Tumult ontstaan in NIS na wegbrengen dozen uit hal

33
nis-verkiezingen-suriname

In NIS is er kort na middernacht rond 00.15u tumult ontstaan nadat twee open dozen met processen-verbaal plotseling buiten de hal werden gebracht in opdracht van districtscommissaris Mike Nerkust. Aanhangers en toppers van de diverse politieke partijen in Suriname die daar waken dat er niet met de dozen en stemkits gerommeld wordt, kwamen massaal in opstand.

Uiteindelijk gaf de dc aan dat hij de dozen met de pv’s niet in de hal wou achterlaten. Naar zijn zeggen liet hij de dozen halen om te plaatsen in de kamer van een secretaresse. Nadat er tumult ontstond liet Nerkust de dozen weer in de hal plaatsen en dichtplakken. De dozen zijn nu afgebakend.

De aanwezigen vinden de handeling verdacht en twijfelen als dezelfde dozen weer in de hal geplaatst zijn. Naar hun zeggen werden de dozen zonder te melden weggebracht uit de hal. “We zijn niet dom en hebben allang door dat men wilt sjoemelen”, schreeuwde een aanwezige toen de ordediensten de rust probeerden terug te brengen.

VHP DNA-kandidaat Reshma Mangre die ter plaatse is, is niet te spreken over het voorval. “Wie kan ons nu garanderen dat de dozen mischien niet snel geruild zijn. Bovendien weten wij niet als er werkelijk alleen pv’s in de dozen zitten. Dat wordt beweerd maar wij hebben geen inzage”. Mangre laat weten dat zij altijd heeft gestreden tegen onrecht en zo dat ook zal doen tot het bittere eind van de verkiezingsuitslag.


33 REACTIES

 1. ” …
  Uiteindelijk gaf de dc aan dat hij de dozen met de pv’s niet in de hal wou achterlaten. Naar zijn zeggen liet hij de dozen halen om te plaatsen in de kamer van een secretaresse. Nadat er tumult ontstond liet Nerkust de dozen weer in de hal plaatsen en dichtplakken.
  … ”

  Dus ze waren open.

  Is er iets uitgehaald ?
  Is er iets bijgevoegd ?
  Wat is ermee gebeurt ?

  Deze handeling is al verdacht want er is politie en militair aanwezig. Dus als zij het niet goed kunnen bewaken. Dan is er een probleem

  NDP can not do the job !

  Dit is nu heel duidelijk geworden.


  Maak melding

 2. Waarom duurt het allemaal zo lang. Daar is maar één reden voor, namelijk FRAUDEREN!!!!!

  Ik neem aan dat niet iedereen op de stembureaus last heeft van dyscalculie en dus kan tellen. Dit zijn geen menselijke fouten en administratieve onvolkomenheden meer maar ronduit pogingen om te frauderen. Ze moeten die idioot Nerkust van het proces halen want hij deugt niet


  Maak melding

 3. Ik denk niet dat NDP de zetels behaald hebben die worden aangegeven. Frauderen hebben ze al gedaan tijdens de verkiezingen. Er circuleert een filmpje op sociaal media waar te zien is dat een dame een stapel stembiljetten in een bak zet die door een van de NDP aanhang wordt opgemaakt.

  A ka san ne klop!!!!


  Maak melding

 4. 1 dolle hond terroriseert ht hele land zonder dat n ander aotoriteit actie onderneemt tegen hem.wat deze smeerlap daar aan ht doen is is zeer strafbaar hy speelt mt de belangen vn land n volk n houd zo de boel op.. oppakken n vr 10jr wegstoppen in santaboa. Jy vervloekt addergebroed.


  Maak melding

 5. WAT EEN LAFAARD EN BEDRIEGER EN CRIMINEEL MASTER FRAUDEUR IS NERKUST.
  WAAROM FRAUDEERT HIJ IN DE NACHT DOOR DIE BELANGRIJKE PROSSEN-VERBAAL EVEN SNEL NAAR BUITEN TE BRENGEN EN DAN WEER NAAR BINNEN . DAARNA PLAKT HIJ ALLES SNEL DICHT.
  WAAROM GEEFT BOUTERSE DEZE MAN ZULKE FRAUDEEROPDRACHTEN???????????
  ZOGENAAMD IS NERKUST ALTIJD MOE….IN DE TUSSENTIJD GAAT HIJ INSTRUCTIES HALEN BIJ HET CABINET VAN BOUTA. DAAROM IS HIJ MOE.
  HET PUBLIEK MOET ZIJN KAULO MA PANG PANG KOP GEWOON VAN ZIJN LIJF AFSCHOPPEN DAAR IN NIS.
  VOOR EENS EN VOOR ALTIJD OPGERUIMD.
  WAAROM BLIJFT NDP GATEN ZOEKEN OM TE FRAUDEREN??????HET VOLK WIL JULLIE NIET MAN.
  ZO OOK IN CORONIE. 1 ZETEL DAAR IS VAN NPS EN NIET VAN NDP.
  IN PARA IS 1 ZETEL VAN VHP. HOE KOMT HET PLOTSELING IN HANDEN VAN NDP?????????
  MENSEN KRIJGEN MILJOENEN BETAALD OM DEZE DAGEN TE FRAUDEREN VOOR BOUTERSE.
  SCHANDE SCHANDE MI BOI. IE LAGI MORO DAGOE GO OLO.


  Maak melding

 6. Deze zelfde mpp zei gisteren dat hij bekaf is en zijn personeel ook. Dat hij zijn werk goed wilt dien, daarom moeten ze rusten. Hoe haalt deze mpp in zijn hoofd om speciaal die twee dozen uit de hal te halen en in de kamer van de secretaresse te wiilen plaatsen. Hij zoekt alleen maar excuses om NDP aan 17 zetels te helpen. Als hij hertelling gelast en vervolgens blijkt dat ze idd 17 zetels hebben bereikt, dan breekt de hel los in Su. En dat is precies wat ze wilen, chaos om toe te kunnen slaan. Stelletje lafaards, net als Wayambo, Robg, Wendy en enkele andere misbaksels op dit forum. Hang yourself tingie mpp’s.


  Maak melding

 7. @Jane de Wit 28 mei 2020 At 09:58

  Vanmorgen om 02.10u is er een vliegtuig opgestegen vanaf de Johan Adolf Pengel Airport richting Cuba.
  ==================================Is Kabouter zijn inboedel en geld aan het wegsluizen. Boefdraad is zeker al vertrokken???


  Maak melding

 8. dc Nerkust en de voorzitters van de Stemburo’s moeten voor het gerecht GESLEEPT worden.

  Het zijn allemaal ” WITTE BOORD CRIMINELEN ” en die horen in HvB Hazard Nickerie voor de duur van tenminste VIJF { 5 } jaar.

  Suriname … OEN’ MOES’ POER’ FOEFOEROE EN BEDRIEGI DJI DING !!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 9. Waarde dames/heren,
  Het verbaasd mij totaal niet wat er nu in Su gebeurt rond om de telling. Hieruit blijkt weer dat de instituten zwaar disfunctioneren, omdat ze tijdens de kabinetten NDP 1 en 2 met partijloyalisten zijn bemenst. Kijk maar naar de incapabele dienstverlening van de Belastingdienst, Sociale Zaken etc. De meeste van deze krakkemikkige instituten zijn ingericht om de belangen deze partijloyalisten te dienen. Die belangen zijn groot, want anders kunnen ze hun machtsbasis niet legitimeren om in hun volle ‘heerlijkheden tot in de lengte der dagen’ verder te leven. Dit gaat uiteraard ten koste van de ‘have nots ‘ aan de onderkant van de samenleving. Die zoeken het maar ‘ lekker zelf uit ‘ zo denken deze mensen. Geloof me ik ken ze. Ik heb met een aantal gesproken( oude matties) Ja, ook die Surinamers bestaan. ‘ Het zijn net mensen’ Het is van alle tijden. Met de kabinetten Vene 1 en 2 werd de corruptie wat getemperd. Bijvoorbeeld, minister Gilds Van justitie hebben ze de bak ingegooid vanwege gesjoemel enz. Hoe zal het de aanstaande nieuwe regering vergaan??? We gaan weer hopen, zoals bij iedere verkiezing. Gaat het nepotisme, corruptie ed nu echt stoppen? En zal de koek dan eerlijker verdeeld worden, zodat de armoede wordt verbeterd? Kabinet Chan 1 staat voor een duivels dilemma. De economie van het land staat aan de afgrond van een complete bankroet. Door insolvabiliteit, tripple CCC ranking etc heeft Su kredietwaardigheid verloren. Dus wordt lenen nog duurder. Chan 1 moet in volle eerlijkheid de natie vragen hun bijdrage te leveren om de nationale Financien op orde te brengen en de ‘buikriem’ flink aan te halen. Wat zal onze bijdrage hier zijn?


  Maak melding

 10. Wendy,wayambo,robg,paķiratorie en consorten buigen jullie maar voor je nieuwe president Chantokie die hele paarse ratten bende moet voor Sheriff Chan buigen


  Maak melding

 11. Wat een smerige paarse hufter, en achter dit soort minderwaardig volk schaart RobG zich. Heel laag allooi met veel babbels en papierentijger hoor je niet


  Maak melding

 12. Districtscommissaris Mike Nerkust, probeert de zaken te vertragen in het voordeel van NDP, hij weet bliksems goed dat zijn rol uitgespeeld, maar probeer toch de boel willens en wetens te vertragen, terwijl deze mensen een eed hebben afgelegd, naar eer en geweten hun werk te doen, helaas onbetrouwbaar gebleken. En die Noer Saliem geldt eveneens het zelfde verweten te doen uitvaardigen.


  Maak melding

 13. het wordt triester met de dag deze failed state.
  laten we beginnen met de open dozen? waarom zijn de ze open?
  waarom denkt deze dc dat het zijn taak is om die dozen te verplaatsen?
  waarom werken politie en militairen hier aan mee?
  niemand maar dan ook niemand die op enige manier werkt voor deze verkiezing, heeft enige verstand van zaken of enige integriteit.
  waar zijn die zogenaamde buitenlandse waarnemers?
  niemand behalve het gewone aanwezig publiek die reageerde op de onkunde van de hele bende.
  hoe kan het dat na 2 dagen de voorlopige telling er nog niet is?
  de eind en definitieve telling is altijd wat later maar verschilt nooit erg veel met de voorlopige telling.
  iedereen die maar ook meegewerkt heeft aan deze verkiezingen…. is onkundig.
  zelfs de mensen die naar eer en geweten hun werk hebben gedaan falen door het verzwijgen van de onkunde van de andere mensen.

  suriname is een mooi land…… maar wat een domme bevolking zeg


  Maak melding

 14. Stoppen met tellen. 5 zetels afpakken (ze wilden toch nog 5 :-). Verdelen, waarbij PRO van mij zeker 3 zetels mag hebben. Curtis verdient dit, want hij heeft de ommekeer in zijn eentje bewerkstelligd.


  Maak melding

 15. Mijne dames en heren,
  Ik kan nu eindelijk na 10 jaren met m’n kinderen en kleinkinderen met vakantie naar Su en heb ik het vertrouwen dat mijn zuur verdiende centjes niet in de zakken van het nieuwe legislatuur verdwijnt. Maar wordt aangewend voor de ontwikkeling van het land. We moeten een appel doen op alle Surinamers en niet alleen op de Hindoestaanse landgenoten of de Janvaanse noem maar op. We moeten nou een keertje stelling nemen tegen het wij en zij en zwart-wit denken. Het doet er niet toe, ‘hoe wij hier ook samen kwamen’. Blijf denken!

  Toedeloe


  Maak melding

 16. Eerste taak van het parlement dit debacle van de verkiezingen. Afschaffen van het idiote kiesstelsel met districten. Werkt racisme in de hand. Doe gelijk de olifant als symbool ook weg. En verder voor de VHP…gaan we de vernieuwing van de partij ook zien in het bestuur en belangrijke posities? Nu moet blijken of de VHP echt een landelijke partij is geworden. Maar zo lang ze Creolen nog apen noemen, zelfs in het parlement (sta je in Nederland gelijk voor de rechter en terecht) heb ik er nog geen vertrouwen in. Bouta decembermoorden wordt vervangen door een andere moordenaar. Schijnt iedereen vergeten te zijn


  Maak melding

 17. Waarde dames/heren
  Als de afro- Surinamers als’ apen’ worden betiteld, dan moeten zij die dat zeggen hun school-studiegeld terugvorderen. Zij hebben wellicht wat geleerd, maar hebben niets van de evolutieleer begrepen. Want zij die dat zeggen, zelfs ook tot ‘aapachtigen’ behoren. Typisch Su is dat iedereen, iedereen kuiken, koe of japjappie noemt. Ze steken de draak met die beesten, terwijl zij deze ongedomesticeerde beesten met gemak oppeuzelen. Bovendien voorzien deze nuttige beesten de mens van eieren, melk en voedzame aanverwante producten. Een Su-psycholoog zij eens: ‘domme mensen bestaan’. Blijf denken!


  Maak melding

 18. Sawermi 29 mei 2020 At 05:02
  Waarde dames/heren
  Als de afro- Surinamers als’ apen’ worden betiteld, dan moeten zij die dat zeggen hun school-studiegeld terugvorderen. Zij hebben wellicht wat geleerd, maar hebben niets van de evolutieleer begrepen. Want zij die dat zeggen, zelfs ook tot ‘aapachtigen’ behoren. Typisch Su is dat iedereen, iedereen kuiken, koe of japjappie noemt. Ze steken de draak met die beesten, terwijl zij deze ongedomesticeerde beesten met gemak oppeuzelen. Bovendien voorzien deze nuttige beesten de mens van eieren, melk en voedzame aanverwante producten. Een Su-psycholoog zij eens: ‘domme mensen bestaan’. Blijf denken!
  ************************************************

  @ Sawermi …. wil je datgene hierboven neergepent per aangetekende brief sturen naar de Nationale Dieven/Berm Partij … adres bekend …. t.a.v. Mevr. Afonsoewa.

  Namens mevr. Afonsoewa …. many thanks … it’s for me { Afonsoewa } an eye-opener !!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.