maandag, december 4, 2023
HomeOnderwerpenEconomieSuriname aan rand van faillissement door wanbeleid NDP regering van Bouterse

Suriname aan rand van faillissement door wanbeleid NDP regering van Bouterse

-

Does Travel & Cadushi Tours

Deze week is het effect van 10 jaar wanbeleid van de NDP, onder leiding van president Bouterse, pijnlijk duidelijk geworden. Suriname staat aan de rand van een faillissement. Het wanbeleid van de NDP’ers heeft het land economisch helemaal kapot gemaakt. Het wordt een zware taak voor de nieuwe regering om de puinhoop op te ruimen, die Bouterse en z’n regering hebben gemaakt en achtergelaten.

De afgelopen dagen hebben de grote internationale kredietbeoordelaars Standard & Poor’s en Fitch hun waardering van Suriname verlaagd omdat het land een lening niet kon aflossen en genoodzaakt was om herstructurering van die lening te vragen. Op 30 juni moest de huidige Surinaamse regering namelijk $15,6 miljoen aflossen op de lening en $8 miljoen aan rente betalen.

Ook in het land zelf zijn er veel schulden. Het feit dat de salarissen van de ambtenaren over de maand juni met moeite betaald konden worden, is al een indicatie hoe slecht het land er aan toe is.

Scheidend president Bouterse en consorten laten nu een land na met enorme economische problemen. Zijn woorden bij de verkiezing van Santokhi als president, waarbij hij zei “Als jullie me nodig hebben, weten jullie me te vinden” hebben daarom absoluut geen waarde.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

46 REACTIES
 1. ” Woorden bij de verkiezing van Santokhi als president, waarbij de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse zei “Als jullie me nodig hebben, weten jullie met vinden” …. .

  Na de uitspraak in Hoger Beroep weet de “Vervolging ” precies waar de Misdadige Moordenaar opgehaald moet worden …. om twintig {20} jaar in Santo Boma door te brengen.


  Maak melding

 2. Alle gestolen geld moet terug in het landkast. De 26 coalitie leden van Vorige regering en de ministers moeten hard aangepakt worden. ze moeten verklaren waar het gestolen gelden zijn gegaan.
  Sluit de NDP Rovers op. Waar is de Abdoel gebleven met steeds aanroepen Suriname kan meer lenen!.


  Maak melding

 3. Verschrikkelijk wat hij het land en de bevolking heeft aangedaan. Failed state is waarheid geworden.

  De nieuwe regering zal en moet er alles aan doen om eea in orde te krijgen. Ook met hulp van Nederland. Nederland neemt een deel van de schulden over, als bouterse wordt uitgeleverd. Lijkt mij een prima deal.

   “Als jullie me nodig hebben, weten jullie met vinden”

  Ja junkies die coke lusten kunnen bij hem terecht.


  Maak melding

 4. tijdens zijn verkiezingen,lachte en dacht;
  loek fa ding dong kauw stem djie mie!!
  sooo…. moe poeroe ka die ding.

  met grote lef respectloos incompetent:
  als jullie mij nodig hebben weten jullie mij te vinden!!!
  wat een imbeciel!!
  zak in je stront en neem je aanhangers mee!!


  Maak melding

 5. Dit is ook de reden waarom ik failliet ben gegaan in Suriname. Gelukkig kan ik nu met opgeheven hoofd doorgaan met mn leven hier dankzij de God die voor me zorgt. Door eerlijkheid, integriteit en transparant zaken doen , heb ik nu een goedlopende beveiligingsbedrijf hier in Nederland.


  Maak melding

 6. De kop van het artikel klopt niet: Suriname staat niet aan de rand van een faillissement maar de Staat Suriname is FAILLIET.

  Suriname is niet in staat een bedrag van 23 miljoen USD te betalen dus is het land technisch FALLIET

  Met dank aan de veroordeelde Drugscrimineel tevens meervoudige MOORDENAAR.


  Maak melding

 7. Allemaal mooie beloftes het is afwachten wat het word bouta had ook mooi worden kijk wat er nu van geworden is dus ik ben benieuwd wat het word


  Maak melding

 8. Ik wilde ook de lastechniek overdragen aan leerlingen die interesse hadden op een school in Gyersvleit. Ik had ook iemand uit Nederland uitgenodigd om eventueel las examens af te nemen in Suriname. Straks ga ik mijn graf in met al mijn kennis en ervaringen. Helaas voor Suriname is deze hoofdstuk ” ondernemen in Suriname ” afgesloten #


  Maak melding

 9. Ik blijf het een raar idee vinden dat criminelen en veroordeelden eerst president kunnen worden en nu Vice President.

  Internationaal kijkt men toch met een heel raar oog naar het land Suriname.

  Ik hoor velen zeggen “niet terug kijken maar richten op de toekomst “ dan moet die vlieger ook opgaan voor alle veroordeelden in het land.


  Maak melding

 10. Ik hoor de bekenden zoals Abdoel en Bouva en Misiekaba en Afoenswa en Hooghart en al die DNA leden die achter de billen van Bouterse lopen.

  Kreten van bijvoorbeeld van Abdoel zoals
  – er komt geen devaluatie
  – wij kunnen veel meer lenen zonder in problemen te komen
  – de valuta koers zal dalen daar is deze wet voor gemaakt
  etc

  Kreten van bijvoorbeeld van Bouva zoals
  – er komt geen devaluatie
  – wij hebben genoeg geld ik kas
  – NDP heeft veel gedaan voor dit volk

  En dat wil ik Hooghart en Misiekaba en Afoenswa niet vergeten en al die andere blaasballen


  Maak melding

 11. =Het is door en door bewezen dat zodra Bouterse aan de macht komt hij een puinhoop van het land maakt en heel veel schulden achterlaat voor het land en volk.

  Waar zijn al die zogenaamde economen die op deze forum die het beter wisten???

  Bouterse heeft zich NOOIT als een echte leider gedragen en geef nu aan dat als men hem nodig heeft weet men hem te vinden. Wat een lachertje. Bah bah
  Ik hoop dat die vloek zijn werk nu zal doen.

  -Santhoki wilt het land redden vandaar dat hij meegaat met Brunswijk die ook een moordenaar is. Santhoki is niet gek, omdat Brunswijk het land niet uit gaat en zal ook geen belangrijke zaken ondernemen voor Suriname.
  Ik hoop bij de volgende verkiezing dat Santhoki desnoods meer dan 28 zetels krijgt. Laat hij nu bewijzen wat hij waard is.


  Maak melding

 12. Daga interprise&co politiek neutraal @@👍👍👍🤡🤡👻👻😂😂😂 boswachtertje met zijn s3 kogelwerend vestje wie heeft interesse in jou levensverhaal 🤭🤭👻👻👻


  Maak melding

 13. Kondremangs
  Niemand heeft de veroordeelde moordenaar en drugsdealer DiDiBri nodig.
  …….En hij had weer lef om ….zand erover….te brallen …..
  …..ik heb het vaker aangegeven om een grootschalig onderzoek te doen naar alle zaken, die door verduistering, corruptie en roof zijn verkregen door politieke figuren zijn ontvreemd van land en volk. Deze abangies vervolgen,onrechtmatig verkregen bezit afpakken en ze opsluiten. ……alles terug naar de staat. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 14. Dit soort zaken werden NIET vermeld in dat paarse sprookjesboek met 500 zgn “verworvenheden”.

  En er rollen nog meer paarse lijken uit de kast als straks alle ministeries bezet zijn door de nieuwe regering en de deksel van de beerput gelicht word.

  Paki-RAT-igri ?????
  RobGay ?????
  Domsco ????
  Wendy ????
  En alle overige hersenloze, kansloze, laaggeschoolde paars stem en klapvee.

  Jullie hebben 10 jaar lang dit desastreuze paarse wanbeleid, bejubelt, en het roven, stelen, liegen, bedriegen, frauderen en oplichten met hand en tand verdedigd en structureel recht lullen wat krom was.

  Waar zijn jullie nu met je schaamteloze grote bek ??????

  FAILED STATE met een Default-status en negatieve vooruitzichten, betekend keihard een FAILLIET land.

  Allemaal te danken aan de criminele organisatie NDP met zijn roversbende en dievengilde.


  Maak melding

 15. Nu Chan president is van de Republiek Suriname,kijk ik uit naar uitkomst van de voorspelling van Desie: ‘It will only happen over my dead body!’ Paramaribo will soon have to bury the man’s dead body…


  Maak melding

 16. Beste RobG
  Lenen is normaal en goed te verantwoorden als er verdien capaciteit mee gecreerd wordt.
  Beste RobG de verdiencapaciteit is nodig nu. Waar zijn de investeringen die moeten renderen om de schulden te kunnen betalen. Volgens u hadden Boefdraad en Abdoel altijd superieure plannen zodat lenen geen probleem zou zijn. Waar zijn al die top NDP economen die kunnen helpen om de problemen af te wenden.

  Beste RobG legt u aub aan DAMSCO, Paraman, Trobles, Pakiratigri en Wendy een uit hoe alles goed gekomen zou zijn.
  Limbo kan solliciteren naar directeur Vuilnisbelt en daar proberen de meeuwen te overschreeuwen.

  Bouterse in blij dat hij weg mag naar Brokobakka. Boefdraad wil ik donderdag zien bij de overdracht aan een echte econoom.


  Maak melding

 17. Jullie nakomelingen zullen zich wreed schamen voor de chaos die jullie gecreëerd hebben de afgelopen 10 jaren: Nationale Devaluatie Partij (ndp)

  De Schepper is nog niet klaar met jullie.


  Maak melding

 18. Het weldenkende deel van de Surinaamse gemeenschap is niet erg optimistisch over de toekomst van Suriname. De vrees is dat de NPS en de VHP steeds terug gehaald worden om het puin te ruimen. Als Santhoki in 2025 alles op de rails heeft gezet, komt er weer een gekke leider met populistische maatregelen om de staatskas leeg te plunderen. Dit is al een paar keren gebeurd en dan mogen wij in 2030 weer aan de slag.

  Om dit te voorkomen moet er veel geïnvesteerd worden in onderwijs. Ik pleit ervoor om na de basisschool vooral veel aandacht te besteden aan het vak economie en maatschappijleer, waarbij de kinderen inzicht krijgen wat de gevolgen kunnen zijn als er meer wordt uitgegeven, dan er inkomsten zijn. Het lijkt vanzelfsprekend, dat mensen zouden moeten weten wat de gevolgen kunnen zijn, maar in de praktijk zie ik bijna dagelijks dat onze mensen bij de schuldhulpverlening aankloppen om een regeling te treffen, omdat ze uit hun huis worden gezet. Pijnlijk te moeten vast stellen dat relatief meer mensen uit de de Afro gemeenschap hiermee worstelt.


  Maak melding

 19. De afgelopen 10 jaar is er 2 miljard US-dollar op buitenlandse rekeningen van de ndp-kliek op de “Antillen, Nederland, USA, Dubai Zwitserland overgemaakt

  Dit geld is van de Surinamers van de republiek Suriname.

  Dit geld moet voor de Surinamers terug gehaald worden van de buitenlandse rekeningen van de ndp-kliek.

  Surinamers let op uw zaken en zie wie u nu in grote armoede en grote ellende heeft gebracht. Deze grote ndp-criminelen moeten voor het gerecht komen en moeten allemaal zwaar worden gestraft en tientallen jaren worden opgesloten.

  Let op uw zaken.

  Surinamers let op uw zaken. Eis uw geld terug en laat dit geld terug komen naar Suriname.


  Maak melding

 20. De opsteller van dit bericht is een beetje lief geweest,want Sur. is al in de ravijn gevallen.Hoe diep het valt,moet nog bezien worden.


  Maak melding

 21. Breaking: ABOP wordt NDP 2.0

  Bron: Starnieuws

  ” …
  De ABOP werkt nu al om in 2025 te gaan voor presidentschap. Ondervoorzitter Joël ‘Bordo’ Martinus onthult tegenover Starnieuws dat hij reeds gesprekken heeft gevoerd met politici van andere partijen. Het moet niemand verbazen als bijvoorbeeld HVB-voorzitter Mike Noersalim zou besluiten om de ABOP te ondersteunen. Er is ook ondersteuning gevraagd aan de NDP-toppers André Misiekaba en Sergio Akiemboto.
  … ”

  Beste landgenoten,
  We moeten ABOP sterk in de gaten houden. De ABOP gaat fuseren met al die patjakkers die Suriname bankroet heeft gemaakt !
  De ABOP wordt een kloon van de NDP !

  Chan Santokhi het volk rekent op u !


  Maak melding

 22. Laat de militaire politie bouta ophalen en in Santo Boma bezorgen. En dan een Clad onderzoek beginnen. Begin met de Rolex horloge van hem.


  Maak melding

 23. Ik lees de krant van vandaag en het is niet mals wat er allemaal staat.
  Regering Bouterse Adhin, in het bijzonder minister Hoefdraad, heeft een ravage achtergelaten. Je kunt bijna spreken van een nucleaire aanval met een complete vernietiging van de staatskas. Voor de maand juli is de uitbetaling van salarissen en vakantiegeld voor de ambtenaren niets een gegarandeerd…


  Maak melding

 24. Bouterse zei:
  “Als jullie me nodig hebben, weten jullie me te vinden”.

  Ja, in de gevangenis!
  Zomaar, kom je niet in de gevangenis!

  Hiervoor moet je wel wat meer doen dan iemand een varken noemen!

  En Bouterse, heeft iets meer gedaan.
  Suriname, heeft Bouterse in geen enkel “zin” nodig!
  Hij wordt gemist als kiespijn!
  Wat een gek?


  Maak melding

 25. Een redelijk deel van de ndp aanhang zit nu bij de abop en de vhp… En wat doen ze.., zingen… En wel..,, . We gaan nog niet naar huis..,.., nee nog lang niet… Abop zegt in een persbericht openlijk in de vijver van de ndp te gaan vissen.. Abop wilt groot worden.. Martinus spreekt van 25 zetels in 2025… Daar zijn we nog niet.. Ook de nps wilt groot worden …De.. . NPS gaat zich beraden.., wat ging er weer verkeert in Coronie.. Coronianen hebben grote ambities…De varkensvlees producent van Suriname te worden… De vhp praat met de Surinaamse banken… Een schuldsanering in de Verenigde Staten.., misschien gebeurt dat gedeeltelijk, vhp hoopt van wél .., maar wat zullen de volgende stappen.., zijn… Een andere vraag is…, ja, de heer Hoefdraad heeft een machtige orgaan van de Amerikanen in de maling genomen..Dat koop je niet gemakkelijk af..Het verleden afsluiten…, maar hoe… . Lening op lening zonder dat er terugbetalings-modaliteiten in werking zijn gezet… Ook het persoonlijke gewin.., van team Hoefdraad… Oplichting heet dat… Gaan de Amerikanen aangifte doen.. Hoefdraad loopt weg.., van zijn verantwoordelijkheden.., maar kan dat… Ik voorzie persoonlijke problemen voor hem… Zo werkt Amerika.. Advocaat van de NDP de heer kanhai heeft straks aardig wat werk.. Mensen in Suriname…, sterkte en vergeet je mondkapje niet…


  Maak melding

 26. mijnheer Santoki is niet gek!
  hij is niet op zijn achterhoofd gevallen!!!
  met die brunswijk see bere
  hij heeft niet een smetteloos verleden


  Maak melding

 27. Heel veel Surinamers vinden het tegenwoordig normaal dat hun dochters thuis
  komen met een drugsdealers. Oh wat geweldig!
  Heel veel Surinamers vinden het tegenwoordig normaal dat hun kinderen frauderen,
  stelen en andere criminelen activiteiten ontwikkelen.
  Heel veel Surinamers vinden het tegenwoordig normaal dat een bankrover,veroordeelde crimineel vice-president mag/kan worden.

  Het is zeer beschamend om dit uit te leggen aan fatsoenlijke mensen.
  Waar zijn de trotse, integere Surinamers gebleven!


  Maak melding

 28. Weet niet precies wat Bouta bedoeld, maar hem vinden zal makkelijk zijn want hij kan nergens naartoe. Cuba of Venezuela zijn geen optie, want hebben zelfs niks te bieden. Den sa feni Bouta bika na hem na probleem tumusi langa. A musu keba en wanneer wij dit gedrocht uit de samenleving gaan verwijderen zal het zijn met al zijn vazallen, die zich ten koste van het land hebben verrijkt. Abrahams, Bouva, Winter, Hoefdraad en nog vele anderen die van niks in 2010 nu, anno 2020, in weelde leven.Genoeg regelgeving om hen kaal te plukken. Internationale organisaties aanschrijven die zich ten doel gesteld hebben de plekken waar corruptief verkregen gelden gestald zijn. Recentelijk nog de zoon van de President van Equatoriaal Guinee, die afstand zelf heeft gedaan van zijn wagenpark en zelfs een schikking heeft getroffen om niet internationaal vervolgd te worden. Al deze landverraders, want dat zijn ze, mogen voor langere tijd gratis logies krijgen achter slot en grendelen het liefst zover mogelijk bij de samenleving vandaag.


  Maak melding

 29. Niet DEB en RB zijn het probleem maar het”domme”raciaal stemmende electoraat.Helaas kan dat nog lang zo blijven.Wanhoop niet ontwikkel jezelf met vaardigheden en leidt een succesvol bestaan


  Maak melding

 30. Oma kijk. Welke groep Surinamers heeft deze trend ingezet 10 jaren geleden? Het zijn die mensen die de drugscrmineel en moordenaar tot president hadden eegemaakt. Zijn volgelingen die hun Baas als God beschouwen. En ze wilden hem ook nu nog als pres. Ondanks de grote ellende die hij heeft gecreeerd voor Su. Gaan jullie maar werken om te helpen met de wederopbouw.


  Maak melding

 31. Ik ben benieuwd indien de nieuwe regering achter de gestolen gelden aangaan.
  Ik heb heel goed geluisterd en gelezen wat de VP Brunswijk heeft aangegeven. Wat Brunswijk zei in de trant van wat Bouterse altijd zei “zand erover” iets die erop lijkt dat Brunswijk met of zonder de president Santokhi heeft besloten de boeven niet te gaan vervolgen dan wel hierin een selectief beleid te volgen.
  Er zullen dan heel zeker enkele belangrijke personen de dans ontspringen.
  De toekomst zal uitwijzen wie dat allemaal zullen zijn of dat er niemand de dans zal ontspringen.
  Ik ben benieuwd en nieuwsgierig tegelijk wat het wordt vis of niks vlees of plees


  Maak melding

 32. WAT EEN VRESELIJKE SITUATIE TREFT DE NIEUWE REGERING AAN…….MIJN HEMEL.
  DAN HEBBEN MENSEN ALS BOUVA EN MISIEKABA NOG EEN BIGI BEK IN DNA.
  IK ZOU ME DOOD DOOD SCHAMEN.

  WAAR IS DE 200 MILJOEN USD PRECIES NAARTOE GEGAAN??????KAN CLAD DIT NIET ONDERZOEKEN.
  IK BEN INTERNATIONAAL REGISTER ACCOUNTANT. HEB TOT 3 X TOE BIJ CLAD GESOLLICITEERD. NOOIT NOOIT 1 ANTWOORD TERUG GEHAD. ZEGT GENOEG.

  ADVIES AAN CHAN:
  LEG IN 2 WEKEN TIJD 200.000 NETTE BOUWKAVELS AAN.
  VERKOOP DEZE VOOR SURINAMERS IN SURINAME / DIASPORA ETC EN MENSEN OVER DE REST VAN DE WERELD VOOR 5000 USD CASH. HET IS GOEDKOOP. DUS MEN GAAT KOPEN.
  BANKFINANCIERING VOOR SURINAMERS MOGELIJK IN OVERLEG MET EEN STABIELE BANK.
  ZONIET VERKOOP DEZE VOOR MAKELAARS. ZIJ WEDER VERKOPEN DIT.

  OPBRENGST IS 1.000.000.000 OF 1 MILJARD USD.

  IK ZIE GEEN ANDERE OPLOSSING OP HEEL KORTE TERMIJN


  Maak melding

 33. Zo rbro je toontdtd weer je misselijk makende smoel. Ook nu weer lieg je dat je barstdtd, jij zwakzinnige. Ze moeten vervolgdtdtd worden noh, maar eerst gedegen onderzoek.
  Hoop je zo dat het nog jaren en jaren gaat duren. Lulhannes als het nu nog steeds niet duidelijk is dan ben je nog minder dan het uitschot dat je stiekem probeertdtdt te verdedigen.
  Scheer je weg.
  Ik zal iedere reactie van je nauwlettend volgen


  Maak melding

 34. Bouterse en Economie altijd een keiharde mismatch geweest.
  Teveel extreem links gepeupel, te weinig geen woorden maar daden.
  Hopelijk was dit zijn laatste politieke optreden en verdwijnt hij volledig met gevolg naar de verre achtergrond in de Surinaamse Eden!


  Maak melding

 35. Gelukkig heeft Nederland de 19 zoveel Miljoen vastgehouden met wat goeie wil is er wwat rente bijgekomen of bovenop gezet door Nederland. Het is niet veel maar vele druppels vullen een vat.


  Maak melding

 36. Naast ex-governor Robert van Trikt van Centrale Bank van Suriname (CBvS) en zijn zakenpartner Ashween Angoe, is een derde verdachte aangehouden in deze zaak. Directielid Faranaz Hausil (Legal, Compliance & International Affairs) is vandaag aangehouden. Zij is eerder een paar keer verhoord als getuige.

  Santokhi en Brunswijk en alle DNA leden hiermee is een begin gemaakt om jullie Hoefdraad en consorten op een presenteerblad te geven.
  Want dat er hierna verdachten zullen fluiten als een djek (zangvogel die alle soorten vogels kan imiteren) staat als een paal boven water.

  Santokhi en Brunswijk en alle DNA leden
  Het is nu doorrollen en zorgen dat jullie die oppakken en al het geld terug halen dan hebben jullie de komende 9 maanden geen geld problemen


  Maak melding

 37. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Suriname aan rand van faillissement door wanbeleid NDP regering van Bouterse en zijn overige Paarse Criminele bende.

  Ik heb de meeste reacties gelezen.
  Wij weten met z’n allen dat de Surinaamse STAATSKAS alsmede de CBvS compleet leeg is.
  En over het gestolen geld dat via verschillende kanalen naar buitenlandse rekeningen zijn overgebracht, kan eventueel met wat hulp achterhaald worden.

  Want graag wil ik jullie ook verwijzen naar Transparency International.
  Corruption around the World in 2019.
  Raadpleeg zelf CORRUPTION PERCEPTIONS INDEX
  De CPI scoort en rangschikt landen / gebieden op basis van hoe corrupt de publieke sector van een land wordt ervaren door experts en zakenmensen.

  Het is een samengestelde index, een combinatie van 13 enquêtes en beoordelingen van corruptie, verzameld door verschillende gerenommeerde instellingen.
  De CPI is wereldwijd de meest gebruikte indicator voor corruptie.
  Letten jullie bij het raadplegen op de kleur van ons geliefde land Suriname.

  En er is ook een artikel te lezen via Google:
  De Groene Amsterdammer. Het is een artikel van 7 september 2011
  De zoektocht naar tegoeden van dictators
  Bevroren geld.

  En hiermee wil ik ook aangeven, dat het mogelijk moet zijn om met behulp van het buitenland veel gestolen geld terug te halen naar Suriname.
  Op verzoek hun Bankrekeningen laten bevriezen.


  Maak melding

 38. “Als jullie me nodig hebben, weten jullie me te vinden”

  Desiré Delano Bouterse, absoluut de allergrootste schande die Suriname ooit in haar jonge bestaan is overkomen. Die hele kliek die de afgelopen tien jaar heeft gestolen en of dit mede mogelijk heeft gemaakt moet resoluut achter de tralies verdwijnen. De NDP samen met haar voorzitter is een criminele organisatie en moet gewoon verboden worden. Al die ministers die de kabinetten Bouterse I & II ondersteuning hebben gegeven moeten kaal geplukt en gestraft worden. Deze mensen mogen nooit en nooit meer in de gelegenheid worden gesteld deel te nemen aan een regering in Suriname. Verschrikkelijk gewoonweg. En dat allemaal onder het mom van dekoloniseren, zichzelf ten koste van het volk verrijken en het volk in armoede dompelen.


  Maak melding

 39. De nieuw gekozen leiders hebben de aftredende regering bedankt voor de vernietiging van Surniname.
  Je moet wel labiel zijn om te geloven dat een bankrover en gevonniste drugshandelaar ons uit
  de onstane situatie kan redden.Suriname moet op zoek serieus op zoek naar een virus tegen onnozelheid en domheid.2 in 1.


  Maak melding

 40. Nou deze 10 jaren gaan de geschiedenisboeken in. Hoop dat de bevolking hiervan geleerd heeft. Nooit 1 partij teveel macht geven. En de komende 3 generaties gaan er voor moeten betalen. Maar goed dat is democratie de keus van het volk. Les geleerd hoop ik.
  Nu redden wat er te redden valt en door gaan


  Maak melding

 41. Ik schreef al eerder bouter wil maar 1 ding; suriname de afgrond in duwen. ALLES MAAR DAN OOK ALLES STELEN, HET MAXIMALE AAN SCHULDEN AANGAAN EN DAN ACHTEROVER LEUNEN.
  Achterlijke honden zoals pariaman praten het nog steeds goed.
  En nu hopen dat het rijkere westen komen helpen.
  Wat mij betreft gaat er geen enkele cent naar Suriname. Laat men voelen wat het kankergezwel bouters heeft geflikt.
  Sommige mensen willen eerst ondervinding leren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES