zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandVIDEO: Vrachtschip verliest controle en ligt dwars op rivier in Suriname

VIDEO: Vrachtschip verliest controle en ligt dwars op rivier in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Dit cargoschip kwam maandag in de problemen op de Cotticarivier in Suriname, zoals te zien is in onderstaand filmpje. Volgens de persoon die de video op Facebook plaatste, verloor het grote vrachtschip de controle en kwam dwars op de rivier te liggen. Daarbij zou een steiger van het dorp Ricanau Mofo zijn vernield.

Het bericht is ook bevestigd door de Surinaamse nieuwssite Starnieuws. Die meldt dat dorpelingen beweren dat zij schade hebben geleden bij hun steigers. Nabij de kreek waar het schip een nooddraai maakte, zijn volgens de bewoners visnetten vernietigd.

Het schip in kwestie is het 21 jaar oude cargoschip AIM, dat vaart onder de vlag van Antigua & Barbuda en is nu onderweg naar Nickerie.

Dit soort incidenten met grote vrachtschepen zouden wel vaker plaatsvinden op de rivier, merkt de plaatser van het filmpje op. In dit geval werd het schip met behulp van een kleiner vaartuig weer vlot getrokken.

Bekijk de beelden hier:

https://www.facebook.com/klaite.blakaboi/videos/701144047383886/

opening
Fernandes Express
Passion in concert

19 REACTIES
 1. Hoe kon een schip de controle verliezen?
  Ik denk meer dat de schipper de controle is verloren. Vaarbewijs checken. Alcoholgebruik of verdovende middelen misbruik. Een auto, fiets, bromfiets kan zichzelf niet besturen.


  gemodereerd
 2. Ik vermoed een ‘foute’ loods die z’n werk beter had moeten uitvoeren. Vroeger voeren er veel grotere erts schepen de Cotticarivier af en aan die in Moengo Bauxiet erts moesten laden.

  Het kan ook zijn dat de rivier, vanwege het wegvallen van al deze activiteiten, ietwat is dichtgeslibd of op bepaalde punten wat nauwer is geworden.

  De Havenmeester of Havendienst had dit dan moeten weten en verplichten dat er een sleepboot standby moest zijn indien zo’n schip de Cotticarivier op zou willen varen.


  Maak melding
 3. Achteraf, achteraf, altijd maar weer achteraf komen met maatregelen
  Zoals ik al vaker heb geschreven, het ontbeert de best guys for the job aan kennis
  Misschien overstappen op the best girls?
  In ieder geval hebben deze best guys bewezen bad guys the zijn.

  Straks zullen we lezen hoe kenners vanaf hun bank in Nederland ons gaan vertellen dat door bla bla bla er in verhouding tot de vracht te weinig water lag enz.


  Maak melding
 4. Echt ka dommies. Hoor ze zeggen a sipi kong fu kii ung dya (dat schip is gekomen om ons te doden). Hoe dom kan je zijn Ooh shit!!!! En straks heeft t hele dorp schade geleden, gaan ze elk een steiger, korjaal en visnetten claimen en zullen de 4 domme B’s (Brunswijk, Bee, Belfort, Bordo) naar Apintie rennen en zeggen dat t door de partiele lockdown komt


  Maak melding
 5. Het zijn weer de beste stuurlui maar jullie staan helaas aan wal achter jullie smartphone en zijn ineens allemaal kapitein geworden jullie weten en kunnen alles beter


  gemodereerd
 6. Een ongeluk kan gebeuren. De dorpelingen moeten hun schade natuurlijk documenteren en met een advocaat de schade claim indienen.

  De Cotica rivier is small maar erg diep.daarom kunnen kleine zee schepen het bevaren. Vroeger doen de bauxit schepen dat. gelukkig dat de Commewijne en de Cotica bevaarbaar is. Nu kunnen goederen rechtstreeks naar Moengo gaan en opgehaald worden.


  Maak melding
 7. straks verliest de piloot ook de controle over het stuur van de s l m. dan zijn we lekker in het moeras beland..
  de goslar ligt al daar meer dan 70 jaar.. alles is donker boven het land geen zicht meer , na de verkiezing wordt het een hel..
  uitstel of niet, beter zicht is nu uitzicht loods geworden..
  de schaarste is al duidelijk zichtbaar voelbaar.. vraag maar aan de ouders.
  tijd perk buitenvrouwen begint uitzichtloos te worden , we zijn bloot .. de meeste short time hotels zijn aan het sluiten..

  harde tijden breken aan..,, de gevonden olie ligt maar onder de zee bodem te wachten op betere tijden, wie zal het boven halen..

  moro é doro..


  gemodereerd
 8. Moet laggen van al deze kommentaren, behalve die het heeft om gezamelijk een advocaat via hun kapitein in de arm te nemen. Als laatste rivermaintenans foreman van Suralco, werd er het hele jaar door vanaf Moengo tot voorbij de 3 eilanden en oranjekreek dieptepijlingen gedaan en waar nodig gebaggerd. Na de binnenlandse oorlog werd in de coermotibo en van daaruit de Cottica richting Wanhattie gecontroleerd. Dus lantie en de maatschappij die vracht leverd in M’go aan deze schepen zijn verantwoordelijk voor bevaarbaarheid. En elk schip moest betalen voor dit onderhoud.


  gemodereerd
 9. Maar goed dat er weinig verkeer is op de rivieren, want dan zou je regelmatig schepen krijgen die de EBS palen aanvaren of in de trens belanden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES