vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidLockdown maatregelen vanaf maandag twee weken aangescherpt

Lockdown maatregelen vanaf maandag twee weken aangescherpt

-

Does Travel - naar Suriname

De lockdown maatregelen in Suriname worden vanaf maandag aanstaande twee weken lang aangescherpt. De overheid wil minder mensen op straat en de essentiële diensten moeten met een minimale bezetting gaan werken. Zaterdag om 18.00u is er een speciale persbriefing hierover.

Dat zei de directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid zojuist tijdens de persconferentie van het Covid-19 Management Team Suriname. De essentiële diensten zullen ook veranderen zei Veira. Ondernemers die in het binnenland werkzaam zijn moeten voor maandag weg zijn, anders zullen ze niet meer kunnen vertrekken.

De persconferenties van het team zullen ook veranderen, ze zullen met zoom worden belegd. Dus de pers komt niet meer fysiek bij elkaar. De verscherping gaat twee weken duren om de explosieve stijging van het aantal besmettingen in te dammen.

“Het staat niet op ons voorhoofd wie wel of niet besmet is. Ik en u, we zijn nu beiden potentiële dragers van het virus”, zei de DNV-directeur. “Als we kijken naar het gedrag van de samenleving vandaag tijdens een lock down, leek het erop alsof alles normaal doordraaide. Het wordt nu dus echt een total lockdown en geen softe versie meer” aldus Veira.

Met deze total lock down moet voorkomen worden dat de samenleving massaal ziek wordt. De verspreiding van het virus moet beheersbaar blijven.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Haha die devil mag dan ook niet naar buiten daarom.

  Wanneer het uitkomt dan pro paars maar owee jij er ook last van hebt dan is het opeens niet goed.
  Voel ook eens wat het volk de afgelopen 10 jaren heeft gevoeld. Haha.

  Deze maatregel had ik wel verwacht. Stay safe zou ik zeggen.


  Maak melding
 2. Ik zie aankomen dat de mensen (een grote groep) die niet in vaste dienst zijn in grote problemen zullen komen. Lockdown betekent voor hun geen werk, geen werk betekent geen inkomen. Het gevolg daarvan is dat ze dan geen levensmiddelen kunnen kopen om van te leven. Het noodfonds doet voorlopig ook geen uitbetalingen meer dus dus daar hoeft men niet op te rekenen.


  Maak melding
 3. Ik hoop alleen maar dat de overheid corona niet als excuus misbruikt om tijd te winnen voor bouterse en abrahams.
  Dat zou een erg smerige streek zijn t.o. de hele gemeenschap.
  De medische deskundigen die met covid patienten te maken hebben kunnen dit het beste beoordelen.
  Ik hoop dat die ook beseffen dat zij ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid dragen en juiste info moeten delen met het publiek.


  Maak melding
 4. Ja maar dat bedoel ik tog jay.en volgnsmy noodfonds moni sref klarie ba.ndp heeft verdeeld om zetels te krygen maar ze hebben dat noodfonds geld van bouta genomen en bouta in nood gelaten.ze moeten ook naar die mense kyken die geen vaste baan hebbn.


  Maak melding
 5. En zoals de meeste normale burgers thuisbleven was het volgens iemand met een essentieel beroep domweg druk op straat vandaag. Dus het is geen excuus. Mensen zijn gewoon dom en onvoorzichtig. Natuurlijk is het vervelend en kost het geld om thuis te zitten. Maar wat hebben eraan als straks de doden niet te tellen zijn? Ook in Europese landen hebben zelfstandigen het zwaar en gaan sommigen failliet. Het is niet anders. Niemand heeft voor Covid gekozen.


  Maak melding
 6. Maar mevr Veira U probeert streng te spreken maar doordat U sommige dingen met de mantel der liefde bedekt/e zijn de mensen nonchalant geworden. Ik denk niet dat ik mij verder moet verklaren.
  Verder draaiden de ziekenhuizen in Nederland alleen voor Covid behandelingen en spoedgevallen. De huisarts hoorde je eerst te bellen voor je uit huis ging. Er is verder gebleken dat verplegend personeel vaak de verspreidingsbron was en dat er ook verplegend personeel en artsen stierven. Ook de middenstand hoort zich houden aan een beperkt aantal klanten in de winkel en geen funshopping!
  Personeel hoort achter een plastiek scherm. Het voelen aan fruit of groenten moet ophouden want jij zit met je handen aan dingen en misschien komt een ander en die is besmet door jou(kan) maar zo kan jij ook een ander besmetten.
  Geven jullie voedingstips via radio en tv.
  Laat men anderen zoals oudjes en zieken helpen desnoods herkenbaar met een badge en de anderhalve meter is cruciaal! Verder wens ik jullie sterkte.


  Maak melding
 7. Gaat deze Veira nu pas een mondkapje dragen? Had zij vanaf het begin moeten doen. Heeft zij zich ook laten testen? Want zij verkondigd heel veel maar neemt de maatregelen ook.niet zo zeer in acht. Dombo. Een.paar straatjes rond rennen in.ons land zal je gewicht te goede komen.

  Sarie Torie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES