Directie AZP: ‘Genoemde misstanden niet allemaal aan de orde’

14
AZP

De directie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft vrijdagavond gereageerd op het perscommuniqué van de medische staf, waarin de noodklok wordt geluid en gesteld werd dat er onder de huidige omstandigheden binnenkort mensenlevens in Suriname verloren zullen gaan.

“De misstanden die in het communiqué zijn gepresenteerd zijn momenteel niet allemaal aan de orde en vele daarvan zijn reeds opgelost. Wij betreuren dan ook de wijze waarop de situatie is geschetst door de medische staf. Het AZP kent haar verantwoordelijkheid en zal alles in het werk stellen om de zieke mens ten dienste te staan” aldus de directie van het Surinaamse ziekenhuis in een persbericht. De directe zegt verder:

Vanwege de Covid-19 pandemie en het moeizaam kunnen importeren van alle benodigde verbruiksartikelen is de druk op de schaarse voorraden verder toegenomen. Het is genoegzaam bekend geworden in de samenleving dat ziekenhuizen reeds jaren periodiek te kampen hebben met diverse tekorten aan medische verbruiksartikelen en medicamenten.

De zorgverlening geschiedt in deze situaties naar beste weten en kunnen met de beschikbare middelen. Het is de verantwoordelijkheid van verschillende actoren om de gezondheidssector volledig gezond te maken. De directie heeft dan ook tijdens reguliere staf meetings de bezorgdheid met en van de medische staf gedeeld.

Het laboratorium van het AZP kan momenteel alle testen normaal uitvoeren. Deze informatie is vanaf woensdag 20 mei j.l. bekend bij de medische staf. De situatie rondom ransomware waardoor wij geen gebruik kunnen maken van ons netwerk, is onder controle. De ICT afdeling en externe expertise werken met man en macht om het netwerk weer toegankelijk te maken voor de afdelingen. Dit gebeurt gefaseerd aangezien de ongeveer 700 werkstations niet tegelijk op het netwerk aangesloten kunnen worden.

Volgens de directie is zij druk bezig het transformatieproces te continueren en stappen te zetten naar het blijven verbeteren van de zorg.


14 REACTIES

 1. Zoals bekend staat de directie van AZP voor de zoveelste keer weer pertinent te liegen en bedriegen en de boel te verdraaien. De directrice en haar leden zitten hoog in hun ivoren toren met een vet salaris. De mensen die daadwerkelijk op de werkvloer staan en hard werken spreken de waarheid. De directie van AZP houdt de schone schijn op. Het volk is aan de goden overgeleverd. Mensen met medische kennis
  weten dat de directie grof staat te liegen. Hoogopgeleiden met medische kennis die de juiste richtlijnen volgen om kwaliteiten weten te bieden zijn op de hoogte en zien dat er ernstig wordt gesold met mensenlevens in ons land. Hoe is het mogelijk dat de directrice van AZP blogt volharden in haar leugens om het onwetend volk te blijven misleiden. Deze hele directiekliek moet oprotten. Het zijn juist de ongeschoolden die aan de top zitten en het volk laten dood gaan. Het zijn de medisch ongeschoolden die niet weten hoe een ziekenhuis te runnen. Oprotten met deze vuile geldverslindende handlangers van de duivel. Daarom gast Bouta zelf naar Cuba voor medische zorg. Hij heeft geen vertrouwen in de medische zorg in eigen land. Waarom denkt men dat hij opdrachten heeft gegeven om Cubaanse artsen hierheen te halen? Gebruik je gezond verstand. Bouta weet dat het volk meer geïnteresseerd is in feesten, geld en goederen. Niet in leren. Meer dan de helft van het volk is analfabeet. Je kunt ze knollen voor citroenen verkopen. Deze hele directie mag oprotten. Waar ze goed in zijn, is liegen en de boel te verdraaien en hun eigen zakken vullen.


  Maak melding

 2. Vraag aan de specialisten hoeveel ze betalen vr de ruimte waar ze hun bloedgeld verdienen. Alles willen ze gratis. Verpleegster, schoonmaaksters, verband.
  Wanneer planten we katoen en maken zelf onze watte, wattestaafjes,verband.
  We hebben niet eens suiker van onszelf.
  Cocosolie wordt heel veel gebruikt. Plant 1 miljoen bomen.
  Al die vieze smaken sap uit buitenland. Waarom niet meer uit eigen Su.


  Maak melding

 3. Bij de AZP gaan al jaren mensen dood aan simpele infecties/virussen.
  Ze houden mensen langer in het ziekenhuis die goed verzekerd zijn.
  Zodat ze meer geld kunnen incasseren van de verzekering.
  Ai zelf in de AZP is er corruptie, gierigheid, oplichting.

  De nieuwe regering moet het anders aanpakken.
  Alles moet anders.

  Stem niet op NDP.


  Maak melding

 4. Wendy 23 mei 2020 At 11:54
  Vraag aan de specialisten hoeveel ze betalen vr de ruimte waar ze hun bloedgeld
  =====
  Wendy, de Medische specialisten in Suriname gedragen zich steeds meer als halfgoden. Op dit moment verdienen zij meer dan de medisch specialisten in Nederland. De minister van Volksgezondheid in Suriname moet deze halfgoden behoorlijk op hun staart drukken, zodat ze niet ongelimiteerd kunnen declareren!
  ==========
  In Nederland was het 10 jaar geleden ook zo, dat vooral de medische specialisten zich als goden gingen gedragen. Op een bepaald moment was het niet meer houdbaar. De uitgaven namen jaarlijks met miljarden toe. Op een bepaald moment heeft de minister van Volksgezondheid zijn rechtervoet op de staart van deze gasten gezet d.m.v. Bestuurlijke akkoorden in de curatieve zorg te sluiten. Voor huisartsenzorg, wijkverpleging, geestelijke gezondheidszorg en medisch-specialistische zorg werden afspraken gemaakt en een beschikbare financiële kader vastgesteld voor een bepaalde periode ( laatst afgesloten Bestuurlijke akkoorden zijn voor de periode 2019 t/m 2022). Deze kaders werden alleen aangepast als gevolg van de loon- en prijsontwikkelingen! Dit heeft geresulteerd in, dat vooral de ziekenhuizen efficiënter gingen werken en de uitgaven beheersbaar werden! Het ministerie van Volksgezondheid en het Zorginstituut Nederland zorgden met analyses en controles ervoor dat de uitgaven aan de sectoren beheersbaar bleven. Door van te voren kaders vast te stellen en efficiënter te werken blijft er nu jaarlijks zelfs geld over op deze sectoren!
  ==========
  In Suriname moet men een keertje goed gaan nadenken of de overheid wel efficiënt genoeg functioneert. Een groot- of klein overheid zegt mij weinig. Van mij mag een overheid wel groeien als het efficiënt is! Goeie controle mechanisme (AO/IC), zitten de juiste mensen op de juiste plek, zijn de juiste middelen beschikbaar, ICT etc!


  Maak melding

 5. De video over de ze verpleegster spreekt boekdelen dat je als patient in het AZP je leven niet zeker bent.

  Personeelszaken moet deze verpleegsters oproepen en hun vriendelijk vragen om wat anders te gaan doen en bedanken voor bewezen diensten in de video.

  Eens maar nooit weer.

  Er moet een daad worden gesteld.


  Maak melding

 6. Wendy en Wayamboo
  Misschien onbewust, maar jullie slaan de spijker keihard op zijn kop
  Wat artsen, specialisten verdienen is NU niet aan de orde. Maar dit mag best een volgende keer.
  Waar het NU omgaat is dat je de middelen die je nodig hebt om zieken te helpen niet hebt.
  De directie is niet op de werkvloer. Ik hecht daarom veel meer waarde aan de mening van de man op de werkvloer.
  Even dan om Wendy terwille te zijn.
  Specialisten maken er dus een financieel zooi van.
  Al die vieze smaken sap uit buitenland. Waarom niet meer uit eigen Su.
  Wie heeft TIEN jaar lang de tijd gehad om hier iets aan te doen!!!!!!!!!!

  En nu Wayamboo
  Ik ak twee van je zinnen er uit
  – Het ministerie van Volksgezondheid en het Zorginstituut Nederland zorgden met analyses en controles ervoor dat de uitgaven aan de sectoren beheersbaar bleven.
  – In Suriname moet men een keertje goed gaan nadenken of de overheid wel efficiënt genoeg functioneert.

  Wie heeft TIEN jaar lang de tijd gehad om hier iets aan te doen!!!!!
  Dit is precies mijn punt. Gebrek aan kennis, te lui om zich te verdiepen in de problematiek, teveel gericht op geld en bezittingen

  Daarom moet de NDP uitgeschakeld worden en de VHP (daar zit kennis) het stokje overnemen. Ik neem de VHP als voorbeeld dat wil geenszins zegen dat de partij van mevruw Neus en of de NPS geen respectievelijk onvoldoende kennis bezitten


  Maak melding

 7. Wie heeft TIEN jaar lang de tijd gehad om hier iets aan te doen!!!!!
  Dit is precies mijn punt. Gebrek aan kennis, te lui om zich te verdiepen in de problematiek, teveel gericht op geld en bezittingen
  ===
  Vier NF regeringen heeft ook niets eraan gedaan toch?


  Maak melding

 8. Een goed gevulde kas, waaruit volop is gegraaid en waaruit de nodige aankopen konden worden gedaan
  Een stabiele munt, die vele malen meer waard was en is dan het heden ten dage is
  Zomaar even snel twee voorbeelden.
  Dit is wat Venetiaan achter heeft gelaten
  Wayambo, als de ndp wordt weggestuurd door het volk laat ze een lege schatkist achter.
  Front liet een goed gevulde schatkist achter
  Vergelijk het met een vader/moeder die een bij zoon lief thuis komt.
  Een lege koelkast. Koelkast wordt weer gevuld. Zoon geniet met matties van alles wat in de koelkast ligt. Totdat papa en mama het weer komen bijvullen.
  Uit betrouwbare bron dicht bij de president; we pakken alles, maar dan ook alles wat we kunnen, want we weten niet of we weer 5 jaar kunnen graaien


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.