President: Gezamenlijk blijven bidden en werken

14
President Santokhi: Gezamenlijk blijven bidden en werken

Tijdens de Nationale Gebedsdienst op het Onafhankelijkheidsplein in verband met 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, heeft president Chandrikapersad Santokhi opgeroepen om gezamenlijk te blijven bidden en werken, zodat het goed komt met ons geliefd land Suriname.

In zijn dankwoord herinnerde het staatshoofd ons eraan dat wij in een prachtig land wonen en we hebben, ondanks de slechte economische situatie waarin we nu verkeren, heel veel om dankbaar voor te zijn. “De eerwaarde geestelijken zijn ons op hun geëigende manier voorgegaan in het brengen van ode aan de Schepper voor onze 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid. Hiervoor zijn wij hen zeer erkentelijk zijn”, zei de president tijdens de dienst op zondag 22 november.

45 jaren terug, op 25 november 1975, werd Suriname een zelfstandige Republiek, waardoor er een keerpunt kwam in het politieke leven van onze natie. Sinds haar bestaan heeft de Surinaamse bevolking strijd geleverd voor haar erkenning en onafhankelijkheid. Volgens Santokhi gaan wij samen in eenheid door met deze strijd en blijven bouwen op het fundament gelegd door onze voorouders. “45 jaren onafhankelijkheid betekent groei en volwassenheid. En daarom kunnen wij met Surinaamse trots zeggen: Strey de ‘f strey, wi no sa frede. Gado de wi fesi man. Heri libi te na dede, wi sa feti gi Sranang.”

Na 45 jaar onafhankelijkheid, is er een basis voor de overtuiging dat het met Gods hulp goed zal komen. “Zoals onze volkslied dat zegt “Gado de wi Fesimang”, sprak de president tot de aanwezigen. Tot slot gaf het staatshoofd mee dat een land en volk dat tegen zichzelf verdeeld is, niet zal bestaan. “Laten wij als volk van Suriname één van hart en ziel zijn in de opbouw van ons land en steeds bidden voor het beste voor elkaar en voor het land. Dan zal God de Almachtige, Zijn zegen aan Suriname verbinden.”


14 REACTIES

 1. Suriname zal het moeten hebben van de Surinamers en ook van het buitenland.

  Waar liggen de kansen van Suriname, welke landen kunnen Suriname op een hogere level brengen.

  Suriname is een grondstoffenland, met een kleine bevolking waar meer dan 95 % slecht geschoold is en niet de opleidingen heeft om in de productie en export gericht te zijn, omdat ook deze ondernemingen niet zijn.

  De buitenlandse kansen van Suriname zijn: het westen ( Nederland/taal, kapitaal, kennis, eport, toerisme, enz geschiedenis, Frankrijk/Frans-Guyana, grenst aan Suriname,/ kennis, kapitaal, geschiedenis, export, toerisme, Belgje/taal, kapitaal, kennis, geschiedenis, export, toerisme, enz, Guyana/buurland, kapitaal, geschiedenis, toerisme, enz., Brazilië, kennis, kapitaal, toerisme, grenst aan Suriname, samenwerking, China/kennis, kapitaal, export, geschiedenis, toerisme, India/kennis, kapitaal, geschiedenis, Indonesië/kennis, kapitaal, export, toerisme, enz., USA/kennis, kapitaal, export, toerisme, enz, Canada/kennis, kapitaal, export, toerisme, enz, T&Tkennis, kapitaal, export, toerisme, enz/, Jamaicakennis, kapitaal, export, toerisme, enz/, Antillen/kennis, kapitaal, export, toerisme, enz geschiedenis, Japan kennis, kapitaal, enz.)

  Minister Albert Ramdin is een zeer slechte minister van buitenlandse zakken. Die man is zwak als het om buitenlandse politiek gaat en geeft beslissingen aan welke kant Suriname staat. Deze man komt uit de kant van ddb en is links georiënteerd. Zie zijn ontmoeting met de minister van buitenlandse zaken in Guyana, Cuba, enz. Toen Pompeo in Suriname was is niet duidelijk aangegeven dat Suriname voor de USA kiest. Chan had zelf kritiek op USA in een toespraak over Cuba.

  Als Suriname echt vooruit wil komen in haar ontwikkeling zal ze moeten weten dat Suriname in Zuid-Amerika ligt en dat daar door de geschiedenis alleen al het een band heeft met het westen/EU. Zuid-Amerika is de speeltuin van de USA. De buurlanden van Suriname zijn: Guyana/de aardolie mij komen uit USA, Frans-Guyana is een departement van Frankrijk, Brazilië is een zeer sterke bondgenoot vd USA. Op grond van deze zaken al moet Albert Rambin. president Chan Santohki inzien dat Suriname weinig keus heeft dan te kiezen voor de USA, EU. Deze landen hebben het kapitaal, kennis, productie, macht, enz.

  Suriname moet daarom uitkijken dat de linkse koers het niet verloren is, zoals Haïti, Cuba, Venezuela.

  Suriname zal kleur moeten bekennen. Albert Ramdin is nihil als minister van buitenlandse zaken.


  Maak melding

 2. Zie ontmoeting van minister van buitenlandse zaken Albert Ramdin in Guyana met de minister van Venezuela. Verder aangeeft dat Cuba door USA erkend moet worden.

  Suriname moet zich meer richten op haar eigen doelen en kijken welke landen Suriname naar een hogere level kunnen brengen.


  Maak melding

 3. Luie volk, denk alleen aan werken en werken. Laat bedelen in eigen land en bij buitenland achterwege.Laat corruptie uit je lichaam verdrijven.Maak een sprong van pakkettenvolk naar een werkende volk.Ga naar een bonuman of psychiater om je te laten nakijken.Door hard werken wordt Suriname een welvarend land.


  Maak melding

 4. @Lucien: jou baas is veroordeeld tot drugshandel en dat is een feit! Hij staat zelfs met Roger Khan op de foto. Ik heb jou toen niet gehoord en nu ineens kom met een heleboel blabla…waar ik niet de moeite neem om het te lezen immers, het is alleen gebalk.
  Ik weet wel dat jij dit leest.


  Maak melding

 5. @ Lucien,

  Bouterse is door de Hollander Van Der Valk geholpen om de wettig gekozen regering Arron omver te werpen. Hij heeft het land vervolgens compleet vernietigd en er een drugstaat van gemaakt. Daarnaast heeft hij heel veel bos en goud concessies aan de Chinezen gegeven. Bouterse kwam zelden naar het parlement en als hij op de berm sprak was hij High. Het Surinaamse volk heeft dit hoewel te laat ingezien en mandaat gegeven aan Santokhi. Waarom denk je nog steeds in etnische hokjes, terwijl Santokhi het vertrouwen heeft van het overgrote deel van de Surinaamse bevolking. Als hij niet doet wat hij heeft beloofd zal het volk hem in 2025 naar huis sturen, maar zover is het nog lang niet. Bouterse had tientallen jaren enorm veel macht en invloed en kijk waar Suriname terecht is gekomen. Santokhi is nog niet eens 1 jaar aan het roer.


  Maak melding

 6. Wat hoor ik nu?
  Is Ronnie naar het binnenland vertrokken omdat hij niet bij de viering MAG zijn ivm 45 jaar onafhankelijkheid?
  Ik ben geen fan van Ronny, maar wan san mi wan taki.
  Ronnie als de wiedeweerga terug naar de stad!!!
  Als Stef Blok je de hand niet wil schudden moet hij NIET naar Suriname!.
  Het moet afgelopen zijn met dit hypocriete gedrag.
  Maxima sprak wel tot de moordenaar van Saoedi Arabie.
  Beatrix ging wel naar de sultan van Oman terwijl de bevolking wordt onderdrukt.

  Eee Chan laat het niet gebeuren. Als Ronnie geen VP mag zijn, dan had je niet met hem moeten samenwerken.
  Je weet dat hij een crimineel verleden heeft.
  Als gewezen politie man en minister van justitie en politie weet je toch alle regels?
  Dus Ronnie saka go na fotto baka.


  Maak melding

 7. hé luci-en , , jij zegt precies de juiste woorden over je baasje bouta de grootste bedrieger van Suriname , , en je gooit een boemerang naar die aardappelen-uien kop adhin , , nou luci-en , je hebt net je eigen doodvonnis getekend , de paarse ndp aanhang zal je vinden


  Maak melding

 8. De Almachtige God voert GEEN HEERSCHAPPIJ over de mens
  anders zou niemand kunnen liegen, stelen en moorden om
  macht over anderen te hebben.

  GOD is de UNIVERSELE persoonlijkheid van WAARHEID, LIEFDE en EENHEID
  Wie een van deze drie eigenschappen niet heeft, handelt vanuit zijn/haar
  Individuele persoonlijkheid (de wereldbeheerser/de slang), die TEGENSTRIJDIG is en verdeeldheid schept om te overheersen.


  Maak melding

 9. Passant, stop een keertje met dat rechtse gebral, wil je Suriname uitverkopen aan het buitenland, voor een doos sigaren. Als jouw geweldige buitenland zo begaan is met het lot van Suriname, waar zijn ze de afgelopen eeuw gebleven, hebben zij vrijwillig hun hulp aangeboden en gegeven.Wat heeft het Suriname tot nu toe opgeleverd. Als je bereid bent en dat ben jij, gezien jouw steeds terugkomende smeekbeden, de ballen wilt zuigen van jouw buitenlandse vrienden, ga je gang, maar betrekt Suriname niet in jouw werelddenkbeelden(rechtse kamp)
  Suriname heeft altijd toekomst omdat zij met alle landen, rechts of linksom, wilt samen leven.

  Trots is nog steeds beter te verkiezen boven een verraders loontje.


  Maak melding

 10. Heri libi te na dede, wi sa feti gi Sranang. Sorry hoor, maar ik ben geen militair, geen opstandeling.
  Beter had gezegd kunnen zijn: Heri libi te na dede, wi sa WROKO gi Sranang.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.