woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie'In Antwerpen aangehouden verdachten worden gelinkt aan slachtoffers eerdere liquidaties'

‘In Antwerpen aangehouden verdachten worden gelinkt aan slachtoffers eerdere liquidaties’

-

Does Travel - naar Suriname

Vorige week werd in een loods in Antwerpen een enorme hoveelheid cocaine onderschept. Bij deze vangst van maar liefst 4.100 kilogram (foto) werden enkele Surinamers uit Nederland aangehouden. Een belangrijk deel van de verdachten blijkt afkomstig te zijn uit Amsterdam-Zuidoost.

Bij de inval werden 9 mannen gearresteerd, allemaal met Nederlandse nationaliteit en tussen 20 en 39 jaar. Later die dag werden nog vijf mannen aangehouden. Het gaat om Nederlanders tussen 18 en 39 jaar meldt het Openbaar Ministerie in België.

De verdachten worden door ingewijden aan dezelfde groep gelinkt als de eerder op Curaçao doodgeschoten Genciël ‘Genna’ Feller (23) en de in Zuidoost geliquideerde oud-voetballer Kelvin Maynard (32) schrijft de Nederlandse krant Het Parool.

Volgens de geruchten in de onderwereld zouden deze moorden voortkomen uit de diefstal van een partij van 400 kilo cocaïne. Die zou eigendom zijn geweest van de bekende Surinamer Piet Wortel. Wortel deed die verhalen via zijn advocaat Adam Doesburg tegenover Het Parool overigens eerder af als ‘klinkklare onzin’.

Dat nu weer een groep verdachten uit Zuidoost in deze enorme drugszaak is verwikkeld, doet de spanning in het lokale criminele milieu verder oplopen, schrijft de krant.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
 1. Geweldige actie en succes van de Belgische douane en hou die criminelen zo lang als je kan in België. Nog beter zou het zijn als ze elkaar zouden uitroeien. Sowieso gaat er veel bloed vloeien.


  gemodereerd
 2. Dat is nou het risico om je bezig te houden met dit soort praktijken. Suriname(rs) moet weer natuurlijk in beeld komen. Daar zijn ze no1 in.


  gemodereerd
 3. Net op teletekst gelezen dat er 4000 kilo coke op de haven in Vlissingen is gepakt. Dit zijn grote klappen!


  gemodereerd
 4. Amsterdam is binnen Europa een broeinest van criminaliteit, drugs en prostitutie! Het is niet te geloven wat er in zo’n ontwikkeld als Nederland allemaal gebeurd!


  Maak melding
 5. Amsterdam is binnen Europa een broeinest van criminaliteit, drugs en prostitutie! Het is niet te geloven wat er in zo’n ontwikkeld land als Nederland allemaal gebeurd! Deze zending drugs komt uit Equator! In januari was er ook al een zending uit dat land onderschept! Triest!


  Maak melding
 6. Hopelijk dat het rustig blijft in zuidoost.geen liquidatie$.in totaal 14 man achter Belgische slot en grendel.


  gemodereerd
 7. Nederland is gewoon een drugsland en dat is bekend in Europa. In heel Nederland wordt er in drugs gehandeld. En dat is al vanaf de jaren zeventig zo. Amsterdam, Rotterdam, Groningen enz. overal de zelfde shit.


  gemodereerd
 8. Bijlmer weer waar anders.
  Overal waar sommige Surinamers komen verpesten ze het voor de andere hardwerkende.
  Ze worden maar tijdelijk rijk daarna belanden ze tussen 6 plankjes dmv een regen van kogels.
  Die miljoenen euro’s die ze hadden verdient over de ruggen van de verslaafden nemen ze niet in hun graf mee maar laten wel een vervloekt leven achter voor hun nazaten.

  Een bekende vb van een gigantische huis aan pad van wanica al tig jaren leeg door vloek geld gebouwd nog niet kunnen verkopen of kunnen verhuren. Eigenaar is ook vermoord door maatje uit de drugswereld.
  Wat je zaait oogst je.


  Maak melding
 9. @ Wayambo 29 april 2020 At 21:51

  Dit is juist en gelukkig wordt dit ook door de overheid erkend. Het is ook de taak van de overheid om deze vorm van zware criminaliteit te bestrijden en gelukkig neemt de overheid hierin een actieve rol aan. Zo heeft Nederland nog steeds 19 miljoen euro in beslag genomen omdat de herkomst daarvan niet vastgesteld kan worden. Nederland vermoedt witwaspraktijken van Surinaamse drugscriminelen terwijl Suriname het tegendeel niet bewijzen kan. Nederland heeft dictator Bouterse en zoon veroordeeld tot gevangenisstraffen ivm drugshandel. Stel je eens voor beste Waldo, dat de VS de Nederlandse min.-pres. voor drugshandel zou veroordelen. Dan zou Ned.deze man direct uitgeleverd hebben om de straf te ondergaan. Alleen om het aanzien van het land te redden. Wat een verschil met failed state Suriname waar men alles wat niet in het belang van deze dictator is als racisme en discriminatie gekwalificeerd wordt.
  Overigens de grootste drugscriminelen in Amsterdam zijn Surinamers. Het zou jou gesierd hebben om dit te vermelden.


  gemodereerd
 10. Waarom havens van Nederland en België ? Wat ik denk is logisch: ze grenzen aan zee en water transport is vaak onzichtbaar en ongrijpbaar voor de justitie en politie.
  Spanje bijvoorbeeld voert strenge controle op zee voor zowel immigranten, zeerovers en drugs, vandaar dat er in Spanje keer op keer drugs drugsvangsten plaatsvinden.
  Niet Nederland of België huisvesten drugs, maar die vervloekte drugshandelaren verbergen zich in de onder wereld van Nederland en België , komen binnenkort weer van die kinderachtige afrekeningen, let maar op ! Opgeruimd staat netjes .


  Maak melding
 11. Dit gaat nooit ophouden vooral als op hoog niveau deze drugshandel wordt gevoerd. Surinamers zullen ook altijd betrokken zijn bij deze handel hun president is een van de meest betrokkenen in deze handel. Het wordt nog goed gekeurd door vele van zijn aanhangers.


  gemodereerd
 12. Hoogste tijd om de coca handel en wandel te legaliseren en er belasting over te heffen.
  Dat scheelt heel veel politiewerk en celruimte. 🙂


  Maak melding
 13. Nederland is het enige land ter wereld waar je legaal 5 gram drugs per persoon per dag kan kopen in coffeeshops (maximum mag een coffeeshop 500 gram drugs in voorraad hebben)! Ik ga ervan uit dat in beslag genomen drugs in Nederland verkocht worden!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES