dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidInheemse dorpen treffen Covid-19 maatregelen

Inheemse dorpen treffen Covid-19 maatregelen

-

Does Travel & Cadushi Tours

De dorpshoofden van verschillende inheemse dorpen in Suriname informeren hun dorpsbewoners via social media hoe zichzelf te beschermen tegen Covid-19. In de dorpen is het momenteel verboden om buitenstanders toe te laten. Aan de dorpsbewoners wordt gevraagd geen vrienden of familie te ontvangen voor bezoek of verblijf.

Het dorpsbestuur van Grangkreek is ertoe overgegaan om de ingang van het dorp af te sluiten. Er is een afbakening geplaatst die van 18:00 – 6:00 gesloten zal zijn. Dit initiatief komt van de jongeren zegt dorpshoofd Angelique Palmtak. Ook werken de Surinaamse jongeren eraan mee om in shift verband de poort te bewaken om er zeker van te zijn dat niemand het dorp tijdens de lockdown binnen komt of verlaat.

Bewoners die vanwege het werk iets later toch naar huis moeten, zullen met de aanwezige middelen gereinigd worden. Het dorpshoofd geeft aan dat deze initiatieven van de dorpelingen zelf komen, om zichzelf te beschermen tegen Covid-19. Dorpen zoals onder andere Bernard dorp, Redi Doti, Kalebaskreek en Pikin Poika hebben via social media ook soortgelijke maatregelen getroffen, ter bescherming van de dorpsbewoners.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

9 REACTIES
 1. Dat was een goed idee van de inheemsen. Het dorpshoofd moet van het ministerie van justitie en politie een machtiging hebben van politieman te zijn. In gevallen van nood kan hij een posse oproepen om hem te helpen.Hij kan de posse dan de batch en de automatische geweren overhandigen.( Posse is dan vrijwillige dorpelingen). Na de missie collect de dorpshoofd de wapens ammunitie en batch.


  Maak melding
 2. Ik vroeg me al lang af wanneer de inheemse dorpen zelf in aktie zouden komen.
  Goed zo niet steeds op de overheid blijven wachtten maar zelf met ideeen komen.
  Blessie,Respeki nanga Kraktie.


  Maak melding
 3. De Inheemsen praten uit ervaring. In vroegere tijden hebben witte mannen Indianendorpen bezocht. Na hun bezoek gingen de Indianen bij bosjes dood. Medische onderzoeken wezen uit dat Indianen geen antistoffen hadden gevormd tegen verkoudheid. De Indianen werden besmet, raakten verkouden en gingen dood. Ik begrijp dus de paniek en bezorgdheid van de Indianen volkomen. Ze willen niet het risico lopen om de helft van hun mensen aan Corona te verliezen om voornoemde begrijpelijke redenen. Een lockdown van 18.00 tot 6.00 ? Ik zou het ze niet kwalijk nemen als ze een 24 uurs lock down zouden instellen en de dorpelingen die in het dorp wonen grondig te reinigen.


  Maak melding
 4. Ali hou toch op met je domme comment om indianen erbij halen..Je woont in indianen land en jou soort en die apen maken er een coruppt zooitje van je bent een beetje bekrompen,mischien wat minder in he koran geloven. Voor mij ben je een achterlijke moslim. Je moeder is jou vaders nichtje,vandaar dat je genetisch niet goed in elkaar zit. Kortom een mislukt produkt.


  Maak melding
 5. “Bijna de helft van de bevolking was op straat tijdens de verkiezingen en niemand heeft zich aan de regels gehouden. Nu komt er een nog strengere lockdown en wij zullen het allemaal voelen.”


  Maak melding
 6. Redskin zei:

  Voor mij ben je een achterlijke moslim. Je moeder is jou vaders nichtje,vandaar dat je genetisch niet goed in elkaar zit. Kortom een mislukt produkt.


  Maak melding
 7. Redskin is zelf een shit. Met zijn domme racistische shit altijd weer. Mensen voor aap uitmaken terwijl hij zelf een aap is. Hadden zijn voorouders maar tegen de blanken moeten tekeer gaan toen ze werden uitgeroeid en voor de gek werden gehouden met spiegels. Wat doen de indianen nu ????**”Elkaar uitroeien om coke in Venezuela,Mexico, Honduras, Columbia enz Redskin pfffff laat die man in een hoek zitten en zijn mond dicht houden. Mijn moeder is ook een Indiaan …


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES