Verhoging AOV, kinderbijslag en bijstand in Suriname

23
SRD geld uit Suriname

De Surinaamse regering heeft vandaag bekend gemaakt dat de Algemene Oudedagsvoorziening (AOV), de Algemene Kinderbijslag (AKB) en de financiële bijstand per 1 november zullen worden verhoogd. AOV wordt verhoogd van SRD 525 naar SRD 750 per maand, AKB gaat van SRD 50 naar SRD 75 en de financiële bijstand van SRD 375 naar 500.

Dat heeft minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning eerder op de dag bekendgemaakt in De Nationale Assemblee (DNA). De verhogingen zijn ingesteld om de sociaal zwakkeren tegemoet te komen in verband met de onvermijdelijke waardevermindering van de SRD.

Enkele van de maatregelen die tijdens de Openbare DNA Vergadering op vrijdag 18 september 2020 door minister Achaibersing genoemd zijn:

23 REACTIES

 1. En de koers bij de bank is met 100% verhoogd en de mensen mogen tot 1 nov wachten. Voor de gek houden noemen ze dit. Ook benzine verhoogd dat door werkt in de supermarkt


  Maak melding

 2. veel beloven en weinig geven doet een gek in vreugde leven, een tegemoet koming dat zeer mager uitvalt by de prys stygingen van de afgelopen tydt
  een druppel op een gloeiende Plaat, Houdt ons toch niet langer voor de gek


  Maak melding

 3. De vorige regering had het verhoog deze regering heeft het weg gehaald aub was 1050 srd hebben ze pas 525 weg gehaald en nu opeens gaan ze het verhogen deze regering denk zand in mensen ogen te strooien schande chan de bevolking is niet dom alle uitkeringen waren al verhoog


  Maak melding

 4. Prima maatregel van de regering om het volk in koopkracht te compenseren. En dan te bedenken dat dit zonder lening gebeurd. Deze regering laat zien dat ze begaan is met het volk. En natuurlijk zijn er altijd ndp azijnzeikerds die in de winkel alles gratis willen hebben. Ga werken voor je geld luie donders!


  Maak melding

 5. Odi Odi , ben vroeg wakker, ga straks met enkele vrienden richting zanderij, alleen hinder van de avondklok, even digitaal een krantje pakken. De gemeenten in NL komen in financiële nood, willen alles gaan verhogen, Amsterdam wil de parken afsluiten. Jullie krijgen het flink voor kiezen, volgend jaar ook en volgende jaren. De magere 7 jaren zijn om de hoek😜😜

  Terug naar eigen bodem, ja ja, je leest het goed, geen vreemde bodem, eigen bodem.

  Onze regering lijkt de goede weg eindelijk gevonden te hebben, nu afblijven van de staatsolie statuten en de vriendjes en familie gauw vervangen. Dan de salarissen van de top functies bij de Overheid nivelleren naar “normaal” en de dubbele salarissen afschaffen.

  Boesskowtoe, effe doordenken wat je geschreven hebt!!!!!
  Fijne zaterdag


  Maak melding

 6. Heel sterke zet van Gajadien en Santhoki en de echte VP Bronto om de NDP te laten stemmen tegen:
  1>> verhoging AOV
  2>> Verhoging AKB
  3>> Verhoging Bijstand
  4>> Sanering EBS tarieven zonder de zwakkeren te raken.
  5>> Het aanpakken van mensen die salarissen innen van overleden ambtenaren.
  6>> Het aanpakken van mensen die misbruik maken van mensen met een beperking.
  7>> Het afbouwen van beleidsadviseurs die niet verschijnen na opgeroepen te zijn.
  8>> Het afbouwen van opdrachten die niet beschreven of dubieus zijn.
  9>> Het uitzoeken van hoe mensen zonder vacature, sollicitatie, CV, geschiktheidsonderzoek en aanstelling, werkplek, geregistreerde aanwezigheid met TWK salaris kunnen claimen.
  10> Het verstreken van concessies voor dat die aangevraagd zijn.
  etc. etc.

  Volk van Suriname het enige verweer was dat deze regering doet wat het IMF wenste en dat Bouterse dat niet deed en de salarissen etc. wel betaalde.
  Gelukkig weet Suriname nu hoe dat gebeurde en hoe dat allemaal afgeroomd werd.
  Vo


  Maak melding

 7. Soso KKA Domme Griet Wendy e skrifie: Lagere school srefi a sma diesie no ronde af:

  Je tweelingbroer DAMSCO heeft zijn knopen geteld en A MANG HARADANG.
  WAAROM DOE JIJ NIET HETZELFDE DONG KRAATJIE??


  Maak melding

 8. Wendy je mag nu nog meer kinderen in je boom houden want kinderbijslag is verhoogd. Dus hou je kop en laat je vol stoppen met kindjes. Snap je nou niet dat je gewoon dom benr en het nivo wtk niet aankan?


  Maak melding

 9. Nu de regering Santokhi “bodemonderzoek” heeft gedaan en goed keuring heeft gekregen kan “ontginning” en het echte regeren beginnen.

  Beste landgenoten,
  Blijf betrokken en blijf communiceren met de regering Santokhi, want nu gaat het echte werk beginnen.
  Wees ervan bewust dat er compromissen gesloten moeten worden en concessies gedaan moeten worden. Dit alles heeft een “springplank” effect, ups and downs maar uiteindelijk omhoog !

  Suriname heeft nu eindelijk een goede regering.
  Help mee en werk mee aan herstel en een beter Suriname.

  Geduld beste mensen, pasensi na wan bita bon.
  W’o set en. Krakti


  Maak melding

 10. Weer zo een bedrieglijke streek van deze gasten en tegelijkertijd ontmaskering. Monie no ben de!! Ze hadden een lege staatskas aangetroffen maar ondertussen namen ze wel hun familie en matties in dienst en in commissies en raden, allen tegen een riant salaris. Deze zogenaamde tegemoetkoming van de mensen is weer zo een wassen neus!! Geef ze 25% en devalueer daarna met 200%. Dat is wat deze bedriegers ons flikken. Maar ja, na unu srefi poti dem drape en now w’e ka ‘f tek’ ing!!


  Maak melding

 11. Overigens is het een stuk minder dan zij onlangs nog uitbetaalden. Wassen neus, bedrog, leugen en uitbuiting. Heeft Melissa zich al teruggetrokken als kandidaat RVC staatsolie?? Geldt natuurlijk ook voor de anderen die buiten de statuut regels zichzelf hebben bevoorrecht


  Maak melding

 12. wendy 19 september 2020 At 00:54
  En de koers bij de bank is met 100% verhoogd en de mensen mogen tot 1 nov wachten. Voor de gek houden noemen ze dit. Ook benzine verhoogd dat door werkt in de supermarkt
  =========================
  Ik zie je smoel anders nergens mening/commentaar geven op topics met wanbeleid vorig regering. Waarom!? Ben je Ric aan zijn pik aan het besmeuren met leugen spuug. Die schijt smoel van je moest toch een keer gebaggerd worden.


  Maak melding

 13. En die paarse criminele boevenbende heeft TEGEN gestemd. Dus anti pina sma. Die paarse criminele wc worongs. Heeft bobo parmessar al zijn vette salaris als EBS directeur teruggegeven? Heeft sjat lont sjinnie nog steeds niet alles ,wat verdwenen was op het kabinet, al terug laten brengen? Dus paarse ratten. Smoelen dicht!


  Maak melding

 14. Henry,
  dit bedoel ik, anderen een spiegel voor houden, jullie zijn zo onbeschoft jegens Wendy.

  Hebben jullie geen moeders, zussen of dochters in de familie!!


  Maak melding

 15. Nu even serieus, heb net gelezen dat pres. Santhoki een nieuw Raad van Commissarissen bij de Centrale bank van Suriname heeft benoemd.
  De politiek heeft de Centrale bank overgenomen.
  Is politiseren van de Centrale bank gewenst??
  De Centrale Bank dient toch haar werk zelfstandig te kunnen doen, zie de Bankwet. Ook onder de vorige regering probeerde men de Centrale bank te politiseren. De vakbond en de oppositie waren toen mordicus tegen, ben benieuwd welke standpunt ze gaan innemen.


  Maak melding

 16. Para express, mooie woorden voor een propagandist👍
  Jep, laten wij afwachten wat de regering verder gaat doen en hoe zij zaken gaat aanpakken, wees waakzaam.


  Maak melding

 17. Regering en DNA vergeet de grote groep werkenden met een laag inkomen en met schoolgaande kinderen reizend met OV niet te compenseren. Als de scholen weer open gaan komen zij in grootste financiële problemen.

  Regering werk aan uw vertrouwen en draagvlak in de maatschappij anders wordt het heet.

  Regering en DNA vergeet de anti corruptie wet niet, wijzig het zodanig dat niemand meer absoluut wilt corrumperen.


  Maak melding

 18. Zet dit af tegen de onregelmatigheden op ministerie Binnenlandse Zaken en je begint beter te begrijpen waarom voorstanders van de criminele NDP niet graag zien dat er door de nieuwe regering teveel wordt verwezen naar de misstanden van de vorige regering.

  Volgens Bronto Somohardjo het volgende: “De commissie van onregelmatigheden heeft mij stukken doen toekomen die niet mals zijn.
  Als u had gedacht dat wij als land niet lager konden zinken, omdat men had geroofd van de centrale bank, dan vergist u zich.
  Als u had gedacht dat wij als land niet verder konden zinken, omdat de vorige regering uitspraken van de rechter negeerde, dan vergist u zich.
  De commissie onregelmatigheden is gevallen tegengekomen van mensen die al dood zijn, maar hun naam wordt gebruikt om toch nog geld te ontvangen. Het lijkt net of de vorige leiding bij het ministerie, op de begraafplaatsen liep en zei: ai disi dede, laten we zijn naam gebruiken. Kunt u zich voorstellen dat onder de vorige leiding bij het ministerie ze zelf niet hebben geschroomd om misbruik te maken van mensen met een beperking. Er zijn gevallen waarbij mensen namen/id’s hebben misbruikt van mensen met een beperking, alleen maar om geld te kunnen ontvangen, terwijl die personen van niks weten. Ze nemen die mensen hun namen en laten geld storten op een andere rekening.”

  Dit is gewoon schandalig.


  Maak melding

 19. @ Luciën Karwafodi 19 september 2020 At 15:13

  “Weer zo een bedrieglijke streek van deze gasten en tegelijkertijd ontmaskering. Monie no ben de!! Ze hadden een lege staatskas aangetroffen maar ondertussen ….”

  Heeft u goed geluisterd wat alle vrienden en loyalisten achter gelaten hebben en wie zij allemaal een baan en een baantje gegeven hebben of wie zij allemaal met een baan belofte bij de neus genomen hebben.

  De verhogingen AOV , AKB etc. worden betaald met het saneren van EBS. Daar valt maandelijks SRD 90.000.000 vrij door de groot verbruikers aan te laten betalen wat het kost en alleen de minderdraagkrachtigen
  De verhogingen kunnen betaald gaan worden door schoonschip te maken onder de geplaatste beleidsadviseurs. Alleen bij Binnenlandse zaken miljoenen per maand.

  Ook het saneren van het kabinet van de president zal enorm veel opbrengen,

  De verwijten dat er veel eigen geplaatste mensen rijkelijk beloond worden is niet hard gemaakt. Velen werken vrijwillig naar verluid.
  Verder als er met 100 eigen mensen een paar duizend non valeurs vervangen kunnen worden is dat meer dan voordelig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.