Drie mannen met 2.000 schildpad eieren te Albina aangehouden

11
Bende die duizenden schildpadden eieren illegaal raapte aangehouden
KPS archieffoto - illegaal geraapte schildpad eieren in beslag genomen

De Surinaamse politie heeft drie mannen in Albina aangehouden met in totaal 2.000 schildpad eieren in hun bezit. Het gaat om de 34-jarige Edmund A., de 20-jarige Angelo A. en de 23-jarige Cereso K. De verdachten hebben onder andere de Jachtwet en de Natuurbeschermingswet overtreden meldt het Korps Politie Suriname vandaag.

Het drietal is op vrijdag 22 mei aangehouden door de politie van het bureau Albina met in hun bezit vier zakken met zee schildpad (krapé) eieren. In totaal hadden deze verdachten 2.000 eieren bij zich. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is dit trio opgesloten en zijn de eieren in beslag genomen door de politie.

De eieren van met name de krapé, de soepschildpad, worden beschouwd als delicatesse en traditioneel in vooral Azië als libido vergrotend gezien. Het is echter ten strengste verboden om eieren van zeeschildpadden te rapen, nesten leeg te halen, te verstoren, te vernielen of eieren te verhandelen.


11 REACTIES

 1. Ze kunnen wel tellen .Ze kunnen niet schrijven en plakken zoals procces vebalen. De schooljuf vergat plakken te leren.

  Limiet voor de eieren zou het stropen van hele nesten voorkomen. Rapen met vergunning.


  Maak melding

 2. De telling van de eieren zyn niet zo gebeurd.de eiren zyn gebracht naar nis en onder toezicht van sillos hebben ze daar geteld.wie t meest heeft geraapt die is de winnaar uit deze stropers..


  Maak melding

 3. De Aziaten eten van oudsher alles wat beweegt. Ze hechten ook grote waarde aan allerlei zogenaamde libido en potentie verhogende middelen. Jammer genoeg zijn deze middelen meestal schadelijk voor de flora en de fauna. Volgens mij is hun probleem gewoon dat ze allemaal een kleine piemel hebben. Dit is helaas niet te verhelpen met neushoornpoeder of krappe eieren etc etc. Het is gewoon helaas genetisch bepaald.


  Maak melding

 4. ze moeten die stropers gewoon 2 dagen cel per ei geven. dan is het zo afgelopen !!!

  dat zou in dit geval al gauw 4000 dagen zitten worden. dan bedenken die gasten zich wel voor dat ze dit soort shit uithalen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.