Vanavond inzamelingsactie voor Suriname op Nederlandse TV

28
Speciale SU4SU inzamelingsshow op NPO voor strijd tegen COVID-19 in Suriname
Archieffoto Humberto Tan en Jörgen Raymann.(c) Het Sikkelcelfonds

In Suriname dreigt een humanitaire ramp nu het aantal coronabesmettingen blijft toenemen. Jörgen Raymann heeft daarom een heleboel BN’ers opgetrommeld, die zich vanavond belangeloos inzetten om geld in te zamelen voor Suriname. Dat gebeurt om 20.30u live tijdens de benefietavond Nederland voor Suriname op NPO1.

Ook Humberto Tan, Mildred Roethof, Glen Faria, Trijntje Oosterhuis, Gerda Havertong, Jeangu Macrooy, Yannick Hiwat, Tommie Christiaan, Kees van der Spek, Dwight Dissels en vele andere Nederlanders willen met deze benefietavond hulp bieden aan het zwaar getroffen Suriname.

Het wordt een show met optredens en verhalen. Het doel is om geld in te zamelen voor hulp. En hoewel het onderwerp weinig te lachten over laat, is humor vanavond zeker niet verboden. Een bijzondere gast zal de eindstand van de inzamelingsactie onthullen!

Kijken dus: woensdagavond 8 juli, van 20:30u – 21:50u op NPO 1.


28 REACTIES

 1. Wayambo

  8 juli 2020 At 08:36

  Heel veel succes initiatienemers! Ik verwacht er heel van! We starten alvast met een bedrag van € 19,5 miljoen en alles wat erbij komt is meegenomen!

  =======================

  Waarom zoek je het niet dichter bij huis.
  Een bedrag van 100 miljoen US Dollar vb ? Of zouden de Suri’s het zat zijn om iedere dag aardappelen en uien te eten.

  Maar los daarvan hoeft Suriname niks te verwachten van deze actie. Er is geen sprake van een ramp (met slechts 20 doden)…maar goed vanavond zullen we de tranentrekkende verhalen zien en horen.


  Maak melding

 2. Grof en schaamteloos schandaal.

  Onder het mom van een “humanitaire ramp” gaan ze weer op de klaag, vraag en bedeltoer.

  Tegelijkertijd delen de veroordeelde moordenaars, bankrovers en drugsbaronnen Bouterse en Brunswijk schaamteloos financiële kadootjes uit aan familie, vrienden en loyalisten in eigen land.

  Deze bedelactie is werkelijk te schandalig voor woorden.


  Maak melding

 3. waarom altijd maar bedeleden. Ga maar bij bouterse e.a. geld halen die hebben het goed.
  Kijk wat brunswijk doet. Hij had corona en en heel de wereld wist het . Nu deelt hij geld en auto`s uit.


  Maak melding

 4. Inderdaad overdreven. Je zou haast denken dat de initiatiefnemers zelf witte voetjes willen halen en ook weer een keer in de spotlight willen staan.


  Maak melding

 5. Joe boi Wayambo: Wij die begaan zijn met de ontwikkeling van Suriname willen liever dat die 19.5 milj. komt, als bouta helemaal van het toneel verdwenen is.
  Want dan weten we dat er niets verdwijnt in de zakken van jou baas en z’n en kornuiten.


  Maak melding

 6. Als Brunswijk, Bouterse, Sardjoe en Abrahams samen ,iedere surinaamse burger 1 miljoen dollar geeft, want dat kunnen ze makkelijk missen, is de armoede voorgoed voorbij. Deze mannen bulken van het geld.


  Maak melding

 7. Redskin, jij bent zeker ook een boutist. Waarom moeten we opdraaien voor de ellende dat achtergelaten is door boutersee en kornuiten. Ben jij er ook een. Ik ben niet jaloers en het is ook niet laag. Dit is realiteit en croelen schelden de wiite man uit maar er ka aan knikkers dan lopen jullie om hulp te vragen.


  Maak melding

 8. Kolibri.. Dus alle creolen schelden witte mannen.uit?? Wat een idioot bent je zegt!! Je mag blijkbaar een witte man niet uitschelden volgens jou. Je bent z’n onderdanig type voor een witte man zeker??? Nauw.. als een witte man mij grote bek geeft, geef ik lekker grote bek terug. Omdat hij wit is doe mij niks. Ik zie hem/zij als een mens en niks meer of minder. Fijne dag verder


  Maak melding

 9. Kolibri dit heeft niks met politiek te maken. Het is een initiatief vanuit Holland en aangezien men geen klote doet in Suriname wees blij. Dit is niet bedelen men help waar men helpen kan dus vandaar dat ik jou comment laag en waardeloos vind. Bovendien doe ik meer voor Suriname dat jij met heel je familie ooi zouden kunnen. En mij een boutist noemen hahaha. Jr weet niet hoe hard er is gewerkt om jou baas weg te krijgen.ga jij maar heulen met ratten als wayambo. Zelf doen jullie niks voor suriname maar wel een grote bek als anderen het doen. Dus toch laag..


  Maak melding

 10. Succes !
  Er zijn in Nederland heel veel mensen en bedrijven die op de een of andere manier een band hebben met Suriname.

  Ik hoop dat er veel wordt opgehaald en dat het vooral goed wordt besteed.

  Het is wel jammer dat ondanks dat Suriname rijk is aan culturen de vele culturen niet of heel matig vertegenwoordigd zijn op het scherm en topsport terwijl er wel genoeg talenten zijn. Er schijnt toch een subjectieve selectie gemaakt te worden.
  De reden waarom ik dit aanhaal is omdat de gemiddelde Nederlander niet weet hoe een Surinamer er uit kan zien. Dit zal bij de presentatie van onderwerpen over Suriname veranderd worden.
  De verscheidenheid van Suriname mag best meer bekendheid krijgen.

  Krakti !!


  Maak melding

 11. @Wayambo,

  Jij zit toch in Nederland. Je woont en leeft in het land van Wilhelmus. Waarom loopt jij niet effe langs Rutte en haal jij die 19.5 Miljoen op??
  Het zit je al een hele tijd dwars, dus dit is je kans. Doe iets nuttigs in je leven en bevrijd de 19.5 Miljoen met je grote wafel .


  Maak melding

 12. @JK onze Wayambo denkt met die 19,5 mil
  de problemen in Suriname op te lossen. Deze man zit opgesloten op 8 hoog in zijn bijlmerflat / Frissenstein. Hele dag door Aldi bier drinken en een beetje surfen op het web. De man mist connectie met de buitenwereld. Kans dat je een brain meltdown krijg is dan levensgroot.


  Maak melding

 13. denk niet dat het veel gaat opleveren. Ben bang dat het bedrag een belediging gaat zijn.
  Maar goed Suriname heeft deels situatie aan zichzelf te danken waar ze nu in zitten.
  Zij hebben voor toenmalige regering 2 maal gekozen. Dus mogen ze het zelf opknappen.
  Is hard maar de waarheid. Nederland kan hulp bieden op kennis en medische gronden.
  Maar goed zal er niet veel van verwachten. En het geld dat opgehaald wordt zal niet vrij te besteden zijn. Zullen strikte voorwaarden aan gekoppeld zijn.
  Maar goed alles is welkome


  Maak melding

 14. Vandaag wordt middels een t.v. programma geld op gehaald voor Suriname.

  Iedereen die in de jaren ’80 het nieuws enigszins heeft gevolgd, weet dat de naam Suriname in die tijd zo ongeveer synoniem was voor alle slechts: honger, corruptie, geweld, onderdrukking – en dat alles onder de bezielende leiding van èèn persoon genaamd,”Bouterse” die met kwalijke praktijken naar de kroon stak!

  De gemeenschap houdt rekening met de behoeften van veel Surinamers en ze proberen dat de wens, vervuld kan worden.

  Veel Surinamers, kunnen beter, meteen toegeven dat Bouterse fout zit dan er omheen draaien en later door de mand vallen.

  Als we het woord “humanitairehulp” loslaten, dan blijft over: **hulp aan het verminderen van menselijk lijden en het bewaren en beschermen van menselijke waardigheid**.

  Alleen is het jammer dat veel Surinamers, menen
  dat we andermans hulp niet nodig hebben!
  Een helpend “beroep” wordt op de gemeenschap gedaan en het is heel normaal. Het gaat immers om jou en mij!
  (Suriname )

  Dichter bij huis is al 44 jaar, gezocht en men is nog steeds aan het zoeken!
  Vraag het maar aan Adhin?


  Maak melding

 15. Als Suriname te kampen heeft met een humanitaire ramp dan hebben onze buren en de rest van de wereld te kampen met Armageddon…


  Maak melding

 16. Nederland is nog altijd onze beste vriend.Het is bouta nooit gelukt om Nederland tot vijand te maken.Nieuwe regering vhp en combinatie, herstel en versterk de banden met Nederland.Wij onderhouden een emotionele band met Nederland en zij met ons.Die band zal voor altijd blijven bestaan.


  Maak melding

 17. Haha HongkongFree Misschien bedoelen ze een sanitaire ramp. Loes bereh nak deng

  Alle gekheid op een tandenstoker- suriname is straks toch bevrijd van het rode gedrocht bouters . Hij laat zijn kornuiten zich nog even vol vreten, maar ministers die tekenen begrijpen niet dat veel handtekeningen die ze nu zetten tegen de wet ingaan en daarom zullen ze straks vervolgd worden. Ze zijn namelijk demissionair, ook noersalami met advizeur bouva (is dit meervoud van boef of van bouvier?)
  haha ze tekenen hun eigen vonnis.


  Maak melding

 18. Koos 8 juli 2020 At 13:05
  onze Wayambo denkt met die 19,5 mil
  de problemen in Suriname op te lossen. Deze man zit opgesloten op 8 hoog in zijn bijlmerflat / Frissenstein. Hele dag door Aldi bier drinken en een beetje surfen op het web. De man mist connectie met de buitenwereld. Kans dat je een brain meltdown krijg is dan levensgroot.
  ============
  Koos, Ik zit in die appartement welke je vrouw elke dag komt dweilen en zwabberen!!! Tenminste doet ze nog iets nuttigs!!!


  Maak melding

 19. En een andere ex bankrover die bij Interpol staat gesignaleerd wil vp worden.

  De plek van de roversbende van paars wordt ingenomen door een aankomende gele trui roversbende.

  Als minister zou ik bedanken om onder leiding van deze rover te werken. Als alle vhp ministers En nps weigeren naar deze rover te luisteren, dan heeft hij geen keus dan op te stappen. Hij kan Nog lezen noch schrijven.


  Maak melding

 20. Beste Snel, je laat iets weten!
  En stelt een vraag.Je hebt gelijk, dat Suriname leeg geroofd is.

  Overal in Nederland zetten tig lokale organisaties en kerken zich in voor mensen die hulp kunnen gebruiken, zowel in Nederland als daarbuiten!

  Toe gegeven, niet iedere poging of alles wat ze doen is succesvol!
  Veel Surinamers, hebben een gewoonte gemaakt, om wel iets aan te merken!
  Vaak is het sarcastisch, bedoeld!

  De gemeenschap en jou te laten beseffen dat het niet erg is als ( we ) jij een keer onze eigen boontjes niet gedopt krijgen! Ondanks alle zaden in het land!

  Meestal stond de regering klaar voor de berovers, maar nu het erop aankomt dat het volk hulp nodig heeft, is er niemand in de verste omtrek te bekennen.

  Wie is GEK???
  Mensen die het goed, hebben en menen dat men andermans hulp niet nodig heeft! Ik voel me niet zwak en ben niet rigide als ik hulp aangeboden krijg!

  Velen voelen zich machtig, terwijl anderen zich zwak voelen. Sommige mensen zijn rijk en verbinden zich met de kwade.


  Maak melding

 21. @Wayambo, je bent een 8 hoog nutteloze uitkeringstrekker die af en toe snoddert door de Bijlmer. Je leest het goed, de Nederlandse belastingbetaler onderhoud jouw. Regel een wassie voor jezelf en verlos je van de paarse sekte. Zelfs de jorkas en liebas lachen je uit. Aaai mi boi ga aub een fatsoenlijke baan zoeken en get a life.


  Maak melding

 22. Koos 8 juli 2020 At 13:05
  onze Wayambo denkt met die 19,5 mil
  de problemen in Suriname op te lossen. Deze man zit opgesloten op 8 hoog in zijn bijlmerflat / Frissenstein. Hele dag door Aldi bier drinken en een beetje surfen op het web. De man mist connectie met de buitenwereld. Kans dat je een brain meltdown krijg is dan levensgroot.
  ============
  Koos, Ik zit in die appartement welke je vrouw elke dag komt dweilen en zwabberen!!! Tenminste doet ze nog iets nuttigs!!!
  En die paar flesjes Aldi bier die zij uit mijn koelkast elke dag meeneemt voor koosje is niet erg hoor! Chor sala!


  Maak melding

 23. Snel heel goed gezien.
  Wat een gedrog die domme marron brunsie….wat moet su met hem?

  ik wens hem een enkeltje richting den haag.Wie houd nu ritueel in een gebouw van regeerders.

  Fucking smerige covid.komt uit zn smoel alsof hij su niet genoeg in de koulo shit heeft gezet met de oversteek van zijn domme achterlijke.landgenoten.

  Er loopt niks dommer in su rond dan deze ronnie dong dong dia brunswijk


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.