dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameEerste groep nieuwe dr- en rr-leden beëdigd

Eerste groep nieuwe dr- en rr-leden beëdigd

-

Does Travel - naar Suriname

“U heeft met het aanvaarden van deze functie getoond dat u wilt werken. U zult een heel belangrijke rol vervullen in de besluitvorming van uw district. Blijf niet in de schaduw. In bepaalde districten kennen de mensen hun districtsraadsleden niet eens. Gaat u naar de mensen van uw gebied”. Zo sprak minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) in Suriname op donderdag 2 juli bij de beëdiging van twintig districtsraadsleden (dr) in Wanica. Het gaat om personen die zijn gekozen bij de onlangs gehouden algemene, vrije en geheime verkiezingen van 25 mei 2020. Het eenentwintigste dr-lid van het district was afwezig en zal op een andere dag door de minister worden beëdigd.

Na de installatie van de dr-leden, zijn nog eens honderddertien ressortsraadsleden (rr) voor Wanica beëdigd door de districtscommissarissen Audrey Hankers (Wanica Zuid-Oost) en Wedprekash Joeloemsingh (Wanica Zuid-West). De beëdigingsceremonie vond plaats in het Wanica Sport Complex.

Minister Dikan drukte de nieuwbakken Surinaamse volksvertegenwoordigers op districtsniveau op het hart om zich in te zetten voor het werk dat ze op zich genomen hebben. De bewindsman heeft onderstreept dat het decentralisatieproces voortgang moet vinden. De huidige regering heeft veel werk verzet op dit gebied, en dat moet worden voortgezet om het proces naar grotere hoogten te brengen.

De minister heeft toegelicht dat er nog geen aanvang is gemaakt met de beëdiging van de dr- en rr-leden in Paramaribo, omdat het Centraal Hoofd Stembureau nog niet zover is met het bindend verklaren van de uitslag voor deze twee raden. De dr- en rr-leden van Commewijne worden op vrijdag 8 juli beëdigd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. Er moet schoon schip gemaakt worden met al de 10 miljoen dr en er en dc. In ons land wonen er niet zoveel mensen en zoveel districten hebben wij niet. Dikan moet hiermee ophouden. Laat dit aan de nieuwe regering over. Het kost de gemeenschap teveel geld met deze onzin. Op elke straathoek één dc of rr of what ever.
  Zakkenvullers.


  Maak melding
 2. Hmmm! Het begint aantrekkelijk te worden om eventueel weer zaken te doen met Suriname. Misschien kan ik als ondernemer een steentje bijdragen aan de infrastructuur in Suriname vanuit Nederland. De 1,8 miljoen srd kan ik waarschijnlijk vergeten die ik nog tegoed heb van de voorige zooitje.


  Maak melding
 3. @bong-olo krabita. Je bent terug, je was toch ” laat me” woon je nog op Zalmplaat in Hoogvliet. Je bent per ongeluk geboren, je bent toch een vergissing van je ouders. Travestiet! Homo


  Maak melding
 4. Ik ben economisch geschoold en mijn slogan luidt dat iets meer moet opleveren dan de gemaakte kosten. Tot dusverre hebben de DR en RR mensen alleen geld gekost, niets opgeleverd en hadden ook een Indianenmentaliteit. Ze gaan schuilen en zijn voor het publiek niet zichtbaar. Ik hoop dat deze sessie mijn mening doet veranderen. Kom tevoorschijn als Deen djadja oema of Mang,


  Maak melding
 5. ” …
  De huidige regering heeft veel werk verzet op dit gebied, en dat moet worden voortgezet om het proces naar grotere hoogten te brengen.
  … ”

  Hahaha
  Dikan heeft lef om dit te zeggen. De huidige regering, de NDP, heeft overal een puinhoop gemaakt. En heeft alles wat vernietigd kon worden vernietigd.

  Er moet inderdaad schoonschip gemaakt worden en orde op zaken gesteld worden. Alle leidinggevenden die incompetent bleken te zijn moeten worden vervangen. Slecht leiderschap en slecht management moet veroordeeld worden.
  Het wordt tijd om te reshuffelen met competentie en daadkracht.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 6. John wat lul jij over indiaan mentaliteit?dat het land coruppt is en naar de klote is geholpen is niet de schuld van indianen. Ze schuilen niet,men bemoeit zich niet met het waardelooze NDP regering en de rest van waardeloze ambtenarij. Het is eerder jou soort die dit soort baantjes graag wil om niks te doen. Hou het bij jr eigen soort achterlijke debiel.


  Maak melding
 7. Redskin
  Je naam is een belediging het betekent roodhuid, en dat vinden Indianen inheemsen niet leuk om te horen, wist je dat.
  Verder, inderdaad bemoeien ze nergens mee je kan ze ook niet beschuldigen van iets.


  Maak melding
 8. Het volk heeft gekozen. Het volk heeft ook mpp bouta weggestemd. Alleen de wil van het volk telt. Het volk wil mpp bouta in Santo Boma hebben en dat gaat ook gebeuren.


  Maak melding
 9. Daar Su geen federatie van Staten zijn is het moeilijk de VS te volgen. De eenheids staten van de EU zijn betere voorbeelden.
  In NL zijn de provinciale en de gemeente raden met de burgermeester. Allen gekozen. Rijke gemeente raden met conservatieve burgermeesters. Minoritie gemeenschappen kunnen met hun budget hun eigen bestuur kiezen.
  De district gouvernor kan ook gekozen worden en heeft een district budget en antwoorden aan de district raadsleden.


  Maak melding
 10. Op de lagere school te Abra broki kregen wij bij Nederlands het onderdeel: begrijpend lezen.
  Het was de bedoeling een stuk te lezen en in eigen woorden vertellen wat je gelezen had. En dan moest je geen koeterwaals gaan vertellen want dan werd je achteraf in de pauze door je klasgenoten uitgelachen. De standaardkreet toen was: Ai a sneeuw Fong Joe.
  Dus Redskin: Mag ik dit dus afdoen met: je bent met de sneeuw in conflict gekomen.
  Ik wil nog een schepje bovenop doen: aan de reactie van iemand kan je zijn niveau afleiden.
  Dus brada lees dat stuk nog een keer voor je reageert. Kennelijk verkeerde je in een boze bui en heb jij je afgereageerd op de eerste persoon die de term Indiaan heeft gebruikt. Zorg ervoor dat je dus geen pak op je broek krijgt van meneer de sneeuw. ik ben bereid om mijn stuk in Jip en Janneke taal te transponeren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES