding

 18. rob-les , de goede mensen zijn op de juiste plek geplaatst , en die stelen niet zo als jou paarse vriendjes daarvoor , en P.E. heeft gelijk jou partij zijn allemaal criminelen .


  Maak melding

 19. Esmerald , laat je je niet gek maken door die paarse ratje pony , deze vieze smerige konten likker (kontenlikster) is het uitschot van de ndp , en alle reacties van hun zijn allemaal bulshit , je hebt domme ratten , maar hij/zij is de aller domste.
  die pony zal wel een travestiet zijn.


  Maak melding

 20. ha-ha-ha, robje g , jou voornemens gooi maar direct in de prullenbak , jij leeft nog in de jaren 2010 – 2020 toen jou baasje , ja robg telkens jou beveelde om zijn arsch schoon te likken , en nu in 2021 heeft hij jou op de straat gezet , dus duik maar weer terug in je sprookjesboeken , en misschien willen jou paarse vriendjes wel jou kont likken , arschhol.


  Maak melding

 21. President Santokhi heeft een duidelijke nieuwsjaar toespraak gehouden , en dat kon die massa moordenaar eerder niet , en daarom janken die aanhangers van die massamoordenaar , , ze begrijpen en snappen het niet dat hun baasje dat niet kon , hé robg , pony , robles , en al die andere paarse lovers.


  Maak melding

 22. de paarse boevenpartij ndp , geeft ook een reactie op de toespraak van President Santokhi , , deze paarse partij wil dat de nieuwe regering het roer moet omgooien , die parmessar de slankste rat van de ndp , , moet toch direct de mond gesnoerd worden , een van de grootste boef van de ndp , en lover van bouta , hij die snotaap denkt al dat de ndp zo weer kan mee regeren , , vergeet het tante sidonia , jij zal ook spoedig opgepakt worden voor diefstal van overheid eigendommen .


  Maak melding

 23. ook mijnheer Belfort DNA lid van de ABOP gaf een reactie , , bent u van de ratten besnuffeld , en bent u benaderd door die paarse ratten en hebben ze u betaald , om de nieuwe regering aan te vallen , u zegt volk vertegenwoordiger te zijn , maar het blijkt dat u door u uitspraak de weg kwijt bent geraakt , is het niet verstandig dat u , uw dna zetel inlevert en zich naar leonsberg begeeft , want u bent echt nu een dwarsdraaier.


  Maak melding

 24. Hallo @WAT, nog de beste wensen.

  De president doet wat hij moet doen; verbinding zoeken.
  “Leadership is not about being the best.
  Leadership is about making everyone else beter”.

  Ik maak me niet druk hoor om die mensen.
  Ze hebben 7 mnd de tijd gekregen om de realiteit onder ogen te zien. Ze zijn massaal bedrogen voor hun stem. Wie niet mee wil, blijft maar lekker achter.
  Het lijkt mij wel zo fair om de energie en aandacht te richten op het overgrote deel dat welwillend is.
  Geen tijd meer voor de cry babies.


  Maak melding

 25. VAN EEN GOEDE CRISIS MOET MEN PROFITEREN. EN DAAR MAKEN JULLIE GRETIG GEBRUIK VAN DOOR JULLIE FAMILEDEN EN VRIENDEN ,VD VHP EN ABOP,TE REGELEN. KIJK MAAR NAAR JE EIGEN CUYANESE VROUW,WAT JE HAAR HEBT TOEGESPEELD.
  KOMT EEN DAG DAT OOK JIJ JE ZAL MOETEN VERANTWOORDEN VOOR DIT GEDRAG.
  DUURT NIET LANG MEER.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.