maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidPresident komt met nieuwe maatregelen na uitbraak COVID-19 nabij oostgrens

President komt met nieuwe maatregelen na uitbraak COVID-19 nabij oostgrens

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse president Desi Bouterse zal de bevolking van Suriname vandaag opnieuw toespreken middels een televisieboodschap. Dit naar aanleiding van een stijging van het aantal COVID-19 patiënten in het dorp Gran Santi in Frans-Guyana, vlak bij de oostgrens van Suriname.

Eergisteren werd bekend dat in Gran Santi twaalf nieuwe COVID-19 positieve gevallen erbij zijn gekomen. Volgens de Surinaamse overheid is het van belang dat Suriname zo vroeg mogelijk maatregelen treft.

Bouterse presenteert daarom maatregelen die genomen zullen worden in het oosten, om het virus buiten onze grenzen te houden. Bij het pakket van maatregelen zal de medische zorg voor het oosten zeker een belangrijk aspect zijn, aldus het Nationaal Informatie Instituut.

Maandag was er al spoedoverleg:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

42 REACTIES
 1. Inmiddels krijg je bij sommige Straat handelaren 20 SRD voor een 1 Amerikaanse dollar. Mensen gaan nauwelijks meer naar Cambio’s. Export ligt ook op haar gat. Dank je wel excellentie

  Bagatalliseer Covid zeker niet maar Suriname heeft grotere problemen dan Covid. Bouterse maakt misbruik van Covid.
  Grootste gevaar is Hoefdraad en Bouterse houd hem nog in zadel. Bizar


  Maak melding
 2. Zeer gewaardeerde modulator,
  wilt u consequent zijn en de inzending van SCHIPPER verwijderen tot hij leert normaal te schrijven…?Anderen zijn voor minder drukletters verwijderd.

  En het zou velen plezieren als u in vervolg bij berichten geen afbeelding van de pikin ingi boi meer plaatst?
  Dank u.


  Maak melding
 3. Ik ben het helemaal eens met Koos. De corona is onder controle in Suriname. In een dorp in Frans Guyana zijn er nieuwe besmettingen. Bewaakt dat de grens extra, maar laat het arme volk niet aan hun lot over. Schort de lockdown op
  Op het luchtruim onder STRIKTE EN STRENGE. voorwaarden. Kun je geen verklaring overleggen dat je corona vrij bent kom je het land niet in KLAAR.


  Maak melding
 4. Het gaat mij niet verbazen als een paar dagen voor verkiezing de verkiezingen afblazen ivm Coronavirus.
  Kijk wat er allemaal in mijn geliefd Suriname gebeurd. Het volk heeft nauwelijks te eten. Heb het idee dat de regering andere prioriteiten heeft.
  De regering maakt zich helemaal niet druk met het volk.


  Maak melding
 5. Het gevaar is groot en moet niet onderschat worden. Dit heeft niets met politiek te maken. Een massale uitbraak van covid-19 kan Suriname helemaal niet aan.Er mogen dan 50 extra artsen (Cubanen) beschikbaar zijn, maar bij een massale uitbraak in Suriname is de behandel capaciteit van de ziekenhuizen onvoldoende.

  Vooral de Surinamers van Afrikaanse afkomst moeten heel alert zijn. Het gevaar van deze covid-19 is dat bij Afro-Surinamers de symptomen anders zijn dan bij de andere bevolkingsgroepen. Afro-Amerikaanse artsen vertelden dat bij besmetting van een donkere Amerikaan er geen verkoudheid, hoesten, slijmvorming en spietum optreedt. Bij andere bevolkingsgroep kan men deze verschijnselen direct aantoonbaar waarnemen. Donkere Amerikanen voelen zich een beetje lusteloos en gaan verder met hun leven alsof er niets aan de hand is.
  Maar de ziekte slaat hard toe bij Afro mensen wanneer de mensen niet bewegen, hun spieren pijn doen en wanneer zij gaan liggen en slapen. De longen en het hart vullen zich door interne bloedingen met bloed.

  Onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste donkere Amerikanen die aan deze covid-19 sterven in hun slaap zijn overleden. In Suriname moet men dus alert blijven en niet lichtzinnig over besmettingen denken. Een ding is duidelijk. Mensen uit alle bevolkingsgroepen kunnen besmet raken met deze virus.


  Maak melding
 6. Bron: Starnieuws

  Lees voor mij
  De rechtszaak tegen Desi Bouterse is door de Krijgsraad voorlopig verschoven naar 29 april. Dit heeft te maken met de maatregelen die getroffen zijn door het Hof van Justitie rond Covid-19. Advocaat Irvin Kanhai zegt aan Starnieuws dat het logisch is dat de zaak is uitgesteld. De uitstel van de zaak was bij de griffie opgeplakt.

  Kanhai merkt op dat bij alle zaken beperkingen zijn. Zo mag bij een kort geding slechts één advocaat aanwezig zijn. De meeste zaken zijn uitgesteld. Verdachten worden over het algemeen ook telefonisch gehoord. De zitting van het 8 decemberstrafproces is openbaar. “Je weet niet hoeveel mensen de zitting zouden willen bijwonen. Het is niet verantwoord om de zitting nu te houden,” stelt Kanhai.

  Het gerechtelijk vooronderzoek tegen zijn cliënt, Robert van Trikt, gaat nog normaal door. “Daar worden nog getuigen gehoord,” merkt Kanhai op.


  Maak melding
 7. Covid-bestrijden is een must men onderschat
  helaas de ineffectieve grensbewaking van Sranan !
  Mentaliteit van sommige Sranan-mans valt tegen,
  wanneer het gaat om het weren van reizigers/personen
  die via de buurlanden Sranan willen binnenkomen !

  Bestrijding en aanpak faillissement en bankroet van
  Sranan heeft echter de hoogste prioriteit !

  Regering en president, aub direct de bij Centrale Bank
  van Suriname weggehaalde 200 miljoen USD, die eigendom
  zijn van bewoners en bedrijven, terug storten bij de CBvS !

  Daaraan ook direct koppelen een fors bezuinigingspakket op
  de overheidsuitgaven, om de grote maandelijkse overschrijdingen
  stop te zetten !
  Alleen dan kan gepraat worden over beheersing zware devaluatie
  van de Surinaamse munt, de SRD !

  Regering en pres en DNA zijn doof en lam,
  neks no e worde, a koers fu SRD e sakka gwe ala dey,
  moro nanga moro !!


  gemodereerd
 8. Eindelijk een goede reactie van RobG.Het daghet in het Oosten voor RobG !
  In elk geval, de vedrkiezingen worden opgeschort en de kleine partijen ziojn finacieel de lul.


  gemodereerd
 9. Bron: RobG

  Quote
  “Onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste donkere Amerikanen die aan deze covid-19 sterven in hun slaap zijn overleden. In Suriname moet men dus alert blijven en niet lichtzinnig over besmettingen denken.”

  Unquote
  Dokter Rob adviseert ons donkere mensen om de rest van ons leven wakker te blijven en vooral niet in slaap te vallen.
  Zodoende gaat ook de eerder geuite wens van zijn oppergod “slapeloze nachten” in vervulling.

  Wel, ik zou dan niet weten wat er van mij terecht zal komen; ik slaap dag en nacht thuis en aan het werk. Dat hoort toch bij iedere rechtgeaarde ambtenaar?


  Maak melding
 10. Bouta heeft Suriname vernietigd.
  Hij zal wat nog over is gebleven verder vernietigen.Bouta is net hell op aarde.
  Surinamers please,gebruik je hersenen en laat de moordenaar jullie niet beet nemen met zijn praatjes en zijn zogenaamde bezorgdheid.Eerder heeft hij 15 burgers vermoord….


  Maak melding
 11. Surambtenaar 29 april 2020 At 14:55
  Bron: RobG

  Quote
  “Onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste donkere Amerikanen die aan deze covid-19 sterven in hun slaap zijn overleden. In Suriname moet men dus alert blijven en niet lichtzinnig over besmettingen denken.”

  Unquote
  Dokter Rob adviseert ons donkere mensen om de rest van ons leven wakker te blijven en vooral niet in slaap te vallen.
  Zodoende gaat ook de eerder geuite wens van zijn oppergod “slapeloze nachten” in vervulling.

  Die dwaasbanaan RobG is op vele terreinen een allrounder. De oplossing voor de bewoners met een donkere huidskleur is langs de bonuman/ vrouw te gaan.


  gemodereerd
 12. Al eeuwenlang raast af en toe een pandemie over de wereld. In de strijd tegen COVID-19 kunnen we leren van vroeger.

  Internationale samenwerking, (nauwe )
  al in de negentiende eeuw. De uitwisseling van kennis en kunde wisten regeringen en wetenschappers veel ziektes te verslaan.

  Een pandemie is te temmen?
  Heel lang geleden luidden overal de klokken en gingen priesters rond met kleppers. Drie keer per dag werd een mis gevierd. Alle inwoners, kregen het bevel te bidden en boete te doen ter voorkoming van een verdere uitbraak van de pandemie, pokken en hongersnood.

  Blijkbaar dacht men dat het hielp. Nu weet men beter?

  Zo, raasde in 1980 de epidemie, over de binnengrenzen van Suriname en heette, ” Bouw – 18.

  Dat zich zo mogelijk nog sneller heeft verspreid. Dit virus tast niet de longen aan, maar de hersens. Patiënten besmet met het BOUW _18 virus kijken opvallend wereldvreemd en dom uit hun ogen, krijgen de onbedwingbare neiging om voor het leven de staatskas te plunderen, vertonen egocentrisch apengedrag, resulterend in het blijven plunderen van o.a. gemeenschapsgeld, kunnen zich niet bedwingen om met de hele familie te gaan frauderen of naar een illegaal ‘lockdown’ feestje te gaan en worden ook immuun voor de noodkreet van het volk.
  Is BOUW – 18 te temmen?


  Maak melding
 13. Bouta speelt het spelletje zeer geraffineerd, nu zijn dat de zogenaamde Corona maatregelen, de grootste maatregel komt nog, let op!! Hij zinspeeld het dusdanig dat de verkiezingen van 25 mei op ON HOLD gezet word, zogenaamde corona maatregelen. Want hij weet als hij verliest is er al een kamer gereserveerd te Santa boma voor hem circa 20 jaar.


  Maak melding
 14. Beperking op je bewegingsvrijheid, verbod op samenscholing/ demonstraties. Technologie gebruiken om je in de gaten te houden (alle smart devices in je huis en waar je mee loopt zijn in principe afluister en tracking devices). Al loop je rond zonder smartphone, camera’s en drones worden ingezet om je activiteit in de gaten te houden. Censuur door Youtube en Facebook. Misinformatie door mainstream media.

  Dat klinkt heel erg bekend, waar komt dit allemaal ook al weer voor? Oh ja CHINA…

  Wist je dat China alle data opkoopt van Big Tech bedrijven o.a. van Facebook en Google. Een heel simpel voorbeeld; alle foto’s die je bijv. op FB plaatst worden geanalyseerd op facial recognition en facial emotion. En die data komt China ten goede. Ze hoeven niet eens gevangenissen te bouwen om tegenstanders van het regime op te sluiten. Ze worden gewoon continu dmv camera’s en drones onder surveillance gehouden.

  Maar waarom Covid-19?
  Een dodelijk en snel verspreidend virus is een heel goed afschrikmiddel. Bovendien heeft Big Pharma hier baat bij wanneer ze de vaccins gaan aansmeren.

  Wanneer mensen het vaccin nemen (men kan je niet verplichten HET IS JOUW LICHAAM) dan is de werkwijze van Big Pharma en Big Tech geslaagd.

  Maak de massa eerst bang en onzeker en presenteer daarna “de oplossing”


  Maak melding
 15. Bewust wordt er niets gedaan aan de grenzen. Pres. Wilt die gebieden uitsluiten van verkiezingen.


  gemodereerd
 16. Dis was voorspelbaar. Onder het mom van uitbreiding Covid-19 maatregelen weet deze dictator misbruik te maken van deze pandemie en een zeker lijkend verlies af te wentelen. Vast staat nu dat de verkiezingen niet gaan plaatsvinden en dat de dictator blijft zitten.
  Er zullen ook geen grote demonstraties tegen deze dictator en crimineel komen tenzij het volk moed en lef heeft om toch de straten op te gaan. Maar het Surinaamse volk heeft alleen een te grote kwebbel met grote woorden en geen daadkracht.


  gemodereerd
 17. De wereldwijde Covid-19 lockdown blijft een frauduleuze en ondemocratische handeling die totalitaire regimes ten goede komt. Wat er nu gebeurt in de wereld is de ultieme natte droom van fascisten en dictators.

  Op dit moment lijkt het alsof de massa lam en onweerbaar is, maar niet iedereen slikt de propaganda in. Er zijn vele artsen en wetenschappers die nu wel opstaan en kritische vragen stellen.

  Recentelijk nog waren er artsen in Californië die de lockdown ter sprake stelden omdat de kans om Covid-19 daar minder dan 0,01% bedraagt. En ook heel belangrijk, de artsen vroegen zich met volle recht ook af waarom ze GEDWONGEN werden om niet-Covid-19 sterfgevallen als Covid-19 gevallen te registreren.
  Dat interview is door Youtube VERWIJDERD.


  Maak melding
 18. Covid-19 is echt en moet voorzichtig zijn maar dat wil ook niet zeggen dat men drastisch demens hun vrijheid moeten afpaken over in de politiek heel de wereld politiek is aan het inperken van de rechten van mensen beurgers en daar is men jaren mee bezig paar van ons zijn wakker en weten dat maar velen die nog slapen veranderingen zijn al in zet de nieuwe wereld is begonnen orde bepaald wie en hoe we moeten leven slavernij was nooit weg is er nog steeds bepaalde zien het niet ma de


  Maak melding
 19. Een veroordeelde moordenaar, tevens veroordeelde drugsdealer, komt met nieuwe maatregelen, waar in de wereld, kom je nog een leidend figuur tegen met zo,n strablad, die zomaar allerlei maatregelen kan nemen, en dit apatische volk, slikt het als zoete koek, netals de avondklok een grondwetrechtenschending is.


  Maak melding
 20. verkiezingen 3 maanden uitstellen er is nu al geen geld om personeel te betalen wil graag zien hoe hij op zijn knieen gaat bij het IMF dan verliest hij de verkiezingen gegarandeerd


  Maak melding
 21. Het is aan de locals, om hiertegen te ageren. Zolang de suri’s geen initiatief nemen, is er niets aan de hand.

  Trouwens, overste Deira heeft allang maatregelen getroffen. Ik zie dat de boten in beslag worden genomen en dat de mensen, met een oranje reddingsvest in het water worden gedumpt.
  zie Google earth.


  Maak melding
 22. Wat een zielig gedoe met die paarsen. Eerst beweert ene Milton, dat er geen covid is in het continent Afrika. Vervolgens komt robg met de leugen, dat zwarte mensen vaker besmet raken.

  Robg vertel geen bullshit oké. Het overgrote deel vd newyorkers is vanwege onderliggend lijden en armoe overleden. (Obesitas, HB, suiker, junkfood, geen zorgverzekering).
  De suri binnenland bewoners eten gezond en zijn slank.
  Bovendien zijn veel NY nooit getest, alles wordt afgedaan als covid.
  Nog een grotere bulkshit in hun slaap overleden.


  Maak melding
 23. HongKongFree@@ waarom ga je niet naar de WHO met je onderzoek Ga de WHO maar overtuigen hier kunnen we je niet helpen je komt hier geen stap verder met je kolder niemand reageert op je onzin je bent een roepende in het bos blijf maar lekker in het bos.


  gemodereerd
 24. Ik verbaas mij hier steeds weer over de gigantische kennis en kunde van vele deelnemers aan dit forum. Je kunt het zo gek niet bedenken, ze weten werkelijk van alle materies af. Rijkelijke vloeien hier dagelijks de vele ongevraagde “adviezen” vaak aan hoog ontwikkelde specialisten binnen hun vakgebied. Ook hebben vele bezoekers van dit forum vaker visionaire inzichten en kennis over toekomstige zaken.
  Wat ik mij echter afvraag is: waarom vallen deze forum bezoekers niet op in een geordende maatschappij zoals bijvoorbeeld Nederland. Je zou haast denken dat de Hollanders deze in Suriname geboren gasten met hun gigantische kennis, kunde en inzichten, gretig zouden inzetten op alle vitale plekken binnen het Hollandse economische bestel. Helaas, niks van dat alles. Ondanks al hun dagelijks op Waterkant.nl te uiten kunde en inzichten over alles en nog wat, blijken het in Nederland voor het over grote gedeelte, onwetende en achterlijke uitkering trekkers te zijn die tevreden zijn met hun miserabele leven aan de Noordzee. Ze zijn van geen enkele meerwaarde voor de Hollandse maatschappij maar verkiezen verblijf in Nederland toch boven het verblijf in eigen land Suriname. En dit allemaal ondanks hun dagelijkse kennis- c.q. inzichtoverdrachten op dit forum.

  Een echte grote Surinamer en groot voorbeeld voor met name de vele Surinaamse proleten alhier, is de schrijver Lou Lichtveld alias Albert Helman. Van zijn hand vermeld ik hieronder zijn beroemde uitspraak:
  Tie de na déi dresie de foe ala sortoe siekie ma SOSO FOE DONG NO WANG DRESIE NO DE oftewel (vrij vertaald): vandaag de dag is er voor praktisch elke ziekte een medicijn voorhanden helaas ALLEEN VOOR DOMHEID IS ER GEEN ENKELE REMEDIE.


  gemodereerd
 25. stel dat de verkiezingen voor pak weg 3 m n d worden uit gesteld,,, mag dan de huidige lijder veroordeelde 20 jaren blijven zitten..
  moet er dan soms een zakelijk kabinet komen tot de verkiezing worden gehouden onder tussen wordt hij dan opgepakt richting santo..

  wie weet het .. wat is de oplossing..


  gemodereerd
 26. Manu

  29 april 2020 At 17:10

  Een veroordeelde moordenaar, tevens veroordeelde drugsdealer, komt met nieuwe maatregelen, waar in de wereld, kom je nog een leidend figuur tegen met zo,n strablad, die zomaar allerlei maatregelen kan nemen, en dit apatische volk, slikt het als zoete koek, netals de avondklok een grondwetrechtenschending is.

  ===========================

  Beter kon je het niet samenvatten. Amen


  Maak melding
 27. De hele wereld slikt de misinformatie en indoctrinatie als zoete koek. Bouterse maakt er gewoon gretig gebruik van meer niet. Dat doen bijna alle landen en regimes die hun eigen smerige agenda erop nahouden.

  Ga eens na hoeveel grote demonstraties wereldwijd de afgelopen 6 tot 12 maanden zijn geweest en de meesten zijn tot nu toe NIET gestaakt. Ze kunnen nu niet meer demonstreren omdat het onmogelijk wordt gemaakt en praktisch strafbaar is.

  De lockdown maakt het gelovigen ook niet mogelijk om te gaan bidden/ samenkomen in hun gebedshuizen. Positieve berichten en video’s die door mensen worden geplaatst beginnen langzamerhand ook verwijderd te worden.

  Het is niet alleen een angstaanjaging en beperking van uw vrijheid. Het strekt veel verder, mensen hun “spirit” en geestelijke gesteldheid moet ook gebroken worden door Big Tech en Big Pharma.

  Maar waar het licht schijnt zal de duisternis niet overwinnen. Zo snel kunnen de duistere machten mensen niet breken.
  Hoe lang de leugen ook regeert, het licht zal het ontmaskeren en mensen hun ogen openen. Het komt langzamerhand al op gang.


  Maak melding
 28. Alle rechtgeaarde NDP-ers en sympathisanten worden opgeroepen zich in deze uitdagende periode massaal te scharen achter de regering, en in het bijzonder, minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. De laatste politiek gekleurde aanval op de regering (lees: de NDP) om deze NDP-minister te criminaliseren en te veroordelen, moet resoluut worden afgestraft! Dit zegt de NDP in een verklaring. De kans is volgens de NDP groot dat De Nationale Assemblee niet ingaat op het verzoek van de procureur-generaal om de minister in diskrediet te brengen. Het strafdossier is volgens de partij misleidend. Door de minister aan de vooravond van de crisis en de aankomende verkiezingen te criminaliseren is het scenario is erop gericht de regering/NDP het regeren in de laatste maand onmogelijk te maken, en haar zodoende op 25 mei aanstaande naar huis te sturen.

  Minister Hoefdraad heeft de regering van meet af aan met raad en daad bijgestaan. In goede en gunstige tijden. Hij heeft bij de onverwachtse financiële crisis in 2015/2016 zonder aarzelen zijn internationaal netwerk ingeschakeld om Suriname boven water te houden. De bewindsman heeft op aangeven van de president ervoor gezorgd dat het sociaal akkoord van de NDP zoveel als mogelijk is uitgevoerd, en daarnaast duurzame kapitaalsinvesteringen in wegenbouw, huisvesting, mijnbouw, energie, gezondheidszorg en landbouw onverkort zijn voortgezet. Daarnaast is Afobaka-dam in staatshanden gekomen, hetgeen een boost zal geven aan de economische ontwikkeling van het land. De leningen zijn ondertekend met gerenommeerde internationale organisaties en de besteding gebeurt op een verantwoorde en transparante manier. Er is een verantwoordelijk en professioneel team van experts dat ervoor zorgt dat de leningen die worden ondertekend in overeenstemming zijn met de wet en internationale best practices. Er mag geen twijfel over bestaan dat deze economische hervormingen en ontwikkelingsinvesteringen de basis leggen voor een welvarender Suriname.

  Geen persoonlijk gewin
  Minister Hoefdraad heeft te allen tijde de grondbeginselen van de partij in acht genomen en ervoor gezorgd dat de NDP haar beloften aan het Surinaamse volk, ook onder de meest moeilijke omstandigheden, nakomt. Vermeldenswaard is ook dat de minister bij geen enkele economische maatregel heeft gepleegd in eigen belang of financiële middelen van de staat heeft ontvangen of aangewend ten eigen bate. Alles is gedaan in belang van de staat Suriname, en niet om persoonlijk gewin.

  De recente politieke aanval om de minister door tussenkomst van het parlement op te sluiten, moet daarom resoluut worden afgestraft. Het dossier aangeboden aan het parlement, zit vol misleidende verbanden en overhaaste conclusies. De kans is groot dat De Nationale Assemblee niet ingaat op het verzoek van de procureur-generaal om de minister in staat van beschuldiging te stellen. Niet uit politieke overwegingen, maar omdat nu reeds blijkt dat het Openbaar Ministerie met hagel schiet wanneer het gaat om de tenlasteleggingen. De daarin genoemde strafbare feiten worden een voor een ontzenuwd.

  Misleidende strafdossier

  In het dossier dat naar het parlement is gestuurd, staat een opsomming van 11 strafbare feiten. De meeste punten zullen terstond vervallen, omdat artikel 21 van de Bankwet niet van toepassing is op de Minister van Financiën. Diverse feiten waarvan de minister wordt verdacht, zijn gebaseerd op uitlokking. Van uitlokking kan echter geen sprake zijn. De wet is daarover duidelijk. Het geeft precies aan wat de Centrale Bank governor mag en kan doen. Indien de governor een “opdracht” zou krijgen dat niet strookt met de wet, geeft hij dat terstond aan. Dat de Financiënminister wordt verdacht van uitlokking, versterkt het vermoeden dat de pg niet bezig is met waarheidsvinding, maar zijn pijlen uitsluitend heeft gericht op het criminaliseren en verdacht maken van de bewindsman.

  Massaal afwijzen

  De partij doet een beroep op het parlement om voorbij te gaan aan het verzoek van de pg en de minister van Financiën zijn ambt voort te laten zetten. Het moment waarop dit plaatsvindt is ook zeer ongunstig, omdat op dit moment alle zeilen worden bijgezet Suriname te besparen van een ongekende gezondheids- en economische crisis. Het noodfonds waar specifieke groepen in de samenleving naar uitkijken, zal deze week ten uitvoer worden gebracht onder aanvoering van minister Gillmore Hoefdraad. De bewindsman zal wederom – en meer dan ooit – gebruikmaken van zijn internationaal financieel netwerk om Suriname door deze moeilijke periode heen te loodsen. Door hem aan de vooravond van de crisis en de aankomende verkiezingen te criminaliseren, is het scenario erop gericht de regering/NDP regeren in de laatste maand onmogelijk te maken, en haar zodoende op 25 mei aanstaande naar huis te sturen.

  Wij NDP-ers komen zullen dit massaal afstraffen door als 1 man te staan achter het parlement die zich binnenkort moet uitspreken over deze case. In het verlengde daarvan gaan wij Suriname op 25 mei massaal PAARS kleuren en de kracht en eenheid van onze partij tonen. A bun wroko mus go doro. Gado na wi fesi man!, stelt de NDP in haar verklaring.

  Bron: starnieuws

  ===========================

  Ndp heeft eindelijk geantwoord betreffende de zaak Hoefdraad. Maw ze hebben lak aan Suriname en de PG in het bijzonder


  Maak melding
 29. dan maar volhouden zo.. komt goed.. woh njang ka été..

  ook de Nieckeriaan moet maar geen rijst meer planten, landbouw op een kier zetten..

  ja toch…


  gemodereerd
 30. Suriname staat voor joker als de PG niet zijn werk kan doen. Ook kunnen ze de wetboek van Strafvordering incl trias politica bij het grofvuil zetten.


  Maak melding
 31. Off Topic

  Waar is die Russische militaire helikopter gebleven die van Rusland naar Suriname werd gebracht enige maanden geleden? Waarom moest een Antonov An-225 Militaire vrachtvliegtuig helemaal uit Moskow opstijgen om het naar Luchthaven Zanderijen te brengen?

  Het Surinaamse Volk heeft recht te weten, waarom deze helikopter naar Suriname moest worden gehaald en wat de kosten ervan zijn? Hoe lang het in Suriname gaat blijven? Wat is de reden en doel ervan in Suriname?

  Je moet wel van de pot gerukt zijn om te denken dat het naar Suriname is gehaald om vuilverbrandingsoven van Zorg en Hoop naar de dorpen in het oerwoud van Suriname te vervoeren.

  Als Suriname een militaire vliegtuig voor ontwikkelingssamenwerking nodig heeft kunnen ze het ook aan Brazilië vragen. Gewoon militaire trainingen aan de zuidgrens van Suriname. Het zal oa dan hoog uit wat brandkosten, voedsel- en drankkosten inhouden. Het eindresultaat zou veel opleveren voor beide landen, oa militaire samenwerking, transport en logistiek, zaken in kaart brengen, weer en klimaatomstandigheden in de gebieden in die periode dat men aanwezig is, resultaat van de samenwerking, die voor allerlei reden goed zou kunnen zijn, enz.

  Als Suriname een grote helikopter nodig heeft, is Brazilië het beste land waar Suriname het zou kan huren. De kosten zouden vele malen goedkoper zijn.


  Maak melding
 32. @Koos…je hebt helemaal gelijk.
  Maar het probleem is nu… om de verkiezingswinst straks te eisen en voor 5 jaren de bevolking in grote armoede storten of nu met een vette bankrekening (in het buitenland) plaats maken voor de zo gehate tegenstanders.
  Dat gaat een probleem worden.
  Vandaag hebben die bakra’s in NL weer 4500kg (Straatwaarde 180 miljoen euro) omderschept van onze eigen mr.Zwitsal.
  Flinke tegenvaller.
  Dus de afweging om te kiezen voor nog 5 jaren regeermacht en dan straks een opstandige bevolking tegenover he hebben of gaan genieten met de gang van het bloedgeld, wordt nu gemaakt.
  En natuurlijk is er ook een optie om een marionet het vuile werk 5 jaren lang als boksbal te benoemen.
  Maar dan moet het leger veel meer aanwezig zijn om het volk klein te houden.
  En die Covid virus kan deze wormen echt geen bal schelen.
  Komt allemaal erg goed uit.
  Intimidatie door gewapende bendes van koning Zwitsal zal de komende jaren,vrees ik de scepter zwaaien in Suriname want deze mongolen kunnen het zich niet veroorloven enige macht te verliezen.
  Het worden heel magere jaren vrees ik voor veel surinamers.


  Maak melding
 33. Koos 29 april 2020 At 22:37

  Ja Koos. Zo werkt een democratie gewoon. De PG vraagt het parlement en krijgt van de meerderheid nul op rekest. Lang leve de democratie. Of is het alleen een democratie als er gebeurd wat jij wil. Moet het zo werken.
  Over een paar weken zijn jullie aan de beurt. We zullen zien hoe ver jullie het schoppen met een campagne vol smaad, laster en schelden en geen enkel deugdelijk en doorrekend partijprogramma. Wie weet heb je geluk en mag de rijke hindoestaan 5 jaar lang zijn vrienden rijk maken. Ik zie ze voor 2010 allemaal nog zitten met hun mooie verkavelingsprojecten en schimmige constructies. Allemaal oplichterij. Dat zijn blijkbaar de mensen waarvan jij denkt dat ze het land gaan redden. Of zo’n drankneus en winkeldievegge van Strei. Of een zakkenvullende predikant van A2020. Jaja. De nieuwe lichting zieners komen eraan.


  Maak melding
 34. @Ray,
  jij spreekt het dialect van de tegenstanders. Integendeel Bouta heeft Suriname niet vernietigd maar juist opgebouwd. Het is een kwestie van politieke keuzes die er zijn gemaakt. Huizen zijn er gebouwd, het wegennet verbeterd, heel veel gebieden hebben water en elektriciteit gekregen, de gezondheidszorg is omhooggekrikt, Commewijne heeft nu VWO en Havo onderwijs, meer Surinamers hebben in binnen- en buitenland toegang gekregen tot hoger- en wetenschappelijk onderwijs, meer Surinamers konden op kosten van de staat naar het buitenland voor complexe medische behandelingen, meer armen en minder bedeelden kregen hulp van de overheid, enz.enz. Kortom de regering heeft veel werk verzet.

  Natuurlijk is er een kostprijs aan deze vooruitgang gekoppeld. Maar jullie moeten niet overdrijven. De totale staatsschuld bedraagt tussen de $ 3000,- en $4000,- (US dollars ) per hoofd van de bevolking.Jullie noemen dit een zware last voor toekomstige generaties. Laat me niet lachen om de begrippen die jullie inhoudelijk letterlijk overnemen van de blauwe ogen aan de Noordzee. Dit bedrag is peanuts.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES