Personeel Binnenlandse Zaken voert protestactie bij regeringsgebouw

42
Personeel Binnenlandse Zaken voert protestactie bij regeringsgebouw

Ambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben vanmorgen een protestactie gevoerd bij het regeringsgebouw in Suriname. Zij hebben vicepresident (vp) Ronny Brunswijk aandacht gevraagd voor hun problemen.

Volgens de actievoerenden hebben zij enkele maanden geen salaris ontvangen. Daarnaast vinden zij dat er niet gewerkt kan worden met Biza-minister Bronto Somohardjo. Zij eisen dat hij vertrekt.

De groep onder leiding van de Algemene Personeelsbond Binnenlandse Zaken (ABP) heeft een petitie overhandigd aan de vp. Brunswijk heeft beloofd te werken aan een oplossing.


42 REACTIES

 1. Als Bron al de ndp-ers en hvb-ers op sodemieter om voorgoed thuis te gaan zitten, een minimumloon geeft of ze op staande voet ontslagen worden zal er wel meer rust op binnenlandse zaken zijn, die weinige die door de mazen glippen zullen tot hun pensioen wel muisstil zijn.

  Met zo een maatregel zitten ze in de piepzak.


  Maak melding

 2. Een geluk bij een ongeluk (covid) is dat de ambtenaren-ontslagwet omzeild kan worden. Dit is een uitzonderlijke situatie, bedrijven, kleine ondernemers, zelfstandigen gaan failliet. Wereldwijde ontslagen, ook in het centrum vd Universe; Suriname.
  Of je neemt genoegen met minder, tenminste als het contract rechtsgeldig is of je vertrekt conform LiFo( Last in First out! De bonden moeten zich gedeisd houden.
  Brunsi moet niet bemoeien, trouwens is zijn partijgenoot.


  Maak melding

 3. Ja, maanden geen salaris? Spook ambtenaren, papieren niet in orde, beleidsadviseurs etc. De ndp bond moet schoon gemaakt worden. Deze regering heeft de salarissen betaald.


  Maak melding

 4. Lucienne, volgens mij gaat het al 2 maanden best wel goed! Dat er nog heel wat moet gebeuren om jou NDP ellende op opruimen,daar ben je te dom voor.. Jij,Ric,Robles g,Wendy en de rest van de ratten zijn de laagste in zijn soort. Het soort dat zijn vader en moederland,waarschijnlijk ook afkomst verloohend,


  Maak melding

 5. @Redskin

  Deze gasten vreten liever die KUNGKUNG van de veroordeelde Drugscrimineel tevens meervoudige MOORDENAAR en nog zeggen ook dat het heeft GESMAAKT.

  Ik maak geen woorden meer vuil aan dit soort KUMAKOISIS. Deze gasten zijn ook debet aan de teloorgang van Suriname.


  Maak melding

 6. Waarom gaan ze niet naar OCER ?
  Bouterse heeft een batterij aan juristen voor hen klaar staan.
  En waarom gaan ze niet eerst die paarse win auto opeisen ?

  Trouwens weten zij niet dat Ashwin Adhin hun salaris heeft gebruikt om een paar dure auto’s te kopen ?

  Ach, deze hele actie is gewoon politiek beladen en is opgezet door de NDP.
  De komende maanden zullen nog meer van dit soort paarse protesten komen.
  Alleen het NDP-volk klaagt.

  Het viel nog mee dat ze niet riepen:
  ie aa Bouta ie aa Bouta ie aa Bouta

  Niet storen.
  Wij werken aan een beter Suriname. Krakti !


  Maak melding

 7. Wat een raar verhaal, maanden geen salaris ontvangen en nooit het initiatief genomen om het probleem voor te leggen aan de regering die ze in dienst genomen heeft.

  Wellicht was men te laf om tegen het vorig bewind in actie te komen of ze worden nu achter de schermen aangestuurd om chaos te creëren.


  Maak melding

 8. Vreemd dat de mensen sinds hun aanstelling zonder werkplek zitten maar WEIGEREN om hun cv te overleggen. Hun woordvoerder ziet dat als een nieuwe sollicitatie en zegt dat ze daar niet aan meewerken maar dat de minister moet vertrekken. Alsof het deze regering is die ze een WORST heeft voorgehouden.
  Hoe moet de minister weten waar je voor geschikt bent en waar je eventueel geplaatst kan worden. Gewoon de normale procedure laten volgen!!!


  Maak melding

 9. = Aan mensen is gevraagd dat ze zich moeten aanmelden met hun cv en sollicitatiebrief, omdat deze nergens te vinden is bij de overheid. Terrecht ook.

  Als je 8 maanden gewerkt hebt en geen geld hebt ontvangen, betekent dit dat men andere inkomsten had, omdat je NOOIT zolang zonder geld kan blijven als je die echt nodig hebt.

  Waarom nu pas de straat opgaan??? Bouterse heeft rechtsbijstand beloofd dus zou ik zeggen, gaan jullie maar naar Leonsberg.

  ##Niet vergeten over die schoonmaakster van Ocer die vandaag beleidsadviseur is geworden van Misiekaba met een hoge salaris, dit terwijl een geschoolde van het Natin dit nieteens verdiend. Mevr Patty wordt ze genoemd.


  Maak melding

 10. Sjezus, maanden geen salaris uitbetaald omdat de ndp hun ook geen beschikking hebben laten uitschrijven en voor de gek gehouden en als stem vee wordt gebruikt. nu amper 3maanden nieuwe regering zoeken zij toch hulp? Denk, als er plaats is moet je ze dan accommoderen want zijn dan zeker laag geschoolden, kunnen stad opschonen, etc.met de nodige beschikking natuurlijk.


  Maak melding

 11. Week voor de inauguratie kochten ministers e.a dienstauto’s voor us$5.000.
  De nieuwste naar de grootste graaiers.
  Complete excel met naam, kenteken, etc te lezen in de West.

  Schaamteloze bende v ellende!
  Werknemers ga je salaris maar opeisen bij die ex- mofina-pres.


  Maak melding

 12. Nu komt de aap uit de mouw. Spookambtenaren die een andere baan hebben en nooit hun handen uit de mouwen hebben gestoken bij Binnenlandse zaken komen nu na maanden geld zoeken. Deze mensen moeten naar mijns inzien alles dat ze in het verleden onterecht hebben ontvangen terug betalen. Wat dacht je daarvan? Bij wanbetaling opsluiten (gijzelen).
  Werk voor je geld !! Stelletje lapzwansen.


  Maak melding

 13. Mijn zus heeft vandaag haar AOW beschikking binnen gekregen ze is dus binnenkort Ambtenaar. In Su zou ze al 6 jaren met pensioen zijn. Maar ze blijft voorlopig werken hoor!
  Haar zal je niet met een nep beschikking in een meute vinden.
  Wendy je moet op de site van de SVB(niet de Surinaamse Voetbal Bond) zijn om je AOW aan te vragen voor die jaren dat je in Nederland woonde.


  Maak melding

 14. De meesten van ze zeggen dat ze nog geen werkplek hebben, zien ze nog steeds niet in , dat ze voor de gek zijn gehouden door de vorige regering .
  Deze mensen hun motto was : regering Paars geef mij maar een spookbaan en ga lekkertjes door met stelen en bedriegen etc.
  Want toen was men in een diepe slaap, dat ze het niet door hadden , dat men ze beet nam.
  Plotseling zijn ze wakker geworden en gaan ze richting , de nieuwe regering.
  Ze moeten richting Leonsberg gaan .


  Maak melding

 15. Ja mang goed zo bond van biza jullie werken hard voor de abmtenaren en vp power je hebt een oor voor het volk ano lik joe president zogenaam a abing druk rommel en ding mang sang no kies pai geduld ng fff a regering ooo pai oenoe


  Maak melding

 16. De meesten van ze zeggen dat ze nog geen werkplek hebben, zien ze nog steeds niet in , dat ze voor de gek zijn gehouden door de vorige regering .
  Deze mensen hun motto was : regering Paars geef mij maar een spookbaan en ga lekkertjes door met stelen en bedriegen etc.
  Want toen was men in een diepe slaap, dat ze het niet door hadden , dat men ze beet nam.
  Plotseling zijn ze wakker geworden en gaan ze richting , de nieuwe regering.
  Ze moeten richting Leonsberg gaan .
  Dnk


  Maak melding

 17. Redskin 30 september 2020 At 20:09
  Jij,Ric,Robles g,Wendy en de rest van de ratten zijn de laagste in zijn soort. Het soort dat zijn vader en moederland,waarschijnlijk ook afkomst verloohend,
  =================================

  Ja het is me toch wat. Maar opeens komt daar als een konijn uit een hoge hoed een artikel van Starnieuws tevoorschijn van 25 juni 2011. Lees hieronder en doe er maar mee wat u wilt.

  Regering Venetiaan/Sardjoe verkocht ruim 200 staatsvoertuigen tegen weggeefprijs
  25 Jun 2011, 00:10

  In de periode januari 2010 tot en met het aftreden van het vorige kabinet Venetiaan/Sardjoe zijn door de overheid ruim 200 voertuigen verkocht tegen weggeefprijzen. Gisteravond werd hiervan melding gemaakt door parlementariër Theo Vishnudatt (Mega Combinatie/NDP) in De Nationale Assemblee. Hij zegt dat de verkoop riekt naar corruptie en bevoorrechting van politieke personen.

  Vishnudatt is voorzitter van de vaste commissie van het ministerie van Openbare Werken, van waaruit de voertuigen zijn doorverkocht. Hij somt uit bewijsmateriaal van de verkoop een aantal voertuigen en de bedragen op waarvoor die zijn doorverkocht. In sommige gevallen gaat het om wat Vishnudatt noemt “belachelijke prijzen”, van SRD 100 tot SRD 300 voor een auto.

  Justitieel onderzoek nodig
  Bij het openbaar maken van de gegevens uit deze verkoop was het stil in het parlement. Vishnudatt en fractievoorzitter Ricardo Panka hebben terstond gevraagd om een justitieel onderzoek. Dat onderzoek moet aantonen of de voertuigen daadwerkelijk in een zodanige staat waren, waardoor zij tegen weggeefprijzen doorverkocht konden worden. De voertuigen stonden verzameld op de openbare werkplaats van OW als te zijn ‘karkassen en defect’. Panka die hieraan twijfelt, zegt dat er voor sommige voertuigen taxaties zijn opgemaakt waar de waarde veel lager werd vastgesteld. Er zijn voertuigen doorverkocht die defect waren, maar bij sommige auto’s ontbrak slechts een accu of wiper. Opmerkelijk vindt Panka het dat in de meeste gevallen er geen openbare inschrijving is gehouden, maar de verkoop werd toegewezen.

  Uit de documenten blijkt dat aan één persoon twaalf voertuigen, zwaar materieel en gereedschap is doorverkocht. In deze partij zitten onder andere een pick-up, een Mercedes Benz tankwagen, een hyster, zaagmachine, waterpompen en een grader. De twaalf items zijn ‘weggeven’ voor SRD 10.700. Bij dit document waarvan Starnieuws een kopie van heeft, staat wel aangegeven dat er op 14 mei 2010 een openbare inschrijving is gehouden en de bewuste koper in aanmerking is gekomen hiervoor. Vishnudatt heeft bij de onthullingen aangegeven dat op het ministerie van Openbare Werken topambtenaren ook laptops in bruikleen hebben gekregen. Hij noemde uit de documenten het geval waarbij in augustus 2010 aan een toenmalige onderdirecteur van OW drie laptops zijn gegeven. “De bewuste meneer is nu parlementariër”, zei Vishnudatt, doelende op Asiskumar Gajadien van de VHP.


  Maak melding

 18. Maar wie is begonnen om de armen en de rijken arm te maken? Wie heeft hun geld gestolen en overal geleend over hoofden? Hoe warm zit je erbij? Verberg jij Boeffie en doe jij zijn boodschappen metal dat gestolen geld?
  Of bedoel je metwarmpjjes bij zitten een staatsbordeel?
  ________________________________________
  +++++++++++++++++++++++++++++++++
  wendy 1 oktober 2020 At 01:07
  sammy the queen mi no abi aow vanowdu. Maak je met mij niet druk. Ik zit er warmpjes bin. Ik praat namens mensen die misbruikt/leeggeplundert worden . Want dat doet Chan. Armen nog armer maken


  Maak melding

 19. @Robles 1 oktober 2020 At 02:21

  Lees ook het artikel in de West van 1 augustus 2020 waar ik alvast een deel hieronder plaats.

  “ Daarnaast kan Keerpunt zich niet voorstellen, dat Adhin het nodig acht om in een kogelvrije auto rond te rijden. Er wordt bovendien steeds verwezen naar de regering Venetiaan en dat zij deze regeling al in 2010 had geïntroduceerd, maar nergens in de resolutie van 29 juni 2010 no.12.554/10, staat er specifiek iets over auto’s overnemen tegen zulke lage tarieven als hetgeen plaats heeft gevonden in de afgelopen weken. De secretaris van oud-president Ronald Venetiaan, Hesdy Pigot, heeft zelf in de media bevestigd dat de exitregeling, waarbij ex-ministers in staat worden gesteld het voertuig te kopen waarin zij tijdens hun ambtsperiode hebben gereden, niet werd ingesteld door de regering Venetiaan. “Het is nooit voorgekomen bij Venetiaan, dat een auto van een jaar oud, verkocht wordt voor een veel mindere waarde. Er werd echt naar de staat van de auto gekeken. En het ging specifiek om de auto’s van de ministers”, aldus Pigot. Hij zegt dat het onterecht is dat er steeds wordt verwezen naar de regering Venetiaan.”

  En wie spreekt er nu de waarheid? Is er iets zinnigs uit het justitieel onderzoek naar boven gekomen? Of zitten wij weer halve waarheden en hele leugens hier te verkondigen of is dit stemmingmakerij?


  Maak melding

 20. Hert wordt tijd dat de besturen van de bonden in Suriname geschoold worden om in een grotere verband te denken. Hun gedrag doet mij denken aan vrouwen die allerlei eisen stellen aan hun man, terwijl hun man een beperkte inkomen heeft. Waar moet de man het inkomen vandaan halen? De vakbonden weten dat er nauwelijks inkomsten zijn, maar eisen dat de honderden mensen die niet nodig zijn of ingezet kunnen worden wel worden betaald. Misschien moet de minister aan de bond vragen om met een plan te komen waardoor hun leden zelf het geld kunnen verdienen.


  Maak melding

 21. ” …
  Ja het is me toch wat. Maar opeens komt daar als een konijn uit een hoge hoed een artikel van Starnieuws tevoorschijn van 25 juni 2011. Lees hieronder en doe er maar mee wat u wilt.

  Regering Venetiaan/Sardjoe verkocht ruim 200 staatsvoertuigen tegen weggeefprijs
  25 Jun 2011, 00:10

  … ”

  En wat is er verder mee gebeurt ?

  De regeringen olv Bouterse hadden 10 jaar toch de tijd om corruptie aan te pakken ?

  Dus in hoeverre is het verder onderzocht en in hoeverre berust het op waarheid ?


  Maak melding

 22. Slim suri weet wel beter.
  Je beweert hoog en laag niet vd ndp te zijn, maar in het holst vd nacht ben je op zoek naar artikelen zgn in het voordeel vd ndp, PROEST!!!!

  Waar zijn de overijverige vishu en panka nu, verdreven voor de partij.
  Na de verkiezing van 25 mei 2010, heeft men 3 wkn gefeest op kosten vd overheid. Ministeries werden vernieuwd, Abraham kreeg een gouden toilet. De nieuwste auto’s werden aangeschaft en de wrakken v Front gedumpt. Vervolgens is er met toestemming vd regering 2011, besloten om de wrakken te verkopen en niet vóór de inauguratie. In het kader van “als niets iets wordt”, moesten ze in geblindeerde en kogelvrije wagie’s rondrijden.
  Panka wist toen niet dat een OA alleen wordt toegepast bij een bepaald bedrag, maar hij wist wel te tekenen voor amnestie, boomerang.

  Whatever!!


  Maak melding

 23. Sabaku 1 oktober 2020 At 07:21
  En wie spreekt er nu de waarheid? Is er iets zinnigs uit het justitieel onderzoek naar boven gekomen? Of zitten wij weer halve waarheden en hele leugens hier te verkondigen of is dit stemmingmakerij?
  ===================

  In het artikel uit 2011 staat dat Starnieuws inzage heeft in de stukken die over die wagens gaan. Je mag dus aannemen dat dit op waarheid berust. Het gaat mij er verder ook niet om dat het goed zou zijn dat die wagens voor een appel en een ei verkocht worden. Het gaat mij erom dat het hypocriet is om er nu over te zeuren terwijl het onder de Front regering precies zo is gegaan. Dus als de huidige regering 10 jaar later dit allemaal een schande vind pas de wet aan en basta. Over tot de orde van de dag.


  Maak melding

 24. Tsja, de ndp heeft 10 jr niets geflikt, maar meneertje eist dat de coalitie nu, asap, onmiddellijk, de wet wijzigt.
  Dat nieuwsblad heeft inderdaad de stukken waarin staat dat er netjes, op een Correcte wijze, met toestemming vd toenmalige regering, een openbare aanbesteding plaatsvond. Proest! Een wereld v verschil.

  Net echt! Zit rustig en vergaap je op de verandering.

  Next, wat voor item volgt.
  Het is volle maan, dus meneertje U krijgt vandaag extra energie vd Universe.
  Basta, 🤧😷


  Maak melding

 25. @Robles 1 oktober 2020 At 14:56

  Bijzondere stellingname. Dus wel geloof hechten aan het ene artikel en een ander artikel die dit tegenspreekt meteen wegdoen en Front als hypocriet bestempelen. Ondanks het feit dat er geen argumenten zijn gevonden uit het zogenaamde justitieel onderzoek.

  Laten wij dan hopen dat de huidige President voldoende moed heeft om deze zaak bij wet te regelen zodat zijn team en toekomstige regeringen er geen misbruik meer van kunnen maken. Want laten wij eerlijk zijn, het is geen kattenpis als je een gepantserde Toyota Landcruiser met nieuweprijs rond de USD 180.000 nog geen jaar later kan overnemen voor pakweg SRD 30.000, koers rond de SRD7,50? En dat twee keer? En in dit specifieke geval nemen wij de de pick-up’s: ISUZU D-MAX 96-96-GV, FORD RANGER 20-56 HV, ISUZU D-MAX 64-73 GV en FOTON TUNLAND 08-02 GV gemakshalve niet mee.


  Maak melding

 26. Sabaku 1 oktober 2020 At 20:00
  Bijzondere stellingname. Dus wel geloof hechten aan het ene artikel en een ander artikel die dit tegenspreekt meteen wegdoen en Front als hypocriet bestempelen.
  =======================

  Nee is geen bijzondere stellingname. Het is hier in Suriname alom bekend dat de Front regering ook niet vies was van zichzelf bevoordelen. Denk niet dat er iemand hier te vinden is die dat gaat weerleggen. Het gaat al vanaf de onafhankelijkheid zo namelijk. Als je dat eindelijk wilt keren moet je wet en regelgeving maken die dit in de toekomst zal voorkomen. Niet alleen wagens weggeven maar ook nepotisme voorkomen. Heeft u er vertrouwen in dat dit gaat gebeuren? Als deze regering al de regels aanpast om de first lady bij Staatsolie te krijgen dan heb ik er weinig vertrouwen in. Maar we zullen zien. Ik heb geen kristallen bol en laat me graag verrassen 😉


  Maak melding

 27. Het is goed om te reorganiseren en de juiste mensen op de
  juiste plaats te hebben.

  Maar het probleem is, dat iedereen
  de leidinggevende wil zijn en niemand de ondergeschikte wil zijn.

  Ook leidinggevenden gedragen zich als God en zien neer op de
  ondergeschikten. Typisch Surinaams.


  Maak melding

 28. Wat ik ook zo bijzonder vind is dat deze actie gesteund word door de bond ABP.
  Bonden zijn medeverantwoordelijk dat Suriname in deze situatie is beland. Hadden ze eerder aan de bel getrokken de afgelopen 10 jaar, was er niet zoveel overtollig personeel aangenomen. Als je dit als bond goedkeurt ben jezelf ook niet echt integer bezig.
  Om een voorbeeld te noemen, neem eens een kijkje bij CBB achter de balie. Los van het feit dat de helft van het personeel niet verschijnt en of zogenaamd in de buitendienst werkzaam zijn?, zie daar personeel staan die niet eens een bureau of een bureaustoel hebben om gebruik van te maken.


  Maak melding

 29. Robles 1 oktober 2020 At 20:15

  Het begint een onzinnige discussie te worden. De benoeming van de first lady vind ik net als jou ook een probleem. Maar om een heel andere reden dan jij dat vindt. En om te roepen dat een front regering fout was, terwijl dat een enkeling was die een foute schaats reed, is niet helemaal eerlijk van jou. Het is appels met peren vergelijken. Jammer dat jij en ook anderen alles uit de kast halen om deze regering die nog geen half jaar aanzit onderuit te halen. Het lijkt er ook minder om te gaan wie er nu op dit moment de leiding heeft in het land, maar eerder de angst en het feit dat de NDP helemaal uit het machtscentrum is verdwenen en waarschijnlijk ook nooit meer terug komt. Wat deze huidige regering met de front regering te maken heeft is mij ook een raadsel. Je sluit je ogen voor de realiteit en probeert je gelijk met allerhande clichés te krijgen. Probeer deze regering na een jaar op z’n merites te beoordelen. Ik heb er namelijk wel alle vertrouwen in. Wij verschillen in deze dus duidelijk van mening, en als ik gaande weg ongelijk blijk te hebben, jammer dan voor het land maar dan mag jij wat mij betreft de NDP regering terug in de regeermacht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.