KNVB installeert commissie Mijnals tegen racisme in voetbal

9
KNVB installeert commissie Mijnals tegen racisme in voetbal
Foto (c) KNVB Media - De commissie Mijnals

Dit is de commissie Mijnals, die op initiatief van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) en de overheid is opgericht om zich inzetten tegen racisme en discriminatie en voor inclusiviteit in het Nederlandse voetbal.

De commissie die vernoemd is naar Humphrey Mijnals uit Suriname, de eerste speler van Surinaamse afkomst die voor het Nederlands elftal speelde, wil dat de (top van de) voetballerij een betere afspiegeling van de maatschappij wordt.

Naast de Surinaamse oud-voetballer Ruud Gullit en tv-presentator Humberto Tan hebben ook de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch, oud-voetbalster Daphne Koster, ODIN’59-voorzitter Jacinta Lieuwes, hoogleraar Marjan Olfers, zaakwaarnemer Robert Geerlings en voormalig KNVB-gastdocent Jeroen Visscher zitting in de commissie.

De commissie is onderdeel van het aanvalsplan van de overheid en de KNVB om racisme en discriminatie in het voetbal te bestrijden. Dat plan werd in het leven geroepen nadat Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira in november racistisch werd bejegend door supporters van FC Den Bosch.


9 REACTIES

 1. Ruud Gullit is een Nederlandse voetballer met Surinaamse roots.Nederlandse moeder Surinaamse vader en opgegroeid in de Amsterdamse Jordaan.


  Maak melding

 2. Racisme is niet uit te bannen.
  Zelfs als je 5 identieke robots, maar allemaal van een andere kleur, zou hebben, dan zou al ‘racisme’ ontstaan, want de eigenaars van de blauwe robots zouden zeggen dat hun robot de beste is en die andere minder zijn. De eigenaars van de anders gekleurde robots zouden precies hetzelfde beweren.


  Maak melding

 3. Zeg tegen mijn kinderen je bent niet meer als een ander maar ook niet minder.
  Met die instelling zal jij je nooit gediscrimineerd voelen.Zij die zich gediscrimineerd voelen hebben een probleem ook zij die discrimineren hebben een probleem.Beide groepen hebben hulp nodig.Mij kan niemand descrimineren omdat voor mij iedereen hetzelde is.Een levensgroot voorbeeld is covid 19.Die heeft ka te maken wie je bent of denkt te zijn.Fijne mensen en mensen met een slechte inborst zal je op je levenspad ontmoeten.Soms behoren ze tot het blanke ras en soms tot het zwarte ras.Dat zal nooit veranderen.We moeten voorzichtig zijn dat we niet de loer gaan staan om mensen te beoordelen vanwege hun kleur of geloofsovertuiging.Wie een hond wil slaan vind allicht een stok.Lives matter whatever the color of the skin.


  Maak melding

 4. KNVB heeft jaren niks gedaan, tegen racisme, werd benadruk als kinderachtig, nu een hype, belachelijk, ze laten je eerst verzuipen en nu zogenaamd zielig doen.


  Maak melding

 5. @ Profeet
  dat kan by robots zo zyn maar mensen hebben hersenen, en als ze opgevoedt worden zonder onderscheidt worden ze ook niet racistisch , het probleem zit namelyk niet in de mens het wordt aangeleerd en daar moet in de wereldt iets dringend aan gedaan worden
  het zal uiteindelyk de mensheidt maken of breken ,is het niet vandaag dan wel in de toekomst
  Het is belangryk en bepalend in de overlevings kansen van de mensheidt zelf
  net zo belangryk als de tien geboden


  Maak melding

 6. Als die Feyenoord aanhangers zich als oetlullen gedragen tegenover de Ajax aanhangers, dan noem ik dat geen racisme, maar sadisme, autisme of snobisme!
  Daar moet de commissie Mijnals als eerste naar kijken!!


  Maak melding

 7. Het beste is om geen of weinig aandacht aan racisme te geven. Want het is heel
  onverstandig om onkruid water te geven. Aandacht is als water voor woekerplanten.


  Maak melding

 8. Trouwens, het hart en de gedachte van iemand is privé grond.
  Zelfs de Almachtige Schepper zal niet zonder toestemming één
  vinger daar zetten.
  Dus wie onkruid (racisme) in zijn hart en gedachte laat groeien
  zal tenslotte overwoekerd raken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.