Maar liefst 6.583 stemmen voor Etnel (NPS) en slechts 673 voor Bouva (NDP)

89
673 stemmen voor Bouva (NDP) tegenover 6.583 voor Etnel (NPS)
Beeld (c) Apintie.sr - Heftige discussie tussen Patrica Etnel (NPS) en Melvin Bouva (NDP). Etnel haalde 10 keer zoveel stemmen als Bouva.

Ruim een week voor de verkiezingen in Suriname waren Patricia Etnel (NPS) en NDP-parlementariër Melvin Bouva te gast in het Apintie TV programma ‘To the Point’. Hun optreden heeft veel bekijks gehad op social media: tussen de twee politieke rivalen ging het er op sommige momenten namelijk heftig aan toe, hetgeen ook in onderstaand filmpje te zien.

Ik ga je in m’n zak zetten… wo gie pai pai” waarschuwde Etnel Bouva nog en die woorden van haar zijn blijkbaar dus uitgekomen. Uit de cijfers die het hoofdstembureau Paramaribo vrijdag bekend maakte, blijkt namelijk dat Etnel maar liefst 6.853 stemmen heeft gehad. Bouva daarentegen moet het doen met maar 673 stemmen.

Opmerkelijk bij die cijfers is ook dat VHP lijsttrekker Krishna Mathoera meer stemmen (20.379) heeft gekregen dan NDP lijsttrekker en president Bouterse (15.545). Bouterse ging van 34.894 stemmen in 2015 naar 15.545 stemmen nu.

Volgens de officieuze uitslag zien we zowel Etnel als Bouva terug in de Nationale Assemblee, dus dat belooft weer vuurwerk tussen de twee politieke ‘kemphanen’! Een stukje uit het TV programma:

https://www.facebook.com/PolitiekHubSuriname/posts/241161953996247


89 REACTIES

 1. Etnel is een vrouw met een hart van goud.
  Capabel, integer, heeft ruimvoldoende kennis en kunde in huis. Weet precies waarover zij praat en heeft het aan het juiste end.Ze is geen nog nonsens vrouw. Staat stevig in haar schoenen. Is eerlijk, oprecht en rechtvaardig.
  Heeft haar hart op de tong. Zulke vrouwen genieten hoog aanzien en wij als volk mogen trots op haar zijn.Hier zijn er erg weinig van.
  Etnel je mag ook trots op jezelf zijn. Jij bent een kei. Een vrouw met de juiste pretenties en ambities. Velen kunnen niet aan jouw tippen die nu in de regering zitten. Go for it.
  Zulke vrouwen zoals jij zijn zeer zeldzaam.
  Jij hebt een voorbeeld functie en dit laat je zien. Jong en talent vol. Wij steunen je volop.
  Horen en zien je graag praten. Je bent een kei van een lady. God Bless You.


  Maak melding

 2. De NPS is een partij met integere mensen. Wij mogen niet vergeten dat deze partij de 3e grote partij is in Suriname. Door het oneerlijke kiesstelsel hebben ze 3 in plaats van 6 of 7 zetels gekregen. Ik denk dat de NPS de komende jaren een grote come back gaan maken, omdat de kiezers wijzer zijn geworden.


  Maak melding

 3. Zo moet een corrupte, criminele volgevreten paarse dief en oplichter als Bouva aangepakt worden.

  Deze schurk is in staat gebleken om kleine, onschuldige kinderen in honger te laten lijden.

  Wat een smerig, ranzig onderkruipsel is deze paarse rioolrat.


  Maak melding

 4. Ik heb de gehele uitzending beluisterd en vroeg mij af hoeveel Bouva weet van de armen in Suriname
  Ik heb al heel heel lang, gedurende zeker 6 jaar, steeds aangegeven dat sommigen in de NDP kliek geen snot waard zijn (wat uit de neus kont bij griep).
  Bouva is één zo een figuur. Een nietszeggende blaasbalg die moet overkomen als een intellectueel. Ja hij heeft diverse bulls in zijn zak maar wat je in de grond als zaad (diploma’s) zet wil nog niet zeggen dat het vruchten zal dragen (denk aan de mang papapaja die heeft alleen maar witte bloemen als mooi mooi).
  Die andere is Misiekaba ook zo een schreeuwlelijkerd net als Abdoel maar dan een nog grotere blaasbalg is Hooghart die durft te beweren dat Surinamers alles te danken hebben aan de onderdrukking door de kerk en blanken.
  En zo kan ik doorgaan.
  Tijdens de uitzending heeft deze NPS’er Bouva uitgedaagd en het enige wat hij kon zeggen is “wij hebben zoveel gedaan”. Tja dat kan je zeggen als je een spaarpot krijgt en dit uitgeeft en niet verder spaart waardoor Sranang skeer ekte ekte.
  Ik spreek de hoop uit dat deze coalitie het beter doet wetende dat het niet slechter kan (wat is zuurder dan azijn?)


  Maak melding

 5. Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk zegt in een interview met Radio ABC dat hij een toenadering door NDP-voorzitter Desi Bouterse voor een coalitievorming tussen Abop en NDP heeft afgewezen. Hij gaf aan door de “tweede lijn” van de NDP te zijn benaderd en ook zelf met Bouterse te hebben gesproken.

  Ai boi is het niet de NDP die ABOP de straat op joeg?
  Er wordt altijd geleerd “God behoedt mij voor mijn vrienden want over mijn vijanden zal ik zelf waken”


  Maak melding

 6. Bouva is een miezerige charlatan die zijn sekte leider te vuur en te zwaard beschermd. Daarnaast verkoopt deze oplichter de bevolking knollen voor citroenen. De ndp mag nooit meer aan de macht kopen. Hoop dat die partij zichzelf opblaast


  Maak melding

 7. Deng mang no mang verwerk a ” pai pai” (pakslaag). De ware aard van NDP komt spontaan in het daglicht. Laat het volk maar ervaren aan wie ze 10 jaar lang overgeleverd was. De vernietigers hebben geen ander doel voor ogen, dan weer proberen zand in de ogen van het volk te strooien en ruimte te maken voor verdraaien, graaien en vernaaien. Typische kenmerken van Firma List en bedrog. Shame on you!


  Maak melding

 8. Politici als Ethel kan in de komende vijf jaren de nak panja ndp bewerkstellen. De Creoolse basis overtuigen dat de nps voor hun werkt. Sociale zaken en volkshuixvesting moet steun geven aan de nps.Als bouter se komt te overlijden wordt het werk gemakkelijker. Veel succes Ethel.


  Maak melding

 9. Bouka welke wijken ben je gaan lopen om propaganda te maken .

  Jenny Simons en Adboel welke wijken hebben jullie propaganda gemaakt of gelopen .

  Ramon Abrahams en Bouterse welke wijken zijn jullie gegaan om met het volk te praten .

  VHP ,NPS ,Abop ,PL hebben dagen maanden jaren gelopen in de wijken om persoonlijk met de doelgroepen te praten .

  NDP was zelf niet te zien op FB dat was gratis promotie via FB.

  Om wetten te maken vergaderde Jenny Simons 26 uren lang in DNA vergadering .

  In plaats promotie te maken in de wijken ,ging NDP nodeloos wetten maken .

  Wie heeft Graanoogst ,Boereveen en korte lont Van Der San in een wijk zien lopen ,wel voor bij rijden met de auto ruiten dicht .


  Maak melding

 10. Hoogmoedigheid van de NDP Hoogopgeleiden dat heeft jullie ten val gebracht .

  Wat NDP deed heeft niets te maken met Land opbouwen ,maar mensen onderdrukken .

  Zie uitstraling van de leiders van NDP naar de kleine man toe .

  Zelf rijst kan men niet in een wijk delen ,men verkoop zelf pakket ,Hooghart zelf verkocht pakketten voor 75 SRD .


  Maak melding

 11. Etnel is een zeer krachtige vrouw. Zeer stabiele persoonlijkheid. Laat er geen doekjes om winden. Gaat niet met de negatieve stroom mee. Is recht voor zijn raap. Wat een Suriname schoonheid
  Puur natuur in lijf en leden met je juiste stel hersenen. Een vooruitstrevende vrouw. Staat zeer hoog in het vaandel. Daar kunnen velen een puntje aan zuigen. Laat het kaas niet van haar brood eten.is recht voor zijn raap. Verteld je netjes flink de waarheid dat er flink gerotzooid is met gemeenschapsgelden en het volk flink heeft verarmd door de ndp leeghoofden. Ndp heeft veel loze beloftes gedaan en daarmee hun eigen zakken en die van hun familie en vrienden flink gevuld. Het volk is 10 jaar lang op een schandalige manier verarmd. Bouva probeert in de verdediging te schieten maar krijgt de kans niet om zijn onzin uit te kraaien. Hij krijgt meteen een flinke uitbrander van Etnel. Bouva je van goede huize komen om van Etnel te kunnen winnen. Zij verdient de titel First lady. Zij is zeer gegaan met de noden in ons land en haalt Bouva onderuit met zijn list en bedrog.
  Bouva weet dat hij niet onderuit komt met zijn.leugen. Etnel jij verdient een diamanten kroon op je hoofd. Knappe vrouw met glamour. Je verdient zeker een hoog aanzien. Bent geen ja knikker. Met vals spelen is de ndp met Etnel zeker aan het verkeerde adres. Power God Etnel. Zeer goed gedaan. Ga zo door. De andere troelas van vrouwen die in de ndp zitten kunnen een voorbeeld aan je nemen. Gran tangie gie you.


  Maak melding

 12. Het is een zielig vertoon in de media, dat de kandidaten van de NDP die weinig stemmen hebben gehaald, nu vergeleken worden met kandidaten van anderen partijen die wat meer zetels hebben gehaald.

  @ feit is dat de NDP de verkiezingen verloren heeft, maar nog steeds 16 zetels heeft in alle districten in Suriname!

  @ feit is dat de PL van Somo hun grootste verlies ooit geleden nu nog maar 1 zetel heeft, waarbij de leider van de partij niet gekozen is. Waar blijft die vergelijking van de media????

  @ feit is dat de NPS ondanks alle kritiek op de huidige regering geen stap vooruit is gegaan ten opzichte van de afgelopen 10 jaar. Met slechts 3 zetels in Paramaribo! Waar blijft die vergelijking van de media????

  @ feit is dat zowel Rusland als Somo met hun staart tussen de benen en een boerin met kiespijn tussen de grote winnaars van de verziekingen plaats mogen nemen! Waar blijft het commentaar in de media?????? Wie heeft Rusland en Somo de afgelopen periode met een glimlach gezien!

  @ feit is dat de NPS meer uit medelijden bij de huidige coalitie erbij is gehaald dan dat de VHP en ABOP hun echt nodig hadden!

  @ feit is dat zelfs de PL van Somo met 1 zetel betere ministerposten heeft gekregen dan de NPS! Dankzij Lonny!!!!!

  @ feit is dat de NPS maar een kluif voor de hond heeft gekregen bij de verdeling van de ministerposten! Neem het of anders sodemieter op!!!!! Je hebt geen keus!!

  @ feit is dat we straks een drugsdealer en veroordeelde als vicepresident of voorzitter DNA (wetgevende macht) in Suriname krijgen! Ben benieuwd naar het commentaar van de media! De sheriff heeft geen keuze en moet het daarmee doen!


  Maak melding

 13. Correctie
  Het is een zielig vertoon in de media, dat de kandidaten van de NDP die weinig stemmen hebben gehaald, nu vergeleken worden met kandidaten van anderen partijen die wat meer zetels hebben gehaald.

  @ feit is dat de NDP de verkiezingen verloren heeft, maar nog steeds 16 zetels heeft in alle districten in Suriname!

  @ feit is dat de PL van Somo hun grootste verlies ooit geleden nu nog maar 1 zetel heeft, waarbij de leider van de partij niet gekozen is. Waar blijft die vergelijking van de media????

  @ feit is dat de NPS ondanks alle kritiek op de huidige regering geen stap vooruit is gegaan ten opzichte van de afgelopen 10 jaar. Met slechts 3 zetels in Paramaribo! Waar blijft die vergelijking van de media????

  @ feit is dat zowel Rusland als Somo met hun staart tussen de benen en een boerin met kiespijn tussen de grote winnaars van de verkiezingen plaats mogen nemen! Waar blijft het commentaar in de media?????? Wie heeft Rusland en Somo de afgelopen periode met een glimlach gezien!

  @ feit is dat de NPS meer uit medelijden bij de huidige coalitie erbij is gehaald dan dat de VHP en ABOP hun nodig hadden!

  @ feit is dat zelfs de PL van Somo met 1 zetel betere ministerposten heeft gekregen dan de NPS!

  @ feit is dat de NPS maar een kluif voor de hond heeft gekregen bij de verdeling van de ministerposten! Neem het of anders sodemieter op!!!!! Je hebt geen keus!

  @ feit is dat we straks een drugsdealer en veroordeelde als vicepresident of voorzitter DNA (wetgevende macht) in Suriname krijgen! Ben benieuwd naar het commentaar van de media! De sheriff heeft geen keuze en moet het daarmee doen!


  Maak melding

 14. Trump en Pompeo gaan hart terug slaan in Suriname ,de belangen in de regio van America zijn groot .

  De Ambassadeur van America in Suriname is een vrouw was in buurland Guyana .

  Meerdere rapporten van NDP zijn al naar America gestuurd omtrent de handelingen van NDP .

  NDP jullie praten altijd over Geopolitiek en Dekolonisatie zullen jullie mee maken .

  NDP leiders leven nog in 1980 ,Ramon Abrahams ,Boereveen ,Graanoogst Wijdenbosh Hooghart ,jullie maken verkeerde inschatting van de wereld gebeuren .


  Maak melding

 15. NPS komt sterkt terug met 32000 stemmen meer dan Abop .

  Wij van NPS zijn tevreden met Gas en Olie en Onderwijs .

  Wij gaan huizen bouwen en Olie en Gas zaken doen .

  Ben jij al op een Raffinaderij gegaan of gewerkt .


  Maak melding

 16. De mooiste opmerking van Etnel was op de vraag van Bouva waarom de NDP zo populair is geworden en Venetiaan niet? “Omdat jullie het volk Dubai zouden geven”.
  Bouva, ik weet niet hoe jij dat hebt ervaren, maar ik heb het gevoeld als een hele harde trap tegen mijn ballen door Etnel gegeven.
  Etnel jij bent in mijn ogen een vrouw met ballen. Je moet in de politiek blijven.


  Maak melding

 17. Wij van NPS gaan jongeren en ouderen leren hoe ze hun eigen huizen kunnen bouwen zonder een lening en met Grondstoffen van Suriname .

  Wat was jou bijdragen naar Suriname in geld ,voor een politieke partij .

  Hoeveel geld heb jij naar Suriname gestuurd voor jou partij .

  Ik ben van NPS ik geld en luchtpost dozen gestuurd 1 kilo kost 6 euro 10 kilo kost 60 euro .


  Maak melding

 18. De NDP had een biggie bek. Hoe je het keert of draait, het volk heeft de NDP een biggie bek klap gegeven. En dat mag in de nabeschouwing besproken worden.

  Aan de aantal stemmen wordt duidelijk wie het volk heeft afgestraft en wie het volk heeft beloont.
  Aan het aantal stemmen wordt duidelijk wie het volk als aanvoerder wilt zien en wie een “assisterende” rol krijgt.
  In feite heeft het volk al bepaald hoe de posities verdeeld moeten worden.

  Patrcia Etnel heeft heel goed werk geleverd en veel inzet getoond. Zij is een van de geschikte personen die van de NPS weer een grote sterke partij kan maken.

  Wat betreft Ronny Brunswijk en Bordo; Bouterse, Abrahams, Hoefdraad, etc. hebben veel meer op hun geweten. Bouterse krijgt al 40 jaar de kans maar hij maakt het van kwaad tot erger.
  Brunswijk is begonnen als verzetstrijder en niet als drugsdealer en couppleger met afschuwelijke moorden op zijn geweten.

  Het volk geeft Brunswijk een kans maar zal dit keer geen 40 jaar wachten.


  Maak melding

 19. Wayambo Wendy ,en Waldo ,WWW over NPS hoeven jullie het niet te hebben of schrijven .

  Kunnen jullie stenen maken uit grondstoffen in Suriname .

  Hebben jullie een idee om problemen op te lossen wat woningbouw betreft .

  Nooit niet lullen over NPS wij zijn een tevreden partij .

  Ga Schrijven over de schurken en landrovers van NDP .


  Maak melding

 20. 40 jaren onderdrukking van NDP en maar lullen over kolonisatie Dekolonisatie en Geopolitiek .

  Wat weten de gasten van Politiek van de Regio en wereld gebeuren .

  Schoonmaakster verdiende 1000 SRD was 300 USD tijdens NPS Regering

  Schoonmaakster verdient 1200 SRD is nu 100 USD nu van NDP Regering .


  Maak melding

 21. Suriname is 6 tot 7 maal groter dan Nederland .

  NDP Regering alleen wel zo een groot land opbouwen of regeren .

  NDP zeg verbroedering politiek maar met 26 gestolen zetels ga je alleen een Regering vormen .

  Verbroedering heeft verloedering in NDP gebracht stelletje schurken .

  Ga werk zoeken bij Ramon Abrahams en Doehkie en Hooghart .


  Maak melding

 22. Het volk heeft gekozen voor de VHP en ABOP, voor de rest zijn ze allemaal grote verliezers! Ik ondersteun dat.

  Dan moet je niet in de media komen zeuren dat het kiesstelsel niet goed is. Het is zielig om te zien dat de grote NPS onder Jopie Pengel en Henk Arron, nu als een bedelaar bij de winnaars overkomt! Het is zielig om naar Rusland en Somo te kijken hoe zij aan de flanken van de winnaars op hun staart zitten. Het doet ze heel veel pijn en dat zie je aan hun gezicht! De media heeft nu weer 5 jaren de tijd om deze partij te helpen, want de afgelopen 10 jaar is het ze niet gelukt! De verliezers (NDP, NPS en PL) hebben nu 5 jaar de tijd om hun wonden te gaan likken en vooruitkijken tot de volgende verkiezingen!

  Het is helemaal niet nodig om de verliezers met elkaar te vergelijken! Daarmee ga je over 5 jaar geen extra zetels halen! Laat andere jongere politieke leiders met charisma opstaan en hun partij leiden. Patricia van de NPS is een goeie parlementariër, maar geen echte leider met charisma! Met haar als politieke leider gaat het niets worden!!!!


  Maak melding

 23. Heb je Ramon Abraham ,Bouterse Adboel Misikaka Bouka Jenny Simons in een woonwijk zien lopen en propaganda zien maken .

  Het wachten is wanneer deze onderdrukkers van NDP weggaan landrovers zijn dat .


  Maak melding

 24. NPS komt sterkt terug met woningbouw en werkgelegenheid voor jongeren en ouderen in alle districten en ressorten . .

  Wij gaan huizen bouwen niet alleen in Paramaribo ,maar veel meer buiten Paramaribo .


  Maak melding

 25. Wayambo ga leren tellen .

  NPS wij zijn tevreden partij .

  NDP is een ontevreden partij met 16 zetels daarom doen ze niet meer mee .


  Maak melding

 26. De media probeert door vergelijking van een verliezer met een andere verliezer een winnaar aan te wijzen! Wat een zielige vergelijking!!!! Kom liever met meer nuttig nieuws!!!
  Ik wil meer nieuws over de winnaars VHP en ABOP, wie zijn de toekomstige ministers, wat is hun regeerprogramma voor de komende 5 jaar! Over corona bestrijding in Suriname? Hoe gaat het leven daar met de totale lockdown!!


  Maak melding

 27. @Bigi Sma 6 juni 2020 At 08:08
  “Ik heb de gehele uitzending beluisterd en vroeg mij af hoeveel Bouva weet van de armen in Suriname”

  Bigi Sma Bouva begrijpt alles van verdelen onder de armen:
  1>> 50% onder zijn linker arm.
  2>> 50% onder zijn rechter arm.
  3>> 0% voor der Armen.


  Maak melding

 28. We moeten zien wie wie paipai gaat geven. Laat mij zien of vhp en nps deze abopgasten en Somo in de hand kunnen houden.
  Vhp en nps en Belfort waren 24/7 op tv om alle soorten negatieve zaken en leugens te verzinnen.
  Belfort zei Bouta no lobie boeskondre sma. Wel denkt hij dat Vhp gasten hun lusten???
  Vergeten jullie dat hind altijd zeggen ding djoeka na rover??
  Laat Chan de handelarenan hem opdracht geven om 1ste levensbehoeften nr marowijne te brengen. Vhp kan drive thru gaan openen daar.
  Chottelal helpt armen niet meer.
  Goed voor ze. Pakket was niet goed. Oen tang.
  Patricia en Belfort hadden deze zelfde vhp van langs gegeven. succes


  Maak melding

 29. @Wayambo
  U vergelijking is verre van eerlijk te noemen.

  Allereerst Etnel stelde 5 jaar lang misbruik van macht aan de orde van figuren als Misiekaba, Abdoel en Bouva. Dat werd met misbaar, geschreeuw en de druiven zijn zuur aan de overkant opgevangen.

  Bouva zat met de mond vol tanden toen Etnel de realiteit van 10 jaar NDP achteruitgang voorhield.

  Nu blijkt zij van die kleine partij meer stemmen verzamelt te hebben als die schreeuwlelijken van de NDP.
  Mathoera heeft er ondanks Scharmila M ook veel meer dan Bouterse.

  U gaat voor bij aan het oneerlijke kiesstelsel. Bij evenredige vertegenwoordiging zou de NPS 6 zetels hebben gekregen, De ABOP 5 en de PL 3.
  U vergeet verder dat Bouterse een wig in de PL gedreven heeft door de kansloze HVB ongeveer 50% van de PL stemmers weg te laten ofwel u analyse is een verkrachting van de stem van het volk.
  Het volk heeft voor de regering gekozen die er gaat komen.
  de NDP en ABOBigi Sma 6 juni 2020 At 08:08
  Ik heb de gehele uitzending beluisterd en vroeg mij af hoeveel Bouva weet van de armen in Suriname. De NDP en ABOB hebben fors voordeel gehad van het kiesstelsel.
  Bij evenredige vertegenwoordiging zou de NDP niet verder gekomen zijn dan 12 zetels.

  U praat over een veroordeelde kandidaat vice president resp. DNA voorzitter.
  1>> What about de huidige President.
  2>> Wat gaat er gebeuren als een nieuwe minister van Jus Pol de onderzoeken die nu naar allerlei NDPers lopen niet meer tegenwerkt.
  3>> Wat gaat er gebeuren als een nieuwe DNA wel akkoord gaat met een justitieel onderzoek naar Boefdraad.

  Wayambo u bent weer in uw rol van propagandist gekropen en probeert een verloren zaak weer wat kleur te geven.

  Santhoki gaaf duidelijk aan dat de politiek niet veroordeeld maar de rechtbank. Ik ben benieuwd hoeveel NDPers of gaan schikken of naar Santo Boma gaan of er van door gaan.
  Bij de volgende verkiezingen krijgt de NPS haar oude rol weer terug en dat zal voor een groot deel ten koste van de NDP gaan omdat Etnel dan in de buurten van de NDP kan gaan vertellen wat er geleverd is en hoe zij die mensen een echte stem zal geven.


  Maak melding

 30. De meest stabiele regeringen in Suriname zijn regeringen met de VHP en de NPS als motorblok.
  Het is in het belang van de VHP ervoor te zorgen dat de NPS de komende jaren veel sterker wordt zodat ze niet meer afhankelijk zijn van personen met een crimineel verleden. Santhokie moet Brunswijk en Somohardjo in het gareel houden zodat deze 2 personen het nationaal belang van Suriname op de eerste plaats zetten


  Maak melding

 31. Mooi mi gudu Patricia, maar het echte werk begint nu. Vergeet nooit eerst je egotot halt te roepen alvorens je beslissingen neemt. Luister altijd naar de IK BEN, blessi krakti.


  Maak melding

 32. JoJo 6 juni 2020 At 11:04
  U gaat voor bij aan het oneerlijke kiesstelsel. Bij evenredige vertegenwoordiging zou de NPS 6 zetels hebben gekregen, De ABOP 5 en de PL 3.
  ===================
  Bij een evenredige verdeling zouden alle DNA kandidaten uit Paramaribo en Wanica voortkomen! Dat is pas oneerlijk! Suriname bestaat uit 10 districten en de NPS heeft alleen maar in district Paramaribo zetels gehaald, dus terecht een grote verliezer in vergelijking met de tijden van Jopie Pengel en Henk Arron!

  En die nonsens welke jullie komen vertellen is meer om jullie eigen bevrediging! Jullie moeten naar Suriname in het geheel bekijken en niet waar de NPS de zetels heeft gehaald, in Paramaribo! Ze moeten harder gaan werken met hun eigen programma en niet leunen op het succes van de VHP en ABOP!


  Maak melding

 33. FEIT IS …….

  de gehele corrupte, criminele paarse Bouta-maffia zijn nu gedegradeerd tot……

  POLITIEKE KUIKENTJES !!!!!

  Weggevaagd en weggejaagd, van het politieke toneel, door het verarmde volk.


  Maak melding

 34. Deze jongeman heeft van zijn opleiding een grote puinhoop gemaakt. Toen hij in het jeugdparlement zat, heeft hij GEZWOREN nooit ambities te hebben om ooit in de politiek te gaan, Nadat Bouterse hem bewerkt heeft, is hij overstag gegaan en waande hij zij al die tijd een super geleerde en sprak vanaf dag een in het parlement WARTAAL. Duidelijk was te merken dat hij gewoon zei wat hem was voorgekauwd. Eigen inbreng heeft hij nimmer kunner tren toon stellen. Hij heeft het gifbeker dat Bouterse hem voorhield, met genoegen leeggedronken en LANDVERRAAD jegens het volk van Suriname gepleegd. Nu wordt hij met de werkelijkheid geconfronteerd en kan geen zinnig uitleg geven. Mevr. heeft gelijk om te zeggen dat hij zich moet schamen. Zi9jn hersenen zien van binnen donkerawrt uit en schoonmaken zal niet meer mogelijk zijn. Pai pai (billenkoek) heeft hij met recht gehad. en hoe kan iemand met slechts 673 stemmen toch in het parlement komen, terwijl anderen die meer dan 1200 of 1300 stemmen heben gehad, niet? dan zie je echt hoe onrechtvaardig het kiesstelsel van Suriname werkt. Ik hoop van harte dat de nieuwe regering hier toch wat aan zal doen, voor een evenwichtige, rechtvaardig en vertrouwensvolle afspiegeling ven een verkiezing zal willen bewewrkstelligen.


  Maak melding

 35. Iemand schijnt hier de goedkope zetels over het hoofd te zien. De NDP heeft goedkope zetels behaald in Coronie, 5 Bussen illegale stemmers waren genoeg om die 2e zetel te behalen. Onderzoek of deze mensen op de betreffende plantage gewoond hebben moet nog plaatsvinden. Paramaribo en Wanica zijn de plaatsen met de duurste zetels wat betekent dat elke partij die in deze districten zetels behaald hebben met het nodige respect behandeld moeten worden.Bouterse heeft verloren en hem kennende zal hij zich terugtrekken uit de politiek. Hij zal zeker als kleine jongen in de oppositiebanken in de DNA (door jou poppenkast genoemd) worden behandeld. Ook Jenny Simons zal zich terugtrekken. Voor haar geldt: Wat gij niet wilt dt u geschiedt, doe het dan een ander niet. Jenny heeft de oppositie zo zwaar beledigd en zal zeker door Brunswijk als klein meisje behandeld worden.
  En het omkopen van Brunswijk door Bouterse om aan de macht te komen zal niet werken. Brunswijk heeft zijn kiezers beloofd nooit met de NDP samen te werken. vergeet niet dat je Brunswijk aan de kant hebt gezet in 2015. Hij wilt jouw bloed drinken en een samenwerking aangaan met jou betekent zijn politieke zelfmoord. Dus Desie: je bent veroordeeld tot de Oppositiebanken. Sterkte. En de juridische gevolgen van jouw klote beleid komen nog.


  Maak melding

 36. Toen we 4 keren een frontregering hebben gehad was er niets aan de hand met het kiesstelsel. Nu de NPS t.o.v. de overwinnaars VHP en ABOP slechte resultaten hebben gehaald is het kiesstelsel niet meer goed. Waarom klagen de winnaars VHP en ABOP niet!

  De NPS moet gaan evalueren wat zij niet goed gedaan hebben. De NPS en aanhangers moeten hun partij en kandidaten niet gaan vergelijken met een andere verliezer de NDP! De NPS moet gaan kijken wat de winnaars hebben gedaan, welke succesvolle campagne zij gevoerd hebben! En niet met lede ogen staren naar de VHP!

  De VHP heeft harde campagne gevoerd, heeft een verkiezingsprogramma voor de wederopbouw van Suriname in elkaar gezet, heeft steeds de media opgezocht, heeft hun kandidatenlijst ondanks tegenwerking intern toch vernieuwd! Was dagelijks in het veld. Zij hebben keihard gewerkt en waren steeds zichtbaar!

  Waar was de NPS. Wat is hun verkiezingsprogramma, welke zijn de klinkende namen op hun kandidatenlijst! De NPS was alleen bezig met de NDP. Ik heb niet bijzonders gehoord over hun programma, behalve dat Rusland west-Suriname een keertje genoemd heeft. Daarvan hebben de kiezers gelijk loesbereh gekregen, vanwege de honderden miljoenen verspilling door de NPS.

  Wat is de bijdrage van de NPS in het regeerprogramma straks. Het regeerprogramma zal een weerspiegeling van het verkiezingsprogramma van de VHP zijn. ABOP heeft tenminste ballen getoond om gelijk te zeggen, we gaan een middelbare school laten bouwen in Marowijne! Rusland zit steeds doelloos voor zich uit te staren!

  Kom mij in elk geval niet vertellen dat het falen van de NPS het gevolg is van het kiesstelsel! Je kan er alleen loesbereh van krijgen!


  Maak melding

 37. En Bouva, ik heb een vraag aan jou. Etnel is aan de oppervlakte gebleven, maar ik wil in de diepte.
  Jouw naam is genoemd in dat gerotzooi met de naschoolse opvang. Doet er niet toe in welke hoedanigheid je toen functioneerde: je bent medeschuldig omdat jij Lou taken hebt verzaakt. Jij leverde ook eten aan de naschoolse opvang. Als weldenkende ondernemer moet je natuurlijk een kostprijscalculatie hebben gemaakt om tegen winstgevende prijzen je eten te leveren.
  nu mijn probleem:
  Waarom moest je overfactureren. Je hebt 200 porties eten per dag in rekening gebracht voor een school waar er slechts 70 leerlingen zaten. Heb je echt 200 porties geleverd of was dat gefingeerd. En iemand heeft getekend voor ontvangst van het eten. Heeft deze persoon een tjoekoe voor die leugen gehad of mocht hij de teveel geleverde 130 porties doorverkopen. Dit is een ondernemer onwaardig. Het is geen winst maar woekerwinst. Je hebt overduidelijk meegeholpen aan het kapotmaken van iets geweldigs. Kinderen dagelijks een portie eten geven is voor mij een grotere voldoening dan mezelf illegaal verrijken. Was dit hebzucht of iets anders. Intussen heb je gezien dat hebzucht tot jouw ondergang heeft geleid. Ik kom je graag opzoeken in Santo Boma, waar jij thuis hoort. Alle NDPers zijn afgestraft voor hun hebzucht. Je weet wel dat jij politiek bent uitgeschakeld.


  Maak melding

 38. Iemand schijnt hier de goedkope zetels over het hoofd te zien. De NDP heeft goedkope zetels behaald in Coronie
  ======
  Suriname is geen toko, waarbij je goedkope en dure spullen kan kopen. Dat is grootste koeterwals!


  Maak melding

 39. @Wayambo jij bent scherp. Je blijft bij de les en komt met feiten en geen aannames. De vraag is wie beheert de journalistiek? De kranten schrijven alleen negativiteit over de NDP, maar de positieve niet.


  Maak melding

 40. Wayambo 6 juni 2020 At 13:32
  Iemand schijnt hier de goedkope zetels over het hoofd te zien. De NDP heeft goedkope zetels behaald in Coronie
  ======
  Correctie
  Het Surinaamse parlementaire systeem is geen toko, waarbij je goedkope en dure spullen kan kopen. Dat is grootste koeterwals


  Maak melding

 41. Bouva mag nu naar brasil om bolsanaro te ondersteunen. Mss kan hij daar minister worden.

  Het is belangrijk om het aantal stemmen op een kandidaat bekend te maken. Want zelf een van der SAN snapt niet waarom de ndp heeft verloren na de gangster demo op de highway.
  Hopelijk snappen ze het nu.
  De pakketten-tactiek heeft in 2015 gewerkt, in 2020 niet.


  Maak melding

 42. NDP is groot uit de verkiezing gekomen met 10 zetels van de binnenland .

  Waar zijn de grondrechten van de binnenlandbewoners gebleven .

  De grondrechten van de Inheemse en Marrons zijn naar NDP gegaan de grote schurken .


  Maak melding

 43. Er zijn genoeg knapkoppen binnen de NPS en het volk, die een bijdrage kunnen leveren. Het is geen wet van Meden en Perzen, dat een ministerie bestaat uit leden ve bepaalde politieke partij. Dit gedoe zal stoppen.
  Dit is duidelijk gemaakt in de persconferentie. Iedereen die bereid is hard te werken, krijgt de gelegenheid.
  All hands in deck.


  Maak melding

 44. NDP is zo groot ,met de beste schurk beleid in 40 jaar onderdrukking .

  Duizenden onnodige doden zijn gevallen in de 40 jaren rommel van NDP .

  Erger dan de kolonisten van jaar 1700 tot 1863 zijn de liefhebber van NDP en de uitvoerders van onderdrukking .


  Maak melding

 45. NDP is groot uit de verkiezing gekomen met 10 zetels van de binnenland .
  =====
  Alles wat zeker buiten Paramaribo en Wanica valt is binnenland, wat een onzin weer op zo’n zaterdag!


  Maak melding

 46. Ook bij de pers vind er een transformatie plaats. Ze moeten nog wennen aan het idee, dat ze nu zonder angst, vragen mogen stellen.
  Maar…. ze zijn er nog niet. Niemand durft bouta te interviewen mbt een reactie van de resultaten. Dit mis ik.


  Maak melding

 47. De cijfers liegen niet. Mevr. Etnel heeft men. Bouva 10× een politieke K.O. geslagen.
  Meer kun je er niet van zeggen…

  Omdat het kiesstelsel zeer onevenredig is heeft de Abop meer zetels weten te bemachtigen. De Nps is, met ruim 10.000 stemmen meer dan de Abop, de 3e partij.

  Dát zijn de feiten.


  Maak melding

 48. De denkbeelden van NDP zijn niet om een mens op te voeden om een land op te bouwen .

  De denkbeelden en inzichten van NDP zijn om je te onderdrukken .

  Laat Bokasa Bouterse ook de wijken gaan lopen ,hij is 74 jaar wanneer gaat Bagriedi met Pensioen .

  Wij van de Oppositie gaan een President kiezen die niet rook en Alcohol drink .

  Bouterse denk dat Surinamers dom zijn ,5 jaren lang hebben de bevolking groepen geprotesteerd in Suriname .

  Bouterse wij leven in 2020 en geen 1980 zelf de Hoofdburo van Politie moest je in brand steken om je rot revolutie uit te voeren .

  40 jaren Revolutie NDP terwijl er gezinnen zijn die eens een potje pindakaas van 100 SRD kunnen kopen .


  Maak melding

 49. NDP heeft 16 grote zetels gehaald in de binnenland 10 zetels en 6 van Adboel en Bouka Jenny Simons ,Hooghart ,Doehkie en Bokasa Bouterse in Van Dijk .


  Maak melding

 50. Abrahams is met NDP de grootste partij geworden in Suriname met 16 zetels

  Abrahams zoek nog samen werking niemand lust deze schurken .

  2015 met 26 gestolen zetels alleen een Regering gaan vormen zweef tekie .

  2020 16 zetels maar niemand vertrouwd deze Surinamers van NDP meer .


  Maak melding

 51. Is zelfde kiesstelsel bij vorige 4 frontregeringen. Het is zonde van de NPS om hun falen bij de afgelopen verkiezingen aan het kiesstelsel toe te schrijven! Kijk goed na wat de VHP heeft gedaan en verlaat je nederige houding! Evalueer intern, zoek ook goede leider en kijk vooruit!
  Het domste wat je kan doen is vergelijken met een verliezer! Dat is zelfbevrediging en jezelf voor de gek houden.

  De VHP en ABOP/PL (30 zetels) gaan nooit werken aan een herziening van het kiesstelsel! Blijf niet dromen, maar vooruitkijken en niet dezelfde fout weer maken en daarna zielig doen! Kom op !!!! Je hebt niets aan de slijmerige aanhang, maar luister naar de critici en ook binnen de partij!


  Maak melding

 52. Waar zijn de productie bedrijven van NDP gebleven de Cassave fabriek kan Abrahams meenemen naar Ocer NDP voormalig kolonisten boerderij .


  Maak melding

 53. NPS staat niet meer aan de zij lijn wij zijn tevreden met 3 zetels .

  NDP heeft 16 zetels toch zijn ze niet tevreden .

  Laat NDP of Bouterse weer een Staatsgreep uitvoeren of de verkiezing niet juist zijn .

  Bouterse en Abraham ,Graanoogst Boereveen of de verkiezing niet juist is stuur dan de Militairen net in 1980 om de Radio en TV zenders over te nemen .


  Maak melding

 54. @Wayambo

  Ook onder Front was het kiesstelsel niet correct. De uitwerking was iets minder extreem omdat de verhoudingen wat minder extreem waren.

  Voor het aspect oneerlijk is een oplossing. een kieslijst per district voor 1 zetel per district waarbij winner takes all geld en de rest evenredig.
  Coronie heeft dan altijd een zetel in de DNA terwijl het bij evenredige vertegenwoordiging maar in aanmerking zou komen voor 0,3 zetels.
  Het is dan aan de partijen hoe zij kandideren en of zij mensen uit Sipaliwini hoog of laag plaatsen op de lijst.
  Ik ben er dan van overtuigd dat de NPS ook weer een zetel uit Sipaliwini zou kunnen veroveren ten koste van NDP en BEP. Nu had/heeft het geen zin.

  De bussen stemmers die de NDP naar Coronie bracht heeft daar de NPS als 2de partij net een zetel gekost beste Wayambo. De NDP heeft daar de kiesdeler verhoogd met deze extra stemmen die ook nog eens allemaal bij haar terecht kwamen.

  VHP hoeft niet te klagen omdat ze als grootste het dichtst bij de reguliere kiesdeler zitten.
  De ABOB zal niet klagen want die hebben 9 zetels (in bij de PL) met ongeveer 2.700 stemmen per zetel. De NPS heeft zetels die 11.000 stemmen per zetel waard zijn.

  Dat dit zo extreem uit pakt behoorde tot het plan van Bouterse om illegaal pre electorale coalities te verbieden. Indien er pre-electoraal samengewerkt was dan was de NDP vrijwel geheel weg gevaagd.


  Maak melding

 55. JoJo 6 juni 2020 At 14:55
  ========
  Het heeft de NDP dus niet geholpen om illegaal pre electorale coalities te verbieden! En het heeft de PL juist de das omgedaan wat de samenwerking met de ABOP betreft! Want de PL is juist weggevaagd! Dat de leider zelf niet is gekozen!
  ============
  De NPS en VHP waren vroeger de grootste partijen in Suriname. Hebben zij nu zo weinig geloof in hun zelf om pre-electorale samenwerking te prevaleren! Dan kom je juist zwak over! De VHP heeft wel gedurfd om alleen op pad te gaan met een sterke campagne en het is hun wel gelukt! Geen gezeur over kiesstelsel!!!
  ===========
  Ik geloof niet in fabeltjes over de bussen in Coronie, anders had de NPS wel een klacht ingediend en zou er beelden van te zien zijn. Tegenwoordig als je in Suriname even langs de weg pist, dan wordt er gelijk een filmpje van gemaakt met je mobiel! Waarschijnlijk geloof jij nog steeds in meneer de uil van fabeltjes krant!
  ===========
  Wat ik de NPS verwijt is:
  @ Voor de verkiezingen alleen vingerwijzing naar de NDP en slechte campagne gevoerd!
  @ Na de verkiezingen schuld geven aan het kiesstelsels en hun kandidaten vergelijken met die van de NDP!
  @ Dus de NPS is alleen bezig met de NDP, is een trauma!!!!
  ========
  Als de NPS betere campagne had gevoerd, hadden ze zeker een zetel gehaald in Para en Coronie! Je moet niet de schuld aan anderen geven. Iedereen heeft gelijke kansen gehad om campagne te voeren voor hun partij!
  ========
  De VHP en ABOP zijn de terechte winnaars en de rest zijn verliezers! Ik kijk uit naar de nieuwe regering en hun regeerprogramma!


  Maak melding

 56. Er reageren bepaalde lieden op dit forum waarvan ik het idee heb dat zij, inherent aan de NDP, gespeend zijn van een bepaald niveau van intellect. Al de NDP-ers die de echte man of vrouw uithangen zijn rovers. Geen enkel kan uitleggen hoe in een korte tijd zij van niks ineens heel wat hadden. Bouva is zelfs door de Pres aangehaald als iemand die de boel oplichtte, maar zand erover. Njang Patu, letterlijk en figuurlijk. Gewoon een oplichter en een ding is dat niet de papieren die je op zak hebt bepalen wie je bent,maar jouw inborst en dat is bij vele NDP-ers en aanhang foute boel. Abrahams had geen cent te makken en hangt nu de grote man uit. Heeft de hele begroting van OW gewoon met familie gedeeld en laat het zijn, dat al deze dubieuze ondingen een heleboel praatjes hebben. Pahlad had terecht opgemerkt, dat wan lo fu den mang no ben ab no wan moni di den kon in DNA. Ineens had iedereen geld en iedereen wist hoe zij eraan gekomen waren, want Suriname is klein. Ordinaire dieven, landverraders zijn het en net zo kaal als zij in de politiek kwamen net zo kaal (geplukt) mogen zij het gevang in. Alles wat in de zak is beland moet maar aangetoond worden hoe dat zo gekomen is en daar gaat het om. Ze zullen het niet kunnen uitleggen. De wetgeving die zij hebben gemaakt,vooral anti-corruptiewet, zal deze ondingen zelf de das omdoen. Naar Nederlands model zullen zij het fenomeen kaal plukken ervaren.


  Maak melding

 57. Patricia Ermelo, je bent een vrouw naar mijn hart. Suriname kan vrouwen met een dergelijke persoonlijkheid en intelligentie heel goed gebruiken. Met jou capaciteiten verdien je een minister post. Mijn zegen heb je!
  Mooi om te zien hoe je bouva op z’n plaats zet.
  En verder word ik moe hier van dat gelul over het kiesstelsel. We weten allemaal al jaren dat die niet deugd, maar niemand doet er wat aan.


  Maak melding

 58. De huidige coalitie heeft inderdaad een aantal denkfouten gemaakt en zijn daarvoor afgestraft. Feit is wel, dat alleen de VHP en Abop zijn gegroeid. De NPS is in feite ook afgewezen.


  Maak melding

 59. ” Wie heeft Rusland en Somo de afgelopen periode met een glimlach gezien!”
  ***********************************************
  Wayambo … JOE DAGOE{KOETA} !!!! Blijf in Nederland STEUN TREKKEN … in Holland heb je nooit gewerkt … je leeft bij de gratie van de Ned. belasting betalers …. op de pleintjes zitten slap te lullen is je dagelijkse kost !!!!!!!

  Wil je dat Somo en Rusland moeten glimlachen … terwijl jullie PAARSE BEESTEN … het arme volk … in een verdomde hoek hebben gedrukt.

  Het wordt tijd … Wayambo … een sprong te wagen in de Maas via de Erasmusbrug !!!!!!!!

  Wayambo …… R.I.P !!!!!!!!!!


  Maak melding

 60. Wayambo … je wilt het Regeringsprogram voor de komende vijf jaar zien.

  Ho Belang …. alsof je een zinnig woord over zou kunnen zeggen …… soso BULSHIT !!!!!!!

  Nederland kent geen totale Lockdown …. dus ga rustig naar de Maas {Rotterdam } of het IJ in Amsterdam.

  Als er reiskosten { intercity, taxi, metro, tram } aan verbonden zijn … vergoeden wij !!!!


  Maak melding

 61. Wayambo, Ik heb het boek gelezen over de laatste de Mohikanen,
  Volgens mij moeten ze over jou een boek schrijven getiteld: Wayambo, de laatste der Boutisten.
  Je bent echt een vreemde vogel. Over het algemeen steunt men de winnaar. Jij steunt de verliezer. Wat heb je hiermede nog te winnen? Niets, nada, geen moer. Bouta is uitgeschakeld, geen pakketten, geen goedkope Chotelat en geen tjoekoes meer. Jouw moeite om een verliezer te ondersteunen zal in geen enkel opzicht beloond worden. Moeite voor niks. Stop ermee want jij begint irritant te worden. Dit ter voorkoming dat wij een cordon sanitaire om je heen gaan vormen. Oftewel niet meer reageren op jouw domme NDP postings. Als je het verschil niet kent tussen goedkope en dure zetels weiger ik verder met jou te praten. Ga iets aan je kennis doen.Ik beveel je de cursus algemene ontwikkeling van Instituut Paramaribo aan. ik heb tot dusverre niet gereageerd op je opmerkingen, maar nu begin je mij ontzettende te irriteren.


  Maak melding

 62. De Abop wint in Sipaliwini. En krijgt een zetel erbij, zo vermeld Starnieuws.

  Betekent dit dag de nieuwe regering nu wel op 34 zetels komt ?


  Maak melding

 63. john 7 juni 2020 At 11:21
  ======
  Jij kraait zoals gewoonlijks alleen maar onzin. Werk je in een toko misschien, waar je goedkope en dure spullen slijt aan de consument!


  Maak melding

 64. @john … niet alleen Bouta is uitgeschakeld … 2020 … begin afbrokkeling NDP.
  In mijn ogen is de NDP nooit een partij geweest … slechts een samenraapsel van opportunisten.

  Bouterse gaat zeker bedanken als Partij Voorzitter … wordt ERE-Voorzitter.

  Er is NIEMAND in de NDP … met charisma Bouta … die de partij zal kunnen leiden.

  Ik denk dat de NDP … bij de volgende verkiezing niet zal meedoen.

  We moeten niet vergeten dat de MEESTE NDP stemmers Boutisten zijn.

  Het schip NDP zonder Bouta aan het roer …. vergaat in de “politiek ” storm.

  Het zgn kader van de NDP zijn allemaal OPGEBAZEN TODOS !!!!!!!!!


  Maak melding

 65. Oom Bert, je kan die tientallen posting van jou liever gebruiken om de NPS te adviseren hoe ze campagne moeten voeren bij de eerstvolgende verkiezingen! Blijf niet steeds staren naar andere partijen, steek de handen nu al uit de mouwen!


  Maak melding

 66. Wim 7 juni 2020 At 03:53
  De huidige coalitie heeft inderdaad een aantal denkfouten gemaakt en zijn daarvoor afgestraft. Feit is wel, dat alleen de VHP en Abop zijn gegroeid. De NPS is in feite ook afgewezen.
  **************************************

  @ Wim … ik had een genuanceerder reactie van je verwacht!

  De groei uit zich NIET ALLEEN in zetels …. what about het aantal landelijke stemmen.

  Ten overvloede … het Kiesstelsel … moet zo nodig op de schop.

  De NPS heeft landelijk veel meer stemmen dan de ABOP …. slechts 3 zetels t.o.v de ABOP 8/9 zetels.

  Als je toch nog vindt dat de NPS verloren heeft …. it’s up to you !!!!!!


  Maak melding

 67. Betekent dit dag de nieuwe regering nu wel op 34 zetels komt ?
  ======
  Niets is gewijzigd aan de zetelverdeling
  VHP 20 (winnaar)
  Abop 9 (winnaar)
  NPS 3 (verliezer)
  PL 1 (verliezer en zelfs weggevaagd)
  ====
  Totaal coalitie 33


  Maak melding

 68. @@@Wayambo … V.V.Waldo … Agent X …. SLAP GELUL …. jou Bandieten regering had samen { NDP, BEP, overlopers HvB en politiek uitschot Waido }…. geen 33 stemmen in het parlement.

  Was dat het geval dan hadden de Paarse Bandieten al het geld van de CBvS gebruikt om een lid van de Oppositie om te kopen voor het hebben van een 2/3 meerderheid …. met als doel de Grondwet te veranderen.

  De Grondwet moest verandert worden zodat de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse …. tot president voor het leven benoemd zou worden.

  Wayambo …. het verbaast me dat je nog vrij rondloopt …. vind je het water van de IJ en/of
  Maas te koud … hoe zit het eigenlijk …… !!!!!!!!!


  Maak melding

 69. @Wayambo.

  U bent verblind:
  Somo is zielig omdat hij niet voor opvolging gezorgd heeft. Somo is gepakt door straatvechter Bouterse gepakt met zijn strategie van verdeel en heers.
  Somo vecht terug en krijgt vanwege zijn 16.000 stemmen slimme opereren met Brunswijk Binnenlandse zaken en gaat HVB weer laten verdwijnen en heeft bij de volgende verkiezingen weer zijn kiezers basis.
  Somo heeft 1 zetel voor ABOB mogelijk gemaakt en anders om geen winst kunnen boeken.

  Rusland is geen verliezer. De NPS is 50% gegroeid en had in een eerlijk kiesstelsel 5-6 zetels verworven. Weer terug in de regering gaat de NPS laten zien wat zijn brengt en kan en zal bij de volgende verkiezingen gaan oogsten waar de NDP de mensen in moeilijke wijken kwijt zal raken aan Etnel die nu zal gaan groeien nu zij een dikke vinger onder de neuzen van Bouva en co zal kunnen houden. reken maar dat in 2025 de NPS een zetel in Coronie gaat halen en de zetel van Kensenhuis terug gaat halen. In 2025 wordt de NPS groter dan de NDP omdat het volk het verschil zal zijn tussen geschreeuw en inhoud.

  ABOB is een winnaar beste Wayambo AC had in 2015 27.000 stemmen (5 zetels) bij 259.000 stemmers nu heeft ABOB 24.000 stemmen (9 zetels /1 via PL) uit 275,000 stemmers. Brunswijk heeft slim geprofiteerd het kiesstelsel en van het verlies van Bouterse in het binnenland.

  Sheriff en de VHP hebben bewezen hoe goed zij oppositie gevoerd hebben en 5 jaar lang een staatsman in de oppositie banken hadden die beleeft en correct bleef en zijn roots trouw bleef en die voorkwam dat Bouterse zijn gezicht in de DNA durfde te laten zien.
  Sheriff heeft slimme man Adhin verpulvert en zal nu moeten presteren, Dat weet Sheriff drommels goed.
  Suriname is nu klaar voor Sheriff en kan nu gaan werken aan het verwerken van Bouters.


  Maak melding

 70. JoJo 7 juni 2020 At 16:37
  ABOB is een winnaar beste Wayambo AC had in 2015 27.000 stemmen (5 zetels) bij 259.000 stemmers nu heeft ABOB 24.000 stemmen (9 zetels /1 via PL) uit 275,000 stemmers. Brunswijk heeft slim geprofiteerd het kiesstelsel en van het verlies van Bouterse in het binnenland.
  =====
  @ Kiesstelsel is niet van nu! Iedereen heeft gelijke kansen gehad!!!
  @ ABOP heeft geprofiteerd van verlies NDP en door goede campagne!!
  @ ABOP heeft geprofiteerd door samenwerking met de loser PL/Somo!
  ============
  ============
  JoJo 7 juni 2020 At 16:37
  Rusland is geen verliezer. De NPS is 50% gegroeid en had in een eerlijk kiesstelsel 5-6 zetels verworven. Weer terug in de regering gaat de NPS laten zien wat zijn
  =====
  @ Kiesstelsel is niet van nu! Iedereen heeft gelijke kansen gehad! Ook NPS!!!
  @ NPS onder Rusland blijft voor mij een verliezer omdat zij niet geprofiteerd hebben van het verlies van de NDP.
  @ NPS heeft 10 jaren campagne gevoerd tegen de NDP en geen stap vooruit gegaan in zetel!
  @ De VHP heeft wel geprofiteerd van het verlies van de NDP, verder door goede campagne, voor Multi etniciteit en een wederopbouwprogramma!!! NPS had niets bijzonders dan NDP in hun hoofd!!!

  Dus conclusie,
  @ ABOP en VHP hebben vanwege goeie campagne en verlies van NDP geprofiteerd!
  @ NPS heeft gefaald in alles!!! Alleen NPS heeft last van kiesstelsel! Dat is wel zielig, maar Rusland is gewoon een slappe leider geweest! Dus werk aan de winkel!!!
  ==========

  Ik wens de nieuwe regering heel veel succes, want met kerst ben ik voor 3 weken in Suriname! Hopelijk is corona dan voorbij!!!!!


  Maak melding

 71. Wayambo 7 juni 2020 At 17:11

  Ik wens de nieuwe regering heel veel succes, want met kerst ben ik voor 3 weken in Suriname! Hopelijk is corona dan voorbij!!!!!
  **************************************

  @@@Wayambo … het water van het IJ en de Maas … is nog te koud voor de tijd van het jaar ….fare enough !!!

  Je kiest voor de Wijdenbosch brug in december 2020 wel te verstaan …. warme Surinaamse Waterstromen … ook goed !!!!!!!

  Een Agoe … een Agoe … een Knor … een Knor !!!!

  Bij leven en welzijn … I’l be there !!!!!!!!


  Maak melding

 72. Het kiesstelsel MOET gewoon over de schutting. One man one vote.
  En er moeten veel, veel en veel meer vrouwen in de politiek. Die hebben meer ballen dan al hun mannelijke collegae, zie die drie vrouwelijke rechters, zie maar die Etnel, zie maar die Priscilla Dawsa, wat een sterke vrouw en last but not least die Xaviera Jessurun.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.