donderdag, juni 13, 2024
HomeNieuws uit SurinameVaartuig Kustwacht Suriname vaart na twee maanden weer

Vaartuig Kustwacht Suriname vaart na twee maanden weer

-

Does Travel - naar Suriname

Het vaartuig ‘P201 Nengrekopoe’ van de Kustwacht Suriname, is  op dinsdag 20 oktober 2020 uitgevaren voor een testvaart. Dit omdat er een onderdeel van het vaartuig vervangen is geworden. Romano Welles, gezagvoerder gaf aan dat de duur van zo een testvaart afhangt van wat er getest moet worden. In dit geval ging het testvaart meer om na te gaan als de hoofdmonitoren goed functioneren. Deze test heeft ongeveer 2,5 uur geduurd. Het is gebruikelijk na elke reparatie aan een vaartuig, er een testvaart wordt uitgevoerd. 

De technische dienst en de bemanning zijn te allen tijde verplicht om op zo een vaartuig aanwezig te zijn. Op zo een vaartuig kunnen maximaal 15 personen zich begeven. Verder moet de gezagvoerder zich houden aan de snelheden die vanuit de deskundigen van de technische dienst komen en andere instructies, afhankelijk van het doel van de test, die worden gegeven. Het varen geschiedt alleen in opdracht van de leiding.

Het vaartuig wordt ingezet om controle uit te oefenen op de vissersboten, te assisteren bij ongelukken op zee en het zeegebied beschermen. Bij speciale activiteiten, zoals jaarrede en als er buitenlandse gasten zijn, wordt het vaartuig ook gebruikt als onderdeel van de beveiliging.

De Kustwacht is een organisatie, die in tegenstelling tot de Marine, als defensieorganisatie, geen gevechtstaken heeft, maar rechtshandhavingstaken, toezichthoudende taken en dienstverlenende taken, en haar jusridictie heeft in de territoriale wateren, de exclusieve economische zone, het continentaal plateau en het luchtruim daarboven. Voor Suriname is er voor een dergelijke Kustwacht gekozen. 

In de afgelopen jaren is men tot het inzicht gekomen dat voor de opsporings-en toezichthoudende taken in het maritiem zeegebied een Kustwachtorganisatie moet worden opgezet, waarin de diverse ministeries c.q. organisaties deelnemen, waardoor deze taken en verantwoordelijkheden in een gecoördineerd verband kunnen worden uitgevoerd, teneinde een hogere graad van efficiëntie kan worden bereikt.

De Kustwacht oefent haar taken en bevoegdheden uit in de territoriale zee, de exclusieve economische zone en het continentaal plateau van Suriname en het luchtruim daarboven. De Kustwacht valt onder het ministerie van Binnenlandse Zaken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Yippieieie!! Ik zie de ezels hier al in extase schrijven hoe dit weer een behaalde mijlpaal is van deze regering, want dat is de bedoeling van het bericht. Alle kleine, nietszeggende zaken die enigszins vertaald kunnen worden als een verdienste van de huidige regering worden pontificaal aan ons voorgeschoteld. Goed zo Waterkant, je hebt weer een schouderklopje van meester Chan verdient! Geweldig gewoon!! Nu is Suriname weer veilig!!!……mijn schoen!!


  Maak melding
 2. @luciën,

  Denk aan je hart, want je krijgt zeker een hartinfarct door al je negatieve inspanningen naar de huidige regering toe.
  P.S Niemand zal je missen hoor bij WKN


  Maak melding
 3. Het schip te kunnen repareren is het nieuws. Het verboot op de Corantijn is nog steeds stuk. We moeten wel zes meer VS coastguard type vaartuigen hebben om serious bescherming te bieden aan vissers en legalen.


  Maak melding
 4. JK , klopt niemand zal die paarse rat luci-en missen , , maar hij gaat dood omdat hij zijn baasje bouta moet missen want die gaat 30 oktober achter slot en grendel


  Maak melding
 5. ha ha luci-en , , hij/zij gaat zijn schoen zetten want sinterklaas komt er zo aan , , als de sint er is dan zegt de sint tegen zwarte piet stop hem in je zak en geef hem met je roe er flink wat van langs , , ha ha ha rode billen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES