Medische staf AZP luidt noodklok: ‘Mensenlevens kunnen verloren gaan!’

29
Academisch Ziekenhuis in Suriname krijgt nieuwe Intensive Care

“De huidige beleidsmakers kunnen wel overvliegen naar Cuba voor zorg, maar de gewone man in Suriname mag doodgaan. Dat is de situatie in de zorg” zegt arts en parlementariër Dew Sharman, naar aanleiding van een pers communiqué van de Medische Staf van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Daarin wordt de patiëntenzorg in het Surinaamse AZP zeer zorgwekkend genoemd.

De medische staf van het AZP wil met haar communiqué nadrukkelijk onder de aandacht van het volk brengen dat de patiëntenzorg in het AZP, in tegenstelling tot de gewekte indruk, in zeer bedroevende staat verkeerd. Er is sprake van afbrokkeling van de ziekenhuiszorg, waaronder een ernstig gebrek aan verbruiksartikelen en medicijnen.

Verder is er sprake van uitvallen van diagnostische testen alsook het uitvallen van de netwerk communicatie binnen het AZP. Tot overmaat van ramp worden veel eerder vergoede handelingen, ingrepen en/of testen niet meer vergoed door verzekeraars.

“We verwachten dat er onder de huidige omstandigheden binnenkort mensenlevens verloren zullen gaan als de gezondheidszorg niet de prioriteit krijgt die het verdient van de overheid c.q. beleidsmakers” aldus de Medische staf van het AZP.

“Triest dat de huidige regering haar volk laat creperen en sterven. Het is een treurige situatie en de samenleving wordt de dupe”, aldus Sharman. Hij zegt tegen Dagblad Suriname het erg teleurstellend te vinden dat er wel geld wordt vrijgemaakt voor het uiterlijk en het gebouw van het AZP, maar dat van binnen alles aan het afbrokkelen is.

UPDATE: De medische staf van het Diakonessenhuis Paramaribo sluit zich aan bij de noodkreet van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Ook zij geeft aan dat er in het Diakonessenhuis sprake is van zorgwekkende stand van zaken met betrekking tot de gezondheidszorg.


29 REACTIES

 1. Baas is daar toch geweest met alle tam-tams?

  De regering lak aan het volk zelf gaan ze naar Cuba voor hun gezondheid.

  Mensen stem deze regering weg!!

  Ga voor een stabiel Suriname

  Stem VHP
  Stem NPS


  Maak melding

 2. Ze blijven maar achter deze idioot bouta. Hun ogen gaat maar niet open. Ze willen pinaren, craperen, ze hebben geen eten. Surinamers worden jullie eindelijk verstandig. Stem VHP of NPS. Bouta NDP moet eens en voor altijd opdonderen.


  Maak melding

 3. Dit nieuws raakt alle hoeken en gaten van de Surinaamse samenleving… Mensen…, ik nodig u allemaal.. VHP… NPS.. NDP..,, andere partijen.. uit uw mening te geven over een zeer belangrijke onderwerp in elke samenleving.., de gezondheidszorg…


  Maak melding

 4. En dan heb je ook nog te maken met (zgn) verpleegsters die totaal onverantwoord gedrag vertonen in deze covid-19 periode. Ontslag van deze medewerkers zou gewenst zijn omdat ze het leven van patiënten in gevaar kunnen brengen met hun gedrag.


  Maak melding

 5. En toch wordt deze gek nog steeds door debielen de hemel in geprezen.

  Blijf vooral geilen op bouta en zijn show projectjes, terwijl jullie neef, nicht, zoon, dochter, oma, opa, vader, broer, zus of vriend dood ligt te gaan.

  Heel goed dat de medische staf hiermee naar buiten komt.

  Laatst nog een bromfietser die zijn bekken had gebroken, na twee dagen alweer weggestuurd. Ze wisten geen raad met hem. Gevolg, jongeman alsnog doodgegaan. Totaal onnodig. En zo zijn er nog honderden gevallen!

  Wat moet er nog allemaal gebeuren om Su wakker te schudden van de wanpraktijken van de regering?!


  Maak melding

 6. -Er was een begroting gemaakt en Boefdraad had nog geld geleend. aangezien er ook nog een betalingsachterstand is is de aannemer gestopt met werkzaamheden.

  Het gaat toch goed met de zorg!!!!!


  Maak melding

 7. Hanover in het district Para krijgt een moderne schoolcampus. Middels een openbare aanbesteding is een internationaal bouwbedrijf aangetrokken voor de bouw van de campus. De ondertekening van het contract met de aannemer vindt vandaag plaats. De bouwwerkzaamheden zullen op 3 juni starten en de bouwtijd is een jaar. De kosten die gemoeid zijn met de bouw van de campus zijn US$ 18.208.615,88.

  Yes we can do the job!!!


  Maak melding

 8. De Puinhopen Van 10 Jaar Desie Bouterse

  Beste Lezers

  Armoede is een keuzen.. gelukkig hebben wij Surinamers weer de gelegenheid om op 25 mei te mogen gaan stemmen welke koers wij als land
  Zullen gaan .. of we kiezen nog eens voor armoede of we kiezen voor het weder opbouw van ons Geliefde land Suriname.

  Lets Make Surinam Great Again.. Yess We Can

  STEM NPS


  Maak melding

 9. Nog even op de valreep een politieke steek vanuit de VMS. Ach, we kennen onze pappeheimers wel. Ook dit bolwerk is aan het wankelen en wordt van onder uit gezuiverd door de nieuwe aanwas.


  Maak melding

 10. Surinamers wakker worden.
  Voor jullie bestaat geen genezing in Suriname.Moordenaar bouta was aan het feesten in het academisch ziekenhuis en hij is helemaal niet bezorgd want zijn huisarts woont te Cuba!
  De rest van julie mogen dood neervallen.Ga stemmen.
  Stem bouta weg!!
  Stem VHP en combinatie.


  Maak melding

 11. @Lucien
  Je reageert weer als een randdebiel.
  Niet Alles is politiek idioot.
  De VMS waarschuwt al jaren voor de verloedering in de zorg en dat verouderde apparatuur en te weinig medicijnen mensenlevens kosten. Deze regering doet niets aa dat probleem omdat detop van de NDP bij ziekte naar Cuba wordt gevlogen en medische zorg krijgt zonder eigen bijdrage te hoeven betalen. Poliklinieken en ziekenhuizen bouwen zonder apparatuur en , medici en voldoende medicijnen lost het probleem niet op. Mensen sterven door tekortschietende zorg. Jij bent maar een kleine ndp broodschrijver die moet hopen dat hij niet ziek wordt dan ben je overgeleverd aan de zorg in Su met ontoereikende apparatuur en onvoldoende medicijnen. Cuba kun jij vergeten.


  Maak melding

 12. Waarim lees ik ergens anders dat er $1,2 miljoen spullen zijn aangekomen??
  Ik hoop dat SZF betere controle gaat uitoefenen op de garantiebrieven van specialisten.
  Ze moeten 1 brief per behandeling geven. Niet 1 brief vr 2. De specialisten zeggen dat ze geld vr 1 behandeling krijgen. Dan willen ze nog een garantiebrief.
  Hoeveel betaald een specialust voor de ruimte dat ze gebruiken incl lucht en water en telefoon. Ook verbruiksmiddelen. Niets komt uit hun zak. Ga kijken naar hun huizen.
  Moet een keer ophouden. Bloedgeld maken ze


  Maak melding

 13. Herhaling:

  ” …
  En daarom blijven Bouta-lovers als RobG, lucien, Waldo, Wendy, Wayambo, PakiraT. , etc. liever in Holland lekker veilig in het land van de kolonisator. Want daar zijn ze veiliger en krijgen zij betere zorg.

  Dekolonisatie ?
  Wanneer heeft Bouta zijn lovers terug geroepen uit Holland en hen belooft dat hij goed voor ze zal zorgen ?
  … “


  Maak melding

 14. Het gedrag van deze vrouwen is ver onder de maat als het om de voorzorgsmaatregelen gaat om het Coronavirus te voorkomen in AZP in Paramaribo.

  Van ddb weten we dat hij niet de slimste jongen van voj is geweest, dus dit was wel te verwachten.

  Maar van vrouwen die in AZP werken die juist de regels moeten weten, is dit toch reden dat HRM hen nader onder te loep neemt of zij wel het juiste beroep in AZP hebben gekozen.

  Hun gedrag is van buke voor illegale Haïtiaanse, Guyanese, Venezolaanse, Braziliaanse mannen die hun kwak kwijt moeten in de krabbesteeg in Paramaribo in de avond. Het kunnen onmogelijk verpleegsters zijn die werken in het AZP in de video. Het moeten vrouwen zijn die het oudste beroep op straat uitoefenen in Paramaribo in Suriname.


  Maak melding

 15. Wayambo en Lucien, de ligdagtarieven zijn de afgelopen 5 jaren niet verhoogd, terwijl mede door de forse koersstijging van 1 op 4 naar 1 op 20 voor de US-dollar, de kosten van onder andere voeding, medicamenten en medische verbruiksartikelen vervijfvoudigd zijn. Er is eveneens een miljoenen achterstand in de betaling van het reeds lang belachelijk laag tarief.

  Met andere woorden de Ndp heeft weer eens een zootje van gemaakt.


  Maak melding

 16. Wat jammer voor het volk vsn Su dat de ndp een zootje heeft gemaakt in de gezondheidszorg. Stem voor deskundigheid en goed beleid. Stem voor de VHP, de NPS en P L.


  Maak melding

 17. @Wendy

  De medicijnen waar u het over heeft zijn gefinancierd volgens het principe van Murabaha ofwel heel duur. Dan kom je met $ 1.200.000 niet ver. Het lijstje van te korten dat gepresenteerd is door de medici is om te huilen.

  @ Wayambo
  U focust op een VHP medicus echter de vereniging van medici en 2 ziekenhuizen maken de rampzalige toestand van de voorraden bekend.
  Met een Murabaha lening (kosten plus) is er nu een zoveelste nood oplossing gevonden.

  Vlak voor de verkiezingen is er even geld en een goednieuwsshow op 26 mei is het feest afgelopen.
  Ik zag het plaatje van de school campus in Para die voor $ 18.000.000 gebouwd moet gaan worden in een jaar. een fabeltje net als de trein en het baggeren en etc.

  Het boek met 500 prestaties is nergens te vinden en de 10 die op faya pepre nieuws staat is zijn er maar 9 wat de dijk in coronie is nog van Vene III. De andere prestaties vallen zwaar tegen en kosten samen nog geen $ 100.000.000.


  Maak melding

 18. NDP zeg dat de Zee Dijk van Coronie dat NDP project was .

  De verworven heden van NDP zijn niet goed beschreven in de rommel boek .

  De weg richting Guyana veer is 35 km en de veer naar Guyana dat is een weg van nieuw front en EU .


  Maak melding

 19. Deze regering blijft maar suiker in de ogen strooien van het volk om zieltjes te blijven winnen voor stemmen en zetels. Het volk gaat dood en Bouterse gaat binnenkort ook dood. Hij maakt de straten schoon voor zijn criminele kinderen en nazaten. Spekt hun bankrekeningen. Het volk is de lijdende partij en elke dag sterven zij bij bosjes. Het gaat niet goed in het land en volk. AZP staat op de toplijst van slechts functionerende ziekenhuis in ons land. Veel gebrek aan de meest eenvoudige materialen. Zelfs verbandmiddelen en injectienaalden hebben ze niet. Familieleden uit het buitenland sturen dit soort spullen voor hun mensen. Het is bekend dat patiënten hun eigen beddengoed moeten meenemen naar het Ziekenhuis want AZP heeft dit niet. En nog veel meer schandelijke en mensonterende situaties. AZP werken ze zeer onhygiënisch en het stinkt naar lijken lucht. Mensen stem de ndp weg met zijn manipulatie gedrag.


  Maak melding

 20. Mijn GOD, zelfs in het ziekenhuis gaat hij campagne voeren bij mensen die creperen, lijkt wel of hij wil zeggen, stem NDP voordat JE DOOD gaat en blijf leven tot 26 mei.

  Hopeloze toestand.


  Maak melding

 21. Er zijn wel erg veel zieken in Suriname. Op een bevolking van 600.000 zielen schijnt wel 80% ziek, zwak en misselijk te zijn. Ondanks dat er zoveel geld gespendeerd wordt aan de zgn. arme Neeeeegghers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.