Politiemannen positief getest op coronavirus

12

Vijf politiemannen zijn positief getest op het coronavirus. De besmette agenten zijn vijf van 45 actieve cases momenteel in Suriname. Dit bevestigd de politie tegenover Waterkant.

De besmette agenten zijn werkzaam bij bureau Nieuwe Haven, de Narcotica Brigade en de Algemene Surveillance Dienst. Meer dan 100 agenten zijn momenteel ook in thuisquarantaine. Zij hebben in de verschillende districten gewerkt in verband met de verkiezingen.

Er is momenteel sprake van een explosieve groei van het aantal coronabesmettingen. Het aantal positief geteste mensen in Suriname is tot en met dit moment 55. 9 personen zijn genezen en 1 persoon is overleden.

Om de explosieve groei tegen te gaan heeft de vice-president vanmiddag aangekondigd dat er vanaf morgen 4 juni, om 18.00 uur ‘s avonds, een total lockdown ingaat in Suriname. De Surinaamse samenleving mag zich alleen voor dringende dan wel noodzakelijke redenen op de openbare weg begeven. Dit duurt tot tot vrijdag 12 juni om 6 uur in de ochtend.


12 REACTIES

 1. Wie zingt nog: de politie is mijn beste kameraad ?
  Zelfs de boromangs tijdens de avondklok zullen nu rennen als ze die Chineese Jeeps zien.
  Je kan je nog veel meer situaties bedenken die zullen ontstaan als je een entiteit in uniform ontwaard. In de jaren 80 enz hadden ze gezag nu hebben ze Corona deng sordati taki peh joe libi mi? Ding mang e broko a Corona net lek fa ffowroe e brokko eksi.


  Maak melding

 2. Het enige wat je kunt doen, als je toch naar buiten gaat, mond en neus goed bedekken en loop desnoods met een klein flesje desinfectant spray.

  De verspreiding kan van elke kant komen dus ga naar buiten op eigen risico zou ik zeggen.


  Maak melding

 3. Dank je wel DC Pinas voor de verspreiding, die de NDP geheim heeft gehouden. Ja , zand erover werkt niet meer.
  Deze agenten zijn kennelijk in contact gekomen met de DC.
  Zelf het dorp Botopassi is door jouw schuld vergrendeld.


  Maak melding

 4. “De besmette agenten zijn werkzaam bij bureau Nieuwe Haven, de Narcotica Brigade en de Algemene Surveillance Dienst.”

  Heel ’toevallig’ dat het gaat om o.a. agenten v.d. Narcotica Brigade.
  Nu hebben de paarse drugscriminelen onder leiding v.d. veroordeelde drugsbaas bouta meer ruimte om hun ding te doen.


  Maak melding

 5. @Wendy
  Je liet je zo laatdunkend uit over Nederland omdat er veel coronagevallen en doden te betreuren waren en dat er in Suriname geen of weinig gevallen waren.Nu krijgt Suriname er in hevige mate mee te maken.Ik heb je al een keer gewaarschuwd let op je woorden.Woorden hebben kracht!!! Nu mag jij dat van dichtbij meemaken en de angst en chaos ervaren die dit virus teweeg brengt.


  Maak melding

 6. @
  Wendy
  Je liet je zo laatdunkend uit over Nederland omdat hier veel coronagevallen en doden te betreuren waren en er in Suriname weinig of geen gevallen van corona waren.Je kun je zelf ervaren wat dit virus teweeg brengt en angst en chaos veroorzaakt onder de mensen.Ik heb je al een keer gewaarschuwd pas op je woorden.Woorden hebben kracht.


  Maak melding

 7. Geen bron van besmetting gegeven. Naar de districten gaan, werken voor de narcotica afdeling en surveillance kan je geen besmetting geven. Alleen mensen kunnen.Wie zijn de mensen?


  Maak melding

 8. Ik vrees het ernstige voor de Surinaamse bevolking. Het is te hopen dat het aantal Surinamers op 100.000 overlevenden blijft aan het eind van dit 2020.

  Het ziet er zeer slecht uit voor (de) Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.