Zitplaatsen DNA vergaderzaal na herinrichting corona-proof gemaakt

15
DNA vergaderzaal Suriname

De vergaderzaal van De Nationale Assemblée (DNA) in Suriname is na een herinrichting corona-proof gemaakt. Hiervoor moest de zaal anders ingericht worden, waardoor de DNA-leden minder dicht op elkaar plaats kunnen nemen bij vergaderingen.

De vergaderzaal is nu zodanig ingericht dat er tussen de leden een afstand van 1,5 meter bestaat. Ook is de afstand tussen de tafels verruimd voor een goede doorloop. De oplevering van deze herinrichting vond maandag 24 augustus plaats.

De werkzaamheden die hiervoor uitgevoerd moesten worden zijn geschonken aan DNA en de Surinaamse gemeenschap door twee ondernemers: Ir. Ing. Dayanand Mungra de architect verantwoordelijk voor het ontwerp en directievoering en de heer Viraaj P.V. Mungra van N.V. Clipper Vastgoed, het bedrijf dat de bouw en uitvoering deed.

https://www.facebook.com/410953905919096/posts/1221632051517940/

15 REACTIES

 1. Fraaie afwerking. Mooi houtwerk. Laten we stevig hopen dat er zich geen nieuwe ontwikkelingen voordoen waarbij er bepaald wordt dat de onderlinge afstand nu 3 meter moet zijn. Of, de uitbraak van een nieuw virus. Wat dat betreft kun je aan de gang blijven. Toekomstige projecten in de bouwsector moeten als het ware rekening gaan houden met deze afstand. Het DNA-gebeuren kan ook in het André Kamperveen stadion gehouden worden. Lekker in de open lucht, een veld van bijkans 105 bij 68 meter en tribunes aan weerskanten. Publiek kan dan meekijken. Daarna kan men een potje voetballen om de saamhorigheid te versterken. Nationale teambuilding.


  Maak melding

 2. @Hooghart
  Ze gaan gaan op de wc zitten. Dit zijn ongewenste gasten. Moeten geweerd worden. Deze oplichters horen niet in de DNA thuis. Ook mede door hun optreden zit ons land in grote problemen. Staatskas is leeggehaald. Het volk pinaart. De NDP moet helemaal weggevaagd worden. Ze zijn vergif in onze gemeenschap.
  gemodereerd

 3. Ik zou niet in de buurt van Patricia, Jogi en Belfort willen zitten! Want door hun geschreeuw zal je op zelfs 3 meter afstand nog risico lopen op besmetting door het Cocid-19 virus!!
  gemodereerd

 4. De inrichting is voorlopig een feit.
  Wie ook zitting neemt, is op dit moment niet belangrijk voor mij!
  Als ze maar naar elkaar luisteren en bruikbare ideeën komen, voor land en volk.
  En niet iets beloven en met niets komen.


  Maak melding

 5. Geachte DNA leden, moet resolutie van 28 December 2016 herzien worden.

  Een land bepaalt via regelgeving de status en taken van zo een First lady. Die kunnen variëren van het leiden van liefdadigheidsactiviteiten, het houden van recepties in het presidentieel paleis en de president te vergezellen tijdens binnenlandse alsmede buitenlandse reizen.
  In Suriname is er bij Resolutie van 28 december 2016 no. 17. 485/16, houdende instelling en taakomschrijving van het Kabinet van de President van de Republiek Suriname, inzake vaststelling van de gewijzigde organisatiestructuur van het Kabinet van de President Suriname met de functionele eenheden en de te vervullen functies, gepubliceerd in het Staatsblad 2016 no. 153 de volgende taken voor de First lady geformuleerd:”De First lady verleent ondersteuning aan de President in het verrichten van ceremoniële handelingen en verleent verder haar ondersteuning bij communicatieve, bijstand- en hulpverlenende activiteiten”.Voor hiergenoemde taken ontvangt de First lady een representatie vergoeding, hetgeen correct is, omdat een First lady representatief voor de dag dient te komen.
  Wij lezen nergens dat de First lady als jurist of onder welke andere titel dan ook, in Presidentiële commissies en Raden van toezicht, hetgeen uitvoerende taken van de uitvoerende macht in Suriname zijn, zitting kan nemen. Immers de First lady maakt geen deel uit van de uitvoerende macht. Indien de president van mening is dat de taken van de First lady verruimd moeten worden, zal hij dan de resolutie van 28 December 2016 moeten herzien.
  Als burgers van Suriname, willen wij erop wijzen dat ook de President en de First lady, wet- en regelgeving niet terzijde moeten te plaatsen ten faveure van zelfverheerlijking. President van de Republiek Suriname, U bent in dienst van het volk van Suriname en niet uitsluitend VHP voorzitter, dat u op dergelijke wijze wet- en regelgeving naast u neerlegt om u en de uwen te bevoordelen ten koste van het (zoals u het altijd zo nadrukkelijk zegt) verarmd volk. U zou het voorbeeld moeten zijn van non-corruptie, non nepotisme, volksvriendelijkheid en niet alleen familie vriendelijkheid. Dat is uw belofte geweest tijdens de verkiezingscampagne.
  Het land is en blijft van het volk van Suriname!!!!
  gemodereerd

 6. Wat mij opvalt is de rare indeling van de vergaderzaal. Middenin bevind de looppad en aan weerszijden nemen de assembleeleden zitting. En vervolgens aan het einde van de looppad heb je de kop, inrichting van de voorzitter en vc voorzitter en secretaresse. Dus tijdens het debat kijken de leden alleen elkaar aan en de voorzitter verdwijnt helemaal uit het zicht, dus rechts en links op het einde.
  De voorzitter ziet geen gezichten maar kijkt naar de schouders van de dna leden.
  Wat een vreemde situatie.
  gemodereerd

 7. @Kondre Mang,

  Is het niet safety first?
  Hoe moet het land bestuurd worden met alleen maar zieken.

  Dus geen domme dingen hier gaan zeggen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.