zondag, december 3, 2023
HomeOnderwerpenGezondheid81ste actieve covid-19 case, mensen die patiënten helpen worden ziek

81ste actieve covid-19 case, mensen die patiënten helpen worden ziek

-

Does Travel & Cadushi Tours

Zojuist is de teller van het aantal actieve covid-19 cases in Suriname weer omhoog gegaan met 1 persoon. Er zijn op dit moment 81 actieve cases en in een korte periode is het totaal aantal positief geteste personen toegenomen van 10 naar 91.

“Als we zo door blijven gaan, moeten wij overgaan op andere quarantaineruimtes waarbij u niet meer in de watten wordt gelegd, maar zelf de handen uit de mouwen zal moeten steken. En ook de familie zal moeten inkomen” aldus NCCR-coördinator Jerry Slijngard.

Bij elke persoon die positief is getest, volgt er een proces van contact tracing. “Er zijn nu vier teams belast met de contact tracing, maar ook dit houden zij niet vol”, zegt Slijngard. Patiënten en hun contactpersonen moeten worden opgehaald door anderen, die daarbij hun gezondheid op het spel zetten.

“Er zijn nu mensen in de frontlinie die tijdens het uitoefenen van hun werk ziek zijn geworden en positief getest zijn” zegt hij.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

16 REACTIES
 1. Besmettingen van verplegend personeel zijn niet nodig . Als er voldoende beschermende middelen ( handschoenen, spatbril / mondmasker en beschermende jas ) zijn de protocollen worden nageleefd en er voldoende geventileerd wordt .
  Jullie doen fantastisch werk , zorg ook voor elkaar . Dit betekent ook elkaar feedback geven waar nodig . We zijn allemaal mens en een ieder kan zich wel eens vergissen . Daarom is het zo belangrijk van elkaar te leren en elkaar aan te spreken als er iets niet goed gaat .
  Jullie zijn de helden van ons land .
  Surinamers laat je horen voor onze medische staf.


  Maak melding

 2. Percival. Dan gaan ze weer telefoonnota’s bij Telesur noord betalen en normaal zaken doen.
  Surinamers zijn niet alleen koppig, maar ook voorbarig.
  De hele wereld heeft hun verplegend personeel geëerd vanwege het feit dat ze met gevaar voor eigen leven en zonder adequate bescherming hun werkzaamheden hebben verricht. Vergeet niet dat er zeker 120 artsen in Italië zijn bezweken door het coronavirus. In Suriname is het verplegend personeel bejubeld terwijl er nog helemaal geen corona was. Met alle respect, maar was dit niet een tikkeltje voorbarig. Mensen eren in een periode van de stilte voor de storm. Ik wens dus al het verplegend personeel van Suriname sterkte, wijsheid en kracht toe om deze moeilijke periode te overbruggen. Houdt de corona voorschriften in acht en laten we God bidden dat de echte coronastorm Suriname niet raakt. ik maak me zorgen over mijn familie, vrienden en kennissen in dat land.


  Maak melding

 3. Percival gewoon thuis in quarataine, maar dan wel met een enkelband, met 220 v wat een stroomstoot geeft wanneer je je 10 meter van je huis begeeft, moet voor de goedwillende geen probleem, voor de eigenwijze figuren jammer dan.


  Maak melding

 4. Hoe bepaalden met zelfmoord pogingen rondlopen gaan ze bewust om zich te laten besmetten.
  die NIS gasten moeten ook nov volgen. Ik ken tot nu toe 3 die in nis waren en ziek.
  Covid heeft de verkiezingen gewonnen. Nu zullen degene en hun familie de tol betalen vr het oproepen van boze geesten om de verkiezingen te winnen. Alles heeft een prijs.
  Ook brunsie die zijn doodskop gaat opgraven.


  Maak melding

 5. Wat het verplegend personeel of laat ik zeggen alle mensen die in de zorg werken NIET met hun werkkleding over straat lopen. Hierdoor lopen anderen de kans om ook besmet te raken met het virus.
  Waarom zijn er geen kledingkasten in hun werkplaats/ziekenhuis/verzorgingshuis waar zij zich kunnen omkleden?
  Met dezelfde kleding lopen ze overal:op straat , op de markt, in de winkels etc.
  Dit kan beslist niet.


  Maak melding

 6. Het is allemaal begonnen toen bouta een feestje vierde en al het ziekenhuispersoneel hem om de nek gingen hangen.

  Ook werd de kritiek op het feit dat alleen aan het uiterlijk van het ziekenhuis is gewerkt en niet aan medische apparatuur, van tafel geschoven.


  Maak melding

 7. 75% is getest positief. maar zijn niet ziek of hebben geen verschijselen. Dit is echt onnodig paniek zaaien. Heeft slijngaard gehoord van immuniteit ook bij corona!!!!!!!

  De Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) wordt ingericht als opvangplek voor mensen die positief zijn getest op Covid-19. Ruim 75% van de mensen vertoont geen verschijnselen, legde de coördinator van het NCCR, Jerry Slijngard, vrijdag uit tijdens de Covid-update. Deze groep hoeft niet opgenomen te worden in het ziekenhuis. De quarantaineruimtes raken vol. Mensen die positief zijn bevonden worden ook al opgevangen in Residence Inn.


  Maak melding

 8. Het is onzin wat sommige mensen hier beweren!
  Als je zo de berichten leest, dan merk je op dat de besmettingen vanuit Frans-Guyana via Marowijne in het binnenland van Suriname is verspreid! Dus voorlopig geen besmettingen vanuit Guyana en Nickerie!

  Heeft Lonny ook een beetje aandacht voor deze mensen in het binnenland i.p.v. te paraderen met Chan als toekomstige vicepresident en president van Suriname!


  Maak melding

 9. Een grote mond hebben tegen de Hollanders maar nu gaat Bouterse bedelen om beademingsapparatuur. Daarvoor zijn de witte mannen in korte broeken wel goed voor. Mie deleila


  Maak melding

 10. Wendy en Wayambo houden jullie op met dommigheid. Corona ziet geen partij, ras of geloof. Het treft iedereen. Dus ophouden met verdeeldheid zaaien.


  Maak melding

 11. De vraag blijft of er echt zoveel besmetting zijn ,voorlopig zijn er 2 mensen erg aan toe en ze komen uit het achterland,waarom de hele bevolking straffen,heeft veel weg van een Corona Coup door militairen. 29 juni moet de neuwe regering benoemd worden en 30 juni uitspraak 8 december moorden,gaat de total lockdown hierom. Zodra de nieuwe regering in werking treed de militairen die het volk nu onder corona uitbraak gijzelen naar huis sturen. Arme mensen gaan nu van honger dood gaan,ze kunnen niet naar iekenhuizen,bussen rijden niet.mensen die valuta uit ned krijgen kunnen niet over hun geld beschikken,banken,western union dicht.is men uit op rebellie en het afkondigen van de noodtoestand om langer aan de macht te blijven???


  Maak melding

 12. Janmohal 6 juni 2020 At 15:25
  Wendy en Wayambo houden jullie op met dommigheid. Corona ziet geen partij, ras of geloof. Het treft iedereen. Dus ophouden met verdeeldheid zaaien.
  =======
  Hoop dat je de juiste bril op hebt als je mijn reactie leest! Gebruik je verstand een beetje als je zo graag wil reageren!!!!


  Maak melding

 13. Ik kijk nuchter en rationeel naar dit heel gebeuren.
  Al vanaf het begin v.d. mensheid gaan mensen dood aan ziektes. Dat is iets natuurlijks. Iedereen moet een dagje toch dood gaan. Het ligt aan god/het lot/de Natuur en aan je eigen weerstand of men dood zal gaan aan deze wuhan coronavirus of niet.
  Feit is wel dat tot nu toe dit virus een heel laag sterftepercentage heeft (0,4% volgens het CDC) van voornamelijk bepaalde risicogroepen. Hopelijk muteert het virus zich niet tot een dodelijkere variant en zelfs al zou dat gebeuren dan nog zou de mensheid dat wel overleven net zoals de mensheid de veel dodelijkere Pest/Zwarte Dood in de middeleeuwen heeft overleeft.
  Don’t stress. Probeer te genieten van elk moment dat je hebt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES